Imprezy zuzlowe przy Al. Zygmuntowskich w 2008 r.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: Imprezy zuzlowe przy Al. Zygmuntowskich w 2008 r.

#126 Postautor: Koper » 24 września 2008, o 09:34

A może rzeczywiscie jakas pikieta o ktrórej wsopomniał Gawrzyk np. pod ratuszem np. w dniu turnieju? Tylko nie wiem ile osob przyszloby na nią :roll:

Prezes lubelskiego klubu przyznaje, że obsada październikowych zawodów nie jest przypadkowa.- Nie ukrywam, że zaprosiliśmy tych zawodników, których chętnie widzielibyśmy w lubelskim zespole w rozgrywkach ligowych. Czy już w najbliższym sezonie? Nie wiem. Wiele zależy od tego co zrobi prezydent Lublina i czy w ogóle coś zrobi by ratować żużel.

Niestety, na dzisiaj nawet nie wiemy, czy będzie gdzie jeździć, bo przecież ma ruszyć remont stadionu. Pan Wasilewski jedynie obiecuje, ale samymi obietnicami nie da się uratować sportu, który ma nad Bystrzycą tak wielką tradycję
- odpowiada rozgoryczony prezes KŻ Lublin.

http://tzlublin.com/newsy.php?function=show_all&no=579
Ostatnio zmieniony 24 września 2008, o 11:05 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#127 Postautor: K.A.M.I.L. » 24 września 2008, o 10:10

Z ta pikieta w dniu albo dzien przed turniejem to nie jest zly pomysl. Nawet zeby nas było 30 osob to nie bedzie tak cicho. Przed pikieta poinformować lokalne gazety i moze jakis efekt z tego by był.

"Nigdy nie zginie, w Lublinie zuzel nie zginie" tak spiewalismy w Rzeszowie na meczu z Gorzowem. Zmobilizujmy sie.

Odnosnie obsady pazdziernikowego turnieju to jest ona ciekawa. Jesli tylko pogoda dopisze zawody moga byc calkiem atrakcyjne, pod wzgledem sportowym bo organizacyjnie mozna miec pewnosc ze beda udane.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

janek
Kadrowicz

#128 Postautor: janek » 24 września 2008, o 11:20

Koper pisze:Pan Wasilewski jedynie obiecuje, ale samymi obietnicami nie da się uratować sportu

To niech te obietnice potwierdzi na piśmie :lol: , Ciekawe czy piłkarze Motoru mają taki sam problem ...

Koper
Trener
Kontakt:

#129 Postautor: Koper » 24 września 2008, o 11:44

Co do pilkarzy Motoru to o stadionie na chwile obecna wiedza tyle co zuzlowcy, z tym ze mysle ze latwiej znalezc zastepczy stadion dla pilkarzy w przypadku remontu Zygmuntowskich niz stadion z torem zuzlowym na potrzeby rozgrywek ligowych.
Tymczasem dzis kolejny "mecz podwyzszonego ryzyka "pilkarzy Motoru przy Zygmuntowskich:
http://dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dl ... /836038249

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#130 Postautor: Jcob » 24 września 2008, o 12:07

Jeśłi chodzi o mnie ja sie na pikiete pisze :D Koper namiar na mnie masz wiec jakby co daj znac;D
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

Koper
Trener
Kontakt:

#131 Postautor: Koper » 24 września 2008, o 12:18

A wiec jednak jest odzew odnosnie pikiety, zarowno tutaj w temacie jak i do mnie na priva.

harry
Trener

#132 Postautor: harry » 24 września 2008, o 16:35

Koper pisze:Co do pilkarzy Motoru to o stadionie na chwile obecna wiedza tyle co zuzlowcy, z tym ze mysle ze latwiej znalezc zastepczy stadion dla pilkarzy w przypadku remontu Zygmuntowskich niz stadion z torem zuzlowym na potrzeby rozgrywek ligowych.

Wbrew pozorom nie jest to też łatwa sprawa. Piłkarze też mają licencje i dopuszczenia do rozgrywek i warunki dopuszczające stadion są w I lidze dosyć surowe, do tego stopnia, że najbliższy stadion spełniający kryteria to jest w Łęcznej. A Górnik nie za bardzo ma ochotę gościć motorowców...

Jeżeli zaś chodzi o liczenie na prezydenta to o widzę to w baaardzo czarnych ( nomen omen) barwach. Z jego otoczenia dochodzą glosy, że żużel mają głęboko gdzieś. Chyba nie tylko żużel zresztą, ale nie tylko ja jestem coraz bardziej rozczarowany nieróbstwem, bałaganem i brakiem decyzyjności obecnej ekipy. Wygląda to tak jakby nie chcieli być wybrani na kolejne 4 lata tylko brali pieniądze za nic robienie. Dlatego pikieta jak najbardziej!
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#133 Postautor: Cooper » 24 września 2008, o 16:41

Wlasnie, do tej pory wydawalo mi sie, ze tylko zuzla tak nie lubi maisto. A obserwujac to co sie dzieje, mozna zauwazyc, ze wlasciwie caly lubelski sport jest dla tego miasta zakala... Idzie zima i nie ma na co pojsc (no chyba ze popatrzec razem z 500 osobami jak montex po raz 242424 zdobywa miszcza). W lecie tez nie za abrzdo... Wstyd dla 400 tys "metropolii". No ale z drugiej strony im mniej sportu, tym mniej klopotow, z remoncikiem stadionu sie nie trzeba spieszyc...itd.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#134 Postautor: Koper » 24 września 2008, o 16:44

Dlatego naglasnianie problemu poprzez taka pikietę moze byc dla wladzy nie na rękę, lepiej aby wszyscy siedzieli cicho i przyjmowali sytuacje jaka opisal Cooper za normalny stan rzeczy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#136 Postautor: Cooper » 24 września 2008, o 19:07

Taaa, nooo, liga taka, ze ja bym mogl byc rezerwowym i by sie nikt nie zorientowal 8)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#137 Postautor: Łoptymista » 24 września 2008, o 19:22

ja bym sie domyslil

Czarnuch na rezerwie?! dziwaczne ;P

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#138 Postautor: Cz@rek » 24 września 2008, o 19:27

Ja na pikiete równierz się piszę. Ale trzeba rozwarzyć dwie sprawy.
Po 1 Termin pikiety.Wydaje mi się że w niedzielę mija się z celem,Ratusz i tak nie pracuje a pikieta do ścian nie ma sensu,ale już piątek czy czwartek miałby sens także z marketingowego punktu widzenia jeśli zauważą to media to mamy dodatkową darmową reklamę przed turniejem.
Po 2,można spróbować połączyć siły i pikietować nad upadkiem całego sportu w tym mieście.
Także pikieta ma sens-trzeba uzmysłowić ratuszowym notablom że kibice to także wyborcy!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#139 Postautor: Cooper » 24 września 2008, o 19:32

Łoptymista pisze:
Czarnuch na rezerwie?! dziwaczne ;P

hehe, no wiesz, to juz nie to co kiedys, gdy wymiatalem ze Scottie'm, Denisem i Michaelem 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#141 Postautor: Koper » 24 września 2008, o 19:52

Cz@rek pisze:Ja na pikiete równierz się piszę. Ale trzeba rozwarzyć dwie sprawy.
Po 1 Termin pikiety.Wydaje mi się że w niedzielę mija się z celem,Ratusz i tak nie pracuje a pikieta do ścian nie ma sensu,ale już piątek czy czwartek miałby sens także z marketingowego punktu widzenia jeśli zauważą to media to mamy dodatkową darmową reklamę przed turniejem.

Słuszna uwaga, poza tym chyba taką pikiete trzeba zglosic oficjalnie (ale ja nie znam sie na tym, czy to np. trzeba zglaszac w przypadku gdy np. zbierze sie od 50 osob i wiecej czy jak, prawnicy z forum pewnie juz to wyjasnia) i o ile pamietam to takie zgloszenie konieczne jest na kilka dni przed pikieta, ale rowniez nie pamietam ile, 5?

Cz@rek pisze:Po 2,można spróbować połączyć siły i pikietować nad upadkiem całego sportu w tym mieście.

To tez jest jakis pomysl z tym ze zuzel jest w tej specyficznej sytuacji ze zupelnie nie wystartowal do rozgrywek ligowych w przeciwienstwie do innych lubelskich druzyn i chyba warto aby jednak taka pikieta została opisana w mediach jako pikieta kibicow zuzla w Lublinie, tym bardziej ze mowimy o jej zorganizowaniu w bliskim terminie z turniejem zuzlowym pod haslem "Ratujmy lubelski zuzel!"

Mateusz111
Junior

#142 Postautor: Mateusz111 » 24 września 2008, o 20:02

Cz@rek pisze:Po 2,można spróbować połączyć siły i pikietować nad upadkiem całego sportu w tym mieście.

Też uważam że to dobry pomysł z tym połączeniem sił. Żeby pikieta zrobiła wrażenie musi się pojawić dużo osob, bo inaczej to mija się z celem. Już raz byliśmy w ratuszu i wtedy pojawiło się może z 10-15 osob... Tak więc najlepiej zgadać się np z kibicami startu i wspólnie robić dym 8)

janek
Kadrowicz

#143 Postautor: janek » 25 września 2008, o 07:19

A może niech Zdzichtex ściągnie jakieś media na tę pikietę?? typu "TVN UWAGA",TV Lublin,Wiadomości, radio.
Wtedy może odniosłoby to skutek, jakby Prezydent Lublina, pocąc się przed kamerą , złożył jakieś obietnice. :)
Niech cała Polska wie, co tu się dzieje w "tym" Lublinie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#144 Postautor: Gelo » 25 września 2008, o 09:27

A ja bym dał sobie spokoj z pikietami - kilka razy to przerabialismy, przychodziło max 40 osób, a efekt jaki jest - kazdy widzi. Olać asportowe władze - robic zuzel i nie oglądać się na patałachów. Tu jest Lublin - przy takim podejmowaniu decyzji jak teraz jezeli w ogóle bedzie jakis remont to za jakieś 10 lat. W tym czasie bedzie jeszcze osiemnaście zmian projektów, kolejne aplikacje do unii i jeszcze ze dwie tury wyborów.

Awatar użytkownika
zycho
Junior

#145 Postautor: zycho » 25 września 2008, o 09:39

a ja bym chetnie przyszedl
zadam jedno pytanie: czemu by nie zrobic pikiety?
nawet jesli nie polepszy sytuacji to na pewno nie pogorszy, wiec mozna probowac

z drugiej strony jak mamy robic zuzel nie ogladajac sie na patalachow czyli jak sie domyslam ogolnie pojeta wladze?
jakos w innych miastach widac ta pomoc miasta, a bez niej trudno cokolwiek osiagnac (w naszym wypadku celem do osiagniecia jest na razie start w rozgrywkach 2009), zwlaszcza przy tak malym zainteresowaniu sponsorow

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#146 Postautor: mikas » 25 września 2008, o 10:14

Ale Gelo ma racje, pikieta to by byla kompromitacja jesli chodzi o ilosc kibicow i tylko utwierdzilaby wladze w przekonaniu ze nie ma tu dla kogo robic zuzla. Kazdy kto probowal do tej pory cos robic wspolnie z kibicami chociazby oprawy na stadionie czy wyjazdy bardzo dobrze zdaje sobie z tego sprawe. Ile osob przychodzilo w tamtym roku na walne zebrania do klubu jak wazyly sie jego losy, 10,12? Nawet chyba nie tyle. I dodajmy ciagle te same osoby, ktore w ostatnich latach sie w jakikolwiek sposob probowaly angazowac na miare swoich mozliwosci. To o jakiej pikiecie my w ogole mowimy? Do tej pory wszyscy mieli klub w dupie nawet w przeddzien jego upadku i teraz nagle ma to sie radykalnie zmienic, no bez jaj ja w to nie wierze. U nas na zuzel przychodzi sie tylko jak są wyniki (zreszta na kazdy sport w Lublinie), w tym miescie wbrew pozorom jest co robic i jak sie ludziom nie zapewni wysokiego poziomu widowiska sportowego to nigdy nie przyjdą a wybiora inne zajecie. Pokazac wladzom mozna sie tylko poprzez frekwencje na trybunach i tu wedlug mnie jest pole do popisu dla kibicow. Nie mozna rozreklamowania tego turnieju zrzucic tylko na barki pana Czarnego i Bartoscha, bo dwie osoby nie sa w stanie dobrze tego zrobic mimo najwiekszych chęci. U kibicow pilki bardzo dobrze zdają egzamin akcje gdy ktorys z kibicow robi prosty plakat reklamujacy jakies wydarzenie a cala reszta to drukuje w domu i rozkleja w swojej okolicy. I mysle ze taką akcje moznaby przeprowadzic. Jesli na tydzien przed turniejem miasto byloby obwieszane nawet prostymi plakatami na osiedlach (drzwi od klatek schodowych, kioski itp.) i plakaty bylyby sukcesywnie dowieszane po ich zerwaniu to mozna dotrzec do duzej liczby mieszkancow. Plakaty rozwieszane w centrum na slupach ogloszeniowych sa zaklejane po kilku godzinach przez inne i niewiele osob je jest w stanie zauwazyc, chociaz oczywiscie nie powinno sie z nich rezygnowac mimo wszystko. Hasło "Ratujmy lubelski zuzel" ktore ktos wczesniej zaproponowal jest bardzo dobre. Ja mysle ze w ten sposob mozna zrobic wiecej niz jakas pikieta na ktora przyjdzie gora 50 osob.

P.S. Swoja droga szukuje nam sie kolejna gala boksu, wiec jednak o swoj ulubiony sport Wasyl zadbac potrafi :twisted: :evil:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#148 Postautor: K.A.M.I.L. » 25 września 2008, o 13:02

Nie zgodze się z Gelem i Mikasem. Pikieta może miec sens bo uslyszy (moze) ja prezydent. Jesli da sie znac prasie, ze pikieta jest organizowana pod haslem "Ratujmy lubelski zuzel" moze prasa troche szerzej zainteresuje sie tym problemem. Moze prasa zacznie pytac sie prezydenta lub osob zwiazanych z rzadzeniem miasta o taki stan rzeczy. Nawet zeby przyszlo te 50 osob przy odpowiednim naglosnieniu przez prase, uwazam ze da wiekszy efekt.
Jesli chodzi o to zeby nie pikietowac, a skupic sie na samym rozreklamowaniu turnieju. Oczywiscie, ze trzeba tez odpowiednio rozreklamowac turniej "Ratujmy lubelski zuzel", ale nie tylko. Zalozmy ze bedzie ladna pogoda w dniu turnieju, przyjdzie max 1500 - 2000 osob.Nie daj Boze jak bedzie zimno i pochmurno to nie wiem czy przyjdzie 1000. Po takim turnieju jest niemal pewne, ze prasa napisze, male zainteresowanie wsrod zuzlowych kibicow, nie ma dla kogo ratowac zuzla. Kiedy przyjdzie te 1500 - 2000 to pewnie napisza relacje z turnieju i tyle. Wtedy ratowanie lubelskiego zuzla poprzez turniej przejdzie bez echa.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 września 2008, o 13:37 przez K.A.M.I.L., łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN

Koper
Trener
Kontakt:

#150 Postautor: Koper » 25 września 2008, o 13:21

Gawrzyk pisze:w tym samym dniu beda zawody na crossie w Elizowce.

:shock: a to jednak przeszedl ten tor :?: wiem ze zawody mialy tam byc 14 wrzesnia a gdyby na tym torze w Elizowce nie odbyly sie to mialy byc zorganizowane w Rzeszowie.