Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
GKracing

Re: Treningi

#3026 Postautor: GKracing » 30 kwietnia 2010, o 20:02

Byłem na treningu i moim zdaniem powinien jechać Bordaj moze starty ma słabe ale widac, że ma chęci. Zieliński padaka walki jak kot napłakał i przymykanie gazu na wejściach to juz katastrofa. Baran i Puzon bardzo na plus i Tomek też daje rade:)

Awatar użytkownika
marioZ

#3027 Postautor: marioZ » 30 kwietnia 2010, o 20:17

Cooper pisze:Ciekawy typ ten Borodaj, niby wariat, a jednak krzywdy nikomu nie zrobil a i sam nie lezal. Nad motocyklem w miare panuje 8) Gdyby mial jeszcze jakiekolwiek starty...

... starty łatwiej nadrobić niż wolę walki na dystansie (bo odwaga w tym przypadku to nieodpowiednie słowo) a u Ziela za bardzo tej woli nie było widać
ja bym spróbował takiego Boro - co prawda trudno liczyć na to, że odkryjemy drugiego Filinowa ale zawsze będzie lepszy przegląd sytuacji na przyszłość, bo jak nie w takim meczu testować znaki zapytania to kiedy ?

soniak
Szkółkowicz

#3028 Postautor: soniak » 30 kwietnia 2010, o 20:26

Na początku Rempała cienko jeździł (był za baranem i puszakowskim). Później już z puszakowskim wygrywał jak dalej jeździli.

A co do borodaja to dzięki niemu coś się działo na treningu ;) Nawet raz wyprzedził puszakowsiekgo ;)

Oleg to zbliżony oziom Tadka

Tyle z moich obserwacji.

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#3029 Postautor: Remus » 30 kwietnia 2010, o 20:39

Tomek R na początku treningu eksperymentował z ustawieniami i widać że nie wyszło więc wrócił do wcześniejszych. Puzon i Baran jak najbardziej na PLUS. Co do Boradaja i Zielińskiego - wielka niewiadoma. Borodaj ma chociaż wolę do walki i chęci a Zielek jakoś taki bezpłciowy
Obrazek

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#3030 Postautor: Hayden » 30 kwietnia 2010, o 20:43

na poczatku (okolo 16:30) trzy razy startowali spod tasmy:
Baran, Puzon, Rempala, Kostro
Puzon, Baran, Rempala, Kostro
jw
(o ile mnie pamiec nie myli)
w drugim wyscigu Mariusz objechal Karola na drugim wirazu
Motor mocny

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#3031 Postautor: Speedway » 30 kwietnia 2010, o 23:44

marioZ pisze:... starty łatwiej nadrobić niż wolę walki na dystansie (bo odwaga w tym przypadku to nieodpowiednie słowo) a u Ziela za bardzo tej woli nie było widać
ja bym spróbował takiego Boro - co prawda trudno liczyć na to, że odkryjemy drugiego Filinowa ale zawsze będzie lepszy przegląd sytuacji na przyszłość, bo jak nie w takim meczu testować znaki zapytania to kiedy ?

Eee...
Naprawdę tak łatwo nadrobić starty? Bordaj fajnie się wyginał ale dystansu do nikogo nie zmniejszał. Jedyna jego szansa to wariacki atak po kredzie na zabój w stylu zeszłorocznego Tomka Rempały (vide w Miszkolcu).

Moim zdaniem i Zielinski i Borodaj są siebie warci i nie prezentują choćby 50% poziomu Tomka Piszcza. Mimo wszytko jednak większe szanse na wynik ma tarnowianin i jego bym dał na mecz. Ma chociaż szansę urwania się ze startu i dowiezienia czegokolwiek. Tak czy inaczej obstawiam max 5 pkt któregoś z tej dwójki z Wandą. Lepiej od nich prezentuje się Edberg i gdyby nie jego mecz zagranicą to widziałbym własnie Szweda z Wandą obok Hadka.

Czy odkryjemy drugiego Filinowa? A to by było dobrze czy źle? Jedyny mecz jaki Kiryłowi w miarę wyszedł do podobno u siebie z Piłą. Akurat na tym meczu nie byłem więc cięzko mi powiedzieć co wtedy prezentował. Ale patrząc na przekrój całego sezonu to Kirył był NIEWYPAŁEM i szczerze życzę Borodajowi by nie poszedł jego śladem.

Trzeba albo jakoś obudzić Hauzingera albo szukać wzmocnien wśród wolnych zawodników...
Obrazek

Awatar użytkownika
marioZ

#3032 Postautor: marioZ » 1 maja 2010, o 00:22

Speedway pisze:
marioZ pisze:... starty łatwiej nadrobić niż wolę walki na dystansie (bo odwaga w tym przypadku to nieodpowiednie słowo) a u Ziela za bardzo tej woli nie było widać

Czy odkryjemy drugiego Filinowa? A to by było dobrze czy źle? Jedyny mecz jaki Kiryłowi w miarę wyszedł do podobno u siebie z Piłą. Akurat na tym meczu nie byłem więc cięzko mi powiedzieć co wtedy prezentował. Ale patrząc na przekrój całego sezonu to Kirył był NIEWYPAŁEM i szczerze życzę Borodajowi by nie poszedł jego śladem.

Podając przykład Filinowa chodziło mi o to, że potrafił gryźć tor, widać było, że chłopak miał jad. Nie miał natomiast sprzętu i co za tym idzie zabrakło ważnych punktów a co za tym poszło uznania u trenera i ... przepadł. Mi jednak szkoda bo był walczak - a takich wszyscy lubią oglądać. Inna sprawa, że bez kasy to nikt daleko nie zajedzie a na wschodzie generalnie dość kiepsko teraz z kasą po kryzysie jaki przeszli i trudno się spodziewać aby ktokolwiek z nich miał dobry sprzęt...

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#3033 Postautor: Speedway » 1 maja 2010, o 00:29

O to chodzi. Nie jestesmy Apatorem Torun, ktory potrafi podstawic super odstawione klubowe szafy Wardowi by robił na nich solidny wynik. Jestesmy cienko przędzącym drugoligowcem potrzebującym zawodowców.

Na cholere nam walczak, który nie ma na czym wyjsc spod tasmy i później na swoim szalonym ośle ma spore problemy z dogonienim kogokolwiek.
Obrazek

Awatar użytkownika
marioZ

#3034 Postautor: marioZ » 1 maja 2010, o 00:34

I tu koło się zamyka: gdybyśmy mieli kasę to byliby zawodowcy - wtedy bylibyśmy pewnie tam gdzie jest teraz Apator a wtedy nie mielibyśmy takich problemów jakie mamy.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#3035 Postautor: sting126 » 1 maja 2010, o 01:52

Ja co prawda na treningu nie bylem, ale musze zauwazyc, ze Borodaj po raz pierwszy w zyciu widzial dzis na oczy nasz tor a Zielinski troche juz na nim pojezdzil. Wiec skoro Ukrainiec niezle prezentowal sie na trasie to moze warto zaryzykowac i puscic jego? Trening odbyl - powinien wiedziec jak sie spasowac na start.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#3036 Postautor: gizmo » 1 maja 2010, o 02:18

ja bylem tylko na poczatku chwile i widziałem jego dwa albo 3 starty i zwróciło moją uwagę to ze zamiast patrzec się na zamek to on patrzył w taśmę a stojąc na polach B i C taśma o ułamek sekundy wolniej idzie w górę i po częsci tez dlatego zostawał na starcie w tyle. Jak znam zycie trener pewnie da szanse zielinskiemu i jest to logiczne. W koncu zalezy nam na punktach a jak borodaj będzie jeździł super walecznie ale przywiezie zera i któryś z seniorów bedzie mial znowu gorszy dzien to bedziemy mieli mecz jak w ubiegłą niedzielę.

Co do toru to wydaje mi się, że był lekko pod koło ale po paru kółkach tworzyły sie chyba jakies koleiny na wejściu w drugi łuk. Wyszedłem kolo 17.30 i nie wiem jak to dalej wyglądało.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
halu_uche
Kontakt:

#3037 Postautor: halu_uche » 1 maja 2010, o 10:47

Borodaj potrafił na trasie mijać Chrzanowskiego w ubiegłym sezonie, więc potrafić potrafi, ale musicie wziąć poprawkę na to, że nie był dobrze spasowany z Waszym torem. U siebie potrafi wygrywać starty, więc może jakieś złe zębatki założył, albo coś innego wymyślił.

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#3038 Postautor: mundzio » 1 maja 2010, o 11:19

po ostatnim treningu widac przynajmniej kto umie jezdzic po naszym torze. wewnetrzna to nie robi roboty. a po odsypaniu na torze zrobionym na trening moze nawet da sie cos poscigac. trzymam kciuki zeby pogoda nie przeszkodzila mimo wszystko.

meesha
Trener
Kontakt:

#3039 Postautor: meesha » 1 maja 2010, o 13:07

Co do toru to wydaje mi się, że był lekko pod koło

A mnie się wygaje, że był mocny beton (niemal zero szprycy spod kół). Jakby było pod koło to by Borodaj nie przyjeżdżał ostatni, jestem tego pewien. A na takim torze jaki był to tylko start i do przodu. Wyprzedzenie możliwe jedynie przy totalnych błędach rywala...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#3040 Postautor: gizmo » 1 maja 2010, o 13:48

IMO w minioną niedziele byl totalny beton a wczoraj jednak szerzej coś można było próbować zdziałać. Jednak jak napisałem wyszedłem po 17 i nie widziałem wszystkiego.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3041 Postautor: niespokojny » 1 maja 2010, o 15:51

Tomicek i Koimek tez wygrywali starty....
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

harry
Trener

#3042 Postautor: harry » 1 maja 2010, o 17:16

No skończyło sie na strachu. Karol w pierwszym biegu wyrżnął orła ale nic mu sie nie stało. Później walnął trzy trójki. Reszta OK. Pawlaszczyk tez dobrze pojechał.
Wygrała para Kuciapa - Puzon.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jerry78
Trener

#3043 Postautor: jerry78 » 1 maja 2010, o 17:24

meesha
Trener
Kontakt:

#3044 Postautor: meesha » 7 maja 2010, o 09:04

Jakiś trening to dziś miał być? Coś dawno "perfumerii" nie wąchałem więc mam nadzieję na jakieś małe trytanie popołudniowa porą :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#3045 Postautor: sting126 » 7 maja 2010, o 09:53

Planowano o 16, ale nie mam pojecia jak stan toru po tych kilkudniowych opadach.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#3046 Postautor: kmzlublinfan » 7 maja 2010, o 11:31

Dziś treningu nie ma. Właśnie wróciłem ze stadionu. Tor nie najlepszy. Byc może będzie jutro trening. Był Darkin i rozmawiał z chłopakami ze szkółki i z tego co mówił wynika, że może jeździc. Wiec w niedziele jedziemy najmocniejszym składem jaki możemy wystawic w tym momencie.

JAG
Senior

#3047 Postautor: JAG » 7 maja 2010, o 14:24

trening planowany jest na jutro na 10
:),czasami :(

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3048 Postautor: niespokojny » 7 maja 2010, o 18:18

Hauzinger bedzie? Albo Borodaj?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3049 Postautor: grzesieck » 7 maja 2010, o 18:29

niespokojny pisze:Hauzinger bedzie? Albo Borodaj?

kto przekaze forumowiczom nowine? :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

owen1989
Senior

#3050 Postautor: owen1989 » 7 maja 2010, o 18:30

Bedzie ktos nowy ? ;]