Tomek Piszcz

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Tomek Piszcz

#751 Postautor: Cooper » 9 września 2009, o 23:30

harry pisze:Dla nich priorytetem były rozgrywki w Polsce i na tym sie koncetrowali. Dla innych były inne priorytety

No i co jak co, ale w przypadku Piszcza bylo to niestety wiadome od poczatku (oczywiscie mozna bylo sie ludzic, ze jest inaczej i dlatego ja tez jestem gleboko rozczarowany).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#752 Postautor: harry » 9 września 2009, o 23:31

istred pisze:A to wszyscy zawodnicy muszą mieć takie same priorytety?
Przecież o priorytetach Piszcza wiadomo od początku sezonu. Sam pisałeś, ze Piszcz w Anglii podpisał w grudniu.
Szkoda, że biedni zawodnicy dowiadują się o tym dopiero po ponad 9 miesiącach.

No szkoda, szkoda. Faktem jest, ze niewątpliwie działacze dali tyłka że nie przyszło im do głowy spytać cwaniaka, który bierze forsę za podpis, jakie są jego priorytety w sytuacjach awaryjnych. Ale to tylko świadczy o cwaniactwie cwaniaka i amatorstwie amatorów.
Dla mnie jeżeli jest drużyna to ma walczyć o wspólny cel. a jak ktoś ma inne priorytety to paszoł won.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#753 Postautor: istred » 9 września 2009, o 23:32

Ja nigdy nie miałem złudzeń.
Żużel to jest kasa, dla zawodników to jest praca i zarabianie na chleb i rodzinę. Nie oczekuję sentymentów, bo nie jestem naiwny.
Choć uważam, że Piszcz zrobił wszystko co mógł zrobić żeby pomóc w awansie.
Faktem jest, ze niewątpliwie działacze dali tyłka że nie przyszło im do głowy spytać cwaniaka, który bierze forsę za podpis, jakie są jego priorytety w sytuacjach awaryjnych.
Spytać? Nosz kur*a. Całe forum wiedziało od grudnia o priorytetach Piszcza, a zarządowi dającemu mu kilkadziesiąt tysięcy za autograf "nie przyszło do głowy spytać".
Jaja sobię robisz czy uważasz kibiców z półmózgów którzy łapią tani kit?

harry
Trener

#754 Postautor: harry » 9 września 2009, o 23:39

No jednak stało się. Wszak piszemy o amatorach i cwaniakach. Ktoś daje tyłka a ktos to wykorzystuje.
Zresztą to widac i słychać po wypowiedziach władz.
I dlatego ktoś inny za to bedzie miał problem. Bo przycwaniaczyć na szeroka skalę przeważnie mozna tylko raz.,
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#755 Postautor: istred » 9 września 2009, o 23:44

No jednak stało się. Wszak piszemy o amatorach i cwaniakach. Ktoś daje tyłka a ktos to wykorzystuje.
Albo ktoś daje tyłka, a później robi z siebie ofiarę losu i tłumaczy się "nie wiedziałem". Trochę głupio to wygląda jak ktoś ma pół wieku na karku.
Zresztą to widac i słychać po wypowiedziach władz.
A Ty wierzysz we wszystko co się mówi? Szczególnie jeśli te słowa wypowiada polityk?

harry
Trener

#756 Postautor: harry » 9 września 2009, o 23:54

A wiesz co ? Mam już dosyć wywodów o tym typku. Zrobił co zrobił. Pokazał całe swoje prawdziwe oblicze. Co zrobią ludzie kierujący klubem to ich problem.
Właśnie dzięki Piszczowi widać, ze w tej chwili najwiekszym problemem tego klubu jest zatrudnienie natychmiast Jacka Z.. który wie o co chodzi w żużlu. Bez niego będzie znowu wiele niespodzianek i zawodów, i rozczarowań.
To jest priorytet.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#757 Postautor: istred » 9 września 2009, o 23:59

Właśnie dzięki Piszczowi widać, ze w tej chwili najwiekszym problemem tego klubu jest zatrudnienie natychmiast Jacka Z.. który wie o co chodzi w żużlu. Bez niego będzie znowu wiele niespodzianek i zawodów, i rozczarowań.
Szkoda, że Jacek w ogóle musiał odejść z Lublina. O ile dobrze kojarzę to od jego przymusowej emigracji do Rzeszowa żużel w Lublinie zaczął się chylić ku upadkowi.

harry
Trener

#758 Postautor: harry » 10 września 2009, o 00:02

To akurat zbieg kilku okoliczności ale teraz w tej sytuacji kadrowej potrzebny jest bardzo ktoś kto wie o co w tym wszystkim chodzi.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#759 Postautor: GIGI » 10 września 2009, o 00:16

po pierwsze: Ziółkowskiego będzie trudno wyciągnąć z Rzeszowa, gdzie za pracę dostaje jakieś wynagrodzenie;)
po drugie: nie chcę nikogo bronić ale postawcie sie na miejscu Piszcza. Tam ma jak u pana Boga za piecem, jest gwiazdą, nie czuje wogóle presji! W porównaniu do nawet Premier league, Polska liga to kłębek nerwów. A może doświadczenia z poprzednich lat go czegoś nauczyły i ma poprostu tego wszystkiego dość?? Chce chłopaczyna odbić się od dna. Nie zapominajmy o tym że już jeden mecz opóscił i poniósł konsekwencje!
teraz wszyscy mądrzy! Piszcz zawalił, najlepiej zwalic wine na jednego. Dokopać i niech ch... leży. Ot, polska rzeczywistość!!! Przykre ale prawdziwe. ....i tyle w tym temacie

harry
Trener

#760 Postautor: harry » 10 września 2009, o 00:27

po 1. Nieważne czy bedzie trudno czy nie wyciagnąć Ziółkowskiego z Rzeszowa. To jest priorytet. Niech klub sie martwi jak to zrobić.
2. Daj juz spokój temu nieszczęśnikowi. Wylano juz na niego wszystko co można i trzeba było wylać. Było minęło. Jego problem. Teraz patrzmy do przodu a o nim zapomnijmy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#761 Postautor: Gelo » 10 września 2009, o 01:13

ciezko powiedziec czy Piszcz zawalił czy nie - bo go po prostu nie bylo. Z pewnoscia nam zawalil awans w sensie dyspozycyjnosci. W sumie jego wola. Ale wola naszych dzialaczy jest wyciagnac z tego wnioski i nie zatrudniac wiecej gosci ktorzy ponad wszystko przedkladają nedzne pensiaki zarobione na frajerach.

Awatar użytkownika
Birkart

#762 Postautor: Birkart » 10 września 2009, o 08:12

Widzę, że najwięcej do powiedzenia mają Ci, których nie było na meczu w Miszkolcu, jak zwykle zresztą. Jeszcze dobrze się mecz nie zaczął, a już pojawiły się pierwsze komentarze. Przezabawne jest to co mówicie. Będąc w Miszkolcu miałem okazję rozmawiać z naszymi zawodnikami i z trenerem na temat Piszcza, a wniosek końcowy tej rozmowy jest taki, że nie ma dla niego żadnego, nawet najmniejszego usprawiedliwienia. Jest jedynym zawodnikiem, z którym klub jest rozliczony co do złotówki, a nie przyjechał tylko dlatego, bo nie miał na to ochoty, a nie dlatego że nie mógł. Pocieszeniem jest, to że klub nie będzie prowadził już żadnych rozmów z Piszczem w sprawie przyszłego sezonu. Wyleczyli się z Piszcza. :)

Ps. Dobrze mówisz Gelu. :)
Lublin Moim Miastem, Speedway - Motor Lublin Moim Życiem.

Awatar użytkownika
piv
Junior

#763 Postautor: piv » 10 września 2009, o 08:23

Regdal pisze:Już to raz napisałem w innym temacie,ale jeszcze raz napisze tutaj.Piszcz nie jest spłacony.

Birkart pisze:...Jest jedynym zawodnikiem, z którym klub jest rozliczony co do złotówki...

Czyli ktory klamie?
Tylko szybko sie przyznawac bo chlopaki w szkolce czekaja na nowy sprzet 8)