Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Darek Sprawka <klap klap>

#101 Postautor: harry » 4 lutego 2011, o 23:04

Nie ma żadnych licencji na maszyne startową. Byle Bolek moze ją zrobic.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jerry78
Trener

#102 Postautor: jerry78 » 4 lutego 2011, o 23:12

Z tego co ja zrozumiałem, to ta maszyna startowa za 100 tyś to taka jaka jest na motoarenie w Toruniu, najnowszej generacji, pneumatyczna, sterowana komputerem i całą odpowiednią instalacją, ale chyba aktualnie można tylką taką kupić w Polsce i nasi będą próbowali odrestaurować tą naszą starą, chociaż jeszcze szukają tańszej w innych państwach.
Ostatnio zmieniony 4 lutego 2011, o 23:13 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#103 Postautor: istred » 4 lutego 2011, o 23:13

Szukam, szukam... w internecie odpowiedzi na to pytanie chyba nie ma.

Jak dla mnie to najzwyczajniejsza bzdura.

A jeśli to prawda co mówi prezes-dyrektor... to ja wyrażam chęć podjęcia się zorganizowania takiej maszyny za połowę tej ceny, czyli 50tys zł 8)

harry
Trener

#104 Postautor: harry » 4 lutego 2011, o 23:15

Z tego co ja widziałem to na każdym torze jest inna maszyna startowa robiona przez miejscowych szpeców.
Niech zrobią prace dyplomową w technikum elektronicznym za 1 tys zł
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#105 Postautor: Cz@rek » 4 lutego 2011, o 23:19

To jeszcze dodam ze nowa banda ze sklejki to koszt tez ok.100.000 PLN 8)
A trzeba tez dodac że budżet całego Mosir w tym roku ma być mniejszy o ok.30% !
Tak samo okrojone są wydatki na sport :?

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#106 Postautor: Cz@rek » 4 lutego 2011, o 23:21

harry pisze:Z tego co ja widziałem to na każdym torze jest inna maszyna startowa robiona przez miejscowych szpeców.
Niech zrobią prace dyplomową w technikum elektronicznym za 1 tys zł

Jakas firma robi własnie kosztorys wymiany samej elektryki,maszyne wyremontują bracia Zającowie

harry
Trener

#107 Postautor: harry » 4 lutego 2011, o 23:29

To po co te pieprzenie o 100 000zł i wkurzanie ludzi?

jerry78
Trener

#108 Postautor: jerry78 » 4 lutego 2011, o 23:33

Harry, czepiasz się. Powiedzieli po prostu ile kosztuje nowa maszyna, którą można aktualnie dostać w Polsce i tyle. Czym wkurzyli i kogo?

harry
Trener

#109 Postautor: harry » 4 lutego 2011, o 23:36

Nie czepiam się.
To Cz@rek tak napisał jakby kupno maszyny za stówę było jedyna opcja i przesądzoną.
Dopiero później okazało sie to co okazało.

Koper
Trener
Kontakt:

#110 Postautor: Koper » 4 lutego 2011, o 23:38

jerry78 pisze:Z tego co ja zrozumiałem, to ta maszyna startowa za 100 tyś to taka jaka jest na motoarenie w Toruniu, najnowszej generacji, pneumatyczna, sterowana komputerem i całą odpowiednią instalacją, ale chyba aktualnie można tylką taką kupić w Polsce i nasi będą próbowali odrestaurować tą naszą starą, chociaż jeszcze szukają tańszej w innych państwach.

Pneumatyczna? Nie wydaje mi się...po co mieliby udziwniać skoro elektormagnes to najprostsze i skuteczne rozwiązanie jesli nie jest tak stare jak na naszym stadionie...poza tym po co jakieś sterowanie komputerem gdzie do uruchomienia wystarczy jeden guzik aby zwolnić zamek maszyny startowej :shock:

Poniżej wklejam text ze sportowych faktów z którego nie wynika że zastosowano tam jakieś innowacyjne rozwiązania pneumatyczno-procesorowe w przypadku maszyny startowej, która jesli rzeczywiście kosztowała 100 tys złotych to jak się okazuje mimo to zdarzało się że była zawodna:
Rzeczywiście w pierwszych sześciu biegach taśma szła nierówno, to znaczy zamek maszyny startowej od strony
trybuny minimalnie później zwalniał taśmę. Przez to zawodnicy z zewnętrznych pól startowych mieli utrudnione zadanie. Od siódmego wyścigu, kiedy wspólnie z sędzią sprawdziliśmy działanie maszyny startowej, nie było już takich problemów. Myślę, że na ekstraligowym poziomie nie powinny mieć miejsca takie sytuacje, aczkolwiek jest to złośliwość rzeczy martwych i trudno to przewidzieć - powiedział Kryjom.

Źródło: http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... bax-torun/

jerry78
Trener

#111 Postautor: jerry78 » 4 lutego 2011, o 23:39

ok, na szczęście widać u nich ogromną determinację (i to wszystkich członków zarządu) i nie dopuszczają do siebie myśli, że mogą nie zdążyć chociaż ogromnym zagrożeniem może być pogoda, więc za nią mamy trzymać kciuki ;)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#112 Postautor: RadeKas » 4 lutego 2011, o 23:39

harry pisze:Nie ma żadnych licencji na maszyne startową. Byle Bolek moze ją zrobic.

Chodzilo mi o licencje na jazde w lidze, co wiaze sie miedzy innymi (u nas) ze szwankujaca maszyna startowa.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

jerry78
Trener

#113 Postautor: jerry78 » 4 lutego 2011, o 23:46

Koper pisze:
jerry78 pisze:Z tego co ja zrozumiałem, to ta maszyna startowa za 100 tyś to taka jaka jest na motoarenie w Toruniu, najnowszej generacji, pneumatyczna, sterowana komputerem i całą odpowiednią instalacją, ale chyba aktualnie można tylką taką kupić w Polsce i nasi będą próbowali odrestaurować tą naszą starą, chociaż jeszcze szukają tańszej w innych państwach.

Pneumatyczna? Nie wydaje mi się...po co mieliby udziwniać skoro elektormagnes to najprostsze i skuteczne rozwiązanie jesli nie jest tak stare jak na naszym stadionie...poza tym po co jakieś sterowanie komputerem gdzie do uruchomienia wystarczy jeden guzik aby zwolnić zamek maszyny startowej :shock:

Przekazałem mniej więcej to co mówił wiceprezes Adamczuk, ale może jak DJ Pepe wrzuci swoje nagranie, to będzie bardziej precyzyjnie.

Koper
Trener
Kontakt:

#114 Postautor: Koper » 4 lutego 2011, o 23:48

Ja nie podważam cytatów tego co było mówione. Po prostu wyraziłem swoje zdziwienie takim rozwiązaniem tzn. zastosowanie pneumatyki sterowanej komputerem, które dla mnie jako laika w tym temacie wydało się po prostu niepotrzebnym skomplikowaniem prostego tematu...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#115 Postautor: ravajas » 5 lutego 2011, o 00:42

nie potrzebna pneumatyka sterowana komputerowo, wystarczy maszyna startowa z wbudowaną czerwoną diodą ;)
no chyba, że tamta ma opcję, że dla każdego pola startowego taśma idzie inaczej.
Nasza maszyna na którymś meczu dostała sympatyczną nazwę: "dru-ga strona od-po-wiada!"
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#116 Postautor: GIGI » 5 lutego 2011, o 09:56

Nie prościej byłoby kupić gumę( ok 1 zł za metr). Ja się poświęcę i będę stał na starcie ze słuchawką w uchu. Jak sędzia da znać to puszczę gumę.

DJPEPE
Junior

#117 Postautor: DJPEPE » 5 lutego 2011, o 10:30

Spotkanie trwało 2 godz. Nagrałem 13 filmików przeważnie trwających od 7 do 15 min.[ wiadomo - wymogi You Tube] z 5 - 10 sekundowymi przerwami Należy jednak uzbroić się w cierpliwość! Filmiki postaram się umieścić "na tygodniu", ponieważ w weekend linie są tak przeciążone [najlepiej "przyjmują" krótkie 2 - 3 minutowe filmy], że teraz mnie cały czas "wyrzuca"
http://www.youtube.com/watch?v=giV6HlUiuKk

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#118 Postautor: Hayden » 5 lutego 2011, o 11:01

Dzieki DJ :]
Motor mocny

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#119 Postautor: Stereeo » 5 lutego 2011, o 11:03

DJPEPE pisze:Spotkanie trwało 2 godz. Nagrałem 13 filmików przeważnie trwających od 7 do 15 min.[ wiadomo - wymogi You Tube] z 5 - 10 sekundowymi przerwami Należy jednak uzbroić się w cierpliwość! Filmiki postaram się umieścić "na tygodniu", ponieważ w weekend linie są tak przeciążone [najlepiej "przyjmują" krótkie 2 - 3 minutowe filmy], że teraz mnie cały czas "wyrzuca"
http://www.youtube.com/watch?v=giV6HlUiuKk

nie wiem w jakiej jakosci sa te filmiki(ich rozszerzenie) i ile zajmują, ale moze zamiast na youtube wrzucisz na jakis serwis typu : www.speedyshare.com <- to jest do 200mb bez kont i limitow predkosci.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#120 Postautor: niespokojny » 5 lutego 2011, o 13:00

Dobre rozwiazanie dal Stereo.

A ja mam pytanie, jakiego koloru beda kewlary? :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

meesha
Trener
Kontakt:

#121 Postautor: meesha » 5 lutego 2011, o 13:01

Nie kevlary tylko dresy a'la Koldi. Kolory górnicze 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#122 Postautor: niespokojny » 5 lutego 2011, o 13:04

Powiedz, ze zartujesz :lol:

I dlaczego nie ustalili wypozczenia Tadka Kostro jako goscia?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Speedway-Mati
Zawodowiec

#123 Postautor: Speedway-Mati » 5 lutego 2011, o 13:05

meesha nie żartuje.
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#124 Postautor: meesha » 5 lutego 2011, o 13:08

Nie żartuję, pisze to co słyszałem (jeśli źle słyszałem to niech mnie ktoś poprawi).
Co do Tadzia to jeśli ma być podstawowym juniorem w Tarnowie to ciężko będzie żeby sie rozdwoił... W "gości" będą szli raczej zawodnicy nie łapiący sie do składu.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#125 Postautor: kibicLBN » 5 lutego 2011, o 13:11

meesha pisze:Nie kevlary tylko dresy a'la Koldi. Kolory górnicze 8)

Górnicze czytaj żałobne? 8) Poza czarnym to chyba zdobniki złote i czerwone/białe mają.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.