Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka
Re: Darek Sprawka <klap klap>
Nie ma żadnych licencji na maszyne startową. Byle Bolek moze ją zrobic.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Z tego co ja zrozumiałem, to ta maszyna startowa za 100 tyś to taka jaka jest na motoarenie w Toruniu, najnowszej generacji, pneumatyczna, sterowana komputerem i całą odpowiednią instalacją, ale chyba aktualnie można tylką taką kupić w Polsce i nasi będą próbowali odrestaurować tą naszą starą, chociaż jeszcze szukają tańszej w innych państwach.
Ostatnio zmieniony 4 lutego 2011, o 23:13 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukam, szukam... w internecie odpowiedzi na to pytanie chyba nie ma.
Jak dla mnie to najzwyczajniejsza bzdura.
A jeśli to prawda co mówi prezes-dyrektor... to ja wyrażam chęć podjęcia się zorganizowania takiej maszyny za połowę tej ceny, czyli 50tys zł
Jak dla mnie to najzwyczajniejsza bzdura.
A jeśli to prawda co mówi prezes-dyrektor... to ja wyrażam chęć podjęcia się zorganizowania takiej maszyny za połowę tej ceny, czyli 50tys zł
Z tego co ja widziałem to na każdym torze jest inna maszyna startowa robiona przez miejscowych szpeców.
Niech zrobią prace dyplomową w technikum elektronicznym za 1 tys zł
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
To jeszcze dodam ze nowa banda ze sklejki to koszt tez ok.100.000 PLN
A trzeba tez dodac że budżet całego Mosir w tym roku ma być mniejszy o ok.30% !
Tak samo okrojone są wydatki na sport
A trzeba tez dodac że budżet całego Mosir w tym roku ma być mniejszy o ok.30% !
Tak samo okrojone są wydatki na sport
harry pisze:Z tego co ja widziałem to na każdym torze jest inna maszyna startowa robiona przez miejscowych szpeców.
Jakas firma robi własnie kosztorys wymiany samej elektryki,maszyne wyremontują bracia Zającowie
To po co te pieprzenie o 100 000zł i wkurzanie ludzi?
Harry, czepiasz się. Powiedzieli po prostu ile kosztuje nowa maszyna, którą można aktualnie dostać w Polsce i tyle. Czym wkurzyli i kogo?
Nie czepiam się.
To Cz@rek tak napisał jakby kupno maszyny za stówę było jedyna opcja i przesądzoną.
Dopiero później okazało sie to co okazało.
To Cz@rek tak napisał jakby kupno maszyny za stówę było jedyna opcja i przesądzoną.
Dopiero później okazało sie to co okazało.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
jerry78 pisze:Z tego co ja zrozumiałem, to ta maszyna startowa za 100 tyś to taka jaka jest na motoarenie w Toruniu, najnowszej generacji, pneumatyczna, sterowana komputerem i całą odpowiednią instalacją, ale chyba aktualnie można tylką taką kupić w Polsce i nasi będą próbowali odrestaurować tą naszą starą, chociaż jeszcze szukają tańszej w innych państwach.
Pneumatyczna? Nie wydaje mi się...po co mieliby udziwniać skoro elektormagnes to najprostsze i skuteczne rozwiązanie jesli nie jest tak stare jak na naszym stadionie...poza tym po co jakieś sterowanie komputerem gdzie do uruchomienia wystarczy jeden guzik aby zwolnić zamek maszyny startowej
Poniżej wklejam text ze sportowych faktów z którego nie wynika że zastosowano tam jakieś innowacyjne rozwiązania pneumatyczno-procesorowe w przypadku maszyny startowej, która jesli rzeczywiście kosztowała 100 tys złotych to jak się okazuje mimo to zdarzało się że była zawodna:
Rzeczywiście w pierwszych sześciu biegach taśma szła nierówno, to znaczy zamek maszyny startowej od strony
trybuny minimalnie później zwalniał taśmę. Przez to zawodnicy z zewnętrznych pól startowych mieli utrudnione zadanie. Od siódmego wyścigu, kiedy wspólnie z sędzią sprawdziliśmy działanie maszyny startowej, nie było już takich problemów. Myślę, że na ekstraligowym poziomie nie powinny mieć miejsca takie sytuacje, aczkolwiek jest to złośliwość rzeczy martwych i trudno to przewidzieć - powiedział Kryjom.
Źródło: http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... bax-torun/
ok, na szczęście widać u nich ogromną determinację (i to wszystkich członków zarządu) i nie dopuszczają do siebie myśli, że mogą nie zdążyć chociaż ogromnym zagrożeniem może być pogoda, więc za nią mamy trzymać kciuki 
harry pisze:Nie ma żadnych licencji na maszyne startową. Byle Bolek moze ją zrobic.
Chodzilo mi o licencje na jazde w lidze, co wiaze sie miedzy innymi (u nas) ze szwankujaca maszyna startowa.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Koper pisze:jerry78 pisze:Z tego co ja zrozumiałem, to ta maszyna startowa za 100 tyś to taka jaka jest na motoarenie w Toruniu, najnowszej generacji, pneumatyczna, sterowana komputerem i całą odpowiednią instalacją, ale chyba aktualnie można tylką taką kupić w Polsce i nasi będą próbowali odrestaurować tą naszą starą, chociaż jeszcze szukają tańszej w innych państwach.
Pneumatyczna? Nie wydaje mi się...po co mieliby udziwniać skoro elektormagnes to najprostsze i skuteczne rozwiązanie jesli nie jest tak stare jak na naszym stadionie...poza tym po co jakieś sterowanie komputerem gdzie do uruchomienia wystarczy jeden guzik aby zwolnić zamek maszyny startowej![]()
Przekazałem mniej więcej to co mówił wiceprezes Adamczuk, ale może jak DJ Pepe wrzuci swoje nagranie, to będzie bardziej precyzyjnie.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Ja nie podważam cytatów tego co było mówione. Po prostu wyraziłem swoje zdziwienie takim rozwiązaniem tzn. zastosowanie pneumatyki sterowanej komputerem, które dla mnie jako laika w tym temacie wydało się po prostu niepotrzebnym skomplikowaniem prostego tematu...
nie potrzebna pneumatyka sterowana komputerowo, wystarczy maszyna startowa z wbudowaną czerwoną diodą 
no chyba, że tamta ma opcję, że dla każdego pola startowego taśma idzie inaczej.
Nasza maszyna na którymś meczu dostała sympatyczną nazwę: "dru-ga strona od-po-wiada!"
no chyba, że tamta ma opcję, że dla każdego pola startowego taśma idzie inaczej.
Nasza maszyna na którymś meczu dostała sympatyczną nazwę: "dru-ga strona od-po-wiada!"
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Nie prościej byłoby kupić gumę( ok 1 zł za metr). Ja się poświęcę i będę stał na starcie ze słuchawką w uchu. Jak sędzia da znać to puszczę gumę.
Spotkanie trwało 2 godz. Nagrałem 13 filmików przeważnie trwających od 7 do 15 min.[ wiadomo - wymogi You Tube] z 5 - 10 sekundowymi przerwami Należy jednak uzbroić się w cierpliwość! Filmiki postaram się umieścić "na tygodniu", ponieważ w weekend linie są tak przeciążone [najlepiej "przyjmują" krótkie 2 - 3 minutowe filmy], że teraz mnie cały czas "wyrzuca"
http://www.youtube.com/watch?v=giV6HlUiuKk
DJPEPE pisze:Spotkanie trwało 2 godz. Nagrałem 13 filmików przeważnie trwających od 7 do 15 min.[ wiadomo - wymogi You Tube] z 5 - 10 sekundowymi przerwami Należy jednak uzbroić się w cierpliwość! Filmiki postaram się umieścić "na tygodniu", ponieważ w weekend linie są tak przeciążone [najlepiej "przyjmują" krótkie 2 - 3 minutowe filmy], że teraz mnie cały czas "wyrzuca"
nie wiem w jakiej jakosci sa te filmiki(ich rozszerzenie) i ile zajmują, ale moze zamiast na youtube wrzucisz na jakis serwis typu : www.speedyshare.com <- to jest do 200mb bez kont i limitow predkosci.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
- niespokojny
- Trener
Dobre rozwiazanie dal Stereo.
A ja mam pytanie, jakiego koloru beda kewlary?
A ja mam pytanie, jakiego koloru beda kewlary?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Nie kevlary tylko dresy a'la Koldi. Kolory górnicze 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- niespokojny
- Trener
Powiedz, ze zartujesz
I dlaczego nie ustalili wypozczenia Tadka Kostro jako goscia?
I dlaczego nie ustalili wypozczenia Tadka Kostro jako goscia?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Nie żartuję, pisze to co słyszałem (jeśli źle słyszałem to niech mnie ktoś poprawi).
Co do Tadzia to jeśli ma być podstawowym juniorem w Tarnowie to ciężko będzie żeby sie rozdwoił... W "gości" będą szli raczej zawodnicy nie łapiący sie do składu.
Co do Tadzia to jeśli ma być podstawowym juniorem w Tarnowie to ciężko będzie żeby sie rozdwoił... W "gości" będą szli raczej zawodnicy nie łapiący sie do składu.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:Nie kevlary tylko dresy a'la Koldi. Kolory górnicze
Górnicze czytaj żałobne?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.