Należy czytać całe zdanie, a nie tylko jego fragment. Część, której mam wrażenie, że nie chcesz zauważyć brzmi:Cooper pisze:Jezli piszesz, ze 8 seniorow stosunku do 6 w innym klubie to "bardzo dluga lista", to ja tu nie widze nic o pieniadzach a o ilosci zakontraktowanych zawodnikow owszem. No chyba ze chodzilo Ci o bardzo dluga liste plac.
Wyjaśnię. Skoro Fisher jako ten brany "na sztukę" dostał kasę na podpis, to logika podpowiada, że zawodnicy, na których miał być opierany skład dostali znacznie więcej. A jako, że niektórzy prawie nie startowali w sezonie, to należy uznać, że pieniądze, które wzięli za podpis zostały wyrzucone w błoto.a biorąc pod uwagę, że Fisher ponoć dostał coś za podpis, można sądzić, że tu między innymi leży źródło długów.
Zresztą, zawsze zakładasz, że Twój rozmówca jest idiotą? Bo jak inaczej wytłumaczyć, Twoją interpretację, że długa lista zawodników, bez względu na to czy otrzymali pieniądze czy nie może stanowić źródło długu?
Jakieś pojęcie mam, pewności na pewno nie. Skoro informacje podają osoby w miarę wiarygodne, a nikt tego nie dementuje to uznaję, że tak jest. Sądem nie jestem, dowodów mieć nie muszę.Mogl dostac 0 zł, 15 tys., albo 3 mln, nie mam pojecia, Ty tez.
Różnica polega na tym, że kasy za podpis można było uniknąć. Z punktówką jest trochę trudniej.To nie jest problem placenia za podpis, co za roznica czy wisisz kase za podpis czy za punkty.
I właśnie o takim nieumiejętnym wydawaniu pieniędzy piszę.Jesli brakuje tzn. ze ktos sie machnal w szacowaniu/nie umie wydawac/nie umie zarabiac/wypadlo mu z kieszeni 1 mln przy bankomacie.
Jak to było...?Zakontraktowanie tylko 2 sposrod tych wymienionych odbiloby nam sie czkawka sportowa, a tak Woodward poratowal skore elegancko.
Albo by się odbiło albo by się nie odbiło, nie mam pojęcia, Ty tez.
PS. Co do obecnego budżetu to może nie będzie aż tak źle. Wychodzi na to, że w zeszłym roku też mieliśmy budżet na poziomie 2 mln zł:
Prezesa lubelskiego klubu bardzo cieszy za to wiadomość, że miasto wspomoże LW KMŻ kwotą miliona złotych z puli przeznaczonej na promocję miasta. - To zapewni nam połowę naszego budżetu - cieszy się Dariusz Sprawka.
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35644, ... W_KMZ.html