Nasi rywale w sezonie 2006
Warto jednak zauwazyc ze lotnisko w Swidniku ma miec pas o dlugosci 1500m a w Rzeszowie jest juz teraz prawie 3500m. Roznica taka ze jesli nawet zostanie przebudowane lotnisko fabryczne w Swidniku to nie bedzie moglo przyjmowac duzych samolotow a jedynie male i srednie. Tanie linie lotnicze takie jak Ryanair lataja wlasnie na duzych. To wlasnie dzieki tanim liniom lotniczym Rzeszow zyskal kilka ciekawych polaczen lotniczych w Europie.
jesli kogos interesuje co ma do powiedzenia prezes portu lotniczego w swidniku:
http://www.swidnik.pl/
m.inn.:
"I etapie i w pierwszej kolejnoÅ›ci budowa, i oddanie do użytkowania drogi startowej o dÅ‚ugoÅ›ci 1540m. [...]Równolegle prowadzona byÅ‚aby budowa moduÅ‚owej wersji terminalu, pozwalajÄ…cego na obsÅ‚ugÄ™ lotów pasażerskich oraz bazy cargo, gdyż na takiej dÅ‚ugoÅ›ci drogi startowej mogÄ… operować samoloty, takie jak np. ATR-42, ATR-72, Boeing BBJ, IÅ-114 (samoloty, które mogÄ… pomieÅ›cić ok. 40-60 pasażerów). MajÄ… one zasiÄ™g ok. 1200-1400km - Å‚atwo zaznaczyć sobie cyrklem na mapie Europy okrÄ…g o takim promieniu i stwierdzić dokÄ…d już z takiego pasa moglibyÅ›my dolecieć.
[...]II etap projektu to wydłużenie drogi startowej do 2200m, co pozwoliłoby na obsługę samolotów z większą liczbą pasażerów, jak np. Boeing 737, Airbus 320, Embraer 170, oraz ewentualna rozbudowa wspomnianej, modułowej wersji terminalu.
never ride faster than your angel can fly
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
maestro76 pisze:Warto jednak zauwazyc ze lotnisko w Swidniku ma miec pas o dlugosci 1500m a w Rzeszowie jest juz teraz prawie 3500m. Roznica taka ze jesli nawet zostanie przebudowane lotnisko fabryczne w Swidniku to nie bedzie moglo przyjmowac duzych samolotow a jedynie male i srednie. Tanie linie lotnicze takie jak Ryanair lataja wlasnie na duzych. To wlasnie dzieki tanim liniom lotniczym Rzeszow zyskal kilka ciekawych polaczen lotniczych w Europie.
jesli kogos interesuje co ma do powiedzenia prezes portu lotniczego w swidniku:
http://www.swidnik.pl/
m.inn.:
"I etapie i w pierwszej kolejnoÅ›ci budowa, i oddanie do użytkowania drogi startowej o dÅ‚ugoÅ›ci 1540m. [...]Równolegle prowadzona byÅ‚aby budowa moduÅ‚owej wersji terminalu, pozwalajÄ…cego na obsÅ‚ugÄ™ lotów pasażerskich oraz bazy cargo, gdyż na takiej dÅ‚ugoÅ›ci drogi startowej mogÄ… operować samoloty, takie jak np. ATR-42, ATR-72, Boeing BBJ, IÅ-114 (samoloty, które mogÄ… pomieÅ›cić ok. 40-60 pasażerów). MajÄ… one zasiÄ™g ok. 1200-1400km - Å‚atwo zaznaczyć sobie cyrklem na mapie Europy okrÄ…g o takim promieniu i stwierdzić dokÄ…d już z takiego pasa moglibyÅ›my dolecieć.
[...]II etap projektu to wydłużenie drogi startowej do 2200m, co pozwoliłoby na obsługę samolotów z większą liczbą pasażerów, jak np. Boeing 737, Airbus 320, Embraer 170, oraz ewentualna rozbudowa wspomnianej, modułowej wersji terminalu.
Nie rozumiem po co w tym wypadku inwestycje dzielic na te dwa etapy
kolejna sprawa to taka ze zastanawiajace jest ze loklana prasa podajac koszty budowy lotniska w Swidniku poczatkowo podawala 40 mln, pozniej 60 mln, nastepnie byla mowa o 80 mln, ostatnio czytalem az o 150 mln PLN wiec roznice znaczna porownujac z 40 mln PLN.
Jeździec naszego portalu Michał Robacki ma rękę w gipsie. Dzisiaj zespół GTŻ-u Grudziądz rozpoczął zgrupowanie. Popularny "Robak" stawił się na nie z ręką w gipsie. Powodem tego jest zbyt duże obiciążenie ręki, która w przeszłości była już złamana.Michał nie był w stanie sam jechać samochodem, dlatego też został odwieziony z powrotem do domu.
Źródło: robak.com.pl
Sezon jeszcze sie nie zaczal, a w Grudziadzu juz kontuzje...przypomina sie sezon 2005
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Cooper pisze:Swoja droga, to maja zgrupowanie... Szczerze mowiac to nie wiem, czy to dobrze czy zle, ale u nas nic poza sparingami nie wiadomo w tym temacie. Kazdy sobie...
Odpowiedź na to pytanie będzie prostsza po tym jak dowiemy się o kolejnych kontuzjach a szeregach naszych przeciwników nabytych podczas "zgrupowań" (jeden ochlej i wyżerka
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Z-G odwałał się od decyzji PZM, ciekawie wygląda uzasadnienie
http://www.zuzel.zgora.pl/news.php3?id= ... 3_18_24_18
http://www.zuzel.zgora.pl/news.php3?id= ... 3_18_24_18
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Pawel Gałuszka na pzld pisze:Przed chwila TVP3 Gdansk zakonczyl sie program sportowy. Goscmi byli miedzy
innymi zuzlowcy oraz p. Polny prezes II ligowego klubu i p. Gerard Sikora ,
dzialajacy w Korporacji razem z Plechem (nie orientuje sie niestety jakie
oficjalne funkcje pelnia tam obecnie obaj panowie). Pan Sikora podzieli sie
z kibicami sensacyjna informacja, ze w czwartek doszlo do spotkania z
wladzami grupy Lotos i dzieki medjacji Jacka Kurskiego uzyskano pieniadze na
funkcjonowanie druzyny w I lidze !! Tak wiec prawdopodobnie w tym sezonie
beda jezdzic w Gdansku dwie druzyny. Nie ogladalem calosci i czesc programu
znam tylko z relacji telefonicznej znajomego wiec moga byc przeklamania
Baran - wilkiem ??
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=109066
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=109066
neo pisze:
jeszcze awansujÄ…
Chyba z ostatniego miejsca na przedostatnie...choc ich szanse na pokonanie Gniezna troche by sie zwiekszyly. Baran jakos mnie nie przekonuje, w sezonie 2004 wyniki mial przyzwoite, w 2005 juz tak kolorowo nie bylo.
Zeby bylo bardziej kolorowo cytat kibica Wilkow ze sportsboard.pl:
krótka piłka - jeśli faktycznie do składu doskoczy jeszcze carlos baran ze stali - to jesteśmy w czwórce.
Kolega zapomnial dodac o ktora czworke mu chodzi, bo realnie patrzac to ich szanse na gorna sa raczej znikome.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Jak wiecie w Gdnasku sa dwa kluby. Gwardia ktora zostala zdegradowana z eligi i nowy twor GKZ Gdansk. Do niedawna wygladalo to tak, ze Gwardia teoretycznie miala jechac w 1 lidze [szans praktycznych nie bylo] a GKZ mial smigac w II lidze.
Powoli sytuacja sie zmienia. Okazalo sie, ze Lotos zdecydowal sie wspierac druzyne 1 ligowa [Gwardie prowadzona obecnie przez Plecha i Sikore] a nie nowy twor GKZ [Polny i Dzikowski]. GKZ moze pojechac w II lidze, jednakze nie ma pieniedzy nawet na kaucje...
Wiec jest realna szansa, ze pojedziemy 8 zespolowa liga...
Swoja droga chciaalem z cala odpowiedzialnoscia stwierdzic, ze dzialacze w Gdansku to pierdoly. Wyglada to tak [przynajmniej dla mnie] jakby byl ustawowy zakaz robienia czegokolwiek bez Lotosu. Kilka lat Gdnask ma problemy z zuzlem itp.itd. I co roku to samo: czyli czekanie czy Lotos da czy tez nie. Czy naprawde w takim miescie nie da sie zorganizowac pieniedzy na II / I lige bez Lotosu? Czy poprostu im sie niechce? Skocza tu do jednego Prezesa i jest kasa... A tak pewnie trzeba by sie bujac po kilku firmach.
Powoli sytuacja sie zmienia. Okazalo sie, ze Lotos zdecydowal sie wspierac druzyne 1 ligowa [Gwardie prowadzona obecnie przez Plecha i Sikore] a nie nowy twor GKZ [Polny i Dzikowski]. GKZ moze pojechac w II lidze, jednakze nie ma pieniedzy nawet na kaucje...
Wiec jest realna szansa, ze pojedziemy 8 zespolowa liga...
Swoja droga chciaalem z cala odpowiedzialnoscia stwierdzic, ze dzialacze w Gdansku to pierdoly. Wyglada to tak [przynajmniej dla mnie] jakby byl ustawowy zakaz robienia czegokolwiek bez Lotosu. Kilka lat Gdnask ma problemy z zuzlem itp.itd. I co roku to samo: czyli czekanie czy Lotos da czy tez nie. Czy naprawde w takim miescie nie da sie zorganizowac pieniedzy na II / I lige bez Lotosu? Czy poprostu im sie niechce? Skocza tu do jednego Prezesa i jest kasa... A tak pewnie trzeba by sie bujac po kilku firmach.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
neo pisze:mnie zastanawia fakt czy to że Lotos wesprze Gdańsk będzie miało odbicie w tym że nie zasponsorują Rzeszów....szczerze mówiąc nie ubolewał bym nad tym....
Gdansk wspiera rafineria Gdansk a Rzeszow Jaslo, decyzje jednej nie wplywaja na decyzje drugiej. Bo to co robi Jaslo, robi z funduszy ktore ma do wlasnej dyspozycji.
Lotos ogolnie wspiera duza liczbe sportowcow, jesli bby zrezygnowali z zuzla [chociaz twierdza, ze zalezy im na zuzlu w Gdansku] to przezucili by sie na cos innego tez w Gdansku.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Kod: Zaznacz cały
Somerset Rebels
1. Magnus Zetterstroem (3,3,3,3,3) 15
2. Pavel Ondrasik (1,1,1,0) 3
3. Jamie Smith (2*,1,3,2,1) 9+1
4. Paul Fry (3,3,0,3) 9
5. Glenn Cunningham (1,3,3,1) 8
6. Simon Walker (3,2*,d,2*) 7+2
7. Ben Barker (1,d,0,0) 1
Newport Wasps
1. Neil Collins (0,2,1*,0) 3+1
2. Chris Schramm (2,0,6,2,0) 10
3. Carl Wilkinson (0,0,1*,3) 4+1
4. Tony Atkin (1,1,2,1) 5
5. Craig Watson (3,2,2,2,2) 11
6. Joel Parsons (2,2*,0,2*,1*,1,0) 8+3
7. Billy Legg (w,-,-,-) 0
Zorro zaszalal ale... konkurencja wsumie byla zerowa.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
-
hayabusarider
Snys pisze:Intar Lazur Ostrów![]()
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... ial_id=361
&news_id=109806
Widać że każdy klub myśli że zbudował skład który jest w stanie wywalczyć E-ligę.
Myślę że ten sezon dla TŻ, będzie na zasadzie "wóz albo przewóz",
jak w tym sezonie nie zdobędą E-ligii, to już nie ma co mieć wątpliwości gdzie jest nasze miejsce w szeregu!!!.
Perła jako sponsor powinna zadbac o odpowiedni doping.
Myślę że jako główny sponsor w E-lidze wypromowałby Lubelską Perełę, na wzór harnasia naprzykład.
Do pierwszego meczu jeszcze nie spełna miesiąc a na stronie KSŻ-tu już obstawiają wynik meczu.I powiem że te wyniki sa bardz optymistyczne dla kibiców KSŻ-tu(44-46;45-45)ale i nie którzy podają wyniki 60-30;55-35 dla TŻ-tu.I co Tu o Tym myśleć
.Nawet już zapisy są na pierwszy mecz i już jest ich ok 40 osób 
Tż Sipma Lublin-Mój Klub
-
hayabusarider
Fantyś pisze:Do pierwszego meczu jeszcze nie spełna miesiąc a na stronie KSŻ-tu już obstawiają wynik meczu.I powiem że te wyniki sa bardz optymistyczne dla kibiców KSŻ-tu(44-46;45-45)ale i nie którzy podają wyniki 60-30;55-35 dla TŻ-tu.I co Tu o Tym myśleć.Nawet już zapisy są na pierwszy mecz i już jest ich ok 40 osób
To wszystko jest śmieszne!!.Ale powiem wam tyle,jak nie rozniesiemy w pył KSŻ to nie mamy się co łudzić że poradzimy sobie z innymi,mocniejszymi klubami.
Gelo pisze:Gawrzyk pisze:Czy ja wiem? Mecz meczowi nierówny. Rzeszowiaki praie dostali bęcki u siebie z Krosnem i póxniej bez problemów zrobili elige.
Co nie zmienia faktu, że trzeba wygrać przynajmniej 20 oczkami, żeby to wszystko miało ręce i nogi. Dlatego obstawiam wynik 55:35.
Ja tak myśle że 58-32 lub 60-30 bedzie
Tż Sipma Lublin-Mój Klub