Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Portek
Senior

#226 Postautor: Portek » 24 lipca 2006, o 19:44

śliwek pisze:Teraz Lee jeździ w e-lidze,a Peter(nie wiem czemu :roll: )jeździ w pierwszej.

Jezeli nie wiesz o co chodzi to zapewne chodzi o pieniÄ…dze.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#227 Postautor: Drabol » 24 lipca 2006, o 20:15

Czasem wpadam i z ciekawościa czytam co niektórzy tu piszą. Raz sobie zaszaleje i troche całiem z boku nakreśle własnych przemysleń. Może na początek.

śliwek pisze:Jednak jeśli ktoś z tej dwójki miałby przyjść do Lublina,to chyba prędzej Peter,bo Lee raczej nie odpadnie z GP.

A ja się zapytam inaczej - jesli nie Lee odpadnie to kto? On,Protasiewicz i Iversen lecą odrazu, i to nawet bez pożegnania. Faktem jest że 2 anglików niemal "musi" być z GP, ale bodaj 4 raz czy nawet 5 Richardson tej karty nie dostanie, tymbardziej ze zamiast sie rozwijac narazie się cofa. Może to mu dobrze zrobi.

Rzucane przez was najcześciej nazwiska cz1.

Peter Karlsson - wersja bez wątpienia pewna co do punktów, ale co do finansów również jest pewność, że portfel musi być bardziej pełny niz pusty. Karlik swoje wymagania ma i pewnych rzeczy sie nie przeskoczy. I druga sprawa. Za rok ekstraliga ma być rozszerzona do 10 zespolów. Jesli Karlsson nie trafi do którego z 2 ze złotymi kartami czy innymi bzdzinami to kto? Będą jezdzić lokalne gwiazdy?

Todd Wiltshire - odkurzyli Todda na DPŚ, Anglicy nieco powlczyli to i na tory brytyjskie powrócił. Czyżby głód żużla? Mimo to śmiem wątpić czy będzie mu się chciało latać między Anglią a Polską na stare lata. Pozatym, dla mnie Todd to w Polsce zawodnik na 8 oczek. Czasem wysoko na wiecej. Nie na lidera.

A jak już brać "odpadki z eligi" to chociaż młodych rokujących dobrze zawodników. Reszta rzadko wypala... to tyle :)

pzdr.z Wrocławia
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
WÄ…ski_Stecyk
Kontakt:

#228 Postautor: WÄ…ski_Stecyk » 24 lipca 2006, o 21:44

Drabol pisze:A jak już brać "odpadki z eligi" to chociaż młodych rokujących dobrze zawodników. Reszta rzadko wypala... to tyle :)

Jak np. Kenneth Bjerre :twisted: "Odpad" to on nie jest, ale rewelacja w e-lidze też nie...A w przeciewieństwie do Heroda, jest młody :!: :wink:
-----Pozdrawiam-----
***Emil Stec***
Obrazek

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#229 Postautor: Drabol » 24 lipca 2006, o 21:47

No w Serku widać jakąs blokade po kontuzji, bo generalnie zle nie jezdzi tylko strasznie bojazliwie. Jego jednak nie wyciągniecie, bo Cieślak wyraznie go lubi i widzi w nim przyszłość, i ma zamiar zrobić tak jak z Hansem czyli zostawic go na nastepny sezon - poprostu dac mu szanse. Jak wykorzysta bedzie dobrze, jak nie, pożegnamy się zapewne.

A jak się skończy zobaczymy, ale propozycja jest dobra, bo zawodnik napawde na poziomie tylko mówie, ma jakąs blokade po tym fatalnym zlamaniu.

śliwek

#230 Postautor: Å›liwek » 24 lipca 2006, o 21:57

Drabol pisze:A jak się skończy zobaczymy, ale propozycja jest dobra, bo zawodnik napawde na poziomie tylko mówie, ma jakąs blokade po tym fatalnym zlamaniu.

No nie wiem.Przed kontuzją,gdy jeździł w barwach Stali Gorzów prezentował się przeciętnie i chyba nie ma niższego poziomu niż przed kontuzją tylko po prostu chyba jest chwilowo za słaby na e-lige i tyle.Nie ma go co usprawiedliwiać złamaniem,ale kto wie może faktycznie będzie tak jak z Hansem.Mam jednak nadzieje,że gdyby go Cieślak wypuszczał,to byłby przyzwoitym wzmocnieniem/uzupełnieniem.Na średnią około 2,000 chyba by go było stać w pierwszej lidze.Chyba ,że jest jak kolega Drabol pisze,że ma blokadę po tym złamaniu.

Awatar użytkownika
WÄ…ski_Stecyk
Kontakt:

#231 Postautor: WÄ…ski_Stecyk » 24 lipca 2006, o 21:59

Hans z tego co pamiętam miał znakomitą końcówkę i chyba głównie to ( :?: ) zadecydowało, że został. A jakby Kenneth'owi się jednak nie powiodło i Wrocław przez niego nie zdobyłby Mistrza (tfu, tfu), to sprawa odejścia byłaby przesądzona :twisted: Traktując to hipotetycznie oczywiście. Jednakże, jeżeli zacząłem już moje typy to chciałbym, ażeby klub przynajmniej zainteresował się takimi zawodnikami (tylko z e-ligi), jak: Robert Miśkowiak, Piotr Świderski, Mariusz Puszakowski, oraz Ruskimi z Rybnika i Smolinskim.
A Peterowi mówie stanowcze nie, gdyż jest to sprzedawczyk
-----Pozdrawiam-----
***Emil Stec***
Obrazek

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#232 Postautor: Drabol » 24 lipca 2006, o 22:09

Nie, nie końcówka sezonu zadecydowała, tylko wizja Cieślaka i chęci Hansa. Ale temat jest całkiem inny.

Bjerre u nas praktycznie spełnia swoją role, bo nikim więcej niż 2 linią raczej być nie może. Rboie te 5,6 oczek i wszyscy są zadowoleni. Bynajmniej nie ma "syndromu Gapy" czyli u siebie 10 na wyjezdzie 0. Ale generalnie pasuja mu bardziej twarde tory, bo tam jest mniejsze ryzyko, a on sie poprostu boi. Ale przechodzi mu, wraca pewnośc siebie, także może być dobry.

Piotrek Świderski, z kolei, o ile mnie pamiec nie myli przedluzal kontrakt do konca 2007 roku. Napewno klub puści Jamrożego, zawodnik wybitnie pod numer 8 nic wiecej, ale przeblyski miewa. Pewno gdzieś go zechcą.

A niezdobyć mistrza w tej sytuacji to byłoby cios śmiertelny. Ale nie sądze. Trzech zawodników co mecz daje nawet 35 punktów i więcej. Reszcie wystarczy dorzucić 11 lub więcej i wygraliśmy. 11 na 5 zawodników. Stąd 10 wygranych spotkan pod rząd.

Misiek raczej zostanie w Unii, bo nie po to go Dworakowski z takim zapałem ściągał żeby odrazu wypuścić. Puszakowski to taki zawodnik.. no rok temu w każdym razie nie był zły, w tym ma wyraznie jakis kryzys. Ale na lidera napewno odpada, najwyżej na II linie a takową to chyba już macie.

rob7
Senior

#233 Postautor: rob7 » 25 lipca 2006, o 09:56

Drabol, Lee na 99% zostanie w GP, Anglicy dwóch zawodników mieć muszą a następców nie widać, Norris i Louis to już przeszłość więc nie będzie kim "podmienić" Lee
PS
jeśli wejdzie przepis o pięciu zawodnikach z polskim paszportem w składzie (a chyba wejdzie) to zmienią się koncepcje budowania drużyn na przyszły sezon

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#234 Postautor: Drabol » 25 lipca 2006, o 10:06

W tej chwili na miejsce Lee zaczajony jest już Simon Stead więc nie wiem do końca czy masz racje. Zapewne Simon lepiej jezdzic nie będzie, ale gorzej raczej też nie, a przynjamniej idzie do przodu. BSI jest gotowa podjąc taka decyzje, rok temu juz wpuścili Iversena.

Koncepcja zmieniłaby się, ale raczej ten przepis w życie nie wejdzie. Pozatym dowiemy sie o tym, znajać polskie wladze, dopiero w grudniu, jak dobrze pójdzie.

śliwek

#235 Postautor: Å›liwek » 25 lipca 2006, o 13:36

Drabol pisze:W tej chwili na miejsce Lee zaczajony jest już Simon Stead więc nie wiem do końca czy masz racje. Zapewne Simon lepiej jezdzic nie będzie, ale gorzej raczej też nie, a przynjamniej idzie do przodu. BSI jest gotowa podjąc taka decyzje, rok temu juz wpuścili Iversena.

Koncepcja zmieniłaby się, ale raczej ten przepis w życie nie wejdzie. Pozatym dowiemy sie o tym, znajać polskie wladze, dopiero w grudniu, jak dobrze pójdzie.

Mi się wydaje,że Richardsson też się rozwija i że zostanie w Grand Prix zostanie,bo jest młody perspektywistyczny,a co najważniejsze lepszy od Steada.Takze myślę że niezasłużenie ,ale jednak Lee dostanie dziką kartę.I powtarzam Kylmaekorpi,Karlsson,Richardsson ani Wilthsire do nas nie przyjdą to może Laukkaken albo Karger...

Nie chce sobie nabijać postów.Do Stinga:

No wiem że lepiej stead jeździ w angli,ale w pozostałcyh ligach to Lee jest lepszy
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2006, o 14:08 przez Å›liwek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#236 Postautor: bkapusta » 25 lipca 2006, o 13:52

Krager o tak. Dawaj dalej takie propozycje.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#238 Postautor: Drabol » 25 lipca 2006, o 14:38

Odbiegne na chwile od tematu.

śliwek pisze:
Mi się wydaje,że Richardsson też się rozwija i że zostanie w Grand Prix zostanie,bo jest młody perspektywistyczny,a co najważniejsze lepszy od Steada.

Młody i perspektywiczny to jest wlaśnie Simon ;) Richardson się nie rozwija i to wogóle już od 2004 roku. Od tego czasu jego średnia na wyspach spada, w Polsce nie robił i nie robi większych punktów, jak na zawodnika z GP w statystykach ekstraligi wypada blado min. za Szombierskim, i furory nie robi tam jak w Lublinie 3 lata temu.Stąd śmiem wnioskować że najzwyczajniej w świecie się cofa - w GP też z roku na rok zamiast lepiej to gorzej.

Dobra dość tego GP. Laukkanen ? Kajak nadaje się conajwyżej na II linię, co pokazuje w Zielonce. A Karger to juz wogóle dobry żart - Brian w tej chwili zajmuje się tuningiem i gdzieś ma jazde na poważnie na żuzlu tymbardziej jako lider w I lidze :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#239 Postautor: Koper » 25 lipca 2006, o 16:08

Drabol pisze:A Karger to juz wogóle dobry żart - Brian w tej chwili zajmuje się tuningiem i gdzieś ma jazde na poważnie na żuzlu tymbardziej jako lider w I lidze :lol:
Tomasz Gollob tez zajmuje sie tuningiem i wcale nie ma gdzies jazdy na powaznie na zuzlu jesli tylko mu sie dobrze za nia placi :D

meridol

#240 Postautor: meridol » 25 lipca 2006, o 17:38

i wlasnie widac jak mu to tuningowanie wychodzi... gdyby w przeszlosci z papa w stodole nie robili silnikow to pewnie mialby tego mistrza.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#241 Postautor: bkapusta » 25 lipca 2006, o 17:55

meridol pisze:i wlasnie widac jak mu to tuningowanie wychodzi... gdyby w przeszlosci z papa w stodole nie robili silnikow to pewnie mialby tego mistrza.

Hyhy papa mu silniki w stodole klepie a dalej zaden inny Polak nie jest wstanie zdeklasowac Golloba.

8) 8) 8)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

śliwek

#242 Postautor: Å›liwek » 25 lipca 2006, o 19:53

sting126 pisze:
śliwek pisze:Mi się wydaje,że Richardsson też się rozwija i że zostanie w Grand Prix zostanie,bo jest młody perspektywistyczny,a co najważniejsze lepszy od Steada.

Åšrednie w Anglii:

15. Simon Stead 2,125
35. Lee Richardson 1,692

Faktycznie bije Steada na glowe... Nie wspominajac o tym,ze jest o 3 lata starszy wiec jesli ktorys z tej dwojki jest mlody i perspektywiczny jak to napisales to jest nim Simon, a nie Lee.

Jak już sie mamy licytować na biegopunktówki:

Polska:

Lee:1,907
Simon:1,091

Szwecja
Simona jakoÅ› nikt nie chce
Lee:2,224

Także jeśli chciałeś sie sugerować ich średnimi biegowymi trzeba było napisać wszystkie ligi.Bo równie dobrze mogłem napisać że po szwedzkiej widać że Stead jest gorszy bo nikt go nie chciał ,a Lee ma całkiem niezłą średnią.

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#243 Postautor: Portek » 25 lipca 2006, o 20:09

A moze poprostu Stead nie chce jezdzic w szwedzkiej lidze, dlatego nie ma klubu.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#244 Postautor: Drabol » 25 lipca 2006, o 21:13

A ja was zaskocze obu. Simon ma klub w Szwecji. Masarna Avesta. Przejechał trzy spotkania, dlatego jest nieskalsyfikowany. Średnia ma niską - 1,4 na bieg, ale warto zwrócić uwagę z kim jezdzi w tym zespole. Z zawodnikami z GP - Rickardsson,Adams,Lindback a do tego Lindgren,Alden etc.

Swoją drogą, może Stead? :P

garsija_montex

#245 Postautor: garsija_montex » 25 lipca 2006, o 21:19

A tak odbiegając od tematu Simon jeżdził u Nas w 2000 roku :)

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#246 Postautor: Portek » 25 lipca 2006, o 21:34

Drabol pisze:A ja was zaskocze obu. Simon ma klub w Szwecji. Masarna Avesta.

Ja tam ligami zagranicznymi za bardzo sie nie interesuje, zaufalem na slowo Åšliwkowi, jak widac zbyt pochopnie :wink:

Awatar użytkownika
extreame
Kontakt:

#247 Postautor: extreame » 25 lipca 2006, o 21:39

No, ale nie oszukujmy się Stead na pierwszą lige nie byłby zły...Ja bym był za jazdą w Tż-cie tego zawodnika
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#248 Postautor: Koper » 25 lipca 2006, o 21:41

garsija_montex pisze:A tak odbiegając od tematu Simon jeżdził u Nas w 2000 roku :)
U nas z Rawiczem zdobyl 13 punktow w 6 startach (2,2,2,2,2,3) a na wyjezdzie w Rawiczu 7 (0,2,3,1,1).

cienki bolek

#250 Postautor: cienki bolek » 25 lipca 2006, o 22:34

witam wszystkich

rozpatrzylem wszystkie mozliwosci i z tych zawodnikow bym wibieral sklad na sezon 2007

seniorzy:

1. jacek rempała
2. michał szczepaniak
3. grzesio knapp
4. daniel jeleniewski
5. piotr świderski
6. tomasz jędrzejak
7. adam skórnicki
8. marcin rempała
9. krzysztof jabłoński
10. krystian klecha
11. zbigniew suchecki

juniorzy:

1. rafał klimek
2. maciek michaluk
3. karol polak
...

obcokrajowcy:

1. peter karlsson
2. adam shields
3. lee richardson
4. michael max
5. bjarne pedersen
6. t..d wiltshire (nie wiem jak to sie pisze ) :oops:
7. niklas klingberg
8. lubos tomicek
9. andreass messing
10. jurica pavlic
11. david ruud
12. kenneth bjerre

tak mozna by wymieniac prawie ze bez konca bo zawsze komus ktos moze nie pasowac ale ja podalem tylko propozycje ktore mozna by rozpatrzyc

pozdro