Torsen, rozumiem że to pytanie retoryczne

Nie oszukujmy się czy na żużel miasto wyda 10 tys czy milion to na pewno nie kosztem ani dróg ani tym bardziej rautów czy wojaży. Ja zgadzam sie w Tobą w całej rozciągłości,ze pieniądze powinny iśc na ważniejsze sprawy jednak i Ty i ja i pozostali forumowicze (no może wyłączając pana prezydenta

) wiemy że te pieniądze dalej będą szły na kolejne lodowisko za rok (teraz będzie przynajmniej argument za, bo lodowisko na Globusie ma być zlikwidowane), na kolejne rauty i wojaże (oby tylko do jesieni) i kolejne nietrafione projekty (najbliższy: dmuchana banda dopasowana wymiarami do obecnego toru żużlowego, która po jego modernizacji będzie do wyrzucenia). I dlatego nasza dyskusja jest bezcelowa, bo i tak kupa pieniędzy pojdzie w błoto czy tego chcemy czy nie, jednak jak już mają iść w błoto to niech idą przynajmniej w to błoto które teraz jest przy Zygmuntowskich na torze
Z tego co się orientuje niedawno weszła w życie ustawa o sporcie kwalifikowanym, nie znam jej treści ale z założenia miała ona umożliwić pomoc finansową klubom sportowym. Ciekawe ja nasze miasto wykorzystało możliwości które daje ta ustawa, bo na razie coś o tym cicho.