Plakaty
Re: Plakaty
Mi pomysł współkomentowania przez niego meczu podoba mi się jak najbardziej. Raz na rok można takie udziwnienie zapodać. Pamiętam że było tak w zeszłym roku w Krośnie i miło się słuchało.
Ale jego facjata na plakacie wygląda dość nieciekawie i wątpie by zachęciła do przyjścia potencjalnych odbiorców plakatu. Skąd mają wiedziec co to za Lorek, wystarczy że mniej więcej wiedzą co to żużel :]
Ale jego facjata na plakacie wygląda dość nieciekawie i wątpie by zachęciła do przyjścia potencjalnych odbiorców plakatu. Skąd mają wiedziec co to za Lorek, wystarczy że mniej więcej wiedzą co to żużel :]
Skąd mają o nim wiedzieć? Jak sam napis na nim sugeruje - z POLSATU.
Troche to nie bardzo, bo biorąc pod uwage to, że Lorek komentował żużel na Wizji Sport, teraz Elite League na Polsat Sport, ale np. na Eurosporcie komentuje... Tenis.
Więc nie tylko Polsat...
Naczelny obrońca Karola Barana.
- kleczes_GKM
- Szkółkowicz
- Kontakt:
tenis w Eurosporcie komentuja Sidor, Stopa, Domanski, Tomaszewscy i kobieta, ktorej nazwiska niestety nie znam
Lorek komentuje obecnie tylko w PS(chociazby Indian Wells, czy tez Wimbledon).
Edytka:
Teraz uswiadomilem sobie, ze Tomaszewscy sa w PS, moj blad.
Edytka:
Teraz uswiadomilem sobie, ze Tomaszewscy sa w PS, moj blad.
Ostatnio zmieniony 8 kwietnia 2010, o 00:23 przez kleczes_GKM, łącznie zmieniany 1 raz.
Wk**wiająca Kasia Nowak, była tenisistka, udająca przy mikrofonie świętej pamięci Zdzisława Ambroziaka. Tragedia.
Ten plakat jest co by nie mowic fatalny... Juz nie chodzi nawet o Lorka, ale sam pomysl ze zdjeciem czterech zawodnikow na starcie i jakichs blyskawic w tle. Z daleka bedzie to kompletnie nie czytelne, zwlaszcza,ze calosc jest utrzymana w dosc ciemnej kolorystyce. Dotychczasowe plakaty bardziej mi sie podobaly.
Czas na zmiany :]
True
jak by tak nasrać jeszcze między Darkina i Piszcza to ten plakat nieczytelny by był nawet z bliska 
A mnie plakat się bardzo podoba. Fajnie odrealniony, mroczny i złowrogi, agresywny mimo statyczności. Widać, że za moment nastąpi eksplozja. Bardzo fajny pomysł, kreatywne wykorzystanie faktu, że zdjęcie wykonano w strugach deszczu. Aż słychać w tle Riders On The Storm...
Czy jest czytelny? Dziś mało który plakat zapowiadający zawody sportowe jest czytelny, skoro każdy sponsor chce na nim być i za to płaci. Najważniejsze informacje jednak widać i z pewnością plakat rzuca się w oczy.
Czy jest czytelny? Dziś mało który plakat zapowiadający zawody sportowe jest czytelny, skoro każdy sponsor chce na nim być i za to płaci. Najważniejsze informacje jednak widać i z pewnością plakat rzuca się w oczy.
Torsen pisze:A mnie plakat się bardzo podoba. Fajnie odrealniony, mroczny i złowrogi, agresywny mimo statyczności.
Mnie tez w sumie sie podoba.. szkoda tylko ze wszedzie te wszechobecne obrysy do liter. No i dlaczego ten plakat jest w RGB? Nie bedzie drukowany?
Tzn pomysł fajny muszę przyznać, jednak jest wiele niedociągnięć jak na plakat oficjalny
1) Mało czytelny
2) Logo perły w jakiejś rozdzielczości za małej i niedokładnie wycięte
3) Logo lubelli to samo...
4) Lorek... Po co on tam? wygląda na plakacie jak Filip z Konopii
5) Wszystko zbite, upchnięte tylko żeby się zmieściło... Nie ma jakiegos schematu co gdzie powinno być
6) Loga klubów za małe w stosunku do reszty plakatu
Jak poprawione zostaną te drobiazgi to będę pierwszym który napisze, że plakat jest kozacki
1) Mało czytelny
2) Logo perły w jakiejś rozdzielczości za małej i niedokładnie wycięte
3) Logo lubelli to samo...
4) Lorek... Po co on tam? wygląda na plakacie jak Filip z Konopii
5) Wszystko zbite, upchnięte tylko żeby się zmieściło... Nie ma jakiegos schematu co gdzie powinno być
6) Loga klubów za małe w stosunku do reszty plakatu
Jak poprawione zostaną te drobiazgi to będę pierwszym który napisze, że plakat jest kozacki
KosaRKS pisze:Plakaty będą, spokojnie.
Plakat na NK:
http://i41.tinypic.com/2i6fatv.jpg
Odrazu zaznaczam, że nie ja go zrobiłem.
To nie jest plakat reklamujący mecz "na mieście", tak przynajmniej ja rozumiem z tego co Kosa napisał...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Koper wkleił plakat, który chyba jest oficjalny (ten z reklamą Perły).
Naczelny obrońca Karola Barana.
Jak dla mnie to bardzo fajny pomysl z takim sposobem pokazania zawodnikow na plakacie - oryginalnie i tak... agresywnie?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Jako, że zajmuję się od kilku miesięcy reklamowaniem różnych imprez, między innymi właśnie poprzez plakaty, to napiszę kilka słów 
Przede wszystkim dobrze widoczne są plakaty na jasnym tle. Ciemne zlewają się z naszą szarą rzeczywistością
A poważniej, to po prostu, jasne się lepiej rzucają w oczy, bardziej się wyróżniają i zwracają uwagę. Dlatego apel do tych co te plakaty projektują - MUSZĄ mieć jasne tło. Plakat musi też być w miarę prosty - dobra kolorystyka, element rzucający się z daleka w oczy, ale nie zajmujący całego miejsca i czytelne, potrzebne informacje. Jeśli plakat będzie miał większy format, to proponuję robić trochę mniejsze elementy - będą dobrze widoczne, a nie będzie "tłoku" i nieładu na plakacie.
Ważne jest gdzie te plakaty mają wylądować. Legalnie można zaklejać praktycznie tylko słupy ogłoszeniowe. Miejskich słupów jest około 50. Ok. połowa w tzw. ścisłym centrum i w okolicach miasteczka akademickiego. Jest to najlepsza lokalizacja, bo i najwięcej ludzi ma szansę taki plakat zobaczyć. Problem polega na tym, że tam plakaty są zaklejane w ciągu godziny, szczególnie w okolicach weekendu... może gdyby kleić w sobotę wieczorem, to w niedzielę by jeszcze wisiały, ale i to nie koniecznie. Lepiej jest na obrzeżach i trochę mniej atrakcyjnym centrum, bo tam plakat potrafi wisieć i 2 tygodnie. I to jest moim zdaniem najlepsze docelowe miejsce dla rozklejania plakatów.
Oprócz tego, jak już kiedyś pisałem, zachęcam tych co będę kleić plakaty, żeby wchodzili do sklepów i pytali się czy można przykleić plakat - zazwyczaj nikt nie robi problemu, a wtedy jest pewność, że plakat będzie wisiał aż do meczu i zobaczy go pewnie kilka tysięcy ludzi. Dobrze jest też po meczu, przejść się po tych sklepach i zdjąć przyklejone wcześniej plakaty, tak żeby nikt nie miał później o to pretensji i następnym razem też pozwolił na przyklejenie plakatu. Dużo wysiłku to nie wymaga.
I tu wychodzi, że tak naprawdę kilku tysięcy tych plakatów nie potrzeba, bo później nie będzie co z nimi zrobić. Lepiej mniej, ale porządnie. Co do wielkości plakatu to ciężko cokolwiek powiedzieć. Nie może być za duży, bo nie wszędzie będzie można przykleić, ale i nie za mały, żeby był widoczny. Moim zdaniem, format "podwójne A4" jest najlepszy. I oczywiście na porządnym, śliskim papierze.
Bardzo ważne jest też rozplanowanie tego wszystkiego logistycznie. Tak, żeby plakaty przyniosły jakikolwiek skutek, żeby było je widać i żeby całe miasto było oklejone.
Ja ze swojej strony mogę zaoferować pomoc i dobrą radę
Co do plakatów na ten mecz, to mi osobiście bardzo się podoba koncepcja z czterema zawodnikami, uważam że jest dużo lepsza niż wszystkie dotychczasowe razem wzięte. Oczywiście część rzeczy trzeba dopracować, ale sama koncepcja jak najbardziej OK.
Przede wszystkim dobrze widoczne są plakaty na jasnym tle. Ciemne zlewają się z naszą szarą rzeczywistością
Ważne jest gdzie te plakaty mają wylądować. Legalnie można zaklejać praktycznie tylko słupy ogłoszeniowe. Miejskich słupów jest około 50. Ok. połowa w tzw. ścisłym centrum i w okolicach miasteczka akademickiego. Jest to najlepsza lokalizacja, bo i najwięcej ludzi ma szansę taki plakat zobaczyć. Problem polega na tym, że tam plakaty są zaklejane w ciągu godziny, szczególnie w okolicach weekendu... może gdyby kleić w sobotę wieczorem, to w niedzielę by jeszcze wisiały, ale i to nie koniecznie. Lepiej jest na obrzeżach i trochę mniej atrakcyjnym centrum, bo tam plakat potrafi wisieć i 2 tygodnie. I to jest moim zdaniem najlepsze docelowe miejsce dla rozklejania plakatów.
Oprócz tego, jak już kiedyś pisałem, zachęcam tych co będę kleić plakaty, żeby wchodzili do sklepów i pytali się czy można przykleić plakat - zazwyczaj nikt nie robi problemu, a wtedy jest pewność, że plakat będzie wisiał aż do meczu i zobaczy go pewnie kilka tysięcy ludzi. Dobrze jest też po meczu, przejść się po tych sklepach i zdjąć przyklejone wcześniej plakaty, tak żeby nikt nie miał później o to pretensji i następnym razem też pozwolił na przyklejenie plakatu. Dużo wysiłku to nie wymaga.
I tu wychodzi, że tak naprawdę kilku tysięcy tych plakatów nie potrzeba, bo później nie będzie co z nimi zrobić. Lepiej mniej, ale porządnie. Co do wielkości plakatu to ciężko cokolwiek powiedzieć. Nie może być za duży, bo nie wszędzie będzie można przykleić, ale i nie za mały, żeby był widoczny. Moim zdaniem, format "podwójne A4" jest najlepszy. I oczywiście na porządnym, śliskim papierze.
Bardzo ważne jest też rozplanowanie tego wszystkiego logistycznie. Tak, żeby plakaty przyniosły jakikolwiek skutek, żeby było je widać i żeby całe miasto było oklejone.
Ja ze swojej strony mogę zaoferować pomoc i dobrą radę
Co do plakatów na ten mecz, to mi osobiście bardzo się podoba koncepcja z czterema zawodnikami, uważam że jest dużo lepsza niż wszystkie dotychczasowe razem wzięte. Oczywiście część rzeczy trzeba dopracować, ale sama koncepcja jak najbardziej OK.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Plakaty są już do odbioru stadionie u portiera.
a gdzie ten portier tak dokladniej ?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dokladnie tak.
-
speedway20
- tezetomaniak
- Trener
Czemu na plakacie jest jakiś koleś z Gniezna? 
dobra wg mnie oprawa graficzna, tylko uważam, że data spotkania powinna być bardziej widoczna. Plakat ogólnie OK 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Odnośnie plakatów, to w jednym ze sklepów na ul. Głębokiej wisi żużlowy plakat z wypisanymi wszystkimi meczami żużlowymi w Lublinie w tym sezonie.
Oprawa graficzna przyzwoita - góra taka jak z pierwszego plakatu - czterech naszych zawodników - niżej sponsorzy i pod nimi spis wszystkich meczów.
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Nie potrzeba przed każdym meczem wieszać nowego plakatu, w sklepie jest pewność, że nikt go nie zerwie, ani nie zaklei i przede wszystkim bardzo dużo ludzi go zauważy.
Oprawa graficzna przyzwoita - góra taka jak z pierwszego plakatu - czterech naszych zawodników - niżej sponsorzy i pod nimi spis wszystkich meczów.
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Nie potrzeba przed każdym meczem wieszać nowego plakatu, w sklepie jest pewność, że nikt go nie zerwie, ani nie zaklei i przede wszystkim bardzo dużo ludzi go zauważy.
Torsen pisze:Czemu na plakacie jest jakiś koleś z Gniezna?
Toz to chyba Puzon Pudzianowski:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Torsen pisze:Czemu na plakacie jest jakiś koleś z Gniezna?
To Mariusz Puszakowski
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2010, o 22:56 przez bartexs1, łącznie zmieniany 1 raz.