Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#3951 Postautor: Łoptymista » 24 grudnia 2005, o 14:18

auganoff ty naprawdę nie kumasz o czym pisze Gelo :x Za wszelką cenę chcesz mu przypierdzielić tylko, nie wiesz jak i tylko się pyrgasz. Choinka ubrana? No to może lampki popoprawiaj.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#3952 Postautor: auganoff » 24 grudnia 2005, o 14:36

Łoptymista pisze:auganoff ty naprawdę nie kumasz o czym pisze Gelo :x Za wszelką cenę chcesz mu przypierdzielić tylko, nie wiesz jak i tylko się pyrgasz. Choinka ubrana? No to może lampki popoprawiaj.

Mylisz się Łoptymisto.
Co do choinki wziąłem sobie Twoje rady do serca :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3953 Postautor: Cooper » 24 grudnia 2005, o 14:49

auganoff pisze:
Łoptymista pisze:auganoff ty naprawdę nie kumasz o czym pisze Gelo :x Za wszelką cenę chcesz mu przypierdzielić tylko, nie wiesz jak i tylko się pyrgasz. Choinka ubrana? No to może lampki popoprawiaj.

Mylisz się Łoptymisto.
Co do choinki wziąłem sobie Twoje rady do serca :wink:

Zapraszamy na spotkanie FK w styczniu. Bedzie okazja poznac i jednego i drugiego :D
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3954 Postautor: Gelo » 24 grudnia 2005, o 15:04

Ok - nie porównuj możliwości zakontraktowania Śwista i Holty. Lepiej?Skoro nie rozumiesz skrótów myślowych, zawsze możesz liczyć na moją życzliwą pomoc w tym zakresie i bardziej rozbudowane, prostsze sformułowania. :wink:

Generalnie niewiele rozumiem z tego co piszesz, bo jesteś kompletnym laikiem w kwestiach żużlowych - bez urazy. A jak bede potrzebował pomocy - z pewnością sie odezwe.
Moja odpowiedź odnosiła się do Twojego stwierdzenia, że skoro mamy Śwista to jest to dowód, że mamy szansę także na Holtę, co jest kompletną bzdurą, bo to obecnie zawodnicy z zupełnie innej półki.

Logika też widze nie jest Twoją mocną stroną. I masz tendencje do wmawiania czegoś, czego nigdy nie było. Więc powtórze po raz trzeci - zachęcam klub do rozmów z Holtą . A czy jest szansa na kontrakt z nim? Nie wiem i dopóki nie będzie rozmów nie będe wiedział. Ale skąd Ty już dzisiaj wiesz na pewno że nie ma żadnych? Podejrzewam, że jedyna odpowiedz jaką mi podsuniesz , to " bo mi sie wydaje, że za drogi". Ale ja zamiast przypuszczeń - poczekam na stanowisko klubu. I przyjmę wszystko łącznie z najbardziej prawdopodobnym scenariuszem, że Holta walną cenę z kosmosu i był za drogi. Ale dopóki nie bedziemy negocjować - to się o tym nie przekonamy. ... a potem okazuje się, że Świst jest tańszy od Piszcza. Na to też masz jakieś wytłumaczenie swoimi przypuszczeniami? Trzeba próbować rozmów z każdym - a czy wyjdą z tego kontrakty - to zupełnie inna sprawa.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3955 Postautor: RadeKas » 24 grudnia 2005, o 15:11

Wracajac do Czerwinskiego, to wedle tematu na sportsboard Salata podpisal juz kontrakt w Gdansku, co ma byc ogloszone na dniach.

http://www.sportsboard.pl/Forum/viewthr ... enumber=20
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
j23

#3956 Postautor: j23 » 24 grudnia 2005, o 15:15

A może Zoltan Adorian albo Shandor Tihani > Co wy na to??????

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#3957 Postautor: auganoff » 24 grudnia 2005, o 15:23

Gelo pisze:Generalnie niewiele rozumiem z tego co piszesz, bo jesteś kompletnym laikiem w kwestiach żużlowych

Coś mi mówiło, że tego rodzaju argument się pojawi. :lol:
Gawrzyk pisał, że gdyby miał się pojawić sponsor, który byłby w stanie sfinansować starty Holty u nas, to przy takich kwotach bez problemu mógłby zostać sponsorem tytularnym. Wnioskuję z tego, że klub wie, jakie są wymagania Norwega i że nie jest w stanie ich spełnić. To wszystko.

P.S. Cooper - poproszę na PW info, kiedy takie spotkanie się odbędzie i jaka panuje na nim atmosfera - Gelo i Łoptymista już mnie chyba nie lubią, wolę nie ryzykować :wink: A tymczasem smacznego!

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3958 Postautor: boxing » 24 grudnia 2005, o 15:27

Gelo pisze: (...) zachęcam klub do rozmów z Holtą. A czy jest szansa na kontrakt z nim? Nie wiem i dopóki nie będzie rozmów nie będe wiedział.

Ja zachecam do rozmow z Louisem (chocby to mial byc kontrakt na 4 spotkania play-off) - nikt z klubu do tej pory jasno nie napisal, ze Anglik dostal od nas oferte i odmowil. Powtarza sie za to na zmiane mantra "nie pojedzie w polskiej lidze" i "jak gdzies to tylko w Rzeszowie". I zadnego jasnego stanowiska w stylu "dostal w grudniu oferte z Lublina i odmowil".
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3959 Postautor: boxing » 24 grudnia 2005, o 15:33

auganoff pisze:
Gelo pisze:Generalnie niewiele rozumiem z tego co piszesz, bo jesteś kompletnym laikiem w kwestiach żużlowych

Coś mi mówiło, że tego rodzaju argument się pojawi. :lol:

Auganoff - nie wiem czy Cie to pocieszy, ale ja tez jestem zakwalifikowany do grupy nie znajacej sie na zuzlu, zatem jezeli bedzie w styczniu jakies spotkanie to moze bedzie podzial na "loze ekspertow" i "loze laikow". Ja moglbym liczyc ewentualnie na miejsce w tej drugiej grupie :D

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#3960 Postautor: prt » 24 grudnia 2005, o 15:58

boxing pisze:ja tez jestem zakwalifikowany do grupy nie znajacej sie na zuzlu, zatem jezeli bedzie w styczniu jakies spotkanie to moze bedzie podzial na "loze ekspertow" i "loze laikow". Ja moglbym liczyc ewentualnie na miejsce w tej drugiej grupie :D

ja też chcę! ja też chcę! zróbcie dla mnie specjalną sekcję posiadaczy beretów z antenką i kolesi z problemami! :wink:

a tak na serio:
jest coś takiego jak "środowisko" - przypuszczam, że próba podjęcia negocjacji z Holtą będzie stanowiła pośmiewisko dlań. a jak chcemy być w "środowisku" poważani, to lepiej się nie wychylać. takie może być, moim zdaniem, pojmowanie sytuacji przez działaczy.
ale przyznaję rację Gelowi (sam od razu po podjęciu decyzji o uwolnieniu rynku to proponowałem) - pomijając całą opisaną wyżej otoczkę - trzeba się kontaktować z każdym, kto jest jeszcze wolny i jeździ.

OT na koniec: życzę wszystkim dużo dobra na Boże Narodzenie!

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

meridol

#3961 Postautor: meridol » 24 grudnia 2005, o 16:36

RadeKas pisze:Wracajac do Czerwinskiego, to wedle tematu na sportsboard Salata podpisal juz kontrakt w Gdansku, co ma byc ogloszone na dniach.

mam nadzieje ze to bzdury, bo kasa na Zbyszka w Lublinie jest!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3962 Postautor: Gelo » 24 grudnia 2005, o 18:21

sti pisze:
RadeKas pisze:Wracajac do Czerwinskiego, to wedle tematu na sportsboard Salata podpisal juz kontrakt w Gdansku, co ma byc ogloszone na dniach.

To lepiej troszke dorzucić i będzie na Holtę - a tzw. "środowisko" mieć wtedy gdzieś.
ps. kolesie z problemami i w beretach z antenką mogą siedzieć w oślej ławie loży "nieznawców". W ramach zajęć dydaktycznych nieznawcom polecam wzajemnie wyrywanie sobie włosów (skądkolwiek), chóralne wznoszenie okrzyków "jesteśmy biedni", ewentualnie biczowanie i sypanie ran solą. Na zakończenie proponuje rzucenie kilku co bardziej wymyślnych nazwisk żuzlowców (najlepiej zlecić to boxingowi) i grupowę onanizację nad jego "mądrością". Aha - i wstęp na imprezę tylko w workach po kartoflach. Pozdrawiam i życzę miłych Świąt.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3963 Postautor: Torsen » 24 grudnia 2005, o 21:41

Kiry pisze:
boxing pisze:Plik juz jest na:
http://www.megaupload.com/?d=YGM49QNN
Juz ponad 30 pobran, odpala na nowym Winampie, Bestplayerze, RealPlayerze, Vplayerze.

ehh, król, podobne rzeczy robił jeszcze Henka Gustafsson...

Mnie film odtwarza się na czarno-biało, w lekko zwolnionym tempie, a na domiar złego kończy się na trzecim okrążeniu. Ściągałem go już ze cztery razy i za każdym razem z tym samym skutkiem. Czy to tak ma być? :shock: :wink: W czym tkwi błąd?

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3964 Postautor: boxing » 24 grudnia 2005, o 22:15

Gelo pisze:
sti pisze:

To lepiej troszke dorzucić i będzie na Holtę - a tzw. "środowisko" mieć wtedy gdzieś.
ps. kolesie z problemami i w beretach z antenką mogą siedzieć w oślej ławie loży "nieznawców". W ramach zajęć dydaktycznych nieznawcom polecam wzajemnie wyrywanie sobie włosów (skądkolwiek), chóralne wznoszenie okrzyków "jesteśmy biedni", ewentualnie biczowanie i sypanie ran solą. Na zakończenie proponuje rzucenie kilku co bardziej wymyślnych nazwisk żuzlowców (najlepiej zlecić to boxingowi) i grupowę onanizację nad jego "mądrością". Aha - i wstęp na imprezę tylko w workach po kartoflach. Pozdrawiam i życzę miłych Świąt.

Jezeli dziennikarz (podobno) i do tego zdecydowanie dorosly (przynajmniej w metryczce) czlowiek pisze takie teksty to na mysl przychodzi tylko jedno slowo - żenada. Rozumek pieciolatka, klapki na oczach, pare topowych nazwisk w glowie i stare powiedzonko: co mnie obchodzi ze nie ma na Holte/Sullivana/Karlssona - ma byc bo ja tak chce. Tego "troszke", ktore trzeba dorzucic do Czerwinskiego zeby miec Holte - pewnie do konca zycia nie zarobisz - chyba, ze zmienisz pracodawce i zamiast Kuriera - zatrudnisz sie w Muppet Show. Tam tez byla "loza ekspertow" a w niej dwoch zgryzliwych dziadkow - moze znalazloby sie miejsce dla Ciebie. Pozdrowienia od zuzlowych laikow, Narcyzie :D

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#3965 Postautor: Portek » 24 grudnia 2005, o 22:28

Troche odbiegając od tematu. Trumna w Krośnie...Podpisać mają wszyscy 12 stycznia. Oto sklad:
S.Trumiński
K.Stojanowsk
K.Baran
S.Burza
R.Wilk
T.Łukaszewicz
Ch.Gjedde
S.Ermolenko
Podobno podpisac mają Trojan,Burza i jakis junior z Rosji. Jak myslicie, mają szanse pogadać z Gnieznem?

Shack
Administrator

#3966 Postautor: Shack » 24 grudnia 2005, o 22:36

Torsen pisze:Mnie film odtwarza się na czarno-biało, w lekko zwolnionym tempie, a na domiar złego kończy się na trzecim okrążeniu. Ściągałem go już ze cztery razy i za każdym razem z tym samym skutkiem. Czy to tak ma być? :shock: :wink: W czym tkwi błąd?

u mnie to samo :?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#3967 Postautor: papi » 24 grudnia 2005, o 23:31

portek pisze:Troche odbiegając od tematu. Trumna w Krośnie...Podpisać mają wszyscy 12 stycznia. Oto sklad:
S.Trumiński
K.Stojanowsk
K.Baran
S.Burza
R.Wilk
T.Łukaszewicz
Ch.Gjedde
S.Ermolenko
Podobno podpisac mają Trojan,Burza i jakis junior z Rosji. Jak myslicie, mają szanse pogadać z Gnieznem?

jakos to zbyt optymistycznie wyglada jak na drużyne, ktora rozważa wycofanie sie z rozgrywek 1 ligi :roll: Burza chyba nie po to odrzucal oferte w klubow 1 ligowych (w tym naszego) by teraz przechodzic do Krosna. Co prawda wszystko wskazuje na to, ze do Unii dolaczy Nicholls, ale to bedzie 3 zawodnik z GP, takze i tak moze zajac miejsce tylko Golloba albo Rickardssona. Skoro Burza zdecydowal sie podjac walke o miejsce w skladzie to malo prawdopodobne by nagle zmienil zdanie.
Natomiast co z Baranem :roll: Watpie zeby Rzeszow majac tak nieliczna i jednak slaba kadre oddawal jakiegos zawodnika na wypozyczenie. Z kolei Charlie chyba ma jezdzic w Gdansku wiec nie wiem skad masz ten sklad, ale oby on byl prawdziwy. Lepiej zeby sie utrzymalo Krosno niz Gniezno :wink:

A propos Holty to proponuje poczytac forum rzeszowskie :P i sumy o jakiej sie mowi. Dla tych, ktorzy maja bana powiem, ze chodzi o kwote okolo 1 mln zł. Jeszcze jakies pytania nt. jego jazdy w Lublinie :?: :lol: Wrocka chyba nikt nie przebije :wink:

meridol

#3968 Postautor: meridol » 24 grudnia 2005, o 23:54

przestanmy juz debatowac nad Holta, bo zeby go miec to chyba musialby powazny sponsor sie znalezc... trzeba szybko zalatwic sprawe z Czerwinskim i myslec o uzupelnieniach skladu.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#3969 Postautor: auganoff » 25 grudnia 2005, o 00:12

prt pisze:ja też chcę! ja też chcę! zróbcie dla mnie specjalną sekcję posiadaczy beretów z antenką i kolesi z problemami! :wink:

Jeśli jeszcze boxing i ja dokupimy po bereciku i stworzymy razem moherową koalicję, to oczywistym staje się fakt, że nasz wpływ na bieg spraw wzrośnie :lol:

P.S. A mnie się ostatni post Gela naprawdę podobał - nie na temat, złośliwy, ale zabawny. Odkupił w ten sposób winę z poprzedniego wpisu, w którym walnął byka ortograficznego, co dziennikarzowi nie przystoi.

P.S.2 Po przemyśleniach postanowiłem zaakceptować ideę podjęcia rozmów transferowych z Rune Holtą. :wink: Oby tylko Norweg nie zabił Kasińskiego śmiechem, bo bardzo nowego dyra polubiłem. :lol:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3970 Postautor: boxing » 25 grudnia 2005, o 02:31

Auganoff - jezeli to w zamysle autora mialo byc byc smieszne, to zanim zacznie oceniac czyjac "madrosc" - niech sie zastanowi nad swoja - jezeli ma "czym" sie zastanowic.

Gelo pisze:polecam wzajemnie wyrywanie sobie włosów (...) biczowanie i sypanie ran solą (...) grupową onanizację (...)

PatrzÄ…c na glowe autora tych slow - ma te droge juz za soba :lol: Zatem - potraktujemy to wbrew intencji autora jako przestroge, a nie zalecenie :lol:

Sorry za OT, ale cos wypadalo odpowiedziec "najmadrzejszemu na forum"; jak na dziennikarza ma w sobie za duzo jadu, ktory wylewa na forumowiczow, dzielac na prawo i lewo swe wysmakowane okreslenia typu "mentalne dziadostwo" czy "kretyn" (tu chyba nawet Jeleniowi sie dostalo). Nie tak dawno dla pana redaktora "odpadem" byl Kosciecha - teraz wiekszosc z nas chetnie by widziala "Kostka" w naszych barwach. Naczelny lubelski znawca zuzla zna chyba tylko pierwsza trojke GP + oczywiscie Petera Karlssona, dlatego wymieniane przeze mnie nazwiska (Louis, Screen, a wczesniej Shields, Ales Dryml) postrzega jako "egzotyczne". "Wynalazca" Messinga - Czaszka - swietnie sparodiowal pana redaktora i korzystajac z jego slownictwa napisal, ze mamy "Murzynka, sprzedawczykow i popierdolki w skladzie". Na razie to tyle - pozdrawiam Jedynego Znawce Speedwaya a przede wszystkim - "reszte swiata", czyli forumowy Team Zuzlowych Laikow :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3971 Postautor: Gelo » 25 grudnia 2005, o 11:04

Wyluzuj chłopcze, bo ci żyłka pęknie i nie bedzie miał kto mnie raczyć kolejnymi wymysłami. A tak dobrze sie bawię. A wymieniać złośliwości nie radzę - bo to jedna z trzech rzeczy jaka wychodzi mi całkiem nieźle.
Żeby było na temat - zanim walniesz bzdurę, że ograniczam się do czołowki GP - przeczytaj sobie wpisy o Śledziu, Świście i zwróć uwagę czas w ktorym było o "Kostku odpadzie'. Do tej pory jeżeli chodzi o kontrakty w Lublinie miałem nosa. Jak podpuszczałem na wzięcie Knappa z Grudziądza, tak potem przestrzegałem przed Pulpetem. Jak teraz wierzę w Śwista - tak mam obawy przed formą Jacy. Nie wierzę w Holtę, ale chciałbym wiedziec czy w ogóle ktoś z nim rozmawiał czy od razu rzucono ręcznik. Ja wiem, że propozycja rozmów z Holtą brzmi dla niektórych jak propozycja uczty w pałacu podczas gdy grzebie sie w śmietniku za skórką od chleba. Ale ja ciągle chcę dokoptowywać do najlepszych. To nadaje sportowi sens.
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2005, o 11:56 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#3972 Postautor: prt » 25 grudnia 2005, o 11:31

Gelo pisze:Wyluzuj chłopcze, bo ci żyłka pęknie i nie bedzie miał kto mnie raczyć kolejnymi wymysłami. A tak dobrze sie bawię. A wymieniać złośliwości nie radzę - bo to jedna z trzech rzeczy jaka wychodzi mi całkiem nieźle.

akurat i boxing i auganoff, moi towarzysze w niedoli z moherowych pseudoznawców, są jednymi z bardziej wyluzowanych tutaj. i, sądząc po tym, jak składają swoje myśli i przelewają je przez klawiaturę, są w stanie godnie odpowiadać na Twoje wątpliwości.
pytanie, które się rodzi jest jedynie takie: czy warto?

Gelo pisze: Do tej pory miałem jeżeli chodzi o kontrakty w Lublinie miałem nosa. Jak podpuszczałem na wzięcie Knappa z Grudziądza, tak potem przestrzegałem przed pulpetem. Jak teraz wierzę w Swista - mam obawy przed forma Jacy. Nie wierzę w Holtę, ale chciałbym wiedziec czy w ogóle ktoś z nim rozmawiał czy od razu rzucono ręcznik.

nikt Ci tego nie odbiera - masz dużą wiedzę o żużlu i nosa też czasem, ale też jednocześnie masz coś, co sprawia, że nie potrafisz zjednać sobie kompanów, wspierających Twoje pomysły. nie twierdzę, że są złe - są jedynie nierealne, nie trzymają się rzeczywistości. nie wiem, czy w życiu prywatnym miewasz równie ko(s)miczne inicjatywy - nie moja to sprawa.

Gelo pisze: Ja wiem, że propozycja rozmów z Holtą dla brzmi dla niektórych jak propozycja uczty w pałacu podczas gdy grzebie siew śmietniku za skórką oc chleba. Ale ja ciągle chcę dokoptowywać do najlepszych. To nadaje sportowi sens.

po pierwsze- nikt z poważnych osób tu na forum nie zachowuje się jak biedak, grzebiący w śmietniku, zgoda? po drugie- nawet jeśli Twoje porównanie jest adekwatne, to my, dzicz, motłoch i umysłowi żebracy, pozostaniemy szczęśliwi przy naszych śmietnikach - Ty zaś będziesz się dobijał do pałacu drzwiami i oknami i zostaniesz żywą legendą zamku, będą o Tobie pisać baśnie i matki dzieciom przy kołysce będą śpiewały kołysanki o biednym Gelu, co kraść miliony chciał i księżniczki pieprzyć.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3973 Postautor: mikas » 25 grudnia 2005, o 11:46

Dobra koniec tych głupot, każdy następny post nie na temat będzie wywalany. Na PW przejdzcie jak macie sobie jeszcze coś do powiedzenia.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#3974 Postautor: Speedway » 25 grudnia 2005, o 13:07

Pobrałem właśnie akcję Screena. Bomba, szkoda że nie widzialem tego na żywo. :!: Jaki był wynik przed tym wyścigiem??

P.S. Mam nadzieję że u nas świst bedzie pewniejszy niż w tym wyścigu :D

meesha
Trener
Kontakt:

#3975 Postautor: meesha » 25 grudnia 2005, o 13:29

Speedway pisze:Jaki był wynik przed tym wyścigiem??
42,5:41,5

P.S. Mam nadzieję że u nas świst bedzie pewniejszy niż w tym wyścigu
Wyścig jak wyścig, ale jeśli w każdym meczu będzie robił 14,5 pkt to ja się nie obrażę 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...