Motor Lublin w sezonie 2026
Motor Lublin w sezonie 2026
Wszystko już wiemy, jeszcze więcej napiszemy w pozostałych tematach, a tutaj pofolgujmy sobie i pobawmy się w przewidywania, informacje, marzenia, oczekiwania, frustracje, itp.
Ciężko jest pogodzić się z tym, że przegraliśmy złoto, ale przecież łudziliśmy sie, że może to będzie tak już zawsze, że Motor będzie śrubował rekordy. Za rok takich meczów, a zwłaszcza dwumeczów będzie więcej, chociaż daleki jestem od twierdzenia, że czeka nas los Leszna. Owszem, niepokojąca jest obecna forma Martina Vaculika, a potencjał Woryny jest też bardzo zagadkowy i nieprzewidywalny, ponadto odchodzi czołowy junior, ale z drużynami innymi niż przyszłoroczny Apator i - może - Sparta - będziemy wychodzić z bonusami. Tak czy inaczej, za rok kolejny medal DMP. Jaki? Czas pokaże.
Zachęcam do dyskusji.
Ciężko jest pogodzić się z tym, że przegraliśmy złoto, ale przecież łudziliśmy sie, że może to będzie tak już zawsze, że Motor będzie śrubował rekordy. Za rok takich meczów, a zwłaszcza dwumeczów będzie więcej, chociaż daleki jestem od twierdzenia, że czeka nas los Leszna. Owszem, niepokojąca jest obecna forma Martina Vaculika, a potencjał Woryny jest też bardzo zagadkowy i nieprzewidywalny, ponadto odchodzi czołowy junior, ale z drużynami innymi niż przyszłoroczny Apator i - może - Sparta - będziemy wychodzić z bonusami. Tak czy inaczej, za rok kolejny medal DMP. Jaki? Czas pokaże.
Zachęcam do dyskusji.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Re: Motor Lublin w sezonie 2026
Obstawię odważnie i powiem, że w przyszłym sezonie będzie złoto dla Motoru.
Można cytować za rok.
Można cytować za rok.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Sezon przed którym powiem - wiem że nic nie wiem.
Zmiany bardziej radykalne niż przed 2023. Wtedy mieliśmy kozaka na juniorce (Cierniak), a z Bańborem nie wiadomo mimo że życzę jak najlepiej.
Do tego Vaculik który chyba się zasiedział w Gorzowie, no i Woryna który miał za seniora jeden dobry sezon w Ekstralidze jak miał mechanika od Łaguty.
Do tego Lindgren który jest zagadką i raczej już ostatni jego sezon w Motorze. No i Cierniak, który kończy wiek 24 lat i nadzieją że przekroczy 2,0 na bieg.
Zmiany bardziej radykalne niż przed 2023. Wtedy mieliśmy kozaka na juniorce (Cierniak), a z Bańborem nie wiadomo mimo że życzę jak najlepiej.
Do tego Vaculik który chyba się zasiedział w Gorzowie, no i Woryna który miał za seniora jeden dobry sezon w Ekstralidze jak miał mechanika od Łaguty.
Do tego Lindgren który jest zagadką i raczej już ostatni jego sezon w Motorze. No i Cierniak, który kończy wiek 24 lat i nadzieją że przekroczy 2,0 na bieg.
Skoro takie gdybanie to ja sobie postawię tak: Zmarzlik 2,5; Vaculik 1,9; Woryna 1,8; Cierniak 2,0; Lindgren 1,6 Bańbor 1,6; Jaworski 1,0 I to da nam ledwo ledwo, ale finał ze Spartakiem. ;), a poważnie to przyszły sezon ze zmianami które są staje się doskonałą okazją dla Matiego aby wypłynąć na pełnych żaglach.
Ps. Po 26' kolejne liczne zmiany się szykują i tu trzeba już szukać obcokrajowca U24, bo wbrew pozorom wcale dużo nie ma czasu przy tym rynku.
Ps. Po 26' kolejne liczne zmiany się szykują i tu trzeba już szukać obcokrajowca U24, bo wbrew pozorom wcale dużo nie ma czasu przy tym rynku.
To koniec Motoru jaki znamy od 5 lat. Bylo do przewidzenia.
Tak tak, można już pakować mandżur do 2 ligi. Weź wytrzyj gila.
Do 2 ligi ze Zmarzlikiem to może nie. Ale o medal będzie ciężko z takim Vaculikiem jak dzisiaj
O ile o Vaculika sie nie martwie a nawet czuje, jak bedzie płacone to zapyrka na poziomie 2.2pkt/bieg, to obawiam się o Boryne i to jego GP. Jak go przeczołgają stare lisy w sobote na 0,0,1,0,1 to mentalnie bedzie 25% zawodnika w niedziele.
Gelo pisze:To koniec Motoru jaki znamy od 5 lat. Bylo do przewidzenia.
To prawda. Ale taka sytuacja ma też plusy. Pozwoli na rozwinięcie skrzydeł tym którzy byli dotąd w cieniu. Jakieś mam poczucie że Mati i Bańbor sporo fajnych chwil nam dostarczą. Ta drużyna z Przyjemskim była aż za mocna. Brakowało biegów dla dobrze jadących. Będzie ciężko to pewne, lecz też pozytywnie.
Może jestem za bardzo na nie. Ale ja w Cierniaku nie widzę naszego oparcia
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Vacul wygląda że jedzie na pół gwizdka. Zapewne przy naszej Bartuli wróci na właściwe tory. A no i Fred nie morze jeździć po równaniu, tyle razy wałkowane i krew w piach. Co do Cierniaka to jak jest spasowany, szczególnie u nas to jedzie. Patrz dzisiejszy mecz.
rumburaquee pisze: A no i Fred nie morze jeździć po równaniu, tyle razy wałkowane i krew w piach.
Przecież nie jeździ...
W domowych meczach ma numer 10 i starty w biegach 4,7,9,13
Na wyjazdach ma numer 2 i biegi 3,6,9,12
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Freda dopada Peseloza, trudno nie mieć innego wrażenia. Chłop przerypał medal SGP z Bewleyem, wycofał się z reprezentowania w Szwecji, a w Motorze pojechał bardzo przeciętny sezon. Niestety.
- niespokojny
- Trener
Za Lindgrena trzeba szukać zastępstwa na cito, obserwować rynek w tym nawet Metalkas. Spasionymi kotami nie ma co jechać. Ważna nauczka dla Kuby że jak się jedzie o mistrzostwo to nie pozwala się być liderom myślami poza klubem. O jedno miejsce w składzie Woryna z Cierniakiem powalczą. Mam nadzieję , że medal będzie ale juniorsko chyba będziemy najsłabsi od awansu do ekstraligi.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
No i u24 trzeba będzie szukać.
Fred do odstrzału po najbliższym sezonie. Niestety
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Flagg pisze:rumburaquee pisze: A no i Fred nie morze jeździć po równaniu, tyle razy wałkowane i krew w piach.
Przecież nie jeździ...
W sumie może nie spojrzałem w tym sezonie. Ale było tak że nagminnie jechał po równaniu. Nawet dyskusja była na ten temat.
rumburaquee pisze:Flagg pisze:rumburaquee pisze: A no i Fred nie morze jeździć po równaniu, tyle razy wałkowane i krew w piach.
Przecież nie jeździ...
W sumie może nie spojrzałem w tym sezonie. Ale było tak że nagminnie jechał po równaniu. Nawet dyskusja była na ten temat.
Tak, ale po zeszłorocznym półfinale na MA zmieniono numer Cierniakowi i Lindgrenowi w meczach domowych i od tego czasu Lindgren po równaniu nie jeździ. I...wyniki poleciały mu w dół :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
rumburaquee
- Zawodowiec
niespokojny pisze:Za Lindgrena trzeba szukać zastępstwa na cito, obserwować rynek w tym nawet Metalkas. Spasionymi kotami nie ma co jechać. Ważna nauczka dla Kuby że jak się jedzie o mistrzostwo to nie pozwala się być liderom myślami poza klubem. O jedno miejsce w składzie Woryna z Cierniakiem powalczą. Mam nadzieję , że medal będzie ale juniorsko chyba będziemy najsłabsi od awansu do ekstraligi.
Jeżeli pojedzie młody Pedersen i Andersen to juniorami będziemy tak na równi ze stalą i włókniarzem. Reszta ciut lub trochę bardziej wyżej. Ale u nas na torze coś chłopaki pogryzą.
Fred pojechał sezon na 1.7. Jeśli nie rozpatrywać Go w kategorii lidera, a jako tzw. drugą linię, to nie test zły wynik i sporo ekip wzięłoby tzw. "drugą linię" na 1.7 z pocałowaniem ręki. Problem w tym roku jest taki, że "hydra", którą mieliśmy, w końcówce sezonu nie zadziałała. Jak odpalał jeden, to słabł drugi (vide mecz z Toruniem w Lbn), ale w takich sytuacjach, że przykryć się tego nie dało i nie wygrywaliśmy biegów drużynowo. Zabrakło też drugiego lidera, bo dwóch napieraczy dałoby radę przy minimalnym wsparciu dociułać do tych 39-40 w Toruniu, sam Bartek nie był w stanie przy takiej seniorce Apatora. Jeśli Vaculik wejdzie na poziom zbliżony do tego, co pokazywał w ostatnich latach w lidze w barwach Gorzowa, to "druga linia" może jechać na 1.7 i spokojnie damy sobie radę.
W kwestii słabszej juniorki. Tak, bedziemy słabsi, ale mam wrażenie, że dobrze dosprzętowiony Jaworski w parze z Bańborem będą w stanie sklepać u siebie każdą parę juniorską, a i pewnie powalczyć z U24. Na ile wystarczy, nie wiem, ale zapowiadają się emocje związane choćby z bonusami.
W kwestii słabszej juniorki. Tak, bedziemy słabsi, ale mam wrażenie, że dobrze dosprzętowiony Jaworski w parze z Bańborem będą w stanie sklepać u siebie każdą parę juniorską, a i pewnie powalczyć z U24. Na ile wystarczy, nie wiem, ale zapowiadają się emocje związane choćby z bonusami.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Paradoks Freda jest taki że dużo robi na torze dla drużyny co nie zawsze przelicza się na średnią. Następny sezon będzie jego, On nam zrobi prawdziwy last dance. A tańczyć to umi co pokazał na fecie po I złocie.
- niespokojny
- Trener
A jak Jaworski ma być dosprzętowiony? Nie wierzę, że ktoś mu w klubie silniki załatwi, czy da nadwyżkę względem jego wartości rynkowej, żeby mógł wejść na wyższy poziom. Wbrew temu co piszą o Lublinie, tutaj się każdą złotówkę 2 razy ogląda przed wydaniem.
- niespokojny
- Trener
rumburaquee pisze:Paradoks Freda jest taki że dużo robi na torze dla drużyny co nie zawsze przelicza się na średnią. Następny sezon będzie jego, On nam zrobi prawdziwy last dance. A tańczyć to umi co pokazał na fecie po I złocie.
Prędzej mi to śmierdzi ostatnią kompromitacją w Toruniu.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
No w tym momencie to Kuba chyba nie będzie miał wyjścia jak obejrzeć i trzy razy monetę i sypnąć groszem.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
niespokojny pisze:rumburaquee pisze:Paradoks Freda jest taki że dużo robi na torze dla drużyny co nie zawsze przelicza się na średnią. Następny sezon będzie jego, On nam zrobi prawdziwy last dance. A tańczyć to umi co pokazał na fecie po I złocie.
Prędzej mi to śmierdzi ostatnią kompromitacją w Toruniu.
Cytując " każdy dołożył cegiełkę w daniu dupy" ach jakby wtedy jego nie pociągało na wyjściu z łuku......:)