RadeKas pisze:Kolega z Torunia chciałby, żebyśmy przywitali jego idola Emila jak prawdziwego Polskiego bohatera, a nie jak rusa.
Witajcie go jak chcecie, swiete prawo kibica. Zwracam uwagę że nie przystoi stosowanie mowy nienawiści wobec kogokolwiek, tylko ze względu na miejsce urodzenia. To dyskryminacja, nie przystajaca do standardów które od początku awansu do eligi stosujecie.
Naprawdę nie mam problemu z gwizdami, emocjami. Po prostu jak czytam teksty kolegi o tym że napluplby w twarz władzom PZM, GKSŻ, FIM i zapewne niektórym prezesom to nóż się w kieszeni otwiera. To jest rynsztok. Kolega pisze że naplułby w twarz Rusce, Czarneckiemu, Sikorze, wielu innym osobom i wypowiedź przechodzi bez echa, średnio.
Nigdzie nie poruszyłem tematu krytyki samego Emila, czy innych podobnych zawodników. W ich przypadku apeluje od samego początku o poszanowanie przepisów obowiązującego prawa, początkowo byłem za zawieszeniem, jednak forma w jakiej ona się odbyła i brak rekompensaty dla klubów (głównie finansowej) jest po prostu niedopuszczalny.
Chcecie gwizdać, gwizdajcie, wywieszajcie transparenty, jasne nie ma problemu. Z mową nienawiści warto się po prostu wstrzymać, a obrażanie osób odpowiedzialnych za decyzję jest już totalnym przegięciem.