Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hans
Trener

#251 Postautor: Hans » 25 lipca 2006, o 23:02

cienki bolek pisze:6. t..d wiltshire (nie wiem jak to sie pisze ) :oops:

todd :D

cienki bolek

#252 Postautor: cienki bolek » 26 lipca 2006, o 09:05

Hans pisze:
cienki bolek pisze:6. t..d wiltshire (nie wiem jak to sie pisze ) :oops:

todd :D

dzieki

śliwek

#253 Postautor: Å›liwek » 26 lipca 2006, o 09:49

sting126 pisze:
śliwek pisze:Także jeśli chciałeś sie sugerować ich średnimi biegowymi trzeba było napisać wszystkie ligi.Bo równie dobrze mogłem napisać że po szwedzkiej widać że Stead jest gorszy bo nikt go nie chciał ,a Lee ma całkiem niezłą średnią.

Zauwaz w jakiej liczbie meczow w Szwecji i Polsce pojechal Stead, a w ilu Richardson. Simon odjechal po trzy spotkania w w/w ligach, Lee zdecydowanie wiecej. Jedynym porownaniem ich formy moze byc wiec liga, w ktorej obaj startuja regularnie.

Tak,ale to,że Stead nie jeździ we wszystkich spotkaniach chyba raczej świadczy,że jest za słaby.Próbujesz za wszelką cene udowodnić ,że Stead jest lepszy.Skoro jest taki dobry,to dlaczego nie jeździ regularnie w barwach
Apatora??Albo Masarny?Nie powiesz mi,że Alden jest od niego lepszy i nie mógłby wejść za niego...

śliwek

#255 Postautor: Å›liwek » 26 lipca 2006, o 09:55

sting126 pisze:Nie wiem dlaczego nie jezdzi we wszystkich spotkaniach - to pytanie do dzialaczy Apatory i Masarny. Widze tez, ze w lidze, w ktorej zarowno Lee jak i Simon jezdza regularnie ten drugi ma srednia biegopunktowa wyzsza o 0,5 punktu.

Super.Tylko że w szwecji Lee ma średnią wyższą o ponad 0,8 punkta,a w polsce o 0,9.Chociaż chętnie obu bym zobaczył w Lublinie...Ale jak już powtarzałem kilkakrotnie Lee pewnie zostanie w Cz-wie

cienki bolek

#256 Postautor: cienki bolek » 26 lipca 2006, o 10:17

najlepiej jest zeby obydwaj przyjechali do lublina przejechali we 2 pięć wyscigow z roznych pol startowych i wybrac lepszego albo zaprosic ich na memorial witolda zwierzchowskiego i roberta dadosa

Awatar użytkownika
papi
Trener

#257 Postautor: papi » 26 lipca 2006, o 10:45

cienki bolek pisze:najlepiej jest zeby obydwaj przyjechali do lublina przejechali we 2 pięć wyscigow z roznych pol startowych i wybrac lepszego albo zaprosic ich na memorial witolda zwierzchowskiego i roberta dadosa

ręki sobie nie dam uciąć, ale na 80% Lee podpisał 2-letni kontrakt z Włókniarzem.

a co do składu:

juniorzy: Klimek, Tomicek, Pavlic, Messing
seniorzy: Knapp, Słaboń, Suchecki, Czerwiński + ew. lublinianie jeśli któryś będzie chciał tu jeździć
obcokrajowcy: Iversen, Smolinski, A. Dryml (jeśli wszystko ze zdrowiem będzie ok), Shields ( :?: )

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#258 Postautor: Gelo » 26 lipca 2006, o 11:11

Ale po co nam jakiÅ› Lee?
Nie można żyć wspomnieniami sprzed trzech lat. Richardson odjechał u nas sezon życia a teraz jest bardzo ale to bardzo średnim żużlowcem. Zamiast sierozwijać jeździ coraz bardziej bojaźliwie, a jego wyniki są z roku na rok słabsze. Jak dla mnie w warunkach polskiej ligi jest na chwilę obecną niewiele lepszy od Louisa. Jeżeli chcemy faceta na 8-10 punktów - to w porządku, ale nie miejmy później pretensji do zarządu, że zamiast o awans walczymy znowu o utrzymanie. Niestety, te 2 punkty wiecej jakie gwarantuje Karlsson bywają w tak wyrównanej I lidze języczkiem u wagi. Nie muszę chyba przypominać naszego meczu z Ostrowem. W XV wyścigu wyszła subtelna różnica miedzy Karlssonem a takim Brhelem.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#259 Postautor: bkapusta » 26 lipca 2006, o 11:16

Sam Lee faktycznie nam nic nie daje.

No. 1 nadal jest Peter.

Ale jesli bedzie mozliwosc zawsze mozna zakotraktowac pare Peter + Lee. Do tego sklad AD. 2006 [minus Norris, Louis, Suchanek]. Szeroka lawa lepszych/gorszych sredniakow [Jaca, Knapp, Shields, Lee, Swist, Jelen, Brhel - ze wzgledu na koszty zawsze mozna z kogos zrezygnowac] + Peterto IMO jedyna droga do awansu ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#260 Postautor: papi » 26 lipca 2006, o 11:27

dajmy spokój z Peterem, ile razy można wałkować to samo. W tym roku po raz kolejny wejdzie do extraligi, w dodatku od kilku tygodni spekuluje się, że mocarstwowe plany przyprowadzą do Ostrowa braci Gollobów. Także wątpie by zrezygnowano z Karlssona, czołowego jeźdźca 1 ligi i lidera drużyny, jeśli chcą walczyć o medale to na pewno nie puszczą Szweda do innego klubu. A co do Lee - sprawdziłem na forum Włókniarza, ma kontrakt także na sezon 2007, więc to chyba wszystko wyjaśnia

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#261 Postautor: bkapusta » 26 lipca 2006, o 11:31

To czy puszcza czy nie - nie zalezy od nich.

Peter wie czego chce - jest profesjonalista - ale nie ma "ulanskiej" fantazji.

Ekstraliga to wysokie i ambitne progi - a Peter poprostu traktuje nasza I lige jako fundusz emerytalny.

Dlatego szanse na to, ze ponownie zostanie w I lidze sa duze.

Co do kontraktu Lee - sprawa nie jest przesadzona - zawsze mozna go wypozyczyc/rozwiazac kontrakt. Wszystko zalezy od regulaminu, kasy, konbcepcji skladu. Kiedy np. wrocimy do 2 obco w skladzie dla Lee moze zabraknac miejsca.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

śliwek

#262 Postautor: Å›liwek » 26 lipca 2006, o 11:39

papi pisze:
cienki bolek pisze:najlepiej jest zeby obydwaj przyjechali do lublina przejechali we 2 pięć wyscigow z roznych pol startowych i wybrac lepszego albo zaprosic ich na memorial witolda zwierzchowskiego i roberta dadosa

ręki sobie nie dam uciąć, ale na 80% Lee podpisał 2-letni kontrakt z Włókniarzem.

a co do składu:

juniorzy: Klimek, Tomicek, Pavlic, Messing
seniorzy: Knapp, Słaboń, Suchecki, Czerwiński + ew. lublinianie jeśli któryś będzie chciał tu jeździć
obcokrajowcy: Iversen, Smolinski, A. Dryml (jeśli wszystko ze zdrowiem będzie ok), Shields ( :?: )

Nie sądzę,żeby Smolinski i Dryml po stosunkowo niezłym sezonie do nas przyszli.Ściągnijmy Karlssona i jakiegoś Polaka którego stać na średnią koło 2 (Michał szczepaniak,Jędrzejak,bo chyba węgrzyk po tym sezonie znajdzie lepszego pracodawce).Ewentualnie świderski jeśli by sie go cudem udało ściągnać i e-liga 2008 nasza.

Aha i ci którzy tak uporczywie w swoich składach umieszczają Wiltshire to podajcie mi chociaż jeden powód dlaczego na stare lata chciałoby mu się latać do polski...Poza tym po tym sezonie chyba nie tylko my go będziemy chcieli....
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2006, o 11:44 przez Å›liwek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#264 Postautor: Gelo » 26 lipca 2006, o 11:48

Pikuś nie pikuś - są na szczęście cudotwórcy w klubie - udało sie namówić Louisa do powrotu do Polski to i może na Karlssona znajdą się środki. Nikt nie mówi że będzie łatwo. Ale kto nie smaruje ten nie jedzie.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#265 Postautor: Drabol » 26 lipca 2006, o 11:52

Swoją droga tak zapytam troche OT.. Gelu, skąd u Ciebie tak głęboko wpojone że zawodnicy starsi sa lepsi? Nie pytam, ze zlośliwości tylko z ciekawości.

Rzucacie przykłady - Lee, Iversen.. sądzicie że w poszerzonej do 10 zespolów elidze, nie znajdzie się miejsce dla takich zawodników? Karlsson to inna sprawa - on lubi jezdzić w 1 lidze bo tu mu łatwo o punkty.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#266 Postautor: Gelo » 26 lipca 2006, o 12:08

Drabol pisze:Swoją droga tak zapytam troche OT.. Gelu, skąd u Ciebie tak głęboko wpojone że zawodnicy starsi sa lepsi? Nie pytam, ze zlośliwości tylko z ciekawości.

Bo śledzę na bieżąco wszystkie wyniki - od Grand Prix poprzez finały juniorskie, na ligach kończąc. Wnioski są dwa - od lat przewijają się te same nazwiska, a średnia wieku czołowych żużlowców wychodzi powyżej 30 lat. Ja jako lublinianin - nie ufam młokosom. Wy we Wrocławiu możecie sobie eksperymentować z Bjerre'ami, Jamrożymi czy Klindtami. Ale macie Crumpa, Andersena i Hampela. I również nie tak dawno Wasz wynik ciągnęli Krzyżaniak czy Drabik
My natomiast nie możemy sobie na to pozwolić żeby kontraktować młodziaków, którzy raz pojadą na 10 oczek a potem pojadą na wyjazd i nie przywożą nawet 2 punkcików. A to niestety u nas zdarza się bardzo często. Niestety, w tym sezonie ta "lubelska przypadłość" dotknęła także emerytów. I tego nijak nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#267 Postautor: Drabol » 26 lipca 2006, o 12:18

Gelo pisze:Bo śledzę na bieżąco wszystkie wyniki - od Grand Prix poprzez finały juniorskie, na ligach kończąc. Wnioski są dwa - od lat przewijają się te same nazwiska, a średnia wieku czołowych żużlowców wychodzi powyżej 30 lat. Ja jako lublinianin - nie ufam młokosom. Wy we Wrocławiu możecie sobie eksperymentować z Bjerre'ami, Jamrożymi czy Klindtami. Ale macie Crumpa, Andersena i Hampela. I również nie tak dawno Wasz wynik ciągnęli Krzyżaniak czy Drabik
My natomiast nie możemy sobie na to pozwolić żeby kontraktować młodziaków, którzy raz pojadą na 10 oczek a potem pojadą na wyjazd i nie przywożą nawet 2 punkcików. A to niestety u nas zdarza się bardzo często. Niestety, w tym sezonie ta "lubelska przypadłość" dotknęła także emerytów. I tego nijak nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć.

No tak mam Crumpa,Andersena i Hampela. Tyle tylko że Ci dwaj ostatni do najstarszych nie należą, wrecz mozna powiedzieć ze to ciągle mlodzi żuzlowcy. Crump ma 31 wiosen - reszta ma dalekooo do 30. A sam Crump nam tego ewentualnego DMP nie zdobędzie. Wspierają do chłopaki typu Hans 26, Jarek 24, Kenneth 22, Świder 23, Gapa 24, Nikoś 18 i Ronnie 21, Filip 18. Starą drużyną bym tego nie nazwał, a jednak wygrywa mecz za meczem.

Nie tak dawno wynik ciągnął Hancock. A pomagali mu np. w 2003 - Krzyś Cegielski (wtedy 24), Tomek Jędrzejak (24) , Hampel (21) Nicholls (25), Bogińczuk (21) i Drabik (średnia bodaj 1,5). Też młoda drużyna. Rok 2004 i srebro - Hancock i Drabik (ale wtedy, przed tym sezonem żaden z niego pewniak nie był, to że wystarzelił z formą to byl zwykły fuks, a trwał krótko, bo kontuzja zdarzyła mu się bliżej początku niż końca sezonu) + Hampel (22) Gapiński (22) Miśkowiak (21) Świderski (21) Slaboń (23).

Tak więc, u nas skuces buduje się na jednym starszym pewniaku (wcześniej Hancock teraz Crump) a reszta to młodzi zawodnicy. To taka kontra z naszego podwórka ;) Mieszanka rutyny z młodościa generalnie.

meridol

#268 Postautor: meridol » 26 lipca 2006, o 12:26

jak zwykle wszyscy sie produkuja i wymyslaja rozne sklady, ale to wszystko potluc... proponuje zalozyc temat sponsor na sezon 2007 i jesli tam sie nie pojawi nic konkretnego i z duza liczba zer o skladzie na ekstra lige mozemy pomazyc...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#269 Postautor: Gelo » 26 lipca 2006, o 12:39

No tak mam Crumpa,Andersena i Hampela. Tyle tylko że Ci dwaj ostatni do najstarszych nie należą, wrecz mozna powiedzieć ze to ciągle mlodzi żuzlowcy. Crump ma 31 wiosen - reszta ma dalekooo do 30. A sam Crump nam tego ewentualnego DMP nie zdobędzie.

Jak dla mnie Crump jest teraz w tak genialnej formie, że stanowi 60 procent potencjału całej waszej drużyny. I właśnie dlatego, że jest najstarszy. Potwierdza to tylko moje zamiłowanie do doświadczenia.
Tak więc, u nas skuces buduje się na jednym starszym pewniaku (wcześniej Hancock teraz Crump) a reszta to młodzi zawodnicy. To taka kontra z naszego podwórka ;) Mieszanka rutyny z młodościa generalnie.

Jak przeczytasz moje posty to wyczytasz dokładnie to samo - ja ciągle piszę - weźmy Petera Karlssona, a kto dalej - nie ma większego znaczenia - Rempała, Knapp, Shields, Jeleniewski, Piszcz, Trumiński, Franków, Świst - to zawodnicy po których można spodziewać się wszystkiego - zdobyczy w przedziale 0-15 (tak jak po Waszym Gapińskim). Dwa lata temu z bardzo przeciętnym składem dojechaliśmy do barażu. Trzy lata temu mieliśmy lokomotywę w postaci najlepszego obcokrajowca w lidze i byliśmy na trzecim miejscu. Odkąd nie mamy "jednego pewniaka" nasza jazda to rzeźba w gównie. Z tego trzeba wyciagać wnioski.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#270 Postautor: Drabol » 26 lipca 2006, o 13:14

Gelo pisze:
No tak mam Crumpa,Andersena i Hampela. Tyle tylko że Ci dwaj ostatni do najstarszych nie należą, wrecz mozna powiedzieć ze to ciągle mlodzi żuzlowcy. Crump ma 31 wiosen - reszta ma dalekooo do 30. A sam Crump nam tego ewentualnego DMP nie zdobędzie.

Jak dla mnie Crump jest teraz w tak genialnej formie, że stanowi 60 procent potencjału całej waszej drużyny. I właśnie dlatego, że jest najstarszy. Potwierdza to tylko moje zamiłowanie do doświadczenia.

Jak przeczytasz moje posty to wyczytasz dokładnie to samo - ja ciągle piszę - weźmy Petera Karlssona, a kto dalej - nie ma większego znaczenia - Rempała, Knapp, Shields, Jeleniewski, Piszcz, Trumiński, Franków, Świst - to zawodnicy po których można spodziewać się wszystkiego - zdobyczy w przedziale 0-15 (tak jak po Waszym Gapińskim). Dwa lata temu z bardzo przeciętnym składem dojechaliśmy do barażu. Trzy lata temu mieliśmy lokomotywę w postaci najlepszego obcokrajowca w lidze i byliśmy na trzecim miejscu. Odkąd nie mamy "jednego pewniaka" nasza jazda to rzeźba w gównie. Z tego trzeba wyciagać wnioski.

Bez Hansa (średnia 2,4) albo Jarka (2,3) nie bylbyśmy tam gdzie jestesmy w żaden sposób, nawet jakby Crump miał 8 wyścigów odjechać. To byłby środek tabeli.

Jak brać kogoś ala Gapa to mlodego - bo jest tak samo nieobliczalny a ma szanse swoją formę w przyszłosci ustabilizować Stąd moja zamilowanie do młodości ;) Nieobliczalna.

Tak więc nazwiskami rzucac zawsze mozna - Stead, Alden - ciekawe naziwska.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#271 Postautor: Gelo » 26 lipca 2006, o 13:40

Jak brać kogoś ala Gapa to mlodego - bo jest tak samo nieobliczalny a ma szanse swoją formę w przyszłosci ustabilizować Stąd moja zamilowanie do młodości ;) Nieobliczalna.

Ale pojmij łaskawie, że ja nie chcę "nieobliczalnych zawodników". Lublinowi potrzebny jest awans do Ekstraligi a nie ściskanie kciuków czy jakiś młodzian utrzyma sie na motocyklu czy nie. Pytałeś skąd zamiłowanie do doswiadczenia - odpowiedziałem - spojrz na wyniki we wszelkich rogrywkach i będziesz wiedział skąd. Kontraktowanie sześciu Aldenów i Steadów i oczekiwanie awansu to jak trafienie szóstki w totka - - niby realne ale jakże mało prawdopodobne. Dlatego ja staram sie w swoich poglądach ograniczyć ryzyko. Jak młodzi chcą nabierać doświadczenia i się objeżdzać - proszę bardzo - ale nie w Lublinie. Miasto ktore zasługuje na Ekstraligę i powinno zrobić wszystko w tym kierunku nie powinno być poligonem doświadczalnym. Nie stać nas na to.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#272 Postautor: Drabol » 26 lipca 2006, o 13:44

Nie do konca zrozumiales to akurat zdanie.

Jeśli brać kogo ala Gape - czyli system 0-15, to młodego. Jesli już ma byc nieobliczalny lepiej żeby był młody, bo ustabilizuje sie prędzej czy pózniej. A młodsi zawodnicy wcale problemów z jazda nie mają, mają czasem nawet bardziej rozsądne podejście do starszych - gdyby jechal na 2 miejscu w DPŚ w 25 biegu nie atakowałby zaciekle 1 zawodnika kończąc upadkiem ;)

Najlepsza jest drużyna pomieszana, u nas od lat jest przewaga młodych ze starszym liderem na czele i to sie sprawdza. I tak trzymać.

A ekstraliga jest Lublinowi potrzebna, zreszta kazda druzyna chce w najwyzszej klasie jezdzic i to skutecznie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#273 Postautor: Gelo » 26 lipca 2006, o 13:51

Ani ja Cie nie przekonam do zawodników doświadczonych ani tym bardziej Ty mnie do młodzianów. Niestety - ja w swoich teoriach posługuję się wynikami. Tobie pozostaje jedynie sympatia i "widzi mi się". Kto ma rację - pozostawiam bez komentarza.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#274 Postautor: Drabol » 26 lipca 2006, o 14:05

To że Cie nie przekonam to wiem, napisze tylko tyle - kiedyś każdy z twoich starych i doświadczonych był młody :)

Kalhorn
Junior

#275 Postautor: Kalhorn » 26 lipca 2006, o 14:26

Nie znamy jeszcze ani regulaminu (ilu obco i czy jest możliwość ich wystawienia jako juniorzy) ani budżetu klubu (sponsor tytularny, wsparcie miasta, itp.)
Ale mimo wszystko podam taki mój "luźny" skład na sezon 2007, bo mi się poprostu nudzi. ;)

Obcokrajowcy:
Petera Karlsson
Adam Shields
Matej Ferjan

Seniorzy:
Grzegorz Knapp
Jacek Rempała
Tomasz Piszcz
Piotr Åšwiderski
Daniel Jeleniewski

Juniorzy (obco):
Andreas Messing