Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Danio

#926 Postautor: Danio » 6 października 2006, o 12:33

radeklublin napisał:
Czemu uwazasz ze trumna i piszcz niedali by sobie rady mojim zdniem stac ich na te 10 punktów unas a i na wyjezdzie około 8.

Uważam że nie stać ich na regularne punktowanie w każdym meczu, chciałbym aby było inaczej ale niestety prawda jest taka że obaj niczego wielkiego w żużlu nie osiągnęli! Ba Trumna nigdy nawet w Extralidze nie jeździł:( Na naszym torze na pewno są dobrzy, zwłaszcza Trumna!! ale wyjazdy to lipa podobnie jak z Jeleniem:((. Żeby walczyć o Extraligę trzeba punktować również na wyjazdach koniecznie

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#927 Postautor: jataman21 » 6 października 2006, o 13:03

Zgadzam siÄ™ z Danio :wink:
Gdzie Piszcz i Trumna do walki o e-lige... nie bądzmy smieszny, jak potrafie zrozumieć Jelenia i Trumne na nasz tor tak Piszcza który robi z amatorami po 2pkt w Angli czy przegrywa w 2 lidze z Jąderem nigdy nie zrozumiem... i on 10pkt w konfrontacji z Karlssonami, Węgrzykami i Ferjanami tak?? Nie bądzmy smieszni i skończmy z tym patriotyzmem.
Albo się bawimy w Piszczów, Frankowów, Knappów albo chcemy wejsc do e-ligi... sprawa prosta, oczywiście wszystko uzależnione od budżetu.
Z wychowanów widzę, Jelenia na nasz tor i Staszka do walki o 2 linię.

Czemu uwazasz ze trumna i piszcz niedali by sobie rady mojim zdniem stac ich na te 10 punktów unas a i na wyjezdzie około 8.

A mojim nie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: co do wyjazdów to nawet daje sobię rękę uciąć, że regularnie przez cały sezon żaden z nich by nie robił 8pkt, ba średnia na 8pkt by im w zyciu nie wyszła(wyjazdowa).
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

radeklublin

#928 Postautor: radeklublin » 6 października 2006, o 13:21

A tacy zawodnicy jak trumna czy piszcz moga sie przydac na własnym torze i moim zdanie lepiej zeby oni jechali niz jakis wynalazek zagranicy
Ostatnio zmieniony 6 października 2006, o 13:44 przez radeklublin, łącznie zmieniany 2 razy.
CO JA WIDZE?!CO JA WIDZE?! TÅ» LUBLIN W EKSTRALIDZE!!!!!!!!!!!!!!MOze za rok:(

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#930 Postautor: jataman21 » 6 października 2006, o 13:30

prośba skasowac bo 2 razy mi ten sam post wskoczył
Ostatnio zmieniony 6 października 2006, o 13:31 przez jataman21, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#931 Postautor: jataman21 » 6 października 2006, o 13:30

Stary mimo, że Ci podkreśliłem wyraz mojim to dalej byka walisz... w której Ty klasie jesteś?? Weś słownik do ręki i chociaż podstawy się naucz... ja rozumiem popełnić błąd... ale taki ??
Truma na nasz tor moze się przydać a Piszczowi bym podziękował... wynalazek nie wynalazek ale można trafić jak Gorzów-Ruud albo jak Lublin-Louis, trzeba mieć szczescie bo wątpie ze ten pierwszy był tańszy od drugiego.

Dobry dowcip znalazłem na forum Gorzowskim:
gada 3 facetów:
pierwszy:moja żona ma szparke jak LAS VEGAS wiecznie rozpalona
drugi na to:moja ma jak WENECJA wiecznie wilgotna
trzeci na to:a moja jak Zielona Góra, zwykła dziura
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam :twisted:
ObrazekObrazek

Danio

#932 Postautor: Danio » 6 października 2006, o 13:35

Czy uważasz że Trumna lub Piszcz przyjdzie umierać za Lublin za małe PLN, przecież oni uważają się za dobrych zawodników. Poza tym sądzisz że podpisaliby umowy z występami tylko na tor przy Al. Zygmuntowskich??? Trzeba byłoby ich wystawiać również w meczach wyjazdowych gdzie dostawalibyśmy baty bez nawiązania walki na torze.
Szkoda tematu na nich. Była próba walki o Extraligę z nimi w składzie, były baraże i każdy wie jak jeździli zwłaszcza Trumna, dla mnie od tamtego czasu nic nie zmieniło się poza tym że Piszcz jeździ jeszcze gorzej niż kiedyś w Extralidze w Gdańsku czy w Lublinie w pierwszym sezonie po przyjściu z Wybrzeża do czasu gdy nie złapał kontuzji.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#933 Postautor: jataman21 » 6 października 2006, o 13:44

Albo za grosze na walke o 2 linie i tylko starty na naszym torze albo good bye, sprawa prosta. Trumna jak Trumna... ale w barażach moim zdaniem Piszcz dał bardziej dupy... szczególnie na wyjeżdzie... ale szkoda wracać do przeszłości. Z wychowanów jeszcze raz podkreślę tylko Staszek na 2 linię, reszcie bym podziekowal chyba że starty na naszym torze tutaj skłaniałbym się ku Jeleniowi i Trumnie.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#934 Postautor: kdsz » 6 października 2006, o 15:03

jataman21 pisze:ale w barażach moim zdaniem Piszcz dał bardziej dupy... szczególnie na wyjeżdzie...
Szczególnie :lol: W Lublinie walnął komplet z bonusami czy cuś w tym stylu
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#935 Postautor: mikas » 6 października 2006, o 15:34

Danio pisze: Szkoda tematu na nich. Była próba walki o Extraligę z nimi w składzie, były baraże i każdy wie jak jeździli zwłaszcza Trumna...

Czasami gdy czytam Twoje posty to zastanawiam się czy Ty w ogole chodzisz czasem na żużel czy tylko raz na jakis czas czytasz forum i na tej podstawie sie wypowiadasz :roll:
Jaka proba walki o e-lige w składzie z Sebastianem Trumińskim :?: :shock:
Przypominam Ci że dołączył on do drużyny na ostatnie mecze w sezonie w tym dwa barazowe z ekstraligowcem. W meczach z Gdańskiem (który wtedy awansował) i Rzeszowem ( z którym bezpośrednio walczyliśmy o baraże), które decydowały o naszych barażach w dużym stopniu przyczynił sie do tego że w tych barazach jeździlismy, zdobywając odpowiednio 8+1 i 7+1. Na wyjazdach w Gdańsku i Gorzowie też sobie jako tako radził.
W barazach z zespolem ekstraligowym może i zawiódł, ale każdy wie że Seba nie jest zawodnikiem na ekstralige i do zawodników jeżdzących w e-lidze mu brakuje póki co. Pisząc "zwłaszcza Trumna" w kontekście tego kto w tamtym sezonie zawiódł tylko sie ośmieszasz, przypomnij sobie jak wtedy każdy twierdził że to on nam uratował drugie miejsce i baraże po tym jak sie wypieli Śledź z Mordelem.
A przypominam jeszcze raz, Sebastian w ogole pewnie by w tamtym sezonie w naszej drużynie nie wystąpił gdyby nie wybryki Śledzia i Mordela a wczesniej kontuzja Piszcza.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#936 Postautor: papi » 6 października 2006, o 15:44

jataman21 pisze:Albo się bawimy w Piszczów, Frankowów, Knappów albo chcemy wejsc do e-ligi... sprawa prosta, oczywiście wszystko uzależnione od budżetu.
Z wychowanów widzę, Jelenia na nasz tor i Staszka do walki o 2 linię.

a Piszcz i Knapp to już o 2 linie walczyć nie mogą, nie? Kogo Ty porównujesz. Rozumiem, że można Tomka nie lubić, bo ma o sobie dosyć wysokie mniemanie, ale niestety Daniel ciągle nie może mu dorównać poziomem. Tak samo Knapp. Nie masz do niego przekonania - trudno, ale w tym sezonie gdyby każdy pojachał zgodnie oczekiwaniami tak jak Knapp i Tomicek to mielibyśmy nie 5, a prawdopodobnie 3 miejsce.

Niestety obawiam sie, że znowu przyjdzie armia zaciężna, a klub będzie tonął w długach. Nie ma co się napalać na Karlssona, Ferjana, Węgrzyka czy Szombierskiego. Jeśli pojawi się sponsor to mam nadzieję, że uda się go przekonać by współpraca była długofalowa. Sezon 2007 - odbudowanie szkółki i budowanie drużyny jak najmniejszym kosztem. Jak sytuacja finansowa się ustabilizuje, a młodzież będzie miała godne warunki do trenowania to w 2008 podjąc walke o awans, jeśli nie - zaczekać 2 lata.
Zdecydowanie wole, żeby uzdrowić nasz klub i zacząc nawet od 2 ligi niż cieszyć się rodzimym żużlem przez chwilę, a za 2 lata podzielić los Wandy Kraków. Nasz klub ma obecnie bardzo słabą renomę, czego skutkiem jest rotacja w składzie - z lat 2004-2006 jedynie Jeleniewski jeździł przez cały czas. Zawodnicy przychodzą, przekonują się, że klub jest niewypłacalny i idą dalej. Dlatego chyba wart postawić na swoich. Piszcz, Trumna, Staszek, może Jeleń i Knapp, Klimek, Tomicek + 2-3 średniaków z e-ligi (chciałbym Słabonia, A. Drymla, Czerwińskiego) i wystarczy. Bez szaleństw, ale z konsekwencją i śwadomością, że jeśli nie zaczniemy wychowywać swoich to nasz klub nigdy nie wróci do extraklasy :x

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#937 Postautor: mikas » 6 października 2006, o 16:17

papi pisze:Zawodnicy przychodzą, przekonują się, że klub jest niewypłacalny i idą dalej.

Tzn. którzy konkretnie zawodnicy sie przekonali i tak zrobili :?:

I zapomnij o sponsorze który da niewiadomo jaką kase po to zebyśmy szkolili młodzież i wlekli sie w ogonie pierwszej ligi. Kazdy kto daje kase wymaga wyniku i tego nie przeskoczysz w żaden sposób. Sponsorzy potrafią liczyć i wiedzą kiedy ich reklama poprzez żużel moze przyniesc jakies zyski i sprawic że ich firma jest zauwazona a kiedy nie. W drugiej czwórce I ligi gdy dodatkowo stadion swieci pustkami to opłacalne nie jest, więc o takim sponsorze raczej zapomnij.
Ostatnio zmieniony 6 października 2006, o 16:22 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#938 Postautor: Fork » 6 października 2006, o 16:22

Stary mimo, że Ci podkreśliłem wyraz mojim to dalej byka walisz... w której Ty klasie jesteś?? Weś słownik do ręki i chociaż podstawy się naucz... ja rozumiem popełnić błąd... ale taki ??

Nie chce sie wtrącać ale czy przypadkiem nie pisze sie ... weż ?
to tak dla rozluźnienia sytuacji ;p
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#939 Postautor: Prymus » 6 października 2006, o 16:30

Fork pisze:

A nie przypadkiem weź? :D :twisted: [/b]
Obrazek

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#940 Postautor: jataman21 » 6 października 2006, o 16:59

kdsz napisał:
Szczególnie W Lublinie walnął komplet z bonusami czy cuś w tym stylu

Za to co pokazał w Zielonej woła o pomstę do nieba...

Tak racja popełniłem błąd weź się pisze, co nie zmienia, że Ty poprawiając mnie poprawiłeś byka na byka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#941 Postautor: papi » 6 października 2006, o 17:04

mikas pisze:Tzn. którzy konkretnie zawodnicy sie przekonali i tak zrobili :?:

I zapomnij o sponsorze który da niewiadomo jaką kase po to zebyśmy szkolili młodzież i wlekli sie w ogonie pierwszej ligi. Kazdy kto daje kase wymaga wyniku i tego nie przeskoczysz w żaden sposób. Sponsorzy potrafią liczyć i wiedzą kiedy ich reklama poprzez żużel moze przyniesc jakies zyski i sprawic że ich firma jest zauwazona a kiedy nie. W drugiej czwórce I ligi gdy dodatkowo stadion swieci pustkami to opłacalne nie jest, więc o takim sponsorze raczej zapomnij.

nie znam szczegółów, któży zawodnicy dlaczego odeszli, ale faktem jest, że po świetnym sezonie, gdy mieliśmy baraże klub opuścili - Karlsson, Knapp, Śledź, Trumiński i Stachyra. Jak mówię decydowały różne czynniki, ale nie sposób zapomnieć, że nawet tak przeciętny zawodnik jak Pietraszko sądzi się z naszym klubem o zaległe pieniądze, nie wpominając o innym juniorze z zeszłego sezonu, który miał najgorszą biegopunktową w 1 lidze. Poza tym jeśli się nie myle to i Stachyra i Pietraszko mieli opcje przedłużenia kontraktów, a jedynym warunkiem był brak zadłużenia na jakiś tam ustalony termin. Obaj odeszli wiadomo dlaczego.

A co do sponsora, zgadzam się, że niełatwo takiego znaleźć, ale nie jest osiągnięciem przewegetować w 1 lidze 3 sezon z rzędu, tylko wziąć się do roboty i zmienić obecny stan rzeczy. Jak nie będzie szkolenia to w końcu nasz klub upadnie, jak Gwardia, Śląsk czy Wanda.
Jeśli chodzi o kibiców, na pewno w dolnej 4 przychodzi ich mniej, ale gdyby drużyna podejmowała walkę w każdym meczu to myślę że i z frekwencją byłoby lepiej, a jeśli kibic przed meczem ma świadomość, że jedziemy w 6-osobowym składzie, w tym 3 juniorów-wychowanków, z których najstarszy ma 18 lat to trudno o przyciągnięcie widza na stadion
:?

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#942 Postautor: jataman21 » 6 października 2006, o 17:17

któży

Jak już się każdy czepia :wink:

Kogo Ty porównujesz. Rozumiem, że można Tomka nie lubić, bo ma o sobie dosyć wysokie mniemanie, ale niestety Daniel ciągle nie może mu dorównać poziomem. Tak samo Knapp.

Oj, oj, oj tu się nie zgodzę, uważam, że Knapp jest dużo lepszy od Piszcza (niektórzy zapewne teraz nie wierzą, że ja to piszę :wink: ) jak i Jeleń jest lepszy. Ludzie patrzą na pare sezonów wczesniej jak Piszcz wymiatał w 1 lidze i był solidnym extraligowcem. Teraz przegrywa z Jąderem i w Angli z amatorami. Wyniki mówią same za siebie. np. Knappa ma niewiele gorszą średnią jak Piszcz, tyle, że jeżdzi w 1 lidze a nie z 2.
Nie mówie, że kogoś nie lubie ale mam swoj pogląd na sprawe, jak widze na sportowych faktach wynik Tomka 2+1 przy czym zawodnicy totalnie nieznani po 10 albo Księżak 10 to sorry... w tej samej lidze bezkonkurencyjny i prawie same komplety przywozi Zorro, a Piszczyk wozi ogony.

Papi też piszesz, że swoich zawodników wychować i włożyć w nich kase... prawda jest taka, że już Klimek jest rozchwytywany, ledwo co zdobył licencje i nie wiadomo czy zostanie, w żużlu decyduje kasa, wychowamy i nam zaraz zabiorą i co z tego mieć będziemy... 2 strony medalu...

Wracając do wszystkich lubelskich zawodników... nie wiem czemu ale praktycznie wszyscy są jeżdzcami własnego toru... dziwne ale prawdziwe...

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#943 Postautor: ravajas » 6 października 2006, o 19:55

jataman21 pisze:ba średnia na 8pkt by im w zyciu nie wyszła(wyjazdowa).
Pozdrawiam

zwłaszcza dlatego, że za każde 3 punkty w jednym meczu wyjazdowym, musieliby odpowiednio w któryms kolejnym przywieźć 13. marniutko to widzę
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#944 Postautor: ravajas » 6 października 2006, o 20:08

Prymus pisze:
Fork pisze:

A nie przypadkiem weź? :D :twisted: [/b]

a może mu chodziło o wesz?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#945 Postautor: ravajas » 6 października 2006, o 20:10

mikas pisze:
papi pisze:Zawodnicy przychodzą, przekonują się, że klub jest niewypłacalny i idą dalej.

Tzn. którzy konkretnie zawodnicy sie przekonali i tak zrobili :?:

bo to jest tak: jaki Pan taki kram (czyt: jaki sponsor, taki klub)
pozdrawia:
Rafał Borowski

zarfe
Szkółkowicz

#946 Postautor: zarfe » 6 października 2006, o 21:49

Wie ktoś może na ile kontrakt z unią ma Rafał Dobrucki?
Myśle że mógłby być solidnym krajowcem

maloh
Szkółkowicz

#947 Postautor: maloh » 6 października 2006, o 22:01

Gelo pisze:A Ty zdecydowanie bierz słownik ortograficzny

no cóż... pomyliłem sie... co poradze ?
i tak nie pobije to tego, jak kiedyś na SB napisałeś że interesujesz sie żużlem od 25 lat (a miałes wtedy 27 lat)
koniec OT

śliwek

#948 Postautor: Å›liwek » 6 października 2006, o 22:23

zarfe pisze:Wie ktoś może na ile kontrakt z unią ma Rafał Dobrucki?
Myśle że mógłby być solidnym krajowcem

Ej człowieku czy ty myślisz że ci przyjdzie taki zawodnik marnować się w jakimś lublinie w pierwszej lidze??W lesznie ma zapewnione lepsze warunki finansowe no i może jeździć w e-lidze.A u nas co??Jak awansujemy to możemy pomyśleć o dobruckim...

Koper
Trener
Kontakt:

#949 Postautor: Koper » 7 października 2006, o 00:44

Nasi wychowankowie o startach w naszych barwach w sezonie 2007:
Dariusz Śledź: Czy biorę pod uwagę powrót do Lublina? NIe wykluczam, ale to nie zależy ode mnie, tylko od lubelskich działaczy. I tak na dobrą sprawę tylko od nich. Uważam że "mostów" za sobą nie spaliłem, z działaczami pozostaje w dobrych stosunkach. To znaczy z działaczami,a właściwie może inaczej. Z dyrektorem Siwkiem jesteśmy w normalnych, koleżenskich stosunkach. Jeśli Lublin wyrazi zainteresowanie moją osobą, jestem do dyspozycji.
Sebastian Trumiński: Jeśli chodzi o mnie, czas pokaże co będzie. Na razie nikt z Lublina nie dzwonił. Do Lublina zawsze chętnie bym powrócił, ale nic za wszelką cenę. Prosić nikogo nie będę, bo nie da się ukryć, żużel to źródło utrzymania i człowiek kalkuluje i wybiera najlepszą propozycję. Jeśli lubelscy działacze uznają, że mogę się przydać na pewno pojawię sie by porozmawiać.
Paweł Staszek: Od dwóch sezonów powraca sprawa mojego powrotu do Lublina. Było już dość blisko, ale warunki jakie dostałem z Lublina i Grudziądza były podobne. Trudno mi było przeprowadzić się do Lublina, bo prawie taką samą propozycję miałem na miejscu. Ale nie mówię, że nie, jestem otwarty na propozycje. Wszystko zależy od warunków umowy, jeśli dojdziemy do porozumienia, chętnie do Lublina wrócę. Myślę, że kibice, by się ucieszyli, bo z tego co czytam i widzę, niektórzy w Lublinie chcą żebym powrócił. Ruch należy do lubelskich działaczy. Będzie trzeba, to się pojawię, ja nie mówię "nie".
Tomasz Piszcz: Jeśli ktoś z klubu skontaktuje się ze mną, to na pewno będę rozmawiał. Dla mnie to jest praca i ja tak to traktuję. W tym sezonie wycofałem się ze współpracy z lubelskim klubem, z różnych przyczyn. Wolałbym nie mówic o szczegółach, po prostu lepiej, żeby pewne tematy zostały między klubem a mną. Ale nie mam do nikogo żalu, jak klub wyrazi zainteresowanie, będziemy negocjować.
Notował Tomasz Zalewa, pełne wypowiedzi z wyżej przytoczonych w Tygodniku Żużlowym.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#950 Postautor: mikas » 7 października 2006, o 09:14

papi pisze:
nie znam szczegółów, któży zawodnicy dlaczego odeszli, ale faktem jest, że po świetnym sezonie, gdy mieliśmy baraże klub opuścili - Karlsson, Knapp, Śledź, Trumiński i Stachyra. Jak mówię decydowały różne czynniki, ale nie sposób zapomnieć, że nawet tak przeciętny zawodnik jak Pietraszko sądzi się z naszym klubem o zaległe pieniądze, nie wpominając o innym juniorze z zeszłego sezonu, który miał najgorszą biegopunktową w 1 lidze. Poza tym jeśli się nie myle to i Stachyra i Pietraszko mieli opcje przedłużenia kontraktów, a jedynym warunkiem był brak zadłużenia na jakiś tam ustalony termin. Obaj odeszli wiadomo dlaczego.

A co do sponsora, zgadzam się, że niełatwo takiego znaleźć, ale nie jest osiągnięciem przewegetować w 1 lidze 3 sezon z rzędu, tylko wziąć się do roboty i zmienić obecny stan rzeczy. Jak nie będzie szkolenia to w końcu nasz klub upadnie, jak Gwardia, Śląsk czy Wanda.
Jeśli chodzi o kibiców, na pewno w dolnej 4 przychodzi ich mniej, ale gdyby drużyna podejmowała walkę w każdym meczu to myślę że i z frekwencją byłoby lepiej, a jeśli kibic przed meczem ma świadomość, że jedziemy w 6-osobowym składzie, w tym 3 juniorów-wychowanków, z których najstarszy ma 18 lat to trudno o przyciągnięcie widza na stadion
:?

No to skoro nie znasz szczegółów to po co pisac jakieś ploty i robic złą renome naszemu klubowi :?: :roll: Knapp wrócił w tym sezonie (gdyby były wczesniej wobec niego zaległosci to na pewno by tego nie zrobił), Śledź i Truminski tez wyrażaja chęc powrotu, żaden z nich nie twierdzi ze klub ma wobec nich długi, Karlsson tez spłacony. Po co w takim razie robic krecią robote klubowi i opierac sie na jakichs plotkach czy swoim widzimisie :?: Wbrew pozorom zawodnicy do internetu zaglądają i to nie tylko sporadycznie.

A co do szkolenia. Zawsze będzie na drugim planie i żaden sponsor nie da kasy tylko na szkolenie i nie postawi warunku ze ma byc szkolenie kosztem wyniku sportowego. każdy sponsor che wyników natychmiast, tak było i będzie. Wrocław nie szkoli i zobacz gdzie są. Tak naprawde nie o szkolenie sie w tym sporcie rozchodzi tylko o duże pieniądze, których potrzeba na stworzenie drużyny. Jak będą wyniki w lidze to i na szkolenie się pieniądze jakies znajdą.
MOTOR LUBLIN
Obrazek