Motor Lublin - Polonia Bydgoszcz 25 maja 2014 godz. 17:30

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Motor Lublin - Polonia Bydgoszcz 25 maja 2014 godz. 17:3

#201 Postautor: $korzen$ » 26 maja 2014, o 08:11

Ciekawe ile Misiek dostaje z Inawery za te 10 i wiecej punktow 8) Bo jechal z Kudriaszovem jak o mistrzostwo swiata. Szkoda, ze nie byl taki twardy na Koscieche czy Andersena :? Tez uwazam, ze glupota Miska no ale coz... $$ Panowie. Generalnie to Misiek mnie mocno zawodzi, 1/3 tego co bylo w 2012. Na starcie na prawde przecietnie, Kosciecha w polowie dojazdu do luku byl motocykl przed Robertem. Szczepaniak tez 2 razy nie dal za duzej szansy Miskowi nawet na zalapanie sie na szpryce. Kompletnie czego innego oczekiwalem. Porazka z juniorem tez poraz kolejny. Wez sie Misiek obudz :? Bjarne i Szczepaniak wygladali przy tobe jak profesorzy zuzla. Swoja droga ten Szczepaniak to sie robi na prawde drobry rajder, co roku kolejne postepy, swietny na starcie i ponoc zawsze sprzetowo przogotowany na 100%... ja nie wiem czy nie warto juz z nim gadac pod katem liderowania u nas w przyszlym sezone 8)

Duzy plus z kolei dla Lamparta i Woodwarda. Jednak trening to trening, to byl calkowicie inny Woodward. Zwlaszcza na trasie, juz ten sprzet cos jechal i jako tako to wygladalo. Jeszcze jakby ten start podciagnac. Ogromny zas szacun dla Lamparta. Zrobil o jakies 8pkt wiecej niz oczekiwalem :)

CO natomiast z Wattem? Przemeczenie? Co do tlumaczenia Joanny no to jestem w stanie w to uwierzyc tylko.... znowu tutaj wali totalna lubelska amatorszczyzna. To Zajac, Wasaty, Wardzala... no nikt nie wpadl na to, ze jednak wypadalo by poinforomowac o takim fakcie jakby nie patrzec najlepszego przed tym meczem zawodnika ? :shock: :lol: No przeciez to kolejna kompromitacja. Sprawka odszedl, myslalem, ze chociaz takie rzeczy pojda jakosciowo w gore... a tu prosze, nic nowego, nic lepszego :? i przez takie idiotyzmy traci sie bonusy i spada sie z ligi.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#202 Postautor: Łoptymista » 26 maja 2014, o 08:24

Sprawka odszedl

Poważnie? Wczoraj był widziany jak się kręcił w parku maszyn. :? Pozbycie się tej jednostki nie jest takie łatwe.

Całe szczęście że udało się wygrać ten mecz, ale przed naszymi jeszcze naprawdę dużo pracy. Potrzeba treningów, treningów, ale też lepszej komunikacji i planowania. Na razie trzeba się cieszyć z wygranej i jazdy niektórych zawodników.

Jeśli chodzi o ostatni bieg to obaj panowie wyjaśnili to sobie po meczu, chcieli jechać na maksa, do tego doszła jeszcze koleina, która sprawiła, że RM pociągnęło paskudnie w stronę Andrieja i tyle. Grunt, że dojechali cało.
Teraz zaczyna się maraton z żużlem i mecze co tydzień, obyśmy zdobywali w czerwcu kolejne punkty.

dobek
Senior

#203 Postautor: dobek » 26 maja 2014, o 08:55

Tak jak pisałem dużo wcześniej i jak teraz widzicie tor ma być u nas przyczepny. Potrzeba tylko trenować,trenować i będziemy nie do ugryzienia. Co do Watta hmmm myślę,że to wychodzi zmęczenie...

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#204 Postautor: MIERZWIN » 26 maja 2014, o 09:33

Łoptymista pisze:Poważnie? Wczoraj był widziany jak się kręcił w parku maszyn. :? Pozbycie się tej jednostki nie jest takie łatwe.

Przeca sam Dario chwalił się w mediach, że został poproszony o zostanie przy klubie i dzielenie się z nowymi władzami swoją wiedzą i doświadczeniem. :?
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#205 Postautor: Cooper » 26 maja 2014, o 09:34

Mam nadzieje, ze cos drgnelo.

Tor przeszedl mala ewolucje, ale jak widac, nie wystarczy odejscie od superbetonu, zeby od razu bylo wiele mijanek. Tak czy inaczej - krok w dobrym kierunku.

Co do zawodnikow - w koncu fajny mecz Cama, 2 x na 4:2 oraz 3 x 5:1, bardzo dobry wynik. Zdecydowanie bardziej wartosciowe bylo te 8+3 Cama niz 10 Miska. Pomijajac niemrawa jazde Watta, to Misiek byl wczoraj naszym najslabszym zawodnikiem. Mam wrazenie, ze on nie ma problemow sprzetowych, tylko po prostu jakies problemy techniczne z jazda na zuzlu. Moze go powienien Marian wziac na mala skocznie do Ramsau i pocwiczyc w spokoju? 8) (a tak serio, to moze wystarczylby wiecej niz jeden trening przed meczem...?).

Brawo dla Lamparta, w sumie to wygral nam mecz, ale trzeba przyznac, ze Marian mial nosa z wystawieniem go w 14-stym.

P.S.

Czy nasz obecny "znamwszystkienazwiskazuzlowcow" spiker nie myslal o tym, zeby przerzucic sie na pilke reczna? Widze, ze w tych klimatach lepiej sie odnajduje, silnie podniecony prezentuje zawodniczki, a i wiedze ma calkiem spora, wymienajac z pamieci osiagniecia. A ja w zamian poprosze kogos, kto z rowna pasja bedzie przedstawial zuzlowcow i przy okazji bedzie prezentowal normalna muzyke, a nie jakies dzingle z wieczorynki... :roll:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#206 Postautor: Kargolo » 26 maja 2014, o 09:47

Spiker jest żałosny. Wczoraj momentami czułem się przez niego jak na fecie z okazji mistrzostwa piłkarek a nie na meczu żużlowym. Rozwalił jeszcze tekstem że któraś tam piłkarka została "em pe fał" meczu :lol: Spiker sportowy, heh.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#207 Postautor: Cooper » 26 maja 2014, o 10:00

Mi tam pilkarki nie przeszkadzaly na meczu, mysle, ze to nawet mily gest - na nastepny mecz mozna zaprosic pilkarzy Gornika Leczna, albo koszykarzy Startu, w koncu obie druzyny awansowaly w tym sezonie.

Bardziej mi chodzilo o kontrast na prezentacji pilkarek a zuzlowcow.

Z em pe fał bylo naprawde mocne 8)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#208 Postautor: Gelo » 26 maja 2014, o 10:00

może jest fanem mazdy?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#209 Postautor: Cooper » 26 maja 2014, o 10:03

Na pewno nie jest wielkim fanem zuzla.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#210 Postautor: mustafa » 26 maja 2014, o 11:22

Watt powinien wziąć przykład z kolegi i przyjechać na trening do Lublina. W przypadku Cama to pomogło i jego jazda była już całkiem niezła.
Jak zobaczyłem pierwszy kiepski start Watta i spojrzałem na tor to przeczuwałem, że został nim zaskoczony.
Cieszy natomiast postęp jaki dokonał Andriej w tym sezonie. Widać, że jazda go bawi. A jak zawodnik nie jest spięty, nie męczy się i sprawia mu to przyjemność to i są wyniki.
Fajnie też, że w końcu Lampart "załapał". Już w Łodzi było widać, że jak jest spasowany to ma mocne starty. Tutaj po dobrym starcie na trasie był szybki i uciekał reszcie.
Ehh, czy nadejdzie w końcu mecz w Lublinie, że wszyscy naraz "zatrybią" i pojadą na maksa...
Na koniec Misiek... Nie chcę się pastwić, bo liczę na to, że w końcu dojdzie do siebie. Coś ten nasz tor na razie mu nie leży.
Akcji w biegu 15 nie chcę komentować, widziałem tylko jak podjechał do niego Andrej i popukał się w kask :)

No cóż w Grudziądzu pewnie wtopka, ale na Rybnik trzeba się tak przygotować, aby sam bonus był tylko planem minimum.

klops
Junior

#211 Postautor: klops » 26 maja 2014, o 12:14

Mecz, mimo wyniku na styku, nudny jak flaki z olejem. Mijanki tylko przez defekty albo na juniorach.

Klasyczne zaprzeczenie tezy, że kopa=widowisko. To był jawny antyżużel.

Dobrze, że wygraliśmy bo w pewnym momencie było cieplutko. Fajnie Andriej i Dawid, no i trochę lepiej Cameron ale to jeszcze nie to. Misiek i Davey niestety kiepsko. O ile Davey pewnie się ogarnie to Misiek martwi. Niezbyt fajnie się patrzy jak jedna z niewielu "legend KMŻ" ;) rozmienia się na drobne. Spodziewałem się, że sezon 2012 będzie ciężki do powtórzenia ale taki zjazd to niemiła niespodzianka. Oby dalsza część sezonu była w jego wykonaniu lepsza.

Generalnie po tym meczu mam jeden wniosek - jesteśmy w tym roku słabi. Bogu dzięki Rybnik jest jeszcze słabszy.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#212 Postautor: Piocze » 26 maja 2014, o 12:22

klops pisze:Klasyczne zaprzeczenie tezy, że kopa=widowisko. To był jawny antyżużel.

To według Ciebie była kopa? :shock:
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

meesha
Trener
Kontakt:

#213 Postautor: meesha » 26 maja 2014, o 12:24

Klasyczne zaprzeczenie tezy, że kopa=widowisko

A gdzieś Ty wczoraj "kopę" widział? Bo chyba nie na Zygmuntowskich :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

klops
Junior

#214 Postautor: klops » 26 maja 2014, o 12:26

O Jezu, czepiacie się, a przesłanie mojego posta jest jasne.

Było bardziej przyczepnie niż ostatnimi czasy. Jeśli chodzi o atrakcyjność widowiska wykonaliśmy krok wstecz.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#215 Postautor: mustafa » 26 maja 2014, o 12:29

Kopa to była jak Jeleniewski 2 lata temu robił czasy 64,6 s. Wczoraj były czasy w granicy 67-68 czyli o 3 sekundy gorsze, więc nie można powiedzieć że było bardzo "przyczepnie" :)

Koper
Trener
Kontakt:

#216 Postautor: Koper » 26 maja 2014, o 12:30

meesha pisze:

Tym razem mysza siedział na trybunach a kopa w budzie (szumnie zwaną wieżyczką sędziowską) ;)
Ostatnio zmieniony 26 maja 2014, o 12:31 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

Re: Odp: Motor Lublin - Polonia Bydgoszcz 25 maja 2014 godz.

#217 Postautor: mundzio » 26 maja 2014, o 12:30

Piocze pisze:
klops pisze:Klasyczne zaprzeczenie tezy, że kopa=widowisko. To był jawny antyżużel.

To według Ciebie była kopa? :shock:

meesha pisze:

Zaprzeczam, była jedna na schodach.

Gratulacje chłopaki. Andrey in plus. Wyrasta na nowego lidera. Watt miał raczej zwykły wypadek przy pracy. Jeśli nikt mu faktycznie nie powiedział że nie będzie betonu jak zawsze to ... Ale przecież wszyscy znamy ten klub i jego organizacje, zwłaszcza teraz bez 'prezesa' to całkiem prawdopodobne.

Niestety nie myliłem się co do Miskowiaka i jego dyspozycji w tym sezonie, a szkoda ...

tapatalked

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#218 Postautor: Kargolo » 26 maja 2014, o 12:43

Cooper pisze:Mi tam pilkarki nie przeszkadzaly na meczu, mysle, ze to nawet mily gest - na nastepny mecz mozna zaprosic pilkarzy Gornika Leczna, albo koszykarzy Startu, w koncu obie druzyny awansowaly w tym sezonie.

Bardziej mi chodzilo o kontrast na prezentacji pilkarek a zuzlowcow.

Z em pe fał bylo naprawde mocne 8)

Ja nie napisałem że mi przeszkadzały. Fajnie że wpadły na meczyk ale gwiazdami wieczoru byli żużlowcy a nie one. Trzeba było wspomnieć o mistrzostwie ale bez przesady.

Moim zdaniem wczorajszy tor to nie była żadna kopa. Było delikatnie przyczepniej co widać po czasach i o czym wspomniał Lampart po meczu ale bez szału. W 2012 było przyczepnie i czasy kręciły się około 65-66 sekund. Wczoraj było 67-69, lepsze to niż ostatnie 68-71 sekund ale może być lepiej ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#219 Postautor: mustafa » 26 maja 2014, o 12:46

ja bym natomiast nie kombinował z torem i nie zmieniał go co mecz. Niech konsekwentnie ćwiczą i jeżdżą na jednej nawierzchni, bo tak to co chwile któryś będzie zaskoczony.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#220 Postautor: Cooper » 26 maja 2014, o 12:46

klops pisze: Było bardziej przyczepnie niż ostatnimi czasy. Jeśli chodzi o atrakcyjność widowiska wykonaliśmy krok wstecz.

Krok wstecz w stosunku do meczu z Gnieznem? Przynajmniej sie nie kurzylo jak w cementowni.

klops
Junior

#221 Postautor: klops » 26 maja 2014, o 12:57

Cooper pisze:
Krok wstecz w stosunku do meczu z Gnieznem? Przynajmniej sie nie kurzylo jak w cementowni.

Przywracasz Cooper wiarę w ludzi na tym forum. Reszta pałuje się nad błędnie użytą nomenklaturą, nieistotną pierdołą, nawet nie próbując odnieść się do meritum.

Na Gnieźnie nie byłem, oglądałem w itvl.

Natomiast na Rzeszowie było kilka mijanek, choćby ta akcja Miśkowiaka - pace lizać. Wczoraj po 3 biegach było wiadome, że takiego ścigania na tym torze nie będzie. Wszystkie mijanki wynikały z defektów lub błędów juniorów.

Ja rozumiem, że nasza drużyna potrzebuje mieć pod koło żeby wygrywać ale na litość boską nazywajmy rzeczy po imieniu i mówmy, że tor robimy pod swoich, a nie w trosce o widowisko.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#222 Postautor: niespokojny » 26 maja 2014, o 13:33

Ja tam klopsa popiera. Z Rzeszowem było dużo lepsze widowisko. No i remis z najlepszą drużyną ligi. Można było jechać po całej szerokości toru i było kilka ciekawych akcji. Zawodnicy cały czas mocno w kontakcie. Natomiast wczoraj nie było sensu wyjeżdżać dalej niż za środek toru.

Więc albo taki tor jak z Rzeszowem róbmy i się do niego pasujmy(oprócz Lamparta nikt wtedy szczególnie nie zawiódł), albo zwołajmy Zenka Plecha i niech zrobi to samo co było na meczu z Grudziądzem 2013 pierwsza odsłona. Czasy wtedy były ok. 66 sek. Ta forma pośrednia toru jest do d... i ja się wczoraj wynudziłęm. A jak będą nudy i przegrane mecze to ludzi będzie mało. Także ciągle mają nad czym myśleć w klubie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#223 Postautor: Cooper » 26 maja 2014, o 13:43

A ja uwazam, ze ilosc walki na torze nie ma znaczacego przelozenia na frekwencje. Najwazniejsze sa zwyciestwa. Wtedy pojawia sie duzo "kibicow sukcesu" i mala ilosc mijanek ich nie zniecheci. Ale porazka na pewno (czesto nawet wyjazdowa). W takiej Zielonce zazwyczaj walki nie za wiele (wyjatek wczoraj), a komplety regularne.

BR
Senior

#224 Postautor: BR » 26 maja 2014, o 13:45

Wtrącę swoje "3 grosze" do dyskusji. Dobrze, że wygraliśmy ale widowisko było marne. Start, gęsiego i meta.
Teraz spójrzmy na statystyki: Bydgoszcz 9 x 1 miejsce - Lublin 5 x 3pkt !
Dowodzi to tylko tego, że starty i pierwszy łuk mamy fatalny. Gdyby nie zwycięstwa 5:1 byłoby ciepło.
Jedynym ratunkiem jest spasowanie się tak aby ustawiać wynik biegu po pierwszym wirażu,
albo (co wpłynie pozytywnie na widowisko) zrobić tor na którym nasi będą mogli wyprzedzać!

PS. Ile razy polewaczka wyjechała wczoraj na tor?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#225 Postautor: Cooper » 26 maja 2014, o 13:48

Polewaczka wyjechala po probie toru i potem po 4 biegu.