muzyka podczas zawodów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#201 Postautor: meesha » 5 lutego 2006, o 21:25

szukałbym mimo wszystko czegoś popularnego i akceptowanego powszechnie.
Hmm... w takim układzie to tylko Doda :lol:

Moja propozycja na wyjście zawodników do prezentacji - pierwsze 25 sekund "No leaf clover" (Metallica z orkiestrą :wink: ). To by mi pasowało. A jak zawodnikom 25 sek. nie starczy na dojście z parku maszyn na start to drugi raz puścić :D

Żadnego linka do utworu nie dam bo nie umiem :lol: a poza tym i tak każdy to zna :P

W ogóle to poszukałbym właśnie takich bardziej "monumentalnych" motywów z muzyki klasycznej. Może jakiś Bach czy cóś :?:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#202 Postautor: kilar » 5 lutego 2006, o 21:26

prt pisze:(...)stąd moje uwagi o złagodzenie linii partii.

Mozna zagrac jakas popularna piosenke radiowa. W radiu leca utwory powszechnie znane i akceptowane. Trzeba pamietac, ze ciezko jest zrobic tak aby wszyscy byli zadowoleni (nawet na forum sa podzielone zdania). Dlatego upatrywalbym jakiejs szansy w przebojach radiowych, z ktorymi - jestem przekonany, ze zdecydowana wiekszosc miala kontakt. Takimi hitami stadionowymi nie musza byc wcale utwory "terazniejsze", ale rowniez i stare takie jak: I need a hero, Played-a-live, Libertine i wiele wiele innych.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#203 Postautor: wojtas » 5 lutego 2006, o 21:36

meesha pisze:Hmm... w takim układzie to tylko Doda :lol:

Pod warunkiem ze glosniki nagle przestana dzialac, ale na telebimie bedzie lecial jej teledysk. Wtedy to owszem :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#204 Postautor: WBA » 5 lutego 2006, o 21:42

Jak najbardziej - trzeba znalezc cos co bedzie pasowac wiekszosci. Klopot jednak w tym ze nigdy takiej sytuacji nie bedzie. Juz tutaj na forum mamy rozne zdanie, a w wiekszosci udzielaja sie tutaj ludzie mlodzi - powiedzmy do 40 roku zycia. A juz widze tych wiecznie zmeczonych zyciem i znudzonych emerytow, zamknietych na wszelkie innowacje, z objawami ksenofobii, ktorzy beda sie krzywic na nasza muzyke, tak samo jak krzywia sie na race, na flagi i na wszystko inne. A trzeba przyznac ze stanowia oni dosc liczna grupe na zawodach. Tak wiec praktycznie co bysmy nie wybrali i tak bedzie zle i tak niedobrze.

Pzdr

Zachęcony tą wypowiedzią, jako przedstawiciel nazwjmy to "średniego" pokolenia, rzucę i ja parę pomysłów, w większości znane - mydło i powidło ,może i młodsze pokolenie to zaakceptuje, a przynajmniej nie za mocno skrytykuje.
IMO można posłuchać w całości, jak i wybrać jakieś fragmenty na jingle
- Van Halen - Jump :) na wejście w sam raz,
- Falco - Amadeus,
- ABC - The look of love,
- Chuck Mangione - Sanczez Children (cały kawałek ma ok. 16 minut, ale "refren" z trąbkami jest zajebisty :) )
- Spandau Ballet - Gold,
Jeśli chodzi o tematy "filmowe" niezły choć dość oklepany już jest kawałek z Mission Imposible, do posłuchania na stadionie też mógłby być np. temat z Miami Vice, czy np. z gliniarza z Beverly Hills.

Co do wymienionych wcześniej - 90 % nie znam :lol: , ale temat ze Stawki większej niż życie czy utwór Whiskey in the jar - fajne kawałki - klasyka po prostu.

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#205 Postautor: WBA » 5 lutego 2006, o 21:49

Przepraszam za 5 postów 1 pod drugim :oops:
to tem CHOLERNY DOSTAWCA INTERNETU się temu przysłużył, gównianie radiowe łącze i gówniane przerwy w połączeniu.
Skasować już nie mogłem
Ostatnio zmieniony 5 lutego 2006, o 22:12 przez WBA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#206 Postautor: RadeKas » 5 lutego 2006, o 21:55

To moze podrzuce dosc ciekawy pomysl. Co myslicie o przeboju Queen "Bicycle Race". Moze zuzel to nie rowery, ale jednak klimatem pasuje :wink:, a i muzycznie nie jest to zaden hard rock ani dzisiejsza kopa.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#207 Postautor: Nazir » 5 lutego 2006, o 22:01

Jest taki kawałek z muzyki nazwijmy to... poważniejszej nie chce skłamac ale nazywa sie chyba Carmina Burana ( Ten kawałek, który swego czasu wykorzystano w reklamie reeboka)

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#208 Postautor: Metalliczny » 5 lutego 2006, o 22:17

Jeśli już wchodzimy na grunt muzyki klasycznej, proponuję utwór "\La Fortuna". Żebym tylko ja kurna pamiętał czyje to było.... :oops: :roll:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#209 Postautor: Torsen » 5 lutego 2006, o 22:22

Metalliczny pisze:Jeśli już wchodzimy na grunt muzyki klasycznej, proponuję utwór "\La Fortuna". Żebym tylko ja kurna pamiętał czyje to było.... :oops: :roll:

Jeśli chodzi o to, co według moich danych nazywa się "O Fortuna" (Verdiego chyba?), to super - ten podniosły chór robi wrażenie.
Osobiście dorzuciłbym temat z Gwiezdnych Wojen Williamsa. To też by przypasiło.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#210 Postautor: RadeKas » 5 lutego 2006, o 22:26

Jezeli chodzi o tematy z Gwiezdnych Wojen to polecam:

Duel of the Fates - tu dopiero sa genialne chory, mysle ze byloby naprawde swietne.

Imperialny Marsz - to chyba kazdy zna.

The Throne Room - swietne traby.

Battle of the Heroes - koncowa walka z Epizodu III. Nieco podobna klimatem do DOTF, rowniez by sie nadalo.

Dalem oczywiscie tylko te zywe, szybkie utwory. W razie potrzeby jestem w stanie je wszystkie rzucic na RapidShare.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#211 Postautor: Gelo » 5 lutego 2006, o 22:33

Gelu muzyka musi byc tak dobrana, zeby pasowala jak najwiekszej liczbie ludzi.

Dlatego napisalem, że proponuję muzykę instrumentalną Satrianiego - nie jest to żadne przegięcie - muzyka strawialnia dla każdego. A tak po prawdzie, żeby pasowało większości - to nie powinno być żadnej muzyki -
Wiec nie mozna pojsc radykalnie ani w jedna ani w druga strone.

Z tym tez nie mogę sie zgodzić. Jeszcze raz wróće do Józków - tam hymn zespołu nagrał miejscowy zespół heavy-metalowy, ona też grał koncert na finale playoff. Według mnie szeroko pojęty rock jest muzyką "żużlową" - a jak ktoś lubi techno - niech sobie idzie do MC albo odpali sprzęt w Golfie III albo Oplu Calibra.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#212 Postautor: Nazir » 5 lutego 2006, o 22:34

"O Fortuna" i to chyba jest własnie ten motyw z reklamy reeboka.
Mam to na jakiejs płycie Carmina Buana O Fortuna.
Naprawdę "klimatyczny" utwór. Taki... monumentalny :wink:
Myśle, że starszym kibicom tez się spodoba.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#213 Postautor: Nazir » 5 lutego 2006, o 22:38

rock jest muzyką "żużlową"

Trudno sie nie zgodzić ze rock pasuje do speedwaya bardziej niz disco polo. Ale nie wiem czy zawodnicy wychodząc na prezentacje chcieliby słyszec z głośników "Die die die my darling" :wink:

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#214 Postautor: _piotrusss » 5 lutego 2006, o 22:43

Kilka osób wymieniło Rammsteina. Wrzucam więc dwa kawałki, które moim zdaniem nadają się bardzo dobrze:

Wolt Ihr
Asche zu ashe

Moja wizja utworu, który ma być odgrywany przy wejściu zawodników na tor:
-musi być to utwór, który będzie grany na każdym meczu i przez długi okres czasu, by stał się rozpoznawalny i kojarzony z Lublinem.
-nie może być to żaden radiowy przebój, gdyż takie są na topie... ale przez kilka tygodni.
-nie przesadzajmy już z tym, że ma się podobać szerokiemu gronu publiczności. W takim wypadku Doda byłaby idealnym kandydatem. To musi być cos ostrego i wbijającego w ziemię przeciwników już na początku. Nawet jeśli ktoś nie lubi muzyki pokroju Rammsteina, ale ta jest dynamiczna i agresywna to z czasem zacznie mu się dobrze kojarzyć... z żużlem. To nie piłka ręczna, tylko żużel, sport niebezpieczny ostry i agresywny, taki wizerunek mają miec też nasi zawodnicy i mecze u nas. (w dobrym tego słowa znaczeniu)
Ostatnio zmieniony 6 lutego 2006, o 11:51 przez _piotrusss, łącznie zmieniany 1 raz.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#215 Postautor: Gelo » 5 lutego 2006, o 22:45

Nazir pisze:
rock jest muzyką "żużlową"

Trudno sie nie zgodzić ze rock pasuje do speedwaya bardziej niz disco polo. Ale nie wiem czy zawodnicy wychodząc na prezentacje chcieliby słyszec z głośników "Die die die my darling" :wink:

Rock ma wiele twarzy i czasami chyba jest zbyt utożsamiamy z długowłosymi satanistami. W samym Deep purple można znaleźć przynajmniej 10 kompozycji nadających się do żużla - jest nawet utwór "Speed king":). Smoke on the water to sprawa oczywista

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#216 Postautor: mikas » 5 lutego 2006, o 22:55

Z ankiety nic mi nie pasuje, jeśli miałbym juz koniecznie wybierać to Tipsy Train, bo oryginalne,nasze i też lubię "Kariere Nikodema Dyzmy" :wink:

Zgadzam sie też w 100% z postem _piotrusssa, świetnie ujął to o co w tym wszystkim powinno chodzić.

P.S. Smoke on the water wymiata :)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#217 Postautor: grzesieck » 5 lutego 2006, o 23:00

wojtas pisze:
meesha pisze:Hmm... w takim układzie to tylko Doda :lol:

Pod warunkiem ze glosniki nagle przestana dzialac, ale na telebimie bedzie lecial jej teledysk. Wtedy to owszem :wink:

najlepiej ten nieocenzurowany co z radziem sie stuka w wannie :wink:

ps. blagam, glosujcie na Beastie Boys :D
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#218 Postautor: Torsen » 5 lutego 2006, o 23:10

RadeKas pisze:W razie potrzeby jestem w stanie je wszystkie rzucic na RapidShare.

Wrzuć. Co prawda również uważam, że rock najlepiej pasuje i w ogóle jest najlepszy :) , zwłaszcza w klasycznej odmianie, ale ścieżka do Gwiezdnych Wojen też powinna mieć szansę. Bo utwór "na wejście" musi być właśnie albo wyjątkowo elektryzujący, albo jak ktoś napisał, monumentalny - a ta muzyka taka właśnie jest.
_piotrusss pisze:Asche zu ashe

Ten link u mnie nie działa.

edit
_piotrusss pisze:Wolt Ihr

Ten natomiast mi się podoba. Dopóki Niemiacha nie przemówi :)
grzesieck pisze: blagam, glosujcie na Beastie Boys :D

Osobiście lubię BB tylko z płyty Ill Communication. Ale tam "na wejście" pasowałby chyba tylko Sabotage. I może to jest jakiś pomysł?

Shack
Administrator

#219 Postautor: Shack » 5 lutego 2006, o 23:53

_piotrusss pisze:Moja wizja utworu, który ma być odgrywany przy wejściu zawodników na tor:
-musi być to utwór, który będzie grany na każdym meczu i przez długi okres czasu, by stał się rozpoznawalny i kojarzony z Lublinem.
-nie może być to żaden radiowy przebój, gdyż takie są na topie... ale przez kilka tygodni.
-nie przesadzajmy już z tym, że ma się podobać szerokiemu gronu publiczności. W takim wypadku Doda byłaby idealnym kandydatem. To musi być cos ostrego i wbijającego w ziemię przeciwników już na początku. Nawet jeśli ktoś nie lubi muzyki pokroju Rammsteina, ale ta jest dynamiczna i agresywna to z czasem zacznie mu się dobrze kojarzyć... z żużlem. To nie piłka ręczna, tylko żużel, sport niebezpieczny ostry i agresywny, taki wizerunek mają miec też nasi zawodnicy i mecze u nas. (w dobrym tego słowa znaczeniu)

no w końcu ktoś to dobrze ujał ;] bo już sie bałem, że nic z tego nie wyjdzie, dajcie mi na maila te mp3, zrobimy to od nowa wszystko

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#220 Postautor: kilar » 5 lutego 2006, o 23:56

_piotrusss troche nie jestes konsekwentny, bo najpierw piszesz
_piotrusss pisze:Moim zdaniem żaden z utworów w ankiecie nie nadaje się na wejście/prezentacje zawodników.

a potem wyskakujesz z Rammsteinem, ktory bardzo rozni sie od gudlejowskich band-ow w ankiecie.

_piotrusss pisze:Nawet jeśli ktoś nie lubi muzyki pokroju Rammsteina, ale ta jest dynamiczna i agresywna to z czasem zacznie mu się dobrze kojarzyć... z żużlem.

nie wydaje mi sie

_piotrusss pisze:W takim wypadku Doda byłaby idealnym kandydatem.

Przeciez tu nikt nie mowi o polskich piosenkach, wiec nie rozumiem dlaczego sie akurat na nia powolujesz.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#221 Postautor: grzesieck » 6 lutego 2006, o 00:18

a moze by tak jakis melodik/pankrok?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#222 Postautor: zdzisio » 6 lutego 2006, o 00:38

A moze by tak nutke z agenta xxx tam byla tez fajna nutka tylko nie pamietam jaka pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#223 Postautor: Jinxsior » 6 lutego 2006, o 08:04

Wyslalem wlasnie Shackowi kawalki Motorhead- Ace of spades (bombowy) Painkiller- Judas Priest (swietny) AC/DC-Highway to hell i Are you ready.

Wczesniej nie znalazl uznania w uszach :wink: naszego admina kawal ZZtop- La grange ( zajebisty) No i rewelacyjna nuta z Terminatora II w wykonaniu Gerogra Thorogooda - Bad to the bone.

Gelu help :lol:
Ostatnio zmieniony 6 lutego 2006, o 09:43 przez Jinxsior, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#224 Postautor: Gelo » 6 lutego 2006, o 08:41

Jinxsior pisze:Wyslalem wlasnie Shackowi kawalki Motorhead- Ace of space (bombowy) Painkiller- Judas Priest (swietny) AC/DC-Highway to hell i Are you ready.

Wczesniej nie znalazl uznania w uszach :wink: naszego admina kawal ZZtop- La grange ( zajebisty) No i rewelacyjna nuta z Terminatora II w wykonaniu Gerogra Thorogooda - Bad to the bone.

Gelu help :lol:

Jestem jestem - Ace of spades - potwierdzam razy sto!!!. Painkiller - super - ale chyba nie każdy wytrzyma;)

Awatar użytkownika
Troll
Kontakt:

#225 Postautor: Troll » 6 lutego 2006, o 09:12

Gelo pisze: chyba nie każdy wytrzyma;)

To może Steppenwolf - Born to be wild?