Nowy klub

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kilar
Trener

Re: Nowy klub

#101 Postautor: kilar » 18 marca 2008, o 23:17

sting126 pisze:Zespol wycofany - zle. Pojawia sie gosc, ktory chce reaktywacji - tez zle... :roll:

W naszej sytuacji musza sie pojawic konkrety, bo sponsorzy juz wczesniej sie pojawiali i nic z tego nie wyszlo.
Ciesze sie, ze cos drgnelo juz teraz, bo dzieki temu bedzie zdecydowanie wiecej czasu na uporzadkowanie wszystkich niezbednych spraw do wystartowania w lidze. Mam nadzieje, ze firmy, ktore deklarowaly chec wspracia TZ w tym sezonie, nie zmienia zdania i beda dalej chetne do wspierania zuzla w nastepnym.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#102 Postautor: Cz@rek » 18 marca 2008, o 23:53

To oczywiście dobra wiadomość,ale faktem jest że sezon mamy z głowy,aż by się prosiło
aby w takim martwym okresie zaczeła się przebudowa stadionu, a tak w przyszłym roku znowu będzie problem z licencją dla toru.

janek
Kadrowicz

#103 Postautor: janek » 19 marca 2008, o 07:27

http://www.kurierlubelski.pl/module-dzi ... 52834.html

Super.

Może KŻ wspomogłoby się jakoś tym 1% z podatku??

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#104 Postautor: mikas » 19 marca 2008, o 10:58

A obiecanek Wysockiego to juz sie nie da słuchac/czytac, co gorsza zorientowani twierdza ze jest to jedna z niewielu osob w Ratuszu z ktorymi mozna powaznie porozmawiac o problemach miasta :/
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#106 Postautor: mikas » 19 marca 2008, o 11:18

A to pierwszy raz słyszysz od Wysockiego, ze zrobia wszystko aby pomóc lubelskiemu żużlowi, potem zeby nie dopuścić do jego upadku, a teraz juz po upadku, że teraz to juz o żużlu nie zapomną?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#107 Postautor: Cooper » 19 marca 2008, o 11:20

KaaaŻeeet, KaaaŻ�et 8) Nie moge sie doczekac 8) Malolaty jak wy sobie teraz dacie rade bez TeŻe�?:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#108 Postautor: Koper » 19 marca 2008, o 11:25

Cooper pisze:KaaaŻeeet, KaaaŻ�et 8) Nie moge sie doczekac 8) Malolaty jak wy sobie teraz dacie rade bez TeŻe�?:)

"tezetomaniaki" stana sie "kazetomaniakami", a fani Motoru pozostana fanami Motoru :)

kuper

#109 Postautor: kuper » 19 marca 2008, o 11:47

Noto może ktos by sie zajął tworzeniem nowej strony dla KŻ ;] czy bedzie dalej funkcjonować TŻ strona.
>>ŻyCie..To..Jazda<<

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#110 Postautor: mikas » 19 marca 2008, o 11:52

Będzie nowa strona, jest w planach OPP o które ktoś wcześniej pytał, spokojnie, nie wszystko naraz. Dajcie nowym ludziom trochę czasu.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#112 Postautor: mikas » 19 marca 2008, o 13:24

Wystarczylo chociazby zaraz po uchwaleniu budzetu zaczac procedure rozdzielania pieniedzy z miasta, za co zreszta chyba odpowiada wlasnie komisja na czele ktorej stoi pan Wysocki, a o tym do tej pory ani widu ani slychu. I nie dotyczy to tylko zuzla. Znajac jednak sytuacje w jakiej byl zuzel, byloby to pokazanie ze naprawde komus w miescie zalezy i nie ogranicza sie do pustego gadania. Jasne TŻ nie jest bez winy, ale urzednicy tez mogli zrobic wiecej. Mozna bylo zaraz po uchwaleniu budzetu okreslic o jaki rzad pieniedzy moze sie ubiegac klub zuzlowy, w jaki sposob, jakie warunki trzeba spelnic itd. A ta cala sytuacja wyglada tak, jakby wszyscy czekali az zuzel w koncu sie wykonczy i inni beda mogli przejac kase przeznaczoną na ten sport.
Od uchwalenia budzetu ze sporą kasą na sport minelo juz troche czasu a tu dalej nikt nic nie wie, no rewelacyjna pomoc dla lubelskiego sportu i zaangazowanie, tylko przyklasnac i wierzyc w dalsze zapewnienia jak to miastu zalezy na sporcie a urzednicy robia wszystko co w ich mocy :? A przeciez kazdy w miescie wie ze kazdy dzien czy to klubu pilkarskiego, koszykarskiego czy innych to walka o przetrwanie i zycie. Jednego trupa juz mamy. No ale po co sie spieszyc, w Ratuszu panowie maja sie dobrze a stadionow czy hal przeciez nie odwiedzaja.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#113 Postautor: InDorka » 19 marca 2008, o 14:04

No to Sz.p.Gelo ma okazje wykazac sie i odbyc kolejne rozmowy z ludzmi z czuba lubelskiego biznesu.Niech sie dowiedza,ze zuzel zaczyna sie odbudowywac,ze jest szansa na nowy klub z nowym kierownictwem i bez starych bledow i niedociagniec.
Do nowego sezonu '09 zostalo duzo czasu.Niech przemysla i przygotuja sie do sytuacji,gdy ktos z zuzla wybierze sie do nich na rozmowy.
Okaze sie czy potrafia sie tylko dziwic,ze klub padl ,czy moga cos wiecej.
A na osobiste konto Sz.p. Gela wpisze sie znaczny udzial w ratowaniu naszej dydyscypliny,
mocno przewyzszajacy wysilek wlozony w kupno biletu/karnetu.
Wiem,ze mu dynda co ma na swoim koncie,ale wiem tez,ze gdybym to ja miala znajomosci z czubem,to o zagrazajacym upadku rozmawialabym przed upadkiem TZ.
Po wycofaniu druzyny to juz tylko musztarda po obiedzie i satysfakcja z iluzorycznego "dowalenia" bylemu zarzadowi,ktory zapewnil nam wszystkim (nawet malkontentom) wiele lat fajnych emocji,za co dziekuje im w tym miejscu
Amen.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Czarek
Trener

#115 Postautor: Czarek » 19 marca 2008, o 14:33

InDorka pisze:No to Sz.p.Gelo ma okazje wykazac sie i odbyc kolejne rozmowy z ludzmi z czuba lubelskiego biznesu.Niech sie dowiedza,ze zuzel zaczyna sie odbudowywac,ze jest szansa na nowy klub z nowym kierownictwem i bez starych bledow i niedociagniec.

Tak jest! Gelu nie badz odbyt i odbyj kolejne rozmowy z ludzmi reprezentującymi elite lubelskiego biznesu. Jesli ci zyjacy w swoim swiecie salaciarze nie wiedzieli, ze zuzel w Lublinie upada to takze nie wiedza o zaistnialej sytuacji. Trzeba im wszystko ladnie opowiedziec.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#116 Postautor: Gelo » 19 marca 2008, o 15:49

chyba się nie do konca rozumiemy - odkad jestem na forum a to juz ładne parę lat podkreslam - nie drapię się tam gdzie mnie nie swedzi. Nigdy nie mialem ambicji byc prezesem, dyrektorem, kierowcą polewaczki, woznym w klubie czy negocjatorem. Dlatego nie widze potrzeby "wykazywania się" czymkolwiek. Jestem kibicem z wlasnego wyboru i wolalbym zeby tak pozostało. A komentowanie tego co sie dzieje w klubie to tylko moje zbójeckie prawo kibica, za co przepraszam.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#117 Postautor: Torsen » 19 marca 2008, o 15:59

Koper pisze:"tezetomaniaki" stana sie "kazetomaniakami", a fani Motoru pozostana fanami Motoru :)

...a Elvis zyje.

Awatar użytkownika
malyex
Szkółkowicz

#118 Postautor: malyex » 19 marca 2008, o 16:37

Gelo pisze:chyba się nie do konca rozumiemy - odkad jestem na forum a to juz ładne parę lat podkreslam - nie drapię się tam gdzie mnie nie swedzi. Nigdy nie mialem ambicji byc prezesem, dyrektorem, kierowcą polewaczki, woznym w klubie czy negocjatorem. Dlatego nie widze potrzeby "wykazywania się" czymkolwiek. Jestem kibicem z wlasnego wyboru i wolalbym zeby tak pozostało. A komentowanie tego co sie dzieje w klubie to tylko moje zbójeckie prawo kibica, za co przepraszam.

ale Ty nie komentujesz tylko zawsze narzekasz na wszystko i wszystkich. chyba czas juz zdjac czapke z glowy i zalozyc moherowy beret

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#119 Postautor: Jcob » 19 marca 2008, o 16:58

Gelo pisze:chyba się nie do konca rozumiemy - odkad jestem na forum a to juz ładne parę lat podkreslam - nie drapię się tam gdzie mnie nie swedzi. Nigdy nie mialem ambicji byc prezesem, dyrektorem, kierowcą polewaczki, woznym w klubie czy negocjatorem. Dlatego nie widze potrzeby "wykazywania się" czymkolwiek. Jestem kibicem z wlasnego wyboru i wolalbym zeby tak pozostało. A komentowanie tego co sie dzieje w klubie to tylko moje zbójeckie prawo kibica, za co przepraszam.

Skoro jestes kibicem,pewnie zalezy Ci na dobrym zuzlu w Lublinie. Mowiles ze masz dostep do elity biznesowej, ale skoro nie chcesz z nimi negocjowac to przynajmniej ulatw skontaktowanie sie z nimi i przeprowadzenie rozmow na temat ewentualnego wspierania nowego klubu osobom ktore widza potrzebe i chec "wykazania sie" dla jego dobra.
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

radek_gkm

#120 Postautor: radek_gkm » 19 marca 2008, o 17:37

Wielka szkoda,że w nowym sezonie nie pojawi się na torze drużyna Motoru,współczuję kibicom żużlowej posuchy,mam ogromną nadzieje,że za rok się odrodzicie a za dwa lata znów spotkamy się w lidze(pierwszej rzecz jasna :D ).Jesteście świetną grupą kibiców dlatego szkoda byłoby zmarnować wasz potencjał,póki co zapraszam na GKM,daleko,ale fajnie i ciekawie może być na naszym torze w tym sezonie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
papi
Trener

#121 Postautor: papi » 19 marca 2008, o 17:39

ale po co pomagac, Gelo to kibic a do tego znawca zuzla, nikt mu nie placi za rozmowy z "elita" tego miasta, lepiej niech zuzel upadnie skoro nie ma go kto pociagnac

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#122 Postautor: Łoptymista » 19 marca 2008, o 19:52

taa jest

spalic gela na stosie :lol:

banda gamoni nawet nie wie co czlowiek pisal, nie pojela o co chodzi, za to jak trzeba sie przypieprzyc to od razu stado baranow atakuje cala szeokoscia boiska

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#123 Postautor: sadychor » 19 marca 2008, o 20:14

Przepraszam, ja wiem co Gelo pisal, bo nawet czytalem, ale mimo to nie pojalem o co mu chodzi, watpie zeby on sam wiedzial o co mu biega . Wiem wiem, jestem baranem i gamoniem i atakuje cala szerokoscia boiska.
A jesli chodzi o przypieprzanie sie to Gelo jest w tym debesciak.
PS Przylaz na sledzia Łopty, rzucilem rekawice :wink: :twisted:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#124 Postautor: InDorka » 19 marca 2008, o 20:32

Nie wiem czy w/g nomenklatury Loptymisty zaliczam sie do bandy gamoni czy do stada baranow,ale szkoda,ze Gelo wymigal sie w kluczowym momencie.
Ze nie jest alpinista ani nawet taternikiem wiem odkad podczyutuje to forum.Ale przeciez uswiadomiienie potencjalnych "pomagierow finansowych" nie jest rownoznaczne z mianowaniem Gela prezesem,dyrektorem,negocjatorem ,woznym,ani nawet kierowca polewaczki.
Zamiast plakac nad rozlanym mlekiem latwiej jest nauczyc dziecko jak trzymac kubek .
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#125 Postautor: boxing » 19 marca 2008, o 21:26

mikas pisze:Będzie nowa strona, jest w planach OPP o które ktoś wcześniej pytał, spokojnie, nie wszystko naraz. Dajcie nowym ludziom trochę czasu.

mikas, nie ma czasu, z PITa trzeba się rozliczyć, pare stów do rozdysponowania jeszcze w tym roku :!: :D
A serio to przyznaje, że nie mam pojecia, ile czasu moga zajac procedury wpisania organizacji na liste OPP. Wiekszosc podatnikow, ktora musi doplacic albo ma rozliczenie na zero sklada PITy na koniec kwietnia ale to juz tylko 40 dni, wiec pewnie te OPP - o ile sie uda - pewnie bedzie mozna wspomagac podatkiem dopiero w przyszlym roku.

Ja jeszcze zyje nadzieja, ze oprocz starych sprawdzonych sponsorow lubelskiego zuzla, uda sie pozyskac kilku calkiem nowych na naszym rynku - moze ci ze specjalnej strefy ekonomicznej. A opowiesci o sponsorach, co to moze by dali gdyby wiedzieli ze zuzel pada wlozylbym miedzy bajki. Ci sami teraz pewnie by opowiadali, ze wspomoga nowy klub, jak juz powstanie. A pozniej powiedza, ze wspomoga, jak juz wystartuje. To chyba ci sami "wieczni potencjalni sponsorzy" co zawsze. Branza - specjalisci od obietnic. Nowe firmy ze strefy ekonomicznej pewnie na starcie nie beda mialy chorych uprzedzen do klubu/starego zarzadu/nowego zarzadu/sekretarki czy toromistrza. A gdyby chociaz jakas czesc naszych nowych lubelskich inwestorow zdecydowala sie przeznaczyc promil swoich inwestycji na lubelski klub, to nie byloby problemu z zamknieciem budzetu. Tyle tylko, ze na razie zaczela tam dzialac (albo dostala zgode?) dopiero jedna firma. A moze miasto - albo konkretnie jakis miejski spec od inwestycji - zachecilby nowe firmy do wejscia w SSA? Miasto 500tys a kazda z tych firm po kilkadziesiat. Ja bym role miasta widzial nie tylko w finansowym - mniejszym czy wiekszym - wsparciu, ale tez w stworzeniu klimatu do rozmow z potencjalnymi - nowymi na naszym rynku - inwestorami ze strefy.

Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!