Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1677 Postautor: kdsz » 10 maja 2007, o 08:26

W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1678 Postautor: K.A.M.I.L. » 14 maja 2007, o 08:24

Ostatnio zmieniony 14 maja 2007, o 09:39 przez K.A.M.I.L., łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#1679 Postautor: Kaka » 14 maja 2007, o 08:28

"Weźmy takiego Rafała Klimka. To duży talent i cały czas robi postępy, a jakiś grafoman wciąż wypisuje pod jego adresem w Internecie same złośliwości."

Ciekawe o kogo chodzi :roll: :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1681 Postautor: dilucio » 14 maja 2007, o 11:52

pewnie chodzi o niejakiego Hrabiego Grafomana :wink:

wojteko
Senior

#1682 Postautor: wojteko » 14 maja 2007, o 13:40

tez tak mysle ze chodzi o mojego "ulubieńca" forumowego :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1683 Postautor: Gelo » 14 maja 2007, o 13:44

no no - myslalem że to ja jestem Twoim ulubieńcem - robię się zazdrosny :D.

wojteko
Senior

#1684 Postautor: wojteko » 14 maja 2007, o 13:57

Gelo pisze:no no - myslalem że to ja jestem Twoim ulubieńcem - robię się zazdrosny :D.

Gelu Ty nieczaruj :wink: rozne glupoty przychodzily mi do glowy swojego czasu........ do pamietnej chwili z Toba i Dudim na tarasie stadionowym :wink: Rzeczywistosc stala sie odmiennie piekniejsza od tego momentu :D :wink: pozdrawiam

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1686 Postautor: grzesieck » 14 maja 2007, o 17:37

"Szubka"? jeszcze nigdy nie slyszalem zeby ktos tak do Ciebie powiedzial Wojtku :>
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1687 Postautor: Cooper » 14 maja 2007, o 17:53

A ja jestem ciekaw gdzie Ci nasi zawodnicy tak trenuja te starty, bo chyba nie w Lublinie... :roll:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#1688 Postautor: Speedway » 14 maja 2007, o 18:00

I liga po 6 kolejkach - statystyki

I co sie okazuje na razie? Że Darek Śledź jedzie równie dobrze jak wychwalany pod niebiosa Peter Karlsson. Brawo Rybka!

A jeśli chodzi do Karlssona to faktycznie to dobry ligowy napieracz :) , ale fakt faktem - facet ma już 38 lat i lada sezon nastąpi zapewne krach jego formy. Dlatego gdyby w Lublinie pojawiły się jakieś pieniądze z nieba, to raczej nie ma co od razu łapać Petera tylko szukać młodszych (jak choćby B.Pedersen czy J. Brunn J., :) ). Nawet Hans Nielsen z wiekiem dość wyraźnie obniżył loty, więc naturalną koleją rzeczy jest, że i tak będzie z Karlssonem
Obrazek

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1689 Postautor: Dj_Korgi » 14 maja 2007, o 18:05

Speedway pisze:I liga po 6 kolejkach - statystyki

I co sie okazuje na razie? Że Darek Śledź jedzie równie dobrze jak wychwalany pod niebiosa Peter Karlsson. Brawo Rybka!

A jeśli chodzi do Karlssona to faktycznie to dobry ligowy napieracz :) , ale fakt faktem - facet ma już 38 lat i lada sezon nastąpi zapewne krach jego formy. Dlatego gdyby w Lublinie pojawiły się jakieś pieniądze z nieba, to raczej nie ma co od razu łapać Petera tylko szukać młodszych (jak choćby B.Pedersen czy J. Brunn J., :) ). Nawet Hans Nielsen z wiekiem dość wyraźnie obniżył loty, więc naturalną koleją rzeczy jest, że i tak będzie z Karlssonem
Jesper BI Jensen :wink:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1690 Postautor: RadeKas » 14 maja 2007, o 18:09

Sugerujesz, ze Jesper lubi chlopcow?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1691 Postautor: Dj_Korgi » 14 maja 2007, o 18:12

RadeKas pisze:Sugerujesz, ze Jesper lubi chlopcow?
po prostu przypomniały mi się słowa naszego komentatora :wink: A czy on lubi chłopców to to nie moja Rybka 8)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1692 Postautor: Gelo » 14 maja 2007, o 19:14

A jeśli chodzi do Karlssona to faktycznie to dobry ligowy napieracz :) , ale fakt faktem - facet ma już 38 lat i lada sezon nastąpi zapewne krach jego formy.

I tak od 10 lat...

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1693 Postautor: Fork » 14 maja 2007, o 19:38

Bedzie niezniszczalny i niezatapialny... 8)
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#1694 Postautor: Speedway » 14 maja 2007, o 19:46

Gelo pisze:

A jeśli chodzi do Karlssona to faktycznie to dobry ligowy napieracz :) , ale fakt faktem - facet ma już 38 lat i lada sezon nastąpi zapewne krach jego formy.

I tak od 10 lat...

Gelu, znając nasze szczęście do kontraktowych interesów, ten krach nastpiłby własnie u nas. Zobacz jak było np. z Rickardssonem. W zeszłym roku Indywidualny Mistrz Świata odpuszczał mecze bo raz widział podwójnie innym razem potrójnie, a jeszcze innym razem było zbyt mokro (to chyba w Rzeszowie było). Nie mówię, że z Karlssonem byłoby aż tak, ale nie da się zaprzeczyć, że jego gwiazda z każdym sezonem bedzie wygasać a symptomy tego można dostrzec już w tym roku
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1695 Postautor: Cooper » 14 maja 2007, o 22:33

Co tam Peter. Zebysmy chociaz w tym roku mieli takiego Zorro, albo Ferjana... :roll:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1696 Postautor: istred » 14 maja 2007, o 22:37

Ja mam kilka uwag odnośnie wywiadu ze Stachyrą.

1. Gdzie oni trenują te starty? Sprawdza się to co pisałem po pierwszych treningach - a szczególnie "sparingu" - na żużlu ściga się przez 4 okrążenia i tyle trzeba też wytrzymywać na treningu, a tym bardziej na zawodach, na których jest publiczność. To na pewno też jest jedna z przyczyn tracenia punktów.
2. Czy rozbudowując stadion automatycznie zwiększymy frekwencję na meczach? Nie sądze.
3. Dziwi mnie trochę podejście Stachyry do naszych obcokrajowców. Skąd on jest taki pewny - jeszcze przed sezonem był - że Ostergard, Nieminen czy nawet Johnston będą gorsi od Sebastiana czy Dawida?
Zawodnicy ci, nie są jakimiś outsiderami w swoich zespołach, także uważam że takie oceny można formułować dopiero po bezpośredniej konfrontacji, której ja na razie nie było.
Inna sprawa, że są inne powody, dla ktorych nie zaprasza się u nas obcokrajowców, ale nie powinno się zakładać z góry, że są gorsi.
4. Forum jest do tego, żeby każdy mógł krytykować, o ile robi to z głową. Można sie z tym zgadzać lub nie, ale nie można odbierać nikomu tego prawa, twierdząc że szkodzi klubowi.

Zaznaczam, że jestem zwolennikiem Stachyry w Lublinie, ale mam wrażenie że szybciej on mówi niż myśli.

Cooper pisze:Co tam Peter. Zebysmy chociaz w tym roku mieli takiego Zorro, albo Ferjana... :roll:
Póki co i Zorro i Ferjan mają lepsze średnie od Petera... także lepiej byłoby: Co tam Zorro lub Ferjan, żebyśmy chociaż w tym roku mieli takiego Petera :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1697 Postautor: Cooper » 14 maja 2007, o 22:51

Istred-chodzilo mi o to, ze czasem warto "przytrzymac" jakiegos zawodnika u siebie nawet jesli nie wydaje sie byc superwymiataczem, bo pozniej moga byc z niego ludzie. Przykladow mnostwo, gdzie niezbyt znane (albo moze raczej zawodnicy nie postrzegani jako supergwiazdy) okazuje sie solidnymi zawodnikami przez wiele sezonow z kolei. I tu przyklady Zorro, Kylmakorpiego, Ferjana... Nie sa to gwiazdy pokroju Petera ( a przynajmniej nie byly jeszzce sezon czy dwa temu) a ich efektywnosc jest porownywalna.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1698 Postautor: Torsen » 14 maja 2007, o 23:01

Kod: Zaznacz cały

Weźmy takiego Rafała Klimka. To duży talent i cały czas robi postępy, a jakiś grafoman wciąż wypisuje pod jego adresem w Internecie same złośliwości.

Nie widzę na forum ani jednej osoby, która pisze pod adresem Rafała same złośliwości. Stachyra nie doczytał, albo mówi o innej stronie, albo nie rozumie, albo ktoś mu źle powiedział.
Natomiast debili doszukujących się złośliwości w moich postach dotyczących Rafała lub szydzących ze mnie pozdrawiam środkowym palcem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1699 Postautor: Gelo » 14 maja 2007, o 23:02

Gelu, znając nasze szczęście do kontraktowych interesów, ten krach nastpiłby własnie u nas.

Akurat w tej kwestii przeważnie (poza Pulpetem) nasi działacze mieli nosa.
Nie mówię, że z Karlssonem byłoby aż tak, ale nie da się zaprzeczyć, że jego gwiazda z każdym sezonem bedzie wygasać a symptomy tego można dostrzec już w tym roku

A moze tak poczekasz łaskawie na koniec sezonu? Karlsson odjechał dopiero cztery mecze - spokojnie z wnioskami.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1700 Postautor: $korzen$ » 14 maja 2007, o 23:18

Cooper pisze: I tu przyklady Zorro, Kylmakorpiego, Ferjana... Nie sa to gwiazdy pokroju Petera ( a przynajmniej nie byly jeszzce sezon czy dwa temu) a ich efektywnosc jest porownywalna.

Spokojnie panowie, pogadamy po sezonie.