Występy byłych zawodników lubelskiego klubu

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

#251 Postautor: Koper » 18 września 2005, o 23:01

Gelo pisze:Cóż można powiedzieć oprócz - A NIE MÓWIŁEM? Mam mieszane uczucia, po tym występie Śledzia, bo teraz to już go na pewno nie puszczą z Rzeszowa. Szkoda, że nie mamy takiego zawodnika.

A ja nie mam az tak mieszanych uczuc. Pomimo ze nas Rybka zawiodl swoja postawa w sezonie 2004, a raczej podejsciem do przygotowania sprzetowego (o ktory jak sam Darek podkreslil w wywiadzie dba teraz mechanik klubowy) to szczerze kibicowalem Darkowi i cieszylem sie z kazdego jego wygranego biegu :!:

Bardzo tez mocno trzymalem kciuki aby swoja fantastyczna dyspozycje potwierdzil w biegu finalowym co tez uczynil i do swojej sporej kolekcji medalowej dorzucil zloty krazek MPPK 2005 :!:

Brawo Darek :!: :!: :!: :D

sledzio

#252 Postautor: sledzio » 18 września 2005, o 23:06

O kurde kto by się spodziewal ze Darek tak ładnie pojedzie , najlepsze lata ma za sobą ale jeszcze nie zapomniał jak sie jeżdzi na żużlu jednym słowem BRAWO DAREK !!!

Michael

#253 Postautor: Michael » 18 września 2005, o 23:08

Sawina tez ponoc ma najlepsze lata za soba a smiga az milo.
Zreszta byl razem z Darkiem w finale...

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#254 Postautor: motorlublin » 18 września 2005, o 23:20

Szacunek, Brawa i Gratulacje dla Darka!!! Tak trzymaj! Niechciany nad Bystrzycą udowodnił lubelskim znawcom żużla co jest wart :wink:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#255 Postautor: bkapusta » 18 września 2005, o 23:27

Niechcial bym siac defetyzmu w dobie takiego uwielbienia Darka ale czy ktos ogolnie zwrocil uwage na obsade turnieju? Prostasiewicz to jedyny konkretny zawodnik z ktorym walczyl Darek. Kapsrzak zasadniczo nie pojechal w wiekszosci biegow. Reszta zawodnikow to jednak II linia ekstraligi ew. tak jak Darek I linia pierwszej ligi. Cyk.. Ale oczywiscie sie moge mylic i Darek nagle zostal najlepszym zawodnikiem w Polsce. ;)

Nie zrozumcie mnie zle.. Szanuje jego umiejetnosci, do niedawna [gdzies do poprzedniego sezonu;] byl obok sp.Roberta Dadosa moim ulubionym zawodnikiem. Darek ma talent do zuzla, zdecydowanie mial szanse byc czolowym zawodnikie w Polsce, skonczylo sie na przeblysku. Bylo minelo. Darek jest sredniakiem. Nigdy nie bedzie nikim wiecej bo daje plamy... Takie jak w Rybniku czy u Nas...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#256 Postautor: Dobromir » 19 września 2005, o 00:38

Tak jest Śledź pokazał w tym sezonie że jest klasowym zawodnikiem i sądze że jeszcze w ekstralidze nie jedną dyszke zrobi. Nam niestety pozostanie tylko niesmak że tak łatwo się go pozbyliśmy....

Koper
Trener
Kontakt:

#257 Postautor: Koper » 19 września 2005, o 01:28

Dobromir pisze:Tak jest Śledź pokazał w tym sezonie że jest klasowym zawodnikiem i sądze że jeszcze w ekstralidze nie jedną dyszke zrobi. Nam niestety pozostanie tylko niesmak że tak łatwo się go pozbyliśmy....

Czy aby tak latwo?
Z tego co jest oficjalnie wiadomo Rusko chcial 50 000 zl za Dadiego aby wowczas "bezplatnie" wypozyczyc nam Darka na kolejny rok. Jesli sie myle to poprawcie mnie.
Nie stac nas bylo na taka sume i Darek przeszedl do Rzeszowa.
Ciesze sie ze Darek pokzal wielka klase bo w koncu jest z Lublina , jest wychowankiem Motoru podobnie jak Gollob Polonii nawet gdyby rzeszowscy kibice wypisywali ze jest 200 % Stalowcem:) Inna sprawa ze Darek wlasnie w naszych barwach jezdzac zawodzil w sezonie 2004 m.in. w meczach z Rzeszowem i takiej klasy jak w finale MPPK czy w decydujacych meczach w tym sezonie nie pokazywal co wiecej w naszych barwach w ubieglym roku w decydujacych meczach nawet nie wystapil a przed tym jak zostal odsuniety od skladu zanotowal kilka powaznych wpadek.
Smieszy mnie jednoczesnie jak na rzeszowskim forum czytam ze to Rzeszow podal reke Darkowi bo to wlasnie w Lublinie powrocil na tor po zuplenym rozbracie z zuzlem. To w Lublinie w sezonie 2003 na nowo pokazal sie zuzlowemu swiatku. I dobrze :!:
Wczoraj we Wroclawiu zostal wysciskany przez Janusza Stachyre ktory nie chcial juz go widziec w lubelskich barwach kiedy sam byl naszym trenerem. Taki biznes ze szybciej zapomnial o tych wypowiadanyach przez siebie slowach niz mu sie wydawalo. Daltego ze to Darek teraz w Rzeszowie ciagnie wynik za ktory jako trener odpowiedzialny jest Janusz. Mysle ze nic nie stoi na przeszkodzie aby Darek zostal cieplo przyjety w Lublinie na Memoriale im Dadosa i Zwierzchowskiego. Naturalne ze moglismy sie czuc zawidzeni kiedy wyraznie po swietnym sezonie 2003 w naszych barwach niedoinwestowal sprzetu w 2004 na ktorym jestem przekonany nie istnialby w finale MPPK z calym szacunkiem dla jego umiejetnosci. Osobiscie chcialbym aby do takiego pojednania z Darkiem doszlo, aby nie byl wygizdywany, niech poczuje ze jest u siebie w domu a wowczas niech w swoim sumieniu rozwazy czy naprawde powaznie podszedl do swoich kibicow w sezonie 2004.

Prosze tez niech mnie ktos oswieci ze sie myle, ze wcale nie latwo wypuscilismy Darka z Lublina, a raczej nie wypozyczylismy go na kolejny sezon, bo przeciez rozmowy byly prowadzone a jedynie nie bylo w naszych mozliwosciach finansowych to co chcial Rusko?

Wiadomo ze od strony zawodnikow i klubu wyglada wszystko inaczej niz od strony kibica.
Ja naleze to tej drugiej grupy i niech tak pozostanie bo to daje mozliwosc poczuc prawdziwy zawod slaba postawa swojego ulubienca jaka Darek pokazal w poprzednim sezonie jak i radosc kiedy jako wychowanek mojego klubu zdobywa laury, oczywiscie najpiekniej gdy czyni to w barwach mojego klubu.
Inaczej wyglada to z perspektywy chociazby tej ktora prezentuje Janusz Stachyra o czym pisalem wyzej, a jeszcze inna perpsektywa bedzie Jaroslawa Siwka itd...ja przedstawilem jak ja to widze z perspektywy kibica :lol:

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#258 Postautor: DonKamizi » 19 września 2005, o 01:50

Aż mi się miło zrobiło patrząc na dzisiejszą radość Rybki...pokazał, że jeszcze potrafi.
Darek...czapka z głowy za dzisiejszą wspaniałą jazdę.
Ech....
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Koper
Trener
Kontakt:

#259 Postautor: Koper » 19 września 2005, o 06:07

Eduard Szajchulin ktory wystapil w finale KPE zakonczyl swoj start w tych zawodach juz pierwszym swoim biegu ktory mial dramatyczny przebieg. Eduard zlamal noge i palec u reki.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#260 Postautor: Lublin_Fan » 19 września 2005, o 10:22

No cóż.....

Filozofia żużla na wschodzie wygląda trochę inaczej niż u nas. Tam jeśli się zaśpi na starcie to trzeba przeciwków posadzić w płot. U nas możnaby to przełożyć na bieg z udziałem Hliba, Knappa, Flisa i Piszcza. Tam jeżdzą tak wszyscy. Przy czym posiadają dużo niższe umiejętności.
Rywalizacja pod względem sportowym, jazdy fair play czy też organizacji zaplecza i sprzętu jest w cieniu. Liczy się wynik dowieziony (dosłownie) po trupach. W lidze rosyjskiej sprawdzają się tylko dwa sposoby jazdy: albo daleko z przodu, albo daleko z tyłu.

No i corocznie są tego efekty. Darkin jeśli przeżyje to zapewne powtórzy los Winiarza.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#262 Postautor: Gelo » 19 września 2005, o 11:19

Dobromir pisze:Tak jest Śledź pokazał w tym sezonie że jest klasowym zawodnikiem i sądze że jeszcze w ekstralidze nie jedną dyszke zrobi. Nam niestety pozostanie tylko niesmak że tak łatwo się go pozbyliśmy....

Dodam jeszcze, co mnie niezmiernie cieszy - najlepsi zawodnicy zawodów - Sawina i Śledź - 34 i 36 lat. !!!

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#263 Postautor: Fork » 19 września 2005, o 15:56

No i wczoraj we Wrocławiu doświadczenie wygrało.
Widac ze Darek jest w stanie scigac sie na ekstraligowychtorach, tylko... jemu trzeba przygotowac sprzet... i zapłacic odpowiednie pieniadze.
Gratulacje dla Darka.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#264 Postautor: Regdal » 19 września 2005, o 18:21

Fork pisze:No i wczoraj we Wrocławiu doświadczenie wygrało.
Widac ze Darek jest w stanie scigac sie na ekstraligowychtorach, tylko... jemu trzeba przygotowac sprzet... i zapłacic odpowiednie pieniadze.
Gratulacje dla Darka.

Można się tylko domyślać,że w Lublinie nie było z tym najlepiej,stąd Darek jeździł niezbyt rewelacyjnie.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#265 Postautor: mikas » 19 września 2005, o 18:26

Regdal pisze:
Fork pisze:No i wczoraj we Wrocławiu doświadczenie wygrało.
Gratulacje dla Darka.

Można się tylko domyślać,że w Lublinie nie było z tym najlepiej,stąd Darek jeździł niezbyt rewelacyjnie.

:lol:

P.S.Stajesz sie powoli załosny.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Shack
Administrator

#266 Postautor: Shack » 19 września 2005, o 19:15

Regdal pisze:Można się tylko domyślać,że w Lublinie nie było z tym najlepiej,stąd Darek jeździł niezbyt rewelacyjnie.

Gosciu, masz lat na karku wiecej niż 80 % tego forum a piszesz bzdury jak 13 letni chlopak. Jezdzisz do Rzeszowa, pogadaj z majstrem Darka, zapytaj sie co by bylo gdyby Dario byl na kontrakcie zawodowym.

Koper
Trener
Kontakt:

#267 Postautor: Koper » 19 września 2005, o 21:16

Rybka na najwyzszym stopniu podium, ze zlotym medalem MPPK 2005 na szyi:
Obrazek

Juzek

#268 Postautor: Juzek » 19 września 2005, o 21:41

Gratuluję Motorowi wychowanka Dariusza Śledzia, w dniu wczorajszym (tj.18.09.2005) najlepszego polskiego żużlowca, który swą jazdą wzbudzał entuzjazm tłumów. Szacunek dla tych którzy odkryli kiedyś jego talent. Nie wątpię że macie ich więcej (jeszcze nie odkrytych) i wkrótce odbijecie się od dna zajmując godne miejsce w ekstralidze wzorem Uni Tarnów.Powodzenia.

Koper
Trener
Kontakt:

#269 Postautor: Koper » 19 września 2005, o 23:27

Juzek pisze:Gratuluję Motorowi wychowanka Dariusza Śledzia, w dniu wczorajszym (tj.18.09.2005) najlepszego polskiego żużlowca, który swą jazdą wzbudzał entuzjazm tłumów. Szacunek dla tych którzy odkryli kiedyś jego talent.
Dzieki za gratulacje, co do odkrycia talentu Darka warto w tym miejscu wymienic z szacunkiem osobe Witolda Zwierzchowskiego imienia ktorego memorial ma byc rozegrany z udzialem Dariusza Sledzia juz wkrotce na torze w Lublinie.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#270 Postautor: Fork » 20 września 2005, o 15:46

motorlublin pisze:Szacunek, Brawa i Gratulacje dla Darka!!! Tak trzymaj! Niechciany nad Bystrzycą udowodnił lubelskim znawcom żużla co jest wart :wink:

Niechciany nad Bystrzycą :/ ?? Gdyby nie kontuzja Trojanowskiego i większe pieniądze Marmy Dariusz Śledź nadal byłby naszym zawodnikiem. Tylko ciekawe na jakim kontrakcie ? :)
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

meesha
Trener
Kontakt:

#271 Postautor: meesha » 21 września 2005, o 09:47

Ktoś kiedyś pisał, że umowa Śledzia z Wrocławiem kończy się w sezonie 2005 (przed sezonem 2001 podpisał na 5 lat). Czyli wychodziłoby, że to już :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#272 Postautor: mikas » 21 września 2005, o 10:28

Bimmer pisze:Uważam, że jeśli Kołodziej chce go mieć w składzie, to powinien sfinalizować sprawę, zanim kwestia awansu Józków będzie rozstrzygnięta. W przeciwnym wypadku karty będzie rozdawał Rzeszów, który dziś, zapewne, zwleka z kontraktowaniem zawodników.

Bimmer czy Ty w cuda wierzysz czy może Sipma sypneła już jakims (sporym) groszem na nowy sezon?? :roll: :)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#273 Postautor: Gelo » 21 września 2005, o 10:56

Bimmer pisze:Jeśli Rzeszów nie awansuje, to z pewnością będzie go chciał zatrzymać. Ciekawe natomiast, jakie będą ich plany w stosunku do Śledzia w przypadku awansu.
Uważam, że jeśli Kołodziej chce go mieć w składzie, to powinien sfinalizować sprawę, zanim kwestia awansu Józków będzie rozstrzygnięta. W przeciwnym wypadku karty będzie rozdawał Rzeszów, który dziś, zapewne, zwleka z kontraktowaniem zawodników.

Chyba sie nikt w Rzeszowie nie spodziewał, że facet ktory wskoczył do skladu jako zapchajdziura po Trojanowskim stanie się liderem drużyny. Będą miały józki nie lada kłopot co zrobić z Darkiem. Według mnie z taką formą jak obecnie Sledź jest porównywalnym zawodnikiem z Kuciapą, który jak powszechnie wiadomo uznawany jest za ikonę rzeszowskiego żużla i chyba nikt w Józkolandzie nie wyobraża sobie drużyny ekstraligowej bez niego. Śledź obecnie to mocna druga linia na Ekstraligę. Bije na głowę Barana, Rempałę i Trojanowskiego. I niestety, sądzę, że ktoś to moze w Rzeszowie zauważyć. Nie zarzyna się przecież kury znoszącej złote jajka... tfu - medale...
ps. juz widzę teraz komentarze - Śledź w Lubline? Ale czy nas bedzie stać? Dziwne te koleje losu. Człowiek, ktory jeszcze kilka miesięcy temu był u nas niechciany (przez kibiców) teraz będzie nieosiągalny. Moje zdanie w tej kwestii się nie zmienia - Darek ze Staszkiem do Lublina, do tego Peter i jedziemy o pierwszą trójkę.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#274 Postautor: Talib » 21 września 2005, o 11:34

Gelo pisze: Moje zdanie w tej kwestii się nie zmienia - Darek ze Staszkiem do Lublina, do tego Peter i jedziemy o pierwszą trójkę.

A kasa? Której nie ma i nie zanosi się żeby była?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#275 Postautor: Gelo » 21 września 2005, o 11:51

Talib pisze:
Gelo pisze: Moje zdanie w tej kwestii się nie zmienia - Darek ze Staszkiem do Lublina, do tego Peter i jedziemy o pierwszą trójkę.

A kasa? Której nie ma i nie zanosi się żeby była?

A kasa to jest biletowa na dworcu.