Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#4101 Postautor: Kubbas » 2 stycznia 2006, o 17:50

Niestety ale coraz gorzej tez wyglada sprawa startow Jelenia w Lublinie

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#4102 Postautor: ravajas » 2 stycznia 2006, o 17:52

fcb pisze:ps.obiło mi się o uszy że w styczniu do sipmy miał dołączyć jakiś drugi sponsor strategiczny, wie ktoś coś o tym ????????????????

już przed sezonem 2005 mówiło się, ze Perła jest zainteresowana, ale druzyna musi mieć ambitny cel. może to o nich chodzi?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#4103 Postautor: wojtas » 2 stycznia 2006, o 18:18

fcb pisze: Pietrzyk mówicie ? dla mnie to jest coś w rodzaju Grześka Kanppa zdecydowanie wolałbym Czerwińskiego.

I liga 2005:
12. Grzegorz Knapp śr. bieg. - 1,987
22. Artur Pietrzyk 1,867

Niewiele, ale jednak Grzechu lepszy. A skoro mowilo sie ze Knapp to "najslabsze ogniwo" wsrod lubelskich seniorow to po co nam zawodnik potencjalnie jeszcze slabszy??
Obrazek

Holly

#4104 Postautor: Holly » 2 stycznia 2006, o 18:22

Przestańcie z takimi cieniasami jak Pietrzyk czy Jabłoński , to już przegięcie.Tomek Piszcz bije ich na głowe i w dodatku lublinianin.
Zespół trzeba wzmocnić , a Pietrzyki i Jabłońskie mogą być wzmocnieniem dla II-ligowego Opola.
Wystrarczy : Czerwiński , Piszcz i Kennett i pozamiatane.

Awatar użytkownika
Gabor

#4105 Postautor: Gabor » 2 stycznia 2006, o 18:28

Jaga pisze:
Gabor pisze:Zawodnik nie ma być fajny tylko punkty robić :wink:

No punkty musi robić ale ważne jest też żeby kibicowi przypadł do gustu 8)

Ano musi , ale chyba się ze mną zgodzisz , że przypaść do gustu może tylko postawą na torze a nie uśmieszkami (ala Pulpet) w parku maszyn czy opowiadaniem "bajek" w wywiadach .

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#4106 Postautor: Jaga » 2 stycznia 2006, o 18:34

Gabor pisze:
Jaga pisze:
Gabor pisze:Zawodnik nie ma być fajny tylko punkty robić :wink:

No punkty musi robić ale ważne jest też żeby kibicowi przypadł do gustu 8)

Ano musi , ale chyba się ze mną zgodzisz , że przypaść do gustu może tylko postawą na torze a nie uśmieszkami (ala Pulpet) w parku maszyn czy opowiadaniem "bajek" w wywiadach .

No oczywiście tu masz racje ... z tym ze tez Ty musisz się ze mną zgodzić że jeśli takowy zawodnik raz podpadł kibicom to oni beda mu krzywde długie lata pamiętać 8)
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#4107 Postautor: boxing » 2 stycznia 2006, o 18:59

Co do Chrzanowskiego - nie wiem, czy ma ochote jezdzic w 1 lidze, nie wiem jakie ma wymagania finansowe (kontrakt Holty z pewnoscia dziala na wyobraznie zawodnikow), ale bez dwoch zdan bylby bardzo duzym wzmocnieniem w 1 lidze; zdecydowanie jest to material na czolowkie 1 ligi a zarazem ogniwo, ktorego po ewentualnym awansie do e-ligi nie trzeba wymieniac. Wiekszosc e-ligowcow ma skompletowane sklady, Jagus ma na dniach podpisac w Toruniu, Marma niezle sie szarpnela na Pedersena i Holte - zatem pozostaje tradycyjnie napisac, ze nie zaszkodzi zapytac Chrzanowskiego o jego warunki - chocby po to, zeby miec pojecie, jakich pieniedzy zadaja e-ligowcy lepsi od Swista czy Rempaly - a takich bedziemy musieli kontraktowac juz za rok :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#4108 Postautor: Talib » 2 stycznia 2006, o 19:26

Chrzanowski? A to nie Toruń? :)

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#4109 Postautor: Speedway » 2 stycznia 2006, o 19:34

Fork pisze:Artur Pietrzyk ma doświadczenie i to duże...
Jezdził przeciez w Esktralidze !!
I do kontuzji radził sobie dobrze....
Przy dobrym sprzęcie będzie dobrze jezdził w 1 lidze :)
[...]

Denerwują mnie takie argumenty niesamowice!!! Ile razy to już słyszałem takie tłumaczenia zawodników którym po prostu brakuje umiejętności. Często spotykam się też z podobnymi bzdurami w wywiadach z drugoligowymi miernotami w "Tygodniku Żużlowym". Prawda jest taka że dobry sprzęt w pierwszej lidze mają praktycznie wszyscy i jeśli zawodnik jest kiepski to sprzęt nie może być dla niego żadnym ratunkiem.

A wracając do Pietrzyka to przecież kompletne nieporozumienie :evil:
Ostrów kontraktuje trójke najlepszych zawodników ligi z poprzedniego sezonu a my chcąc walczyć o Elige mamy brać zawodnika, który już w roku ubiegłym nie miał tam miejsca w składzie!?
Jedyne nazwiska pozostałe na rynku a jednocześnie przydatne to Czerwiński i Chrzanowski oczywiście. Pozostali są sporo słabsi od naszych zawodników. Z kolei na pozycji juniora przydałby się M.Jabłoński (oczywiście o ile jego umowa z Wybrzeżem straci ważność)

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#4110 Postautor: dilucio » 3 stycznia 2006, o 00:46

Kubbas pisze:Niestety ale coraz gorzej tez wyglada sprawa startow Jelenia w Lublinie

jedynym rodowitym lublinianinem w podstawowym składzie będzie Daniel Jeleniewski, z którym w dalszym ciągu prowadzone są rozmowy i jak twierdzi dyrektor Bogusław Kasiński - "dla niego jest miejsce w tej drużynie i sądzę, że on o tym dobrze wie. Teraz wszystko zależy od niego".

Ciekawe co z tego wyjdzie.

Źródło: "Lubelski Sport Express"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4111 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 01:12

Denerwują mnie takie argumenty niesamowice!!! Ile razy to już słyszałem takie tłumaczenia zawodników którym po prostu brakuje umiejętności. Często spotykam się też z podobnymi bzdurami w wywiadach z drugoligowymi miernotami w "Tygodniku Żużlowym". Prawda jest taka że dobry sprzęt w pierwszej lidze mają praktycznie wszyscy i jeśli zawodnik jest kiepski to sprzęt nie może być dla niego żadnym ratunkiem.
A wracając do Pietrzyka to przecież kompletne nieporozumienie :evil:
Ostrów kontraktuje trójke najlepszych zawodników ligi z poprzedniego sezonu a my chcąc walczyć o Elige mamy brać zawodnika, który już w roku ubiegłym nie miał tam miejsca w składzie!?
Jedyne nazwiska pozostałe na rynku a jednocześnie przydatne to Czerwiński i Chrzanowski oczywiście.

Podpisuję się obiema rękami - dosyć już międlenia - "nie trafiłem ze sprzętem". Trzeba kontraktować zawodników, którzy nie mają z tym problemów. Pietrzyk? A kto to jest? A może poszukajmy po Woźniakach i Zywertowskich? Chrzanowski i Czerwiński to jedyne dwa nazwiska, które jeszcze przeżyję - ale radować się specjalnie nie będę.

Danio

#4112 Postautor: Danio » 3 stycznia 2006, o 07:24

Gelo napisał:
Nie wiem skąd Ci sie wziął sponsor na GP skoro tam nie bedzie jezdził.

Gelu skoro jesteś takim wielkim znawcą żużla to powinieneś wiedzieć że "Chrzanek" jest jako rezerwowy w turnieju GP 2006!
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_gp.php?id=1089884885
Także zapewne wystąpi w minimum pewnie 2 turniejach. Więc jak sądzisz nie potrzebny jest jemu w dalszym ciągu sponsor na te GP? :D

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#4113 Postautor: jas » 3 stycznia 2006, o 08:40

ja mysle, ze ciekawa propozycja jest rowniez Charlie Gjedde. moglby podniesc poziom konkurencji pomiedzy Grzechem i Shieldsem, co mogloby nam tylko wyjsc na lepsze.

no i koniecznie jeszcze jakis junior, bo wtej formacji nie mamy rezerwy
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4114 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 08:43

Gelu skoro jesteś takim wielkim znawcą żużla to powinieneś wiedzieć że "Chrzanek" jest jako rezerwowy w turnieju GP 2006!

Czy oby na pewno wiesz co to znaczy być rezerwowym? Bo mam wątpliwości

Danio

#4115 Postautor: Danio » 3 stycznia 2006, o 09:08

Czy oby na pewno wiesz co to znaczy być rezerwowym?

No to zdziwię Cię :D Doskonale wiem! Dobra teraz na poważnie. Wiadomo, że zawodnik rezerwowy nie ma nigdzie zagwarantowane że może wystąpić w jakimś turnieju. Ale nie sądze aby każdy zawodnik rezerwowy a w tym i Chrzanek nie myślał pozytywnie że może nastąpić taka sytacja iż wskoczy na któryś turniej. Dlatego na wszelki wypadek taki zawodnik musi mieć mimo to zapewnione fundusze na sprzęt, różne koszty itp.

yrastanisław

#4116 Postautor: yrastanisÅ‚aw » 3 stycznia 2006, o 09:34

Podejrzewam, że Chrzan mógłby jeździć w 1 lidze pod warunkiem, że dostałby szybko dobrą ofertę a dobra oferta to wydaje mi się, że możliwość zarobienia w sezonie ok. 400-500 tys zł. Przy nazwisku Czerwińskiego widnieje 250 tys plus to co on dostałby za sezon to myślę, że suma sumarum wyszłoby to samo.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4117 Postautor: bkapusta » 3 stycznia 2006, o 09:46

yrastanisław pisze:Podejrzewam, że Chrzan mógłby jeździć w 1 lidze pod warunkiem, że dostałby szybko dobrą ofertę a dobra oferta to wydaje mi się, że możliwość zarobienia w sezonie ok. 400-500 tys zł. Przy nazwisku Czerwińskiego widnieje 250 tys plus to co on dostałby za sezon to myślę, że suma sumarum wyszłoby to samo.

Nikt o zdrowych zmyslach przeciez nie zaplaci za Czerwinskiego 250 000. ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Danio

#4118 Postautor: Danio » 3 stycznia 2006, o 09:54

Nikt o zdrowych zmyslach przeciez nie zaplaci za Czerwinskiego 250 000.

I dlatego do tej pory w Lublinie nie podpisał "Sałata" A powracając do tematu Chrzanka, to w dalszym ciągu nie jest to tani zawodnik jak kiedyś kiedy przychodził do Gdańska by się odbudować, dlatego nawet nie marze o nim w naszym Klubie i realnie myśląc zaproponowałem kandydaturę Jabłuszka( który jest chyba w naszych finansowych możliwościach ) ale tylko wtedy gdy Klub nie podpisze z Sałatą czy Piszczem, Jeleniem.

YNOS

#4119 Postautor: YNOS » 3 stycznia 2006, o 11:46

Tylko nieporawni optymiści moga wierzyc w to że Chrzanowski bedzie jeżdził w Lublinie.Natomiast zatrudnienie Czerwińskiego byłoby na prawdę sporą niespodzianką.Pozdrawiam

Danio

#4120 Postautor: Danio » 3 stycznia 2006, o 11:59

Z resztą Chrzanowskim bardzo zainteresowany jest Rzeszów i coś myśle że tym tajemniczym zawodnikiem który ma u nich dziś podobno podpisać będzie właśnie "Chrzanek"

yrastanisław

#4121 Postautor: yrastanisÅ‚aw » 3 stycznia 2006, o 12:01

YNOS pisze:Tylko nieporawni optymiści moga wierzyc w to że Chrzanowski bedzie jeżdził w Lublinie.Natomiast zatrudnienie Czerwińskiego byłoby na prawdę sporą niespodzianką.Pozdrawiam

Jeszcze wczoraj nikomu w Toruniu (o zwykłych kibicach piszę) przez myśl Bjarne nie przeszedł...aż tu nagle...
Lublin ma walczyć o ekstraligę więc zatrudnienie Chrzanka stawia nas na równej pozycji z Zieloną Górą i Ostrowem.
Zatrudnienie Czerwińskiego też będzie wzmocnieniem....ale bez gwarancji....

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4123 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 13:21

YNOS pisze:Tylko nieporawni optymiści moga wierzyc w to że Chrzanowski bedzie jeżdził w Lublinie.Natomiast zatrudnienie Czerwińskiego byłoby na prawdę sporą niespodzianką.Pozdrawiam

Tylko ci którzy poważnie myślą o awansie do ekstraligi myślą o poważnych wzmocnieniach. Chrzanek jest jednak lepszy od Sałaty.

rob7
Senior

#4124 Postautor: rob7 » 3 stycznia 2006, o 13:36

tylko ze przy problemach Gdańska, najprawdopodobniej trzy drużyny awansują do powiększonej e-ligi więc nie ma sensu ładować kasy w poważne zmocnienia, poważne wzmocnienia i poważna kasa to będzie potrzebna po ewentualnym awansie nawet z trzeciego miejsca

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4125 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2006, o 13:42

rob7 pisze:tylko ze przy problemach Gdańska, najprawdopodobniej trzy drużyny awansują do powiększonej e-ligi więc nie ma sensu ładować kasy w poważne zmocnienia, poważne wzmocnienia i poważna kasa to będzie potrzebna po ewentualnym awansie nawet z trzeciego miejsca

A jesteś pewny, że my z obecnym składem wygramy walkę o 3 miejsce z Gorzowem, Rybnikiem i Grudziadzem? Bo ja za to głowy nie dam. Szansa jaka sie otwiera - czyli powiększenie ligi zdarza się raz na 10-15 lat. Nie wolno jej zmarnować. Trzeba zrobic wszystko, zeby ją wykorzystać. A niepewny Rempała, juniorzy - zagadka, brak obcokrajowca z górnej półki powoduje, że musimy się ubezpieczać na wypadek jakiegoś niewypału.