Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

Re: Żużel w TV

#9226 Postautor: grzesieck » 6 lipca 2020, o 22:22

Rusek pisze:Dzwonimy do Daniela i bierzemy go na gościa na nasz tor :-).
On starty ma o niego lepsze jak Kuba czy Paweł :-).
Oczywiście to żart. I tak mamy za duży skład.

Michal Lopacinski, to ty? :mrgreen:
METHANOL ADVENTURE TEAM

TreleMorele
Senior

#9227 Postautor: TreleMorele » 6 lipca 2020, o 22:28

Gelo pisze:Ja mam nadzieję że mamy telefon do Mirka Cierniaka w kontekście przyszłego roku. Rusko juz pewnie przebiera nóżkami

Przecież od sezonu 2021 będzie zawodnikiem Motoru .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#9228 Postautor: Rusek » 6 lipca 2020, o 22:55

grzesieck pisze:
Rusek pisze:Dzwonimy do Daniela i bierzemy go na gościa na nasz tor :-).
On starty ma o niego lepsze jak Kuba czy Paweł :-).
Oczywiście to żart. I tak mamy za duży skład.

Michal Lopacinski, to ty? :mrgreen:

Być może szkodzi mi tylko oglądanie żużla w TV i słuchanie wszystkich komentarzy :lol:
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Kaman
Kadrowicz

#9229 Postautor: Kaman » 7 lipca 2020, o 06:40

Gelo pisze:Mamy przynajmniej trzy argumenty przed konkurencją. Budżet (podobno jeden z wyższych w lidze), grupę Azoty i odległość do Tarnowa. Ma to znaczenie, bo chłopakowi pewnie trzeba będzie zorganizować logistykę, szkołę.

No i już jeździł gościnnie w DMPJ dla Lublina. A co ze szkółką ten Śledź rokuje?

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#9230 Postautor: mundzio » 7 lipca 2020, o 07:41

Ryczel odchodzi z TV

"– Żegnam się z telewizją. Na jakiś czas albo na zawsze. Albo na trochę. Albo… nie wiem na ile… Na razie plany są zupełnie inne – powiedział w pożegnalnym nagraniu na swoim profilu na Facebooku Sergiusz Ryczel, były już komentator Canal+. Dziennikarz żegna się z telewizją po kilkunastu latach pracy."

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#9231 Postautor: kdsz » 7 lipca 2020, o 08:19

W redakcji żużlowej C+ pobojowisko jak w radiowej trójce. W te kilka osób na krzyż będą musieli obskoczyć ekstra, I ligę i jeszcze pewnie SGP. Stachanowcy.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#9232 Postautor: Kargolo » 7 lipca 2020, o 08:53

No i już pierwszy się załamał przez tą Waszą krytykę ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#9233 Postautor: DrPaiHiWo » 7 lipca 2020, o 12:35

No to ja raz jeszcze wnoszę o Lorka :-D

Rozbawił mnie wczoraj Kościecha w dyskusji o Jeleniewskim:
"Daniel odszedł z Lublina do klubu, który wreszcie zaczął go szanować !"
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#9234 Postautor: grzesieck » 7 lipca 2020, o 12:54

DrPaiHiWo pisze:No to ja raz jeszcze wnoszę o Lorka :-D

ogladales transmisje na Eleven naszego meczu finalowego z Rybnikiem z 2018 roku?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Skajuz

#9235 Postautor: Skajuz » 7 lipca 2020, o 13:06

Lorek nie da rady, ma napięte terminy. Do tej pory biega z mikrofonem za Mrozkiem i uczestniczy w naradach druzyny ROWu w miejsce Lebiedievsa.

Swoja droga dalej lubie sobie przypomniec ten odcinek Rybnickiego Magazynu Żużlowego bo to bardzo fajny zakulisowy materiał. Az to chyba zapiszę bo szkoda by było jakby spadło z rowerka zwłaszcza ze to mecz, do którego sentyment bede miał już do końca zycia.

Awatar użytkownika
Yeste
Szkółkowicz

#9236 Postautor: Yeste » 7 lipca 2020, o 13:09

Generalnie da się wyczuć kto się żużla "uczył", a kto ma go "we krwi". Do tej pierwszej grupy zaliczyłbym zwolnionego Ryczela, Łopacińskiego i Majewskiego (mimo, że chyba pochodzi z żużlowego miasta), do drugiej zdecydowanie należy Tomek Dryła, który wciąż jest według mnie najlepszym komentatorem żużla w Polsce, choć trochę zaszkodziło mu przeniesienie na wizję niewątpliwie zażyłej relacji z Jabłońskim. Dryła oprócz tego, że świetnie komentuje to również bardzo dobrze pisze, a to też świadczy o jego wysokim poziomie dziennikarskim.

Do tych "czujących" żużel zaliczyłbym również Olkowicza (wkurza czasami tym "jako starszy kolega, powiem ci") i także Lorka, który do czasu meczów Rybnika z nami irytował mnie tylko manierą mówienia, ale potem dorzucil jeszcze swoje słabe zachowanie z parkingu. Niemniej zna się na żużlu i widać, że to pasja stała się dla niego zawodem, a nie wykonywany zawód stworzył pasję.

Szkoda, że tak rzadko na wizji pojawia się Koerber, który ciekawie pisze, jest odważny w sądach, ale nie jest na siłę kontrowersyjny. Podobny styl ma Kuźbicki z Eleven, który oprócz tego, że potrafi pójść pod prąd, to robi to bardzo błyskotliwie. Dużo lepiej ogląda się i słucha relacji (i inne programy) w Eleven, niestety w nSporcie bardzo często wieje nudą, w czym główna zasługa prowadzącego Majewskiego. Niech on sobie nawet będzie dyrektorem żużla w C+, ale prowadzenie mógłby powierzyć innym, chociaż nie bardzo wiem komu :lol: Pewnie jak wielu, marzy mi się powrót Darii, ale chyba marne szansę. Może narażę się, ale wcale nie tęsknie za Gollobem w studio tv, mam wrażenie, że często mówił ogólnikami, a niektórzy słuchali go na kolanach. Choć miło się słuchało tych wszystkich ciepłych słów, które w zeszłym sezonie kierował pod adresem naszego klubu. Ale kto wtedy nie kierował ;)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9237 Postautor: papi » 7 lipca 2020, o 13:17

No, mi się w wypowiedziach Golloba najbardziej podobała ta, jak wykluczał Lamparta mimo, że nie on dotknął taśmy jako pierwszy.
Ale ogólnie zgadzam się z przedmówca :)

Z trochę zapomnianych jest jeszcze Robert Noga, niedawny gość 5-1. Tylko jego do TV już chyba nie ciągnie, choc dla osób, które denerwuje Dryla byłby chyba idealna alternatywa :)

Kaman
Kadrowicz

#9238 Postautor: Kaman » 7 lipca 2020, o 13:28

papi pisze:No, mi się w wypowiedziach Golloba najbardziej podobała ta, jak wykluczał Lamparta mimo, że nie on dotknął taśmy jako pierwszy.

Oj tak w kwestii "bezstronności" na temat Stali Gollob przoduje :)

Flagg
Trener

#9239 Postautor: Flagg » 7 lipca 2020, o 13:32

Gollob to niestety mięka faja, która przed wypowiedzeniem kazdego słowa, trzy razy się zastanawia, czy przypadkiem kogoś nie obrazi. Dla niego kazdy zawodnik i klub ma "tylko przejściowe kłopoty i napewno niedlugo znajdą przyczynę problemu i ją wyeliminują".

Dużo lepiej się sgo słuchało, gdy mówił o kwestiach czysto technicznych odnośnie toru czy sprzetu. Wtedy było widac jego wiedzę.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Skajuz

#9240 Postautor: Skajuz » 7 lipca 2020, o 13:34

Sam nie wiem co gorsze, czy Olkowicz czy Noga ze swoim "czy do czech" i Janoskim (chociaz to jest akurat notoryczne nie tylko u niego).

Żużel w TV ma taki problem, że nie pojawiają się w nim nowe twarze które czują ten sport a spadochroniarze z innych dyscyplin a to niestety co kolega wyżej napisał bardzo łatwo odczuć. Mam wrażenie ze to jest ostateczna forma zesłania dziennikarza, który nie sprawdził się nigdzie indziej albo nigdzie nie było miejsca.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#9241 Postautor: DrPaiHiWo » 7 lipca 2020, o 13:47

grzesieck pisze:
DrPaiHiWo pisze:No to ja raz jeszcze wnoszę o Lorka :-D

ogladales transmisje na Eleven naszego meczu finalowego z Rybnikiem z 2018 roku?

Owszem tak i muszę przyznać, że ataki na Lorka (za tę transmisję) są jak dla mnie stanowczo za duże.
Podczas całej transmisji Lorek był a przynajmniej starał się być - bezstronny.
Inną sprawą jest jaki był kiedy nie było włączonych kamer...

Nie uważam, żeby jakoś mocno się nas czepiał ogólnie.
W porównaniu ze Świstem czy Olkowiczem, Lorek jest wręcz Pro Motor.

Natomiast trzeba zdawać sobie sprawę też z jednej rzeczy. Chyba każdy komentator ma swoje własne sympatie i antypatie.
Sztuką jest nie kierować się nimi podczas transmisji.
Wszyscy wiedzą, że Dryła jest za Motorem. Ktoś robi mu z tego wyrzuty albo zarzuca, że źle komentuje ?
A i tak wszyscy wiedzą, że kiedy gasną kamery to Pan Tomasz zakłada koszulkę Motoru, otwiera Perłę i puszcza mecze z Zygmuntowskich ;-)
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9242 Postautor: papi » 7 lipca 2020, o 14:08

Dlatego też ważne jest co się mówi, gdy nie widzi się kamer. Dziennikarz w parku maszyn zawsze jest w pracy i powinien o tym pamiętać.
A Dryla? Nie przypominam sobie tego typu wpadki, choć z Jabłońskiego niestety wyszła słoma z butów, gdy w studio po 1 kolejce (tej słynnej, za którą dostał bure) powiedział, że Dryla widząc wynik ROWu po naszej klęsce, uznał ze dobrze ze jest Rybnik. Mam nadzieję, że Dryle też to otworzyło oczy z jakim półgłówkiem komentuje mecze, bo to że w prywatnej rozmowie mógł coś takiego powiedzieć jest w pełni zrozumiale

Czarek
Trener

#9243 Postautor: Czarek » 7 lipca 2020, o 14:32

Czytam, że tu komuś podoba się skrajnie nieobiektywny oraz podniecający się własnym głosem, akcentem, wiedzą o jakimś freestyle'u i wtrącanymi anglikanizmami (aż do stanu gdy nieświadomie przestaje mówić po polsku) Lorek. Nieźle...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9244 Postautor: Gelo » 7 lipca 2020, o 14:53

Ja też najbardziej nie trawię Lorka, Z tyłka wzięte wrzutki o fristajlach wykrzywianie gęby bardziej amerykańskie od Amerykanów wywołuje u mnie gorączkę. Ale Olkowiczowi podczas naszego meczu w Lesznie udało się wnerwić mnie na podobnym poziomie.

go!
Trener

#9245 Postautor: go! » 7 lipca 2020, o 15:00

Olkowicz jest tak pusty, ze na jego blyskotliwe zaczepki/zagadki/pytania Dobrucki az przestal komletnie odpowiadac (na antenie). Kiedys mnie draznil jak tylko sie odezwal i wzbudzal zazenowanie, teraz to mi go juz zal.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#9246 Postautor: Dobromir » 7 lipca 2020, o 15:44

A ja bym z chęcią wrócił do czasów jak mecz się komentowało w taki sposób:

https://www.youtube.com/watch?v=3zz1_iPfih8

Mój ulubiony tekst: "Jarek Skarżyński na pół pędzla po balonie"

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#9247 Postautor: tezetomaniak » 7 lipca 2020, o 16:04

To może powrót do czasów https://www.youtube.com/watch?v=1dI2Hw2kE5w
Zjeżdża na wewnętrzną Joe Screen, ale nie, Andrzej Huszcza. Andrzej Huszcza, ale popatrzmy teraz jeszcze atak Joe Screena, Joe Screen, Andrzej Huszcza, nie Andrzej Huszcza.

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#9248 Postautor: toinoja » 7 lipca 2020, o 16:56

I pozornie przytomny Hans Nielsen. Pan Witold Miszczak w roli głównej!
https://youtu.be/hOdaVu0ANtw

blajar
Trener

#9249 Postautor: blajar » 7 lipca 2020, o 18:03

Orientujecie się czy znajdę gdzieś w sieci (na ich stronie nie ma) wczorajszy magazyn Ekstraligi z Eleven? Zgapiłem się i nie wiem czy gdzieś da się znaleźć czy trzeba polować na powtórkę.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Barti
Junior

#9250 Postautor: Barti » 7 lipca 2020, o 21:08

blajar pisze:Orientujecie się czy znajdę gdzieś w sieci (na ich stronie nie ma) wczorajszy magazyn Ekstraligi z Eleven? Zgapiłem się i nie wiem czy gdzieś da się znaleźć czy trzeba polować na powtórkę.

A był? Bo włączyłem Eleven i leciał akurat Magazyn ale Formuły 1.
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!