Polska Mistrzem Europy Par

liga polska, ligi zagraniczne, GP
Wiadomość
Autor
Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

Polska Mistrzem Europy Par

#1 Postautor: Manitou » 13 czerwca 2005, o 08:40

Panie i panowie. Od wczoraj jesteśmy mistrzami Europy, a na forum cisza jak makiem zasiał :?: Czyżbyście, jak niektóre federacje, zbojkotowali ten turniej :?: :wink: Co prawda obsada była baaardzo okrojona(właśnie przez ten bojkot)a sam turniej do najciekawszych nie należał, ale wynik w historii żużla pozostaje :mrgreen:
Mi osobiście bardzo podobał się argentyński Włoch Emiliano Sanchez. Nie zdobył on zbyt wielu punktów, ale waleczności mu odmówić nie można. Jak na człowieka z Ameryki Południowej zaskoczył mnie swoją postawą in plus.
Polakom chciałbym z tego miejsca pogratulować tytułu i życzyć aby go w przyszłym roku obronili już w normalnych warunkach(z Angolami, Duńczykami, Szwedami).

JAG
Senior

#2 Postautor: JAG » 13 czerwca 2005, o 12:54

prawda że zawody nie należały do najciekawszych ale wynik jest wynik :wink:
co prawda umknęło mi kilka biegów ale po tych które widziałam coś już napisac mogę.
zgadzam się z Manitou że Sanchez nieźle pomykał czego absolutnie bym się nie spodziewała.starał sie tez Korolew.
nasi b.dobrze wychodzili spod tasmy,podobnie jak Czesi i nie musieli sie zbyt wysilać.bardzo ładna walka Janusza Kołodzieja który minął na trasie 2 Węgrów.
bardzo ładna jazda parą Brhela i A.Drymla,bardzo koleżeńska postawa Zagara który zwalniał i czekał na kolege ściganego przez Korolewa.
kto mi powie gdzie nasi stracili punkcik bo tego biegu akurat nie widziałam,moze 8 z Czechami??
:),czasami :(

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#3 Postautor: jas » 13 czerwca 2005, o 15:06

Kasprzak z Czechami stracil
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#4 Postautor: Prymus » 13 czerwca 2005, o 15:15

jas pisze:Kasprzak z Czechami stracil

Ale na ostatnim łuku jego akcja była przednia. i tylko dzięki niej Polska wygrała.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#5 Postautor: papi » 13 czerwca 2005, o 19:59

co prawda nie oglądałem zawodów, ale z taką obsadą turnieju to wstyd byłoby nie wygrać. Tym bardziej, że odbywa się w Polsce. Brhel czy Dryml to nie są zawodnicy, ktorzy mogą rywalizować z naszymi zawodnikami. Nawet tymi, ktorzy w reprezentacji startują rzadko :x Niestety nic nie wskazuje na to, by Szwecja, Dania i W. Brytania zaczely jeździć w tych mistrzostwach. Zapewne gdyby nawet wystartowali to pewnie w kardze znaleźliby się S. Stead, D. Howe, R. Pedersen czy bracia Davidsson. Chyba nie o to wszystkim chodzi. Lepiej zastanowić się nad sensem rozgrywania ME par podczas gdy jest DPŚ. A tam startować chcą wszyscy, poza niektorymi Polakami, ktorym jest to nie na reke :evil: W tym roku druzynowe mistrzostwa świata odbeda sie w Polsce i na pewno zawody beda bardziej udane, choć i tak raczej trybun nie zapelnią :? Kilka lat temu ta sama impreza u nas skonczyla sie wielką klapą, tyle ze startowaly wowczas takie druzyny jak Włochy, Niemcy itp. Być może teraz po zmniejszeniu liczby uczestnikow bedzie ciekawiej i zachęci to kibicow do pojscia na stadion :)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#7 Postautor: papi » 13 czerwca 2005, o 20:10

Gawrzyk pisze:Co? Jaka klapa? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ja byłem na finale pierwszej edycji SWC we Wrocku i była to jedna z najlepszych imprez na jakich byłem. Ludzi masa, skład przedni, do tego jeździli po 5. I gdyby nie cykor Krzyżaniak mielibyśmy złoto, a tak wygrały Kangury...

chodziło mi ogolnie o zawody. Chyba mi nie powiesz, że eliminacje (obdywały sie bodajże we Wrocku i Gdańsku) przyniosły sukces :x Finał owszem, ale DPŚ to nie tylko finał, ale tez 3 eliminacje i baraż dlatego w sumie trudno powiedzieć żeby ten turniej można bylo uznać za udany :x