Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
davidtomy

Re: Ceny biletów

#251 Postautor: davidtomy » 20 marca 2011, o 17:47

Mam takie pytanie. Jak do tej pory zawsze kupowałem karnet z MPWiKu gdyż tam pracuje mój ojciec, niestety nic nie słychać aby w tym roku takowe miały być tam dostępne. Nie jest to co prawda jakaś duża różnica w cenie, ale jak można to czemu nie skorzystać. No i teraz zastanawiam się czy nie zostanę w czarnej d.... bo okres sprzedaży karnetów się skończył a w firmie dalej nic nie wiedzą.
Zastanawiam się czy jest jakaś pula zarezerwowana dla tych firm oddzielnie czy już pozamiatane :/

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#252 Postautor: Gelo » 20 marca 2011, o 17:50

do kibic LBN: Ja bym tak wlasnie zrobil - analogicznie robi sie np. przed koncertami - są dwie ceny - przedsprzedaż (zazwyczaj taniej) i w dniu koncertu cena docelowa. Tylko, że z takiego naszego gadania dzisiaj juz nic nie wynika - po prostu jest po ptakach. Mam nadzieję, że klubowi akcja karnetowa sie opłacila.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#253 Postautor: Egon » 20 marca 2011, o 19:14

davidtomy pisze:Mam takie pytanie. Jak do tej pory zawsze kupowałem karnet z MPWiKu gdyż tam pracuje mój ojciec, niestety nic nie słychać aby w tym roku takowe miały być tam dostępne. Nie jest to co prawda jakaś duża różnica w cenie, ale jak można to czemu nie skorzystać. No i teraz zastanawiam się czy nie zostanę w czarnej d.... bo okres sprzedaży karnetów się skończył a w firmie dalej nic nie wiedzą.
Zastanawiam się czy jest jakaś pula zarezerwowana dla tych firm oddzielnie czy już pozamiatane :/
Jest zapewne zarezerwowana pula karnetów dla sponsorów klubu. W tamtym roku były to setki sztuk..i różnica w cenie jest z tego co wiem jednak znacząca, jeśli karnet kupujemy w firmach współpracujących z klubem.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2011, o 19:17 przez Egon, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

go!
Trener

#254 Postautor: go! » 20 marca 2011, o 19:16

Powiem ci szczerze Gelu, ze jestem z deka rozerwany, jesli chodzi o ta cala akcje z karnetami. Z jednej strony to prawo kazdego przedsiebiorcy: moze probowac sprzedac co chce, ile chce, kiedy chce i za ile chce. I nikomu nic do tego!
Natomiast w naszym przypadku mnostwo niezadowolonych kibicow jest faktem i tu trzeba sie zatrzymac i zastanowic.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#255 Postautor: Hela » 20 marca 2011, o 19:19

Mnie zastanawia jedno. Jaki trzeba mieć talent, aby tak prostą sprawą jak sprzedaż karnetów zdenerwować tylu kibiców? :)
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

go!
Trener

#256 Postautor: go! » 20 marca 2011, o 19:24

Hela pisze:Mnie zastanawia jedno. Jaki trzeba mieć talent, aby tak prostą sprawą jak sprzedaż karnetów zdenerwować tylu kibiców? :)

Tak jest Helu zwykle, jak stoja za Toba duze pieniadze ze sponsoringu, a Ty prowadzac dzialalnosc mozesz pozwolic sobie na eksperymenty, bo wiesz, ze to co pozyskasz "wlasnorecznie" to i tak margines, a nie podstawa wplywow do kasy.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#257 Postautor: Hela » 20 marca 2011, o 20:51

Dla wszystkich którzy mówili, że karnety były:
– Zainteresowanie wejściówkami było olbrzymie – przyznaje Dariusz Sprawka, prezes KMŻ. – Karnety normalne skończyły się już w czwartek. Na pewno wkrótce będą dostępne jeszcze jakieś śladowe ilości z tych, które wrócą do nas od firm.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#258 Postautor: Egon » 20 marca 2011, o 21:32

Były, bo mój brat kupił dwa normalne karnety w piątek i było ich jeszcze sporo. Ale chociaż do tej pory starałem się podchodzić do pana prezesa dosyć pozytywnie i niejako nieraz usprawiedliwiać i tłumaczyć sobie jakoś jego działania, to tą sprawę można skomentować tylko jednym słowem. KOMPROMITACJA. Jeśli ktoś chce może dodać do tego słowa, słowo KOMPLETNA. A tłumaczenia pozostawię bez komentarza, bo chyba nie warto ich zasadności, czy nawet treści roztrząsać. Wyszła z tego totalna klapa i brak profesjonalizmu, jak i myśli marketingowej klubu.

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Davv
Kadrowicz

#259 Postautor: Davv » 20 marca 2011, o 21:40

Problemu by nie było gdyby zamiast ogłaszać sprzedaż od pn do pt, prezio by zapodał info, że od poniedziałku sprzedajemy karnety do wyczerpania zapasów. Wtedy każdy by się spinał, żeby kupić jak najwcześniej. Śmieszą mnie tylko komentarze takich Gelów, którzy karnety kupili. Nie widziałem pozytywnych głosów osób, które nie zdążyły, a bez problemu można znaleźć osoby, które mimo, iż są posiadaczami tego ekslkuzywnego towaru, krtykują poczynania treneramistrza. Gelu, jakoś Ci nie wierzę, że jeśli byś nie zastał towaru to byś nie wylał choć kropli żalu... Uwierz mi, że są ludzie, którzy mają swoje zajęcia, o wiele ciekawsze lub pilniejsze, niż latanie po karnety od razu po rozpoczęciu sprzedaży. Po zacytowanej przez Helę wypowiedzi Sprawki utwierdziłem się w przekonaniu, że żużel w tym roku oglądam w Rzeszowie i TV. Hehe.... śladowe ilości od firm - "a wsadź se w dresy" te ilości bezmózgi prezesie...

EDIT:

Egonie może i były, ale o której i czy na pewno, to tego nikt nie wiedział. Przed 12 nie było.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#260 Postautor: Gelo » 20 marca 2011, o 21:54

Davv pisze: Uwierz mi, że są ludzie, którzy mają swoje zajęcia, o wiele ciekawsze lub pilniejsze, niż latanie po karnety od razu po rozpoczęciu sprzedaży.

To Twój problem. A ja mam 3 karnety nabyte bez najmniejszego kłopotu i dobrze mi z tym. Jeszcze raz powtórze - było tysiac sposobów na dostanie karnetów w poniedzialek lub wtorek. A kto pozno przychodzi - sam sobie szkodzi. I tyle.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#261 Postautor: niespokojny » 20 marca 2011, o 22:11

Miale kupic karnet w czwartek, ale jak czlowiek orkiestra zapodal info ze 35% poszlo juz w poniedzialek to sie spialem i kupilem we wtorek. Co nie umniejsza, ze wyszla totalna lipa z karnetami. Oby to byla nauczka na przyszlosc, ale nie roztrzasajmy tego do pierwszego meczu :roll:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#262 Postautor: Lublin_Fan » 20 marca 2011, o 22:12

Nie chce bronic nikogo, ale cena 110zl byla tak atrakcyjna, ze zap**** po karnet na samym poczatku tygodnia bylo bardzo mocno wskazane.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2011, o 22:13 przez Lublin_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.

kaaamisiak

#263 Postautor: kaaamisiak » 20 marca 2011, o 22:15

Gelo pisze:
Davv pisze: Uwierz mi, że są ludzie, którzy mają swoje zajęcia, o wiele ciekawsze lub pilniejsze, niż latanie po karnety od razu po rozpoczęciu sprzedaży.

To Twój problem. A ja mam 3 karnety nabyte bez najmniejszego kłopotu i dobrze mi z tym. Jeszcze raz powtórze - było tysiac sposobów na dostanie karnetów w poniedzialek lub wtorek. A kto pozno przychodzi - sam sobie szkodzi. I tyle.

Zapowiedziano, że sprzedaż jest do PIĄTKU, a nie do WYCZERPANIA ZAPASÓW. A to duża różnica. Skoro ktoś wiedział, że do piątku może karnet nabyć, to nie musiał przecież rzucać wszystkiego, by zrobić to we wtorek. Prezes wprowadził nas w błąd i tyle.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#264 Postautor: Gelo » 20 marca 2011, o 22:18

sprzedaż karnetów "do piątku" to nie to samo co "sprzedaż w piątek". I wlasnie to jest takie polskie - lubimy dowolnie zamiennie traktowac takie informacje. A srednio myslacy czlowiek powinien przewidziec, że cena jest na tyle atrakcyjna, że tylko idiota z tego nie skorzysta.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2011, o 22:27 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

ermen
Zawodowiec

#265 Postautor: ermen » 20 marca 2011, o 22:26

A czy określenie "sprzedaż do piątku" oznacza, że w czwartek będę mógł kupić?
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#266 Postautor: Gelo » 20 marca 2011, o 22:27

ermen pisze:A czy określenie "sprzedaż do piątku" oznacza, że w czwartek będę mógł kupić?

jak jeszcze nie masz - mozesz wygrac karnet - tak przed chwilą w TV zapowiedzial Tomek Zalewa

ermen
Zawodowiec

#267 Postautor: ermen » 20 marca 2011, o 22:31

Karnet mam, ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#268 Postautor: Gelo » 20 marca 2011, o 22:34

odpowiadam - powinieneś.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#269 Postautor: Egon » 20 marca 2011, o 22:42

Davv pisze:Egonie może i były, ale o której i czy na pewno, to tego nikt nie wiedział. Przed 12 nie było.
No właśnie to jest dziwne, bo o 10.58 dostałem sms-a, że kupiono mi karnet i jest ich jeszcze dużo..niektórzy natomiast po 11 nie dotrzymali tego zaszczytu. Więc ja się pytam..o co w tym burdelu chodzi?

ermen
Zawodowiec

#270 Postautor: ermen » 20 marca 2011, o 22:44

Gelo pisze:odpowiadam - powinieneś.

Ok (a już myślałem, że posługujemy się innymi językami :) )
Mimo, że powinienem w czwartek kupić, odszedłem z kwitkiem. Dziwnym trafem w piątek były ( i to też, jak wynika z wpisów niektórych osób, nie od samego rana).
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#271 Postautor: kibicLBN » 20 marca 2011, o 22:45

Egon pisze:
Davv pisze:Egonie może i były, ale o której i czy na pewno, to tego nikt nie wiedział. Przed 12 nie było.
No właśnie to jest dziwne, bo o 10.58 dostałem sms-a, że kupiono mi karnet i jest ich jeszcze dużo..niektórzy natomiast po 11 nie dotrzymali tego zaszczytu. Więc ja się pytam..o co w tym burdelu chodzi?

W burdelu zazwyczaj chodzi o świadczenie usług seksualnych, ale to chyba nie to ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

go!
Trener

#272 Postautor: go! » 20 marca 2011, o 22:54

Gelo pisze: A srednio myslacy czlowiek powinien przewidziec, że cena jest na tyle atrakcyjna, że tylko idiota z tego nie skorzysta.
Gelu, ale czego bronisz? Powiedz mi tylko TAK lub NIE: Czy uwazasz ze cala sytuacja z karnetami wyjdzie per saldo korzystnie dla klubu? I prosze wez przy odpowiedzi pod uwage nie tylko aspekt finansowy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#273 Postautor: Gelo » 20 marca 2011, o 23:00

Odpowiadam - nie mam zielonego pojęcia.

jerry78
Trener

#274 Postautor: jerry78 » 20 marca 2011, o 23:04

Dajcie już spokój tym kartetom :)
Skoro mają się jeszcze pojawić to ja na miejscu klubu w kilkudniowym wyprzedzeniem podał oficjalną informację tego typu:
"W imieniu klubu przepraszamy wszystkich kibiców, którzy w dniach 14-18.03 z powodu czasowej niedostępności nie nabyli karnetów na sezon 2011. Karnety będą jeszcze dostępne dniu .... w godzinach ... w liczbie .... sztuk do wyczerpania zapasów."

I to powinno rozwiązać cały ten problem.

go!
Trener

#275 Postautor: go! » 20 marca 2011, o 23:09

jerry78 pisze:Dajcie już spokój tym kartetom :)

Racja.
I give it up.