Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#401 Postautor: Cz@rek » 19 listopada 2006, o 09:48

Koper pisze:Czyli skoro dzis sposrod 80 kilku czlonkow stowarzyszenia zjawilo sie okolo 17 to aby 4 grudnia bylo kworum to wiekszosc trzeba wczesniej wypierdzielic z tego stowarzyszenia? dobrze to rozumiem?

Bardzo dobrze dedukujesz 8)
Już niedługo ci członkowie którzy nie opłacili składek na ten rok otrzymają
listy że zostali skreśleni z listy członków.Mogą się oczywiscie odwołać
przyjść i opłacić zaległości.
Tak na moje oko zostanie max 30 osób 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#402 Postautor: Cooper » 19 listopada 2006, o 12:00

Cz@rek pisze:Ważne takze bedzie jaką funkcje po wyborach bedzie pełnił nasz prezio
honorowy 8)

Wychodzi na to, ze zadna 8) Thank You Platformers.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#404 Postautor: Cooper » 19 listopada 2006, o 12:36

Wiem Stingu, ja w ogole nie patrze na wybory przez pryzmat zuzla, ale duzo osob na forum tak, wiec to dla nich robie ta kampanie na rzecz Izy 8)
Ostatnio zmieniony 19 listopada 2006, o 12:49 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#405 Postautor: papi » 19 listopada 2006, o 12:47

Cooper pisze:Wiem Stingu, ja w ogole nei patrze na zuzel przez pryzmat zuzla, ale duzo osob na forum tak, wiec to dla nich robie ta kampanie na rzecz Izy 8)

:roll: całkiem ciekawy pomysł, może jakby nasi działacze zaczęli działać podobnie to rezultaty byłyby lepsze :lol:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#406 Postautor: Cooper » 19 listopada 2006, o 12:49

Uuups, mala wpadka 8) Dobrze,z e meesha spi, bo juz by mnie dojechal Bralczyk jeden. A tak to poprawie i bedzie cacy 8)

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#407 Postautor: Fork » 19 listopada 2006, o 17:56

Bralczyk jeden

A na jakim kanale będzie program meeshy? :lol:
trening czyni mistrza.

Smirnek_
Senior

#408 Postautor: Smirnek_ » 19 listopada 2006, o 18:31

TV Trwam :wink:

kuper

#409 Postautor: kuper » 19 listopada 2006, o 19:14

http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35644,3742305.html

Wywiad z Zbigniewem Wojciechowskim!!
"Kibic ma swoje Kryteria"

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#410 Postautor: Maxx » 19 listopada 2006, o 23:04

Witam.
Przyszłość lubelskiego żużla znowu spoczywa na barkach jednego człowieka, który tak naprawdę jako jedyny włożył w ten klub sporo serca. Jeśli wierzyć niektórym lubelskim mediom, to został sam na placu boju. O kim mowa, wszyscy wiedzą. Powiem jedno. Ojców sukcesu zawsze chce być wielu, ale w trudnej chwili, kiedy jesteśmy tak naprawdę na dnie, niewiele z tych osób chce zrobić coś pożytecznego. chcieli sie wylansować na fali sukcesu, teraz, kiedy jest dół, umywają ręcę. Do worka z nimi i do lasu - w myśl starych dobrych zwyczajów. Ja i ch w każdym rtazie na Alejach Zygmuntowskich widzieć nie chcę. Tyle.
Pozdrawiam

Koper
Trener
Kontakt:

#411 Postautor: Koper » 20 listopada 2006, o 00:38

Shack
Administrator

#412 Postautor: Shack » 20 listopada 2006, o 08:49

Markoni pisze:Jutro to lece do kościoła i będę w modlitwach pamiętał również o naszym klubie. Od spraw beznadziejnych jest Święty Juda Tadeusz.
Zachęcam i innych do modlitwy.

No i masz, pomysłowy redaktor Zalewa wpadł na identyczny pomysł i całą modlitwe do Judy Tadeusza umieścił na drugiej stronie Lubelskiego Sport Expresu. Ehh, poł biedy jakby to był jego pomysł, a tak jeszcze sie chce podczepić do sukcesu kolegi. Debil klasyczny.

Pebas
Szkółkowicz

#414 Postautor: Pebas » 20 listopada 2006, o 10:15

Shack pisze:
Markoni pisze:Jutro to lece do kościoła i będę w modlitwach pamiętał również o naszym klubie. Od spraw beznadziejnych jest Święty Juda Tadeusz.

No i masz, pomysłowy redaktor Zalewa wpadł na identyczny pomysł i całą modlitwe do Judy Tadeusza umieścił na drugiej stronie Lubelskiego Sport Expresu. Ehh, poł biedy jakby to był jego pomysł, a tak jeszcze sie chce podczepić do sukcesu kolegi. Debil klasyczny.

pomyslowy dobromir. ide do sklepiku po najnowsze gazety a potem chyba tylko do kosciola?

Awatar użytkownika
Markoni

#415 Postautor: Markoni » 20 listopada 2006, o 12:35

Shack pisze:

Może wpadł równolegle na ten pomysł, w końcu Polska to katolicki kraj - oczywiście teoretycznie, bo praktyka pokazuje co innego (chociaż nie wiem co dokładnie napisał bo tekstu jeszcze nie czytałem, być może będę domagał się zadośćuczynienia za naruszenie praw autorskich :) ).

Wracając do działalności klubu, to trzeba stwierdzić, że długi są spore jak na biedny lubelski region. Także nie można nadużywać twierdzenia, że "bez kasy nic się nie da zrobić" w klubie, tylko tę kasę bardziej szanować. Trochę to dziwne, że płacono dużo zawodnikom za punkty zdobywane ze słabymi zespołami.
Obwarowanie kontraktów wieloma czynnikami wydaje się jednym z najważniejszych zadań przy ich ustalaniu. Już w dzieciństwie (gdy tylko zaczynałem interesować się sportem) słyszałem o specjalnych premiach, które zawodnicy dostawali za wygranie ważnych spotkań i o zmniejszeniu zarobków za porażki nie wpisane w plan czy ze słabszymi zespołami.
Zresztą ciągle się o tym mówi, choćby teraz w Łęcznej.
Z drugiej strony twierdzenie pana Waryszaka, że żużlowcy powinni zarabiać 200-300 zł za punkt jest śmieszne. Wtedy rzeczywiście możemy jeździć w ogonie drugiej ligi, gdzie zawodnicy dorabiają sobie tylko parę złotych do pieniędzy z innej pracy.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

harry
Trener

#416 Postautor: harry » 20 listopada 2006, o 14:17

Markoni pisze:
Może wpadł równolegle na ten pomysł, w końcu Polska to katolicki kraj - oczywiście teoretycznie, bo praktyka pokazuje co innego (chociaż nie wiem co dokładnie napisał bo tekstu jeszcze nie czytałem, być może będę domagał się zadośćuczynienia za naruszenie praw autorskich :) ).

Napisał, że od tych spraw jest Św Juda Tadeusz i bezczelnie zacytował całą modlitwę. W sumie jeśli chodzi o niego to nic nowego. Czyta forum a później to przepisuje, prawda czy nieprawda, nieważne. Ważne żeby coś pisać. Ale myli się pisząc, ze w klubie jest tylko jeden ważny kontrakt. Normalne, nie pierwszy raz.

Trochę to dziwne, że płacono dużo zawodnikom za punkty zdobywane ze słabymi zespołami.
Obwarowanie kontraktów wieloma czynnikami wydaje się jednym z najważniejszych zadań przy ich ustalaniu. .

Zapraszam na negocjacje. Ja nie spotkałem zawodnika, który by się zgodził jeździć za mniejsze pieniądze ze słabymi. A już każdy robiący trochę punktów to od razu by to wyśmiał. 8) :lol: 8) :lol:
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2006, o 14:20 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#417 Postautor: Gelo » 20 listopada 2006, o 14:20

Skoro już jesteś harry - napisz na ile oceniasz szansę na uzyskanie licencji - bo jakoś z wywiadu w TV sie nie dowiedzialem.

harry
Trener

#418 Postautor: harry » 20 listopada 2006, o 14:21

Gelo pisze:Skoro już jesteś harry - napisz na ile oceniasz szansę na uzyskanie licencji - bo jakoś z wywiadu w TV sie nie dowiedzialem.

50%
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Koper
Trener
Kontakt:

#419 Postautor: Koper » 20 listopada 2006, o 19:00

Cz@rek pisze:
Koper pisze:Czyli skoro dzis sposrod 80 kilku czlonkow stowarzyszenia zjawilo sie okolo 17 to aby 4 grudnia bylo kworum to wiekszosc trzeba wczesniej wypierdzielic z tego stowarzyszenia? dobrze to rozumiem?

Skoro dobrze wydedukowałem jedno, to teraz postaram sie wydedykować drugie, a mianowicie sprawe licencji. Jesli do PZM przesle sie list intencyjny itp. ze w Lublinie ma powstac Sportowa Spolka Akcyjna to niezaleznie do dlugow to moze okazac sie bardzo wazny argument aby uzyskac licencje warunkową bo wowczas Lublin wpisalby sie w tendencję w jakiej zmierza zuzel w Polsce aby kluby przeksztalcaly sie w spolki akcyjne (na razie taki wymog jest tylko w extralidze). Jesli sie myle to znow prosze niech ktos to zdementuje :wink:

Awatar użytkownika
Markoni

#420 Postautor: Markoni » 20 listopada 2006, o 20:40

harry pisze:
Markoni pisze:

Napisał, że od tych spraw jest Św Juda Tadeusz i bezczelnie zacytował całą modlitwę. W sumie jeśli chodzi o niego to nic nowego. Czyta forum a później to przepisuje, prawda czy nieprawda, nieważne. Ważne żeby coś pisać. Ale myli się pisząc, ze w klubie jest tylko jeden ważny kontrakt. Normalne, nie pierwszy raz.

Trochę to dziwne, że płacono dużo zawodnikom za punkty zdobywane ze słabymi zespołami.
Obwarowanie kontraktów wieloma czynnikami wydaje się jednym z najważniejszych zadań przy ich ustalaniu. .

Zapraszam na negocjacje. Ja nie spotkałem zawodnika, który by się zgodził jeździć za mniejsze pieniądze ze słabymi. A już każdy robiący trochę punktów to od razu by to wyśmiał. 8) :lol: 8) :lol:

Bardziej chodziło mi o uzależnienie punktówki od wyniku całego meczu czy postawy zespołu w jakiejś części sezonu.
Nielogiczne wydaje mi się, że żużlowiec zarabia tyle samo za mecz przegrany jak i wygrany.
Wprawdzie żużel nie jest tak zespołową dyscypliną jak np. piłka, ale jednak jakaś współpraca w zespole powinna być i wspólna odpowiedzialność za wynik. Wtedy dopiero jest to drużyna, a nikt nie powie, że dobra atmosfera i wzajenmna pomoc nie mają wpływu na wynik zespołu. Chyba nie przypadkowo na poczatku sezonu J. Rempała obiecywał być dobrym duchem drużyny i zagrzewać kolegów do boju.
Jak się zmienia kontrakty w trakcie sezonu (chociaż nie zawsze, jak było to napisane w kurierze) to lepiej dłużej pomyśleć przy ich konstruowaniu i przewidzieć różne ewentualności. Są fachowcy i od tego, tylko trzeba ich znaleźć i oczywiście odpowiednio opłacić, a nie mówić, że żużlowcy znów nas wyjajali. Wystarczy posłuchać większość żużlowców w wywiadach, żeby stwierdzić, że aż tak inteligentni to oni nie są. Ale oczywiście korzystają z przyzwolenia działaczy.

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#421 Postautor: wojtek_78 » 21 listopada 2006, o 00:33

Cz@rek pisze:

W tym kontekście proroczy jest tytuł newsa na stronie "Walne zabranie członków TŻ Lublin"

Wystarczy zabrać kilku członków i będzie kworum :lol:

Awatar użytkownika
Markoni

#422 Postautor: Markoni » 21 listopada 2006, o 16:56

Ja też mogę Cię zaprosić do mojej roboty na negocjacje z moim szefem (a łatwe nie są), żebyś pomógł mi uzyskać to co się słusznie należy - nawet nie dla mnie, a dla rozwoju firmy.
Niech każdy negocjuje na swoim poletku.
Wiadomo, że znasz co nieco specyfikę rozmów z zawodnikami, ale jak w każdej dziedzinie, i tu można wprowadzać innowacje. Trzeba za dobre wynagradzać, a za złe karać. Można więc ustalić jakąś kwotę bazową za punkt i do tej kwoty dodawać premię (za zwyciestwo z lepszym) i odejmować pewną kwotę (za przegraną z gorszym). Lepszość i gorszość można ustalać na podstawie pozycji drużyny w tabeli. Jestem przekonany, że elastyczność w tej sprawie jest dobrą rzeczą.

PS. Może jeszcze przyjdę na te negocjacje, tylko gdzie i kiedy oraz z kim najpierw?

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#425 Postautor: K.A.M.I.L. » 22 listopada 2006, o 12:58

Mam pytanie do zorientowanych, co w sprawie odwołania się od nie przyznania licencji na rok 2007 :?:

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN