Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#2101 Postautor: Jaga » 1 grudnia 2005, o 23:51

sledzio pisze:Fajnie by było gdyby Rempała z Huszczą w Lublinie jezdzili tylko szkoda ze akurat dziadki !

Wiesz dziadek jak dziadek ale niektórzy dziadkowie wiele potrafią ... może nim być np Tony swoje lata ma a wymiata jeszcze paru by można było podać!!
Ale nie tylko w żużlu bo np jak oglądasz strongmenów to masz tam 50 kilku letniedo Oda Hogena który wymiata lepiej od niejednego młodego który jest tak nakoksowany że głowa boli.

A teraz przepraszam za małego OT ale poprostu dużo postów w tym temacie piszecie a niestety zawiele czsu teraz nie mam hehe i czy móglby mi ktoś napisać jaki już Lublin ma pewny skład? No i takie pewniejsze przymiarki co do wolnych miejść w składzie

Z gory dziękuje i przepraszam że nie chce mi się czytać ;)

Pozdrówka

/edit
Michael dzięki za wyczerpującą wypowiedz ale no teraz niestety nie skorzystam ale wiesz chciałem być na topie ;)
Ostatnio zmieniony 1 grudnia 2005, o 23:57 przez Jaga, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Michael

#2102 Postautor: Michael » 1 grudnia 2005, o 23:52

Takie zeczy sie zdazaja ze mlodzi pokonuja tych wyjadaczy ale baaaaaaaaardzo zadko.

A liczy sie caloksztalt a nie jeden czy dwa wyskoki.

PS. Jaga to przeczytaj bo nam sie nie chce pisac :twisted:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2103 Postautor: Torsen » 1 grudnia 2005, o 23:55

Gelo pisze:zakontraktowanie 4 średnich obco kosztuje tyle samo, co dwóch lepszych.

Gelo pisze:Morten Risager, Andreas Messing, czy może Martin Smoliński?

Czy tych uważasz za średnich? Bo o takich, jak widać wyżej, rozmawialiśmy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2104 Postautor: Cooper » 2 grudnia 2005, o 00:00

Gelo pisze:Tanio jest z pewnością. Pewnie - ani trochę. Niestety. Widze, ze moje racje są o tyłek potłuc. To może z innej strony. Jako drużyna walcząca o awans TŻ musi miec zawodników, ktorzy pokonają Walaska, Staszewskiego, Okoniewskiego, Jędrzejaka i tym podobnych. Kto ma to zrobic? Morten Risager, Andreas Messing, czy może Martin Smoliński?

Czy ktos Ci juz kiedys Gelu mowil, ze masz tendencje popadania ze skrajnosci w skrajnosc, zeby tylko za wszelka cene udowodnic swoja racje i nie przyznac jej komus innemu.

Sredniakami, nawet nie wg mnie, tylko wg Ciebie, sa: Joonasy, Ferjany, Steady, Zetterstroemy, Gjedde itp. Skad Ci nagle wpadly do glowy jakies Smolinskie i Risagery. Wychwytyujesz wybiorczo czyjes wypowiedzi, interpretujac je na swoja korzysc. Taka dyskusja nie ma sensu. To sie nazywa klapki na oczach miec.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Michael

#2105 Postautor: Michael » 2 grudnia 2005, o 00:03

Ja Mortena Risagera czy Andreasa Messinga uwazam za srednio slabych :lol:

Ale wezmy ich pojezdza pol roku i sie rozjezda gdy juz Zielonka bedzie jedna noga w ektralidze :lol:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2106 Postautor: boxing » 2 grudnia 2005, o 00:12

Nie mozna sie poddawac przed walka, ale tak naprawde juz w tym momencie widac, ze Zielona moze byc "nie do ugryzienia" - szczegolnie, jezeli uzupelnia sklad tymi, ktorych awizuja:
Walasek
Staszewski
Okoniewski
Huszcza
Hamill
Marcinkowski
Lindgren
Nowaczyk
Nie wiem, kogo mozna przy budzecie 1,5 mln zakontraktowac, aby skutecznie podjac walke z Falubazem. Pewnie, mozemy wziac pewniakow Maxa i Karlssona, tyle tylko, ze kasy zostanie na Jelenia, Jurczynskiego, Lyke, Smieje i naszych dwoch po licencji. W tej sytuacji musimy zaryzykowac - stad wlasnie na gieldzie nazwiska Adama Shieldsa (moja propozycja) czy Andreasa Messinga. Alesa Drymla czy Joonasa uznalbym w tym towarzystwie za solidnych dostarczycieli punktow (i emocji) - z ta poprawka, ze na starcie mialbym swiadomosc, ze tych punktow bedzie nieco mniej niz w przypadku Petera K. Ryzykujac - mozemy powalczyc o 2 miejsce i baraze (a moze powieksza E-lige? byla chyba taka koncepcja). Zeby awansowac z pierwszego miejsca - musielibysmy miec bardzo duze szczescie. Zeby wygrac z Zielona, nie wystarczy 2 mega-pewniakow - jezeli na pozostalych pozycjach beda slabeusze. A na sklad zlozony z samych pewniakow zdolnych objechac zielonogorzan jak widac nas nie stac.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Holly

#2107 Postautor: Holly » 2 grudnia 2005, o 00:29

Gelo ma obsolutną racje , mając za cel ekstralige nie ma co ryzykować z nowymi mało znanymi obckorajowcami , to za duże ryzyko.Wiadmo że na Karlssonów kasy nie ma , dlatego pod uwage brane są różne rozwiązania , ale jak powiedział Pan Gawrzyk to istna loteria.Wcale bym sie nie zdziwił jak jakiś klub 1 ligowy zakontrakotwał by Jespera a ten sypał by komplety , to jest sport i to możliwe bo Jensen napewno potencjał ma duży dlaczego w tamtym sezonie cieniował tego nikt nie wie.Napewno trzeba zakontraktować minimum 2 obcokrajowców , choć osobiście wolałbym trzech , pytanie jakich ???
Jednego już mamy :D , ja osobiście stawiałbym na już troche objeżdżonych w lidze polskiej , bo taki Messing czy Rissager może dobrze sie czują jak Pietraszko w Anglii a w Polsce sami wiemy jak jeździł Adam.
Osobiście wybrałbym z takiego grona :

K.Bjeere ( tym bardziej że może jachać z nr 8 )
M.Zetterstroem
S.Darkin (o ile dojdzie do siebie i będzie jeździć)
M.Ferjan

z mniej objeżdżonych :

R.Pedersen
L.Dryml

hermes

#2108 Postautor: hermes » 2 grudnia 2005, o 00:45

Pokemon pozwól że to ja będę decydował czym mam się zająć.

Jacek Rempała - jak już pisał Walk, stać go na 13 pkt jak i na 1pkt. Nazwiska nie jeżdżą o czym wydatnie przekonał nas w tym sezonie Adaś Fajfer. W nadchodzacym sezonie decydujące będzie to kto jak trafi z obco bo nie da sie ukryc zaleją nasze ligi, jak Wisła co roku Żuławy.
Faktycznie budżety klubów 1 ligowych z roku a rok wzrastaja. W minionym sezonie Gorzów miał 3-3,5 mln(chodz niektorzy krzyczeli nawet 5!), Ostrów i Marma coś 2,5. Nie do ugryzienie zdaje się być Zielonka.

P.S. Mam kontakt z młodym utalentowanym Czechem: Patrik Linhart - pasuje na pozycje (6,7,8 i 14,15,16). Warto w niego inwestować, a do tego blisko będzie miał do Lublina. W razie czego prosze o kontakt.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2110 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2005, o 08:59

Czy ktos Ci juz kiedys Gelu mowil, ze masz tendencje popadania ze skrajnosci w skrajnosc, zeby tylko za wszelka cene udowodnic swoja racje i nie przyznac jej komus innemu.

Nikt mi nie mówił - jesteś pierwszy i jestem bardzo wdzieczny za wnikliwą analizę mojej osobowości. Wezmę poprawkę i zaczne przyznawać racje wszystkim - jak leci.
Sredniakami, nawet nie wg mnie, tylko wg Ciebie, sa: Joonasy, Ferjany, Steady, Zetterstroemy, Gjedde itp.

A nie sÄ…?
Skad Ci nagle wpadly do glowy jakies Smolinskie i Risagery.

To nie mnie wpadły - takie coś nigdy nie wpadłoby mi do głowy.
Wychwytyujesz wybiorczo czyjes wypowiedzi, interpretujac je na swoja korzysc.
Na swoją korzyść? Z wpisywania się na forum nie czerpię żadnych korzyści...
Taka dyskusja nie ma sensu. To sie nazywa klapki na oczach miec.
Nie wiem co masz na myśli, ale z pewnością masz rację - klapki na oczach.

harry
Trener

#2111 Postautor: harry » 2 grudnia 2005, o 11:03

Tu zachodzi małe nieporozumienie. Risager czy Messing brani są przez kluby pod uwagę jako juniorzy. I to bardzo dobrzy. Taki Ostrów daje na przykład Risagerowi za punkt tyle ile żaden nasz zawodnik nie miał i jeszcze długo mieć nie będzie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

rob7
Senior

#2112 Postautor: rob7 » 2 grudnia 2005, o 11:12

i to jest właściwa postawa "daje za punkt" nie za podpis, będzie wynik będzie kasa a dobre wyniki przekładają się na wpływu z biletów itd...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2113 Postautor: Gelo » 2 grudnia 2005, o 11:21

harry pisze:Tu zachodzi małe nieporozumienie. Risager czy Messing brani są przez kluby pod uwagę jako juniorzy. I to bardzo dobrzy. Taki Ostrów daje na przykład Risagerowi za punkt tyle ile żaden nasz zawodnik nie miał i jeszcze długo mieć nie będzie.

Jestem za - zwłaszcza u nas, ale jakoś blizej mi do Lindgrena. Chodzi jednak o to, żeby dobrzy juniorzy nie oznaczali "odpuszczenia" w seniorach. Risager jako junior - prosze bardzo, Ale tylko jako junior. A tak na marginesie - czy to, ze Ostrów "daje" oznacza, ze my nie jestesmy zainteresowani? Czy od razu odpadamy w przedbiegach finansowo?
Ostatnio zmieniony 2 grudnia 2005, o 11:37 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#2115 Postautor: bartosch » 2 grudnia 2005, o 11:42

z zaciekawieniem sledze to co dzieje sie w lubelskim swiatku zuzlowym i jak to co roku bywa emocji podczas ruchu transferowego nie brakuje... cel jest jasno postawiony - jedziemy po awans! teraz trzeba zastanowic sie nad tymi, ktorzy maja ow cel zrealizowac... co powiecie o kandydaturze Mateja Zagara? kiedy rozmawialem z Nim podczas jednego z meczow ligi angielskiej na pytanie dlaczego jeszcze nie startuje w polskiej lidze odpowiedzial, ze "jeszcze nie jest na to gotowy" po czym dodal, ze byc moze w przyszlym sezonie wystartuje w ktoryms z klubow pierwszoligowych... nie wiem w jakim stopniu sprawe komplikuje to, ze w przyszlorocznej edycji Grand Prix Matej wystepowal bedzie z "dzika karta". jesli chodzi o "mlodych gniewnych" zwrocilbym uwage na osobe Edwarda Kenetta. pozdrawiam!
carpe diem!

Awatar użytkownika
shasdil

#2116 Postautor: shasdil » 2 grudnia 2005, o 11:46

to ze Matej Zagar jest zawodnikiem przyszlorocznej GP sprawe komplikuje bardzo, po prostu moze wystepowac tylko w Ekstralidze.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener