Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
W pierwszym meczu w Bydgoszczy zdobył 15 z 6 startach. Dzis 14 w 5-iu. Bonusów nie zdobywał. Średnia biegowa 2,6363.
Każdemu jego Everest...
Dzisiaj wpadł mi w ręce "Speedway pilot". Jeśli ktoś miał wątpliwości co do inteligencji niektórych zawodników to proszę sobie sprawdzić, którzy z nich na pytanie: "Ulubiony tor" wymieniają jakiś jeden lub więcej i jednocześnie na pytanie: "Najmniej lubiany tor" odpowiadają: "Nie ma takiego"/"brak".
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2012, o 19:08 przez Czarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Podane budżety klubowe w tymże tygodniku też są interesujące.
-
glenntipton
Po pierwsze - witam wszystkich - przeglądam to forum od dawna, jednak dotychczas się nie udzielałem.
Otóż, wpadł mi do głowy pewien pomysł i chciałbym poznać waszą opinię na ten temat (zresztą być może już się tu kiedyś pojawił, jeśli tak - wybaczcie). Do rzeczy:
Skoro honorowym obywatelem miasta Leszno jest Leigh Adams, a w Toruniu jedna z ulic została nazwana imieniem Pera Jonssona, to w zasadzie czemu by np. honorowym obywatelem Lublina nie mógł zostać Marek Kępa? Ten człowiek zrobił dla promocji Lublina na pewno o wiele więcej niż niektórzy z obecnych HO (typu Rita Gombrowicz czy Rocco Butiglione - nawet nie wiem jak to się pisze).
tu jest co nieco nt. zasas przyznawania takiego tytułu; generalnie, z tego co wiem, można to zrobić dwiema drogami:
1. na wniosek grupy radnych (jednego radnego?)
2. zbierając 1000 podpisów mieszkańców miasta
ale to już są kwestie szczegółowe - do ewentualnego rozkminiana później
Ogólnie jakby tak każdy z tego forum zebrał po 10 podpisów (np. na formularzu udostępnionym w pdf), to ten 1000 by się zebrało, jednocześnie omijając czynnik polityczny (z którym wiązałby się wniosek radnego).
Ciekaw jestem Waszych opinii.
pozdrawiam
Otóż, wpadł mi do głowy pewien pomysł i chciałbym poznać waszą opinię na ten temat (zresztą być może już się tu kiedyś pojawił, jeśli tak - wybaczcie). Do rzeczy:
Skoro honorowym obywatelem miasta Leszno jest Leigh Adams, a w Toruniu jedna z ulic została nazwana imieniem Pera Jonssona, to w zasadzie czemu by np. honorowym obywatelem Lublina nie mógł zostać Marek Kępa? Ten człowiek zrobił dla promocji Lublina na pewno o wiele więcej niż niektórzy z obecnych HO (typu Rita Gombrowicz czy Rocco Butiglione - nawet nie wiem jak to się pisze).
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081020/AKTUALNOSCI/369966146
tu jest co nieco nt. zasas przyznawania takiego tytułu; generalnie, z tego co wiem, można to zrobić dwiema drogami:
1. na wniosek grupy radnych (jednego radnego?)
2. zbierając 1000 podpisów mieszkańców miasta
ale to już są kwestie szczegółowe - do ewentualnego rozkminiana później
Ogólnie jakby tak każdy z tego forum zebrał po 10 podpisów (np. na formularzu udostępnionym w pdf), to ten 1000 by się zebrało, jednocześnie omijając czynnik polityczny (z którym wiązałby się wniosek radnego).
Ciekaw jestem Waszych opinii.
pozdrawiam
Jak honorowy obywatel, to tylko Mordel Jerzy!
..dar mlodziezy..

...strzał z moździerzy...
Pytanie z innej beczki: wiadomo coś o ew. meczu Rzeszów - Leszno w Lublinie 29.04?