Z drugiej strony, mam nadzieję, że go jednak pogonią, my wejdziemy i Jeleń trafi do nas. A po roku wróci do SE, razem z nami
Motoooooooooooooooooooooor!
Śpiewaj, nie rób offtopa.
Umknęło mi, czy otrzymałeś odpowiedź, ale chyba nie. Więc pewnie domyślasz się, że niespodzianki by nie było. To może inaczej: zapytaj mnie, czy "szkocję" (czemu to się tak nazywa?) robił Ravajasdannie pisze:Tak z ciekawości. Ravajas, Torsen robił "szkocję"?
Gelo pisze: jak tam "Jeleń klasa"?
Torsen pisze:A Ty, Gelu, co tak unikasz tematu, bana chcesz?
Torsen pisze:Można być wiernym, czemu się chce, tylko jedno ma wartość, a co innego jej nie ma w ogóle. W Polsce wierność ojczyźnie znaczy bardzo wiele i widać to na przestrzeni wieków. Dzięki ludziom o takiej postawie polska państwowość w ogóle istnieje. A co istnieje dzięki ludziom wiernym klubom sportowym? Kraty na stadionach?Nie wiem też, dlaczego można być wiernym choćby ojczyźnie, a klubowi już nie.
Poza tym, weź pod uwagę, że klub, o którym mówimy, zakończył swój żywot. Obecny nie ma z nim nic wspólnego, poza przybranymi barwami i częścią nazwy - to w piłce, bo w żużlu już tylko barwy nawiązują do przeszłości. A zatem przedmiot Waszej wierności już dawno nie istnieje.
Przełożyłem już pisząc zacytowane przez Ciebie słowa - por. wytłuszczenia powyżej.mikas pisze:Torsen pisze:Można być wiernym, czemu się chce, tylko jedno ma wartość, a co innego jej nie ma w ogóle. W Polsce wierność ojczyźnie znaczy bardzo wiele i widać to na przestrzeni wieków. Dzięki ludziom o takiej postawie polska państwowość w ogóle istnieje. A co istnieje dzięki ludziom wiernym klubom sportowym? Kraty na stadionach?Nie wiem też, dlaczego można być wiernym choćby ojczyźnie, a klubowi już nie.
Bardzo trafne spostrzeżenie.
A teraz przełóż to na sytuacje w Lublinie...
Cooper pisze:Dyskusja bardzo ciekawa, ale obawiam sie, ze wlaczenie sie do niej Torsena, ktory nieraz twierdzil, ze te tematy go nie interesuja, moze ja zabic szybciej niz nam sie wydaje.
Torsen dla ktorego oprawy i doping moglyby nie istniec najwiecej tutaj pisze:.
Torsen pisze:Umknęło mi, czy otrzymałeś odpowiedź, ale chyba nie. Więc pewnie domyślasz się, że niespodzianki by nie było. To może inaczej: zapytaj mnie, czy "szkocję" (czemu to się tak nazywa?) robił Ravajasdannie pisze:Tak z ciekawości. Ravajas, Torsen robił "szkocję"?![]()
Hela pisze:Na trybunach jest sporo takich głosów, szczególnie osób starszych którym doping przeszkadza z różnych powodów.
sadychor pisze:Nie chcesz nie dopinguj, ale nie zabraniaj innym - o to mi chodzi.