03.07.05r. GTÅ» GrudziÄ…dz-Motor Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
JAG
Senior

#51 Postautor: JAG » 28 czerwca 2005, o 17:31

mikas pisze:
Michael pisze:
Mecz jest i tak z gory przegrany a w Grudziadzu jest krotki techniczny tor...

Chyba coś Ci sie pomylilo, w Grudziądzu tor ma 379 metrów czyli jest raptem o 9 metrow krótszy od naszego. Żeby nazwac go krótkim to mu "brakuje" bardzo dużo :twisted:

Mikas dobrze prawi.ale tor jest ponoć rzeczywiście trudny,zwłaszcza 2 łuk.

czy ktoś z kibiców wybiera się do Grudziądza?
:),czasami :(

sledzio

#52 Postautor: sledzio » 29 czerwca 2005, o 00:06

hehe o czym wy marzycie wygrac w grudziadzu ??? rok temu też jechaliśmy do grudziądza po zwycieństwo i był prawie najsilniejszy sklad bez piszczyka gdzie po 12 biegach przegrywaliśmy około 20 pkt nie pamiętam zabardzo ale gdzieś kolo tego a teraz to sklad mamy gorszy od czasów Lkż-etu więc wybijcie sobie z glowy zwycieństwo w grudziądzu lepiej martwcie się żeby z Krosnem wygrali tymi 12 pkt bo ja zaczynam wątpić w to !!! Grudziądz - Lublin 62 - 28

JAG
Senior

#53 Postautor: JAG » 29 czerwca 2005, o 08:04

sledzio pisze: rok temu też jechaliśmy do grudziądza po zwycieństwo
więc wybijcie sobie z glowy zwycieństwo

a myślałam że się pomyliłeś ale ty naprawdę nie wiesz jak to się pisze.dla twojej wiadomości"zwycięstwo".
:),czasami :(

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#54 Postautor: kdsz » 29 czerwca 2005, o 08:47

Po co jechać o Grudziądza z Joonasem, skoro i tak o wszystkim zadecyduje mecz z Krosnem. A właściwie nie, po kiego grzyba wygrywać z Krosnem? Co będzie jak awansujemy do play-off, myślał ktoś o tym? Baty, straszne baty. Bez sensu ściągać Joonasa na mecz z Wilkami, lepiej oszczędzić kasę na baraż o baraż z Opolem.

W Opolu Focus będzie wymiatał a z Joonasem wygramy zbyt wyraźnie i ludzie nie przyjdą na rewanż, bo bez sensu oglądać z góry rozstrzygniętą rywalizację. W związku z powyższym proponuję pojechać do Opola w krajówce, minimalnie przegrać i odrobić wszystko z nawiązką w Lublinie. A uda się to nawet w krajowym składzie, w końcu Jurek powrócił i godnie Joonasa zastąpi.

Daugavpils to bardzo słaba drużyna. Nawet w młodzieżowym składzie damy im radę i taki właśnie skład wysłałbym na Łotwę. Niech się chłopaki objeżdżają i zdobywają doświadczenie na zagranicznych torach. Rewanż to będzie formalność, nawet Michaluk z Wroną będą lać asów Daugavpils więc Joonas nie jest nam do niczego potrzebny.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#55 Postautor: ravajas » 29 czerwca 2005, o 09:59

JAG pisze:

a myślałam że się pomyliłeś ale ty naprawdę nie wiesz jak to się pisze.dla twojej wiadomości"zwycięstwo".

oj, sympatyczna koleżanko.. miejże pobłażanie dla kolegi, bo wie co pisze. To, co pokażą nasze orły i sokoły w Grudziądzu to będzie zdecydowane zwycieństwo (mix słów: "zwykłe" i "cień" tudzież "cienizna", "cieniowanie").

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#56 Postautor: Gelo » 29 czerwca 2005, o 10:05

Wprawdzie Grudziądz nie zrobił na mnie żadnego wrażenia w Lublinie, ale o wygraną na ich terenie będzie bardzo trudno. Jadą w krajowym składzie i bez nieźle spisującego się na własnym torze Kempińskiego. Fijałek jeszcze nie jest w pełni sił, wiec najwieksze zagrożenie dla nas to Stacho, Grzecho i rzecz jasna juniorzy. Prawdę mówiąc liczę na "układny remis", bo Grudziądzowi wygrana niewiele daje. A tak jest szansa wyeliminowania Krosna z walki o 6 miejsce. Rybnik KSŻowi nie odpuści, my też powinniśmy sobie poradzić. GTŻ natomiast powinien uporać sie z Opolem (chociaż do 5 miejsca też nie musi), a z Gorzowem u siebie pojedzie "o pietruchę".

roga82

#57 Postautor: roga82 » 29 czerwca 2005, o 10:15

Tym bardziej, że na forum Grudziądza zaczynają wierzyć we własną przegraną z nami bardziej niż my w wygraną z nimi. Jeżeli faktycznie jadą w krajowym składzie i z mega gwiazdą Adasiem Fajferem, to trzeba być naiwnym i tego nie wykorzystać. Jeszcze raz powtarzam, że Joonas będzie niezbędny w tym meczu.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#58 Postautor: Dobromir » 29 czerwca 2005, o 10:25

Ja osobiście zmieniłem zdanie i uważam że trzeba jechać z Joonasem. Bo Grudziądz wystawi przeciw nam prawdopodobnie taki skład:

Staszek
Barański
Fajfer
Fijałkowski
Knapp
Głuchy
Cieślewicz
O ile Staszek z Knappem będą raczej nie do ugryzienia przez naszych krajowców to Fajfer czy Fijałkowski po kontuzji beda spokojnie do zrobienia. Druga sprawa to jak zaprezentują sie ich juniorzy bo nie zdziwił bym sie jak by Głuchy i Cieślewicz machneli po dyszce

Zaratustra
Kadrowicz

#59 Postautor: Zaratustra » 29 czerwca 2005, o 10:56

[quote="roga82"] Tym bardziej, że na forum Grudziądza zaczynają wierzyć we własną przegraną z nami bardziej niż my w wygraną z nimi. quote]

Miłe to dla ucha, że się nas zaczynają bać :wink: Ja jednak nie mogę sobie wyobrazić nazego zwycięstwa, nawet jak pojedziemy z Joonasem, a oni trzema juniorami w składzie. Bo tak naprawdę to każdy z tych ich "asów" może objeżdżać naszych, aż miło. Nie znam za bardzo tamtego toru, ale z tego co mogę tu przeczytać, jest on dosyć trudny i chyba...wystarczy na naszych "zawodowców". Tak więc, mimo, że bardzo chciałbym zobaczyć, waleczną i... zwycięską drużynę, to bardzo trudno mi sobie to wyobrazić,pozdr.

PS. Dziękuję Gawrzyku za odpowiedź na pytanie moje ( i nie tylko ), dotyczące tego "planu" i obecności na treningach, bądź za wyjaśnienie dotyczące niemożliwości poznania tej odpowiedzi :roll:

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#60 Postautor: GRISZA » 29 czerwca 2005, o 11:09

Oj ciężki mecz zapowiada się dla Motoru. W Grudziądzu będzie niezmiernie ciężko. Mimo ,ze jadą bez obcokrajowca to jednak na Lublin w obecnej formie to może i tak okazać się zbyt wiele. Staszek i Knappu pewniacy. Swoje powinni dołożyć juniorzy. Nie przekreślałbym Faji i Fijałkowskiego bo oni też na koziołki mogą okazać się zbyt silni.
Lublin chyba raczej powinien pojechać z obcokrajowcem i walczyć. Cóż innego Wam pozostaje. Odpuszczanie meczu nie powinno wchodzić w grę. Szkoda Piszcza bo chłop ma naprawdę cienki i pechowy sezon. W każdym razie zlejcie Grudziądz 8)

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#61 Postautor: Kiry » 29 czerwca 2005, o 12:50

Podejrzewam ze nie tylko Staszek i Knapp beda poza zasięgiem naszych gwiazdek, ale również z "miejscowymi" juniorami nasi będą mieli cięzka przeprawę :(

BTW czy GKM nie moze ZZ za kempesa wstawic (mimo powrotu Fijałki do składu) ??

Susic
Junior

#62 Postautor: Susic » 29 czerwca 2005, o 13:02

Zgodnie z komunikatem GKSŻ, Grudziądz ZZ może wstawić tylko za Staszka , Knappa lub Fijałkowskiego.

Apeluję o pełną mobilizacje na Grudziądz - ten mecz można wygrać.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#63 Postautor: kilar » 29 czerwca 2005, o 15:22

GRISZA pisze: W każdym razie zlejcie Grudziądz 8)

To w ramach Waszego dobrego gestu, to moze sie zamienimy silnikami. My Wam damy swoje ( na Opole starczy :wink: ), a Wy dacie swoje GM. Jakby nie patrzec i Stal i Motor wygraja mecze i wszyscy beda zadowoleni 8).

Pozdro

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#64 Postautor: GRISZA » 29 czerwca 2005, o 20:19

patryk kilar pisze:To w ramach Waszego dobrego gestu, to moze sie zamienimy silnikami. My Wam damy swoje ( na Opole starczy :wink: ), a Wy dacie swoje GM. Jakby nie patrzec i Stal i Motor wygraja mecze i wszyscy beda zadowoleni 8).

Pozdro

hehe Dobre. Tylko patrząc na to co ostatnio wyprawiają nasi chłopacy obawiam się ,ze na waszym motorach to znowu byłby horror w Rzeszowie :lol:
Poza tym to aż tak bardzo wam nie kibicuję bo tak mi się zdaje ,ze zakładając nasze 3 miejsce po rundzie zasadniczej chyba jednak lepiej trafić na was niż na Grudziądz ,z którym wybitnie nam nie szło.

Siwek Patataj

#65 Postautor: Siwek Patataj » 29 czerwca 2005, o 20:38

Czy możemy wygrać z Grudziądzem?

Seniorzy:

U nas: Piszcz, Franków, Jeleniewski i Pietraszko
W GKM-ie: Staszek, Knapp, Fijałkowski i Fajfer

Staszek i Knapp raczej będą poza zasięgiem. Ich zdobycze winny być na poziomie 11-13 pkt. Fijałkowski i Fajfer to niewiadoma. Fijałkowski równie dobrze może przywieźć 13 co 2. Fajfer ponoć w beznadziejnej dyspozycji, więc jest szansa na urwanie mu oczek.

Jak jest u nas? Ano kiepsko, bo... w zasadzie każdy z naszych zawodników (poza moim zdaniem Frankowem) może przywieźć i 13 i 2.

Tak więc atuty w linii seniorskiej zdecydowanie po stronie GKM-u.

Juniorzy:

Nie ma co pisać i wyliczać. Głuchy i Cieślewicz będą wozić zapewne nie tylko Dominiczaka czy Śmieję, ale pewnie też Frankowa, a i w konfrontacji z innymi seniorami też mają szansę wyrwać kilka oczek.

Dominiczak i Śmieja... 1 punkt pewny (dla obu), a reszta z pewnością tylko na "trupach".

W linii juniorskiej więc GKM bije nas na głowę.

Stranieri:

Wieść gminna niesie, że GKM chce pojechać w krajówce. Tak więc jeśli weźmiemy Joonasa, to tutaj mamy od razu przewagę minimum 10 punktów, bo GKM będzie miał pewnie na tej pozycji obsadę juniorską w postaci Barańskiego, który powalczyć pewnie będzie umiał tylko z naszymi juniorami.

Jeśli więc my pojedziemy z Joonasem, a GKM bez obcokrajowca, to powinniśmy jakieś 35 punktów uciułać. Jeśli zamiast Fina pojedzie Jurek, to 30 punktów będzie sukcesem.

Nie widzę więc najmniejszych szans na wygraną tego meczu, choć na papierze być może szanse wyglądają na odrobinkę bardziej wyrównane.

Obawiam się także, że rozpocznie się fala narzekania na problemy sprzętowe wobec nieregulowania przez klub zaległości w stosunku do zawodników.

OptymistÄ… nie jestem.

pzdr.
lucki73

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#66 Postautor: Kiry » 29 czerwca 2005, o 20:53

Na miejscu trenera GKMu tak zestawiłbym sklad:

Knapp
Głuchy
Fijałakowski
Cieślewicz
Staszek
Chmielewski (Czechowski)
Barański

nie dosć ze na nas wystarczy, to jeszcze chłopaków objezdzi w powaznych zawodach 8)

no chyba ze bedzie to niedziela cudów i dojdzie do kolejnego cudu nad Wisła :|

sledzio

#67 Postautor: sledzio » 29 czerwca 2005, o 22:20

JAG pisze:

Ohhh przepraszam Cię, nie jestem takim mózgiem jak Ty że mam wiedzieć jak to się pisze ! pozdro

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#68 Postautor: DonKamizi » 30 czerwca 2005, o 01:25

JAG pisze:
mikas pisze:
Michael pisze:
Mecz jest i tak z gory przegrany a w Grudziadzu jest krotki techniczny tor...

Chyba coś Ci sie pomylilo, w Grudziądzu tor ma 379 metrów czyli jest raptem o 9 metrow krótszy od naszego. Żeby nazwac go krótkim to mu "brakuje" bardzo dużo :twisted:

Mikas dobrze prawi.ale tor jest ponoć rzeczywiście trudny,zwłaszcza 2 łuk.

czy ktoś z kibiców wybiera się do Grudziądza?

Czy ktoÅ› siÄ™ wybiera :?: :?: :?:
No jak mozna nie pojechac na ten mecz...brygada jedzie.I kibicujemy tam tylko jednemu zawodnikowi...AVE Krzyżaki :wink: :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#69 Postautor: Cooper » 30 czerwca 2005, o 14:25

Lucki, przesadzasz troche z tym cieniowaniem Franka z Grudziadzem. Co jak co, ale Franek jako jedyny ostatnio robi dwucyfrowki na innych torach. A pisanie, ze Jelen albo Pietraszko moga zrobic i 13 i 2 pkt, jest troche przesada, bo zaden z nich (jesli sie nie myle) dwucyfrowki na wyjezdzei dotad nie zrobil, poza Pietraszka w Opolu. Ja bym raczej napisal, ze oni moga zrobic i 1 i 7. Branie Jurka nie ma sensu, bo na wyjazdy Jurek nie bardzo jest :wink: (rok temu dal nam przyklad).

Moim zdaniem, Grudziadz moglby nam sie najzwyczajniej w swiecie podlozyc. Im jest potrzebna $$$, a nam utrzymanie, a stawianie wszystkiego na ostatni mecz z Krosnem jest wysoce ryzykowne. Grudziadz przegrywajac nic nie traci, my wygrywajac zyskujemy wszystko co trzeba.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Zaratustra
Kadrowicz

#70 Postautor: Zaratustra » 30 czerwca 2005, o 14:34

Cooper pisze:
Moim zdaniem, Grudziadz moglby nam sie najzwyczajniej w swiecie podlozyc.

Cicho, bo się wyda :wink: Proponuje zapłacić im w oponach. Na ostatnim meczu dawali to pewnie ci ich u nas dostatek :wink:

Siwek Patataj

#71 Postautor: Siwek Patataj » 30 czerwca 2005, o 15:03

Kiedyś już kupiliśmy mecz u Krzyżaków by obronić ligę, powtarzamy manewr??? :) Nie był to wszak Grudziądz, ale blisko położone miasto, może więc Krzyżaki mają w naturze przekupstwo? :)

A co do Frankowa: więcej szczęścia niż rozumu. Uznaj za pewnik, że te dwucyfrówki w jego wykonaniu to był naprawdę wypadek przy pracy. Nie byłem na tych meczach, więc niech wypowiedzą się Ci co byli, czy rzeczywiście Franek był taki mocny, czy reszta była taka słaba. Stawiam jednak na to drugie.

szacuneczek
lucki73

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#72 Postautor: Cooper » 30 czerwca 2005, o 15:35

lucki73 pisze:czy rzeczywiście Franek był taki mocny, czy reszta była taka słaba. Stawiam jednak na to drugie.

Co nie zmienia faktu za skoro reszta taka slaba (zawsze) to czemu nagle po tej reszcie oczekujesz 13, a po Franku 0?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#73 Postautor: auganoff » 30 czerwca 2005, o 16:44

Lucky, litości, możesz nie lubić Frankowa, też chcę żeby sobie poszedł po sezonie i już nie wrócił, ale do tej pory byłem przekonany, iż jesteś racjonalny, tymczasem zdarza Ci się bronić poglądów absurdalnych.Przypadkiem to można wygrać jeden wyścig, albo pokonać gwiazdę, ale nie odjechać cały mecz.Skoro, jak piszesz, Franków nie potrafi jeździć, to jakim cudem na własnym torze przegrywali z nim i nie potrafili go wyprzedzić tacy zawodnicy jak Flis, Paluch czy Rajkowski?Z naszych pozostałych asów jeszcze tylko Jeleniowi udało się przyjechać raz przez zawodnikiem gospodarzy.
Jeśli potwiedzisz zdanie napisane poniżej, to ręce mi opadną :wink:
Zawodnik X jest słaby, nie potrafi prowadzić motocykla żużlowego, a fakt, iż przeciwko bardzo mocnej w sezonie 2005 Stali Gorzów zdobył na jej torze 14 pkt w 6 startach, należy uznać za przypadkowy i niezobowiązujący w kontekście dyskusji o umiejętnościach i potencjalnych zdobyczach punktowych zawodnika X. :D

Pzdr

P.S.Zawodnik X jest czysto hipotetycznym tworem intelektualnym. :wink:

Siwek Patataj

#74 Postautor: Siwek Patataj » 30 czerwca 2005, o 17:20

Auganoff, cuda ponoć się zdarzają na tym świecie i zdobycz Frankowa w kilku meczach moim zdaniem potwierdza owe cuda :)

A tak poważnie: Franków... to jest Franków. Często potrafi przegrać ze świeżo upieczonym żużlowym młokosem, a czasami potrafi wygrać z wyżej notowanym od siebie rywalem. O czym to świadczy?

To tak, jakbyś był matematykiem i potrafił niekiedy rozwiązać zadania różniczkowe a nie potrafił często rozwiązać równania z jedną niewiadomą. Czy to świadczyłoby o tym, że jesteś dobrym matematykiem?

Ale masz rację, moje uprzedzenie do Frankowa jest przeokrutne i z miłą chęcią wolałbym do końca sezonu oglądać Jurka Mordela, niż kalekę Frankowa.

pzdr.
lucki73

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#75 Postautor: yamahaR1 » 30 czerwca 2005, o 17:30

W tygodniku żużlowym jest pomeczowa wypowiedź naszego trenera i mówi, że do Grudziądza jedziemy z Joonasem. Tylko, że przy takim podejściu do zawodów naszych seniorów jak to było ostatnio to nawet 18 pkt. Joonasa nic nam nie da