Motor Lublin w sezonie 2019
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
"Dłubał" za dużo sam przy sprzęcie?
;)
Gollob też dłubał, a był regularnie na podium IMŚ, ale to nie ma znaczenia.
W cytowanym wcześniej poście padła sugestia, że AJ nie był "klientem najlepszych tunerów".
W cytowanym wcześniej poście padła sugestia, że AJ nie był "klientem najlepszych tunerów".
Nie mówię ze aj nie miał dojścia kiedyś tam.
Mówię ze teraz trzeba mieć dobre dojścia
Mówię ze teraz trzeba mieć dobre dojścia
Ostatnio zmieniony 30 października 2018, o 21:50 przez maestro76, łącznie zmieniany 1 raz.
never ride faster than your angel can fly
O co tu chodzi na tym forum, że średnio co 5 stron przeplata się pozytywne myślenie z czarnowidztwem? :) Już tylko kilkadziesiąt godzin i będzie wszystko wiadomo, wyluzujcie.
Motor mocnyj!
Zengota
Lambert z rezerwy
Jonsson
Michelsen
Doyle
Nawet takim skladem byloby szalenie trudno sie utrzymac. Lambert i Michelsen to zawodnicy ktorzy moga odpalic a moga totalnie zawalic jak Masters. Zengota i Jonsson to tez niewiadoma. Ostatni sezon Zengoty to srednia 1,5 a Jonssona 1.1... Osobiscie zakladalbym ze obaj wykreca kolo 1.7 ale to wciaz malo nawet przy jedym pewniaku. No nic, zobaczymy co to bedzie ale wart by bylo utrzymac sie w ekstralidze przynajmniej do momentu w ktorym wbita zostanie lopata pod nowy stadion.
Lambert z rezerwy
Jonsson
Michelsen
Doyle
Nawet takim skladem byloby szalenie trudno sie utrzymac. Lambert i Michelsen to zawodnicy ktorzy moga odpalic a moga totalnie zawalic jak Masters. Zengota i Jonsson to tez niewiadoma. Ostatni sezon Zengoty to srednia 1,5 a Jonssona 1.1... Osobiscie zakladalbym ze obaj wykreca kolo 1.7 ale to wciaz malo nawet przy jedym pewniaku. No nic, zobaczymy co to bedzie ale wart by bylo utrzymac sie w ekstralidze przynajmniej do momentu w ktorym wbita zostanie lopata pod nowy stadion.
To trochę życzeniowe podejście do tematu. Flagg ma tutaj rację. Zaznaczam, że nie znam naszego składu, ale może po prostu nie dało się wyciągnąć żadnej petardy lub dwóch z innych klubów? Jeżeli pieniądze nie są wystarczającym bodźcem to chyba mało kto rozumie o co w tym wszystkim chodzi. Kuba pokazał, że jest świetnym dyrektorem sportowym. Jestem pewny, że zrobił wszystko co można było. I dlatego niezależnie od tego kto będzie u nas jeździł trzeba im kibicować i walczyć.Zaratustra pisze: Skład, który krąży w kuluarach powinien być naszym celem, gdybyśmy nie awansowali. Myślę, że każdy by się nosił z możliwością odejścia młodego Lamparta, a celem numer jeden byłoby zatrzymanie Lamberta. Drugim celem byłoby zastąpienie Mastersa i tu Michelsen nadawałby się idealnie :) Został nam jeszcze Zengota. I tu mam problem, bo bardzo dobrą końcówkę sezonu miał Paweł Miesiąc i być może chcielibyśmy wymienić tylko jedno ogniwo i dokoptować jakiegoś juniora.
Tylko, że my tutaj powinniśmy rozmawiać o extralidze, a nie pierwszej lidze :)
bartollo pisze:Zengota
Lambert z rezerwy
Jonsson
Michelsen
Doyle
Z takim składem być może byśmy się utrzymali ze względu na juniorów, którzy zrobią różnice. Jak wielki wpływ mają oni na wyniki zespołu widzielismy w tym sezonie gdzie ekstralige i 1 lige wygrały drużyny, które miały dwóch mocnych i wyrównanych młodzieżowców.
Ok ale kosztem kogo? Chyba wlasnie Torunia jezeli nikogo na zastepstwo za Doyla by nie znalezli.
Wyrywając lidera z obojętnie której drużyny poza Lesznem i Falubazem doprowadzamy do tego że staje się ona mniej więcej porównywalna siłą do naszej. Tak mi się wydaje :) mogę się mylić ale taki Gorzów bez Kasprzaka albo Toruń bez Doyla już nie są tacy straszni.
Kasprzak z Gorzowa, Doyle z Torunia i Laguta z Grudziądza - 2 z tych 3 i mamy mocno oslabionych rywali i górną czwórkę tabeli :) A że trzeba będzie podbić stawkę do 2,5 banki - no będzie trzeba, ale przy mocnych sponsorach i nadkomplecie ludzi przy wygranych pewnie budżet i tak się zepnie :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
O Woffindenie i Wroclawiu zapomniales 
Teraz to już chyba nikt nic nie wie :D
Na forum huśtawka nastrojów. Albo 2-3 armaty albo skład pierwszoligowy.
"Dobrze poinformowani blisko klubu" mają wersje, które się wzajemnie wykluczają.
Syfy i pudelek twierdzą, że jesteśmy pewniakiem do spadku ale jednocześnie prowadzimy rozmowy ze wszystkimi i próbujemy wszystkich podkupić.
Zarząd ogłasza wczesne podanie składu jakby chciał wybić zęby krytykantom mocnym prawym sierpowym.
Już głowa pęka. Dwa dni do ogłoszenia składu, a zwykły kibic nie ma pojęcia czego się spodziewać i o co jedziemy w przyszłym sezonie.
Nie wiem jak Kubie wyjdą te transfery ale napięcie przed odkryciem kart zbudował perfekcyjnie.
"Dobrze poinformowani blisko klubu" mają wersje, które się wzajemnie wykluczają.
Syfy i pudelek twierdzą, że jesteśmy pewniakiem do spadku ale jednocześnie prowadzimy rozmowy ze wszystkimi i próbujemy wszystkich podkupić.
Zarząd ogłasza wczesne podanie składu jakby chciał wybić zęby krytykantom mocnym prawym sierpowym.
Już głowa pęka. Dwa dni do ogłoszenia składu, a zwykły kibic nie ma pojęcia czego się spodziewać i o co jedziemy w przyszłym sezonie.
Nie wiem jak Kubie wyjdą te transfery ale napięcie przed odkryciem kart zbudował perfekcyjnie.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Klops1 pisze:Teraz to już chyba nikt nic nie wie :D
Składy ekstraligowe są już gotowe od jakiegoś czasu takie jak podaje "kuluar" i nic już się nie wydarzy. To jest tak małe środowisko że jakby była jakaś bomba to byśmy już o tym wiedzieli bo przecieki są w każdym klubie.
Jedyną małą niewiadomą jest to czy Kasprzak dostał już pieniążki z Gorzowa czy dalej czeka. Ale znając zarząd Gorzowski wykopią z pod ziemi i go spłacą bo nie maja wyjścia.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Gelo pisze:To trochę życzeniowe podejście do tematu. Flagg ma tutaj rację. Zaznaczam, że nie znam naszego składu, ale może po prostu nie dało się wyciągnąć żadnej petardy lub dwóch z innych klubów? Jeżeli pieniądze nie są wystarczającym bodźcem to chyba mało kto rozumie o co w tym wszystkim chodzi. Kuba pokazał, że jest świetnym dyrektorem sportowym. Jestem pewny, że zrobił wszystko co można było. I dlatego niezależnie od tego kto będzie u nas jeździł trzeba im kibicować i walczyć.Zaratustra pisze: Skład, który krąży w kuluarach powinien być naszym celem, gdybyśmy nie awansowali. Myślę, że każdy by się nosił z możliwością odejścia młodego Lamparta, a celem numer jeden byłoby zatrzymanie Lamberta. Drugim celem byłoby zastąpienie Mastersa i tu Michelsen nadawałby się idealnie :) Został nam jeszcze Zengota. I tu mam problem, bo bardzo dobrą końcówkę sezonu miał Paweł Miesiąc i być może chcielibyśmy wymienić tylko jedno ogniwo i dokoptować jakiegoś juniora.
Tylko, że my tutaj powinniśmy rozmawiać o extralidze, a nie pierwszej lidze :)
Ja też wiem , że robi wszystko, co w jego mocy i że (zgodnie z poprzednimi sezonami ) stara się wyjąć jakąś medialną, jak i sportową lokomotywę. I nie będę wieszać na nim psów. Może po prostu także i on musi zapłacić frycowe. Piszę tylko, że podany skład jest delikatnie mówiąc nienajmocniejszy i że nie ma co nastawiać się na wynik :) Uważam tak na podstawie tego, co mają w konkurencji. Kibiców, dopingu naszym nie zabraknie, tego jestem pewien. Szykuje się ambitny skład, któremu po prostu brakować może lidera. A jak się kończą najczęściej takie sytuacje raczej chyba wiemy.
Do jutra jeszcze trochę czasu jest, może coś się wydarzy. Ale tak, jak pisał kolega powyżej , to tak małe środowisko, że ktoś by się raczej z tą wiedzą wysypał.
Ekstraliga jest zabetonowana i ciężko jest powtórzyć ten sam manewr co w II a potem I lidze. Pieniądze są ważne ale nie dla wszystkich decydujące. Utrzymanie się będzie sukcesem i pozwoli być może wyhaczyć kogoś bardziej luźnego na kolejny sezon.
Przeważnie wyrywało się zawodników spadkowiczom. Wychodzi na to jednak, że nie byliśmy zainteresowani ani Jamrogiem ani Bjerre a przynajmniej nie aż tak zainteresowani. Dlatego jeśli potwierdzi się z Zengotą to jest to pozytywny transfer.
Czy coś ujedziemy? To będzie w dużej mierze zależało czy rzeczywiście między ligami jest przepaść. Dużo też będzie zależało od atutu własnego toru, gdyż ambicji naszym zawodnikom bym nie odbierał, a w przypadku zwycięstw u siebie, będą niesieni dopingiem pełnych trybun i o to w tym sporcie chodzi.
Przeważnie wyrywało się zawodników spadkowiczom. Wychodzi na to jednak, że nie byliśmy zainteresowani ani Jamrogiem ani Bjerre a przynajmniej nie aż tak zainteresowani. Dlatego jeśli potwierdzi się z Zengotą to jest to pozytywny transfer.
Czy coś ujedziemy? To będzie w dużej mierze zależało czy rzeczywiście między ligami jest przepaść. Dużo też będzie zależało od atutu własnego toru, gdyż ambicji naszym zawodnikom bym nie odbierał, a w przypadku zwycięstw u siebie, będą niesieni dopingiem pełnych trybun i o to w tym sporcie chodzi.
Ja się obawiam, że sezon zbierania batów w elidze doprowadzi do powolnej śmierci mody żużlowej w tym mieście. Pierwsze kilka spotkań to będzie mega szał i walka o przestrzeń do oddychania na stadionie, ale wiemy jacy są kibice. Wystarczy, że nie wygramy meczu przez kilka pierwszych kolejek i nagle te 35-40zł za bilet zacznie wyglądać bardzo drogo. Obym się mylił.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Trzeba wierzyć.......
- Łoptymista
- Trener
Wierzyć.
Poczekać.
Przetrwaliśmy czasy LKŻ Inter Polan to i wytrwamy do listopada. ;)
Miło, że dzisiaj Ostafa nic nie pisze. Już po 8, a jeszcze nie było tekstu Motor najgorszy, nie ma szans blablabla.
Poczekać.
Przetrwaliśmy czasy LKŻ Inter Polan to i wytrwamy do listopada. ;)
Miło, że dzisiaj Ostafa nic nie pisze. Już po 8, a jeszcze nie było tekstu Motor najgorszy, nie ma szans blablabla.
Łoptymista pisze:Miło, że dzisiaj Ostafa nic nie pisze. Już po 8, a jeszcze nie było tekstu Motor najgorszy, nie ma szans blablabla.
Był. Około 7.30, ale zaraz zniknął ;)
- _piotrusss
- Kadrowicz
Nie chwal dnia przed zachodem słońca. Dzisiaj już 31 to może robi większe podsumowanie i rozpisuje naszą punktówkę we wszystkich meczach sezonu. Połączy to z danymi historycznymi i wykaże, że w historii nie było słabszej drużyny w najwyższej lidze od Motoru 2019.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Przyznam, że i mnie raz wyprowadził z równowagi ale nie ma się co podniecać. Znalazł chwytliwy temat, na którym ma pierdyliard odsłon i komentarzy to wyciska go jak przysłowiową cytrynkę. Jak się ludzie znudzą i przestaną to komentować to znajdzie inny. Hajs ma się zgadzać :)
Ostatnio zmieniony 31 października 2018, o 08:47 przez blajar, łącznie zmieniany 1 raz.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
- Łoptymista
- Trener
Szczerze? To klawiatura mu w oko.
Nadrobiłem kilka ostatnich stron forum i jest pod wrażeniem... nastroje pływają z góry na dół jak po solidnym zjeździe na prochach. :) Dobry temat dla psychologów.
Nadrobiłem kilka ostatnich stron forum i jest pod wrażeniem... nastroje pływają z góry na dół jak po solidnym zjeździe na prochach. :) Dobry temat dla psychologów.
Ja w kontekście "armat" zaliczyłem zjazd po szczycie :)
- Łoptymista
- Trener
To teraz wagonik zaczyna mozolnie piąć się do góry... :)
No ja jeszcze jestem w temacie jednej armaty Łoptymistą :D Tyle, że moim zdaniem nie na początku okienka :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz