10.06.2007 Start Gniezno - TŻ Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#26 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2007, o 11:59

Ale my nie mamy problemu Johnston czy Louis. Nie ma dla nas chyba znaczenia kto przywiezie to zero w Gnieźnie - Czy Steve czy Sebek. Z tym, ze Steve rokuje jakieś nadzieje przynajmniej na 1 punkt. Sebek niekoniecznie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#27 Postautor: Cooper » 4 czerwca 2007, o 12:13

A moimzdaniem mamy wiekszy problem z tym, ktory z obco rokuje najwieksze nadzieje, na wiecej niz 1...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#28 Postautor: Kiry » 4 czerwca 2007, o 12:20

niestety żaden z nich nic nie gwarantuje, dlatego trzeba zaryzykować, rzucić im rozpiskę spotkań do końca sezonu, razem z PO, jest przed nami kilka meczów rundy zasadniczej wiec można ich przetestować po to żeby na decydujące mecze PO nie mieć dylematu czy Duńczyk czy Fin czy srin
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#29 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2007, o 12:31

Dla mnie żaden nie gwarantuje niczego - ALE KAZDY BEDZIE LEPSZY OD SEBASTIANA. Ja stawiałbym na Johnstona. Dlaczego?
1. bo jezdzi z najlepszymi na świecie, 2. bo jest najbardziej doświadczony, a w takich meczach jak z Gnieznem doświadczenie będzie potrzebne (co pokazał Krzyżaniak) 3. mial juz styczność z polskimi torami. 4. jezdzi chyba najrówniej z całej trójki - moze bez fajerwerków ale na stabilnym poziomie.

Sneer

#30 Postautor: Sneer » 4 czerwca 2007, o 12:32

Jest jeszcze szansa na uratowanie tego sezonu i ligi, ale potrzebujemy wziać do Gniezna przynajmniej 2 obockrajowców. I to KONIECZNIE. Nie można tego meczu przegrać, nie można go odpuścić, znów wysyłając "krajówkę"!
Dlatego oczekuję od działaczy, ze już dziź zawarują sobie występ przynajmniej Ostergaarda i Nieminena. A jeśli któryś nie mógłby, to w jego miejsce Johnstona.

Jeśli pojedziemy składem...

1. Śledź
2. Ostergaaad
3. Nieminen
4. Stachyra
5. Johnston/Piszcz/Jeleniewski
6.
7. Kus/Hansen
9. Klimek

...o zwycięstwo będę spokojny.
Ostatnio zmieniony 4 czerwca 2007, o 14:00 przez Sneer, łącznie zmieniany 2 razy.

Sneer

#31 Postautor: Sneer » 4 czerwca 2007, o 12:37

Kiry pisze:dlatego trzeba zaryzykować, rzucić im rozpiskę spotkań do końca sezonu, razem z PO, jest przed nami kilka meczów rundy zasadniczej wiec można ich przetestować po to żeby na decydujące mecze PO nie mieć dylematu czy Duńczyk czy Fin czy srin

Otóż to. Z tym, że nie zgadzam sie, iż żaden nic nie gwarantuje - każdy gwarantuje, że będzie lepszy przynajmniej od Trumińskiego i przywiezie więcej punktów. Cholera, mówimy przecież o żużlowcach, może nie najlepszych, ale bardzo regularnie i dużo punktujących (zwłaszcza Ostergaard). Trzeba na nich postawić. Nie bałbym sie tego zrobić również koszetem Piszcza.

yrastanisław

#32 Postautor: yrastanisÅ‚aw » 4 czerwca 2007, o 12:42

Pięciu seniorów ma miejsce składzie a ty przypisałeś im 6 miejsc. Ja też byłbym spokojniejszy o wynik jeśli pod 6 mógłby jechać któryś z naszych seniorów.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#33 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2007, o 12:44

Tu jest kolejny problem - dlaczego akurat kosztem Piszcza - jakby nie było najlepszego zawodnika wczorajszego meczu? Dla mnie najsłabszym ogniwem po Sebku jest Daniel. Nie zmienię zdania, że to zawodnik swojego toru - dodatkowo ostatnio nie jest tak błyskotliwy na starcie jak nas do tego przyzwyczaił. A co najważniejsze - jak przeanalizujecie jego występy na torze w Gnieźnie zobaczycie jedno - katastrofa.

rob7
Senior

#34 Postautor: rob7 » 4 czerwca 2007, o 13:16

Gelo pisze:Dla mnie żaden nie gwarantuje niczego - ALE KAZDY BEDZIE LEPSZY OD SEBASTIANA. Ja stawiałbym na Johnstona. Dlaczego?
1. bo jezdzi z najlepszymi na świecie, 2. bo jest najbardziej doświadczony, a w takich meczach jak z Gnieznem doświadczenie będzie potrzebne (co pokazał Krzyżaniak) 3. mial juz styczność z polskimi torami. 4. jezdzi chyba najrówniej z całej trójki - moze bez fajerwerków ale na stabilnym poziomie.

... najrówniej, w Anglii jeżdzi jednak Ostergaard, wiem to nie EL lecz PL
ale Johnston jakiś bez wyrazu, dla przykładu;

2 czerwca w Lamothe Landerrona, rozegrano między narodowy turniej z udziałem Polaków. W tych dość dobre obsadzanych zawodach, wystartowali zawodnicy od czeskich po australijskich. Wystartowało również dwóch Polaków Adam Skórnicki i Tomasz Bajerski.
Zwyciężył anglik Joe Screen, przed Finem Joonasem Kylmaekorpim obaj po 30 pkt. Na trzecim miejscu uplasował się Czech Lukas Dryml z 28 punktami. Adam Skórnicki był piąty a Tomasz Bajerski 10-ty. Najlepszy z gospodarzy Mathieu Tressarieu uplasował się na 12-tym miejscu. Słoweniec Matej Ferjan wywalczył nowy rekord toru.
Wyniki końcowe:

1. Joe Screen (Wielka Brytania) 30 pkt
2. Joonas Kylmaekorpi (Finlandia) 30 pkt
3. Lukas Dryml (Czechy) 28 pkt
4. Ales Dryml (Czechy) 27 pkt.
5. Adam Skórnicki (Polska) 26 pkt
6. Mark Lemon (Australia) 24 pkt.
7. Matej Ferjan (Słowenia) 20 pkt.
8. Glenn Phillips (Wielka Brytania) 20 pkt.
9. Steve Johnston (Australia) 17 pkt.
10. Tomasz Bajerski (Polska) 17 pkt.
11. Richard Wolff (Czechy) 15 pkt.
12. Mathieu Tresarrieu (Francja) 13 pkt.
13. Norbert Magosi (Węgry) 12 pkt.
14. Phillipe Ostyn (Francja) 8 pkt.
15. Stephane Tresarrieu (Francja) 7 pkt.
16. Jerome Lespinasse (Francja) 6 pkt
17. Christophe Dubernard (Francja) 5 pkt.
18. Jean Michael Bouillaud (Francja) 0 pkt.

za forum francuskim

Sneer

#35 Postautor: Sneer » 4 czerwca 2007, o 13:59

yrastanisław pisze:Pięciu seniorów ma miejsce składzie a ty przypisałeś im 6 miejsc. Ja też byłbym spokojniejszy o wynik jeśli pod 6 mógłby jechać któryś z naszych seniorów.

Sorry, masz racje, drobna pomyłka, którą zaraz skoryguję :). Oprócz wcześniej wymienionych zawodników, Johnston moim zdaniem mógłby jechać za kogoś z duetu: Jeleniewski-Piszcz.

Pozdrawiam

PS. A propo ostatniego występu Ostergaarda, jakby ktos nie wiedział, jak wypadł - http://zuzel.perla.pl/index.php?p=aktualnosci&idn=1803

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#36 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2007, o 14:11

Wszystko fajnie - ale w tym samym meczu 10 oczek zdobył Suchanek, ktory jest pośmiewiskiem nawet w naszej 2 lidze. Nie przeceniałbym wyników w Premier League.

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#37 Postautor: FREDek » 4 czerwca 2007, o 15:02

A mnie niepokoi fakt , czy w ogóle nasi obco są zainteresowani jazda [ mają przygotowany sprzet na ligę polska ]? Przeciez podpisywali kontrakty bez okreslonej liczby startów. A więc warto inwestowac w motocykle,silniki na jeden [ dwa ] mecze w Polsce ? Może stąd te wymówki ?zajęte terminy ?
A może włodarze klubu wiedzac o tym czekają na play- offy ?DJ PEPE.

rob7
Senior

#38 Postautor: rob7 » 4 czerwca 2007, o 15:12

jeżeli zostaniemy na ósmym miejscu po zasadniczej,
to mogą nie czekać na play-offy,

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#40 Postautor: Gelo » 4 czerwca 2007, o 15:48

sting126 pisze:W 2005 roku tez walczylismy o utrzymanie i dupe uratowal nam Fin. Ja per analogia dlatego wlasnie postawilbym na Nieminena.

PS. DJ_Pepe - nie latwiej byloby zalozyc oddzielne konto? ;)

Zdecydowanie bardziej miarodajny w ocenie formy Nieminena od Premier League był jego występ w kwalifikacjach Pucharu Świata w Abensbergu. Zdobył 8 punktów - Dla porównania: Laukkanen - 14, Kylmakorpi 13. Tyle samo co Kake zdobył niejaki Izak Santej. Mam wątpliwości czy to wystarczające koło ratunkowe na Gniezno.

Filip
Junior

#42 Postautor: Filip » 4 czerwca 2007, o 16:46

A ja uważam że niema co porównywać Nieminena i Johnstona.
Powiedźcie mi co takiego Kauko osiągnął indwywidualnie? Praktycznie nic, Steve gwarantuje dużo więcej, jak już ktoś wspomniał miał do czynienia z polskimi torami jest bardziej doświadczony itp. W gre wchodzi także Ostergaard, który niezapominajmy też jeździł w Elite League dla "Panter" które w poprzednim sezonie zdobyły mistrzostwo EL...

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#43 Postautor: FREDek » 4 czerwca 2007, o 16:57

A ja nadal domyslam się , że pojedziemy w tradycyjnym skladzie. Oby nie !!Obstawiam ,iz pojada Hannsenowie [ za Klimka ] i Kus za ...Sebka.Chociaz tak , jak wszyscy wolałbym seniorów - obcokrajowcow.Którego [ których ] ? Niestety,to loteria. Chyba - Fin byłby najlepszy.
P.S. Tak rzadko piszę,że wole dopisek DJ PEPE, który noszę od 1980 r.Nie DJ Pepe lub PePe,jak Protasiewicz, ktory wtedy miał perę lat.

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#44 Postautor: luckas » 4 czerwca 2007, o 16:57

A ja uważam że niema co porównywać Pl do El...

Na Johnstona naprawdę postawiłbym już tylko w OSTATECZNOŚCI albo i w ogóle.
Jak najbardziej za to Fin i Dun - i to już od najbliższych/ego meczy/u.
Obrazek

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#45 Postautor: Manitou » 4 czerwca 2007, o 17:04

DJ PEPE, Stingowi nie chodziło o wielkość literek tylko o to, że piszesz z konta syna, chyba łatwiej byłoby założyć swoje i pisać jako DJ PEPE :idea:
Wogóle to kiedyś gdzieś tu był regulamin, którego nie mogę znaleźć, a w którym było napisane, że pisanie z czyjegoś konta jest zabronione.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#46 Postautor: Hans » 4 czerwca 2007, o 17:08

Ludzie przestańcie filozofować- może ten, może tamten. Ten co będzie miał wolny termin to pojedzie. Moim zdaniem najkorzystniej jest sprowadzić Jonho, ponieważ widać, że jego forma powoli zwyżkowała, zaś Kauko i Urlich pokazali, że po za angielskimi torami to nie potrafią pojechać juz powyżej 10 pkt. Ba, jak pokazuje przypadek Urlicha, to 5 pkt. to dla niego byłby wyczyn.
Kauko wydaję się w lepszej dyspozycji od Urlicha. A jak ktoś powie, że nie ma różnicy pomiędzy Polską a Anglią to niech popatrzy na wyniki R. Miśkowiaka. W innym przypadku zobaczy jak się zachowują zawodnicy, którzy przechodzą z PL do EL, zaczynają się zera i niekiedy przebłyski i od razu widać różnice w poziomie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#47 Postautor: Cooper » 4 czerwca 2007, o 17:08

FREDek pisze:Obstawiam ,iz pojada Hannsenowie [ za Klimka ] i Kus za ...Sebka..

No bez przesady.... :roll: :roll: :roll: :shock:

Poza tym jak to Hansenowie za Klimka? Musi byc jakis polski junior, a chyba Klimek jest najlepszy z tych ktorych mamy, co?

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#48 Postautor: FREDek » 4 czerwca 2007, o 17:38

To był skrót myślowy. Rozwinę - dokladniej odpiszę. Któryś z Hansenów [ pewnie Keneth może ... Lars] pod 8, a Klimek [ niech będzie ! lub Michaluk ] z numerem 7.I tak pojedzie tylko raz.Klimek w Lublinie musiał jechać, bral zastrzyki i jechal. W Gnieznie - nie musi jechac! Nie musi być tak eksploatowany.
Jeżeli nie będzie seniorów - obco , to Kus za - Sebka.Chyba [ przy całej sympatii dla Trumny ]- Czech pojedzie lepiej.
Możliwosci jest jeszcze masa. Możemy dywagować,kombinowac, ustawiac , bawić się w trenera, a życie [ mecz ] zweryfikuje wszystko...Cześć .DJ PEPE.

rob7
Senior

#49 Postautor: rob7 » 4 czerwca 2007, o 18:16

Sebastian Trumiński (TŻ Sipma Lublin): Nie idzie to wszystko we właściwym kierunku. Wiem, że jestem zawodnikiem, który przynajmniej w Lublinie powinien robić powyżej 10 punktów. Jedziemy swoimi zawodnikami i tak powinniśmy jechać dalej, a trener zrobi jak uważa.

trudno komentować takie wypowiedzi

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#50 Postautor: Cooper » 4 czerwca 2007, o 18:29

A co mial powiedziec?:

"chcialbym w przyszlym meczu byc zastapiony przez Kakauko Nieminena, a najlepiej Steve'a Johnstona" 8)