sam? przeciez mowisz ze jest Was tak wielu wiec dalibyscie rade:-)
ale najlepiej jest siedziec i gadac

ja slysze od przypadkowych ludzi Teżet. Motor bardzo rzadko. Choc o wiele czesciej na wyjazdach
Większość ludzi którzy chcieliby nazwe Motor bo pamieta tamte czasy ma już troche lat i najgorętszy okres kibicowania za sobą, wiec tych co jeszcze maja ochotę cokolwiek krzyczec na meczu jest niewiele, teraz przyszedł czas na nowe pokolenie młodych nastolatków.Ja sam moze nie mam aż tak dużo lat ale uwierz mi że cięzko mi jest namówic znajomych w moim wieku zeby zdzierali gardło krzycząc TŻ przez chociaz kilka minut w meczu, gdy kilka lat temu zawsze krzyczeli Motor.
A częsciej nazwe Motor słyszy sie na wyjazdach bo na nie jeżdzą głównie starsi kibice a nie gimnazjalisci czy licealisci którzy czasów Motoru poprostu nie pamiętają.
Niestety nie ma na stadionie tak duzej zorganizowanej grupy ktora by krzyczała Motor. I własnie mi się wydaję że tu fan klub moglby cos w tym kierunku zrobic,
A niby z jakiej racji ?
Ja nic Wam nie narzucam, ale miłoby było jakby fan klub dbał o tradycje i historie klubu.
Przywiazujesz zbyt duza role do nazwy. Uwazasz ze bylby to lek na cale zlo. Ja po raz kolejny wskaze przyklad pilkarzy.
Ja nie mam nic przeciwko nazwie Motor. Dla mnie to zawsze jest druzyna zuzlowa z Lublina. I z nia sie identyfikuje. Czy nazywa sie Motor, LKZ czy TZ.
Dyskusja i tak do niczego nie doprowadzi. Nikogo i tak nie uda sie przekonac:-)
Zapewniam Cie Gawrzyk,że nie przywiązuje zbyt dużej roli do nazwy, bo jakby sie klub nie nazywał na żużel będę chodził i tak jak Ty identyfikuję sie z drużyną z Lublina a nie z nazwą. Ale uważam też że bardzo fajnie byłoby powrócic do nazwy Motor, bo jest to tradycja i historia i poprzez nazwę najlepiej podkreślic tą ciągłość tradycji. Jeśli nie wyjdzie powrot do nazwy Motor plakac nie będę, najwyżej pozostanie żal że tak wygląda przywiązanie do tradycji w naszym mieście. A teraz jest juz ostatnia chwila aby to zmienic, bo za rok czy dwa ci którzy zaczeli chodzic na zuzel od niedawna zaczną się identyfikować z TŻ-tem i o nazwie Motor zapomnimy na zawsze, a o Motorze beda wiedzic tylko Ci ambitniejsi ktorzy beda chcieli historii swojego klubu gdzies poszukac, reszta zapomni bardzo szybko i bedzie sie dla nich liczyla tylko terazniejszosc. Smutne, ale do tego wlasnie dążymy.
Na pozostałe Twoje wypowiedzi nie odpowiedziałem bo tak jak Ty widzę że nie dojdziemy do porozumienia w tych sprawach. Zostańmy przy swoim.