Nasi rywale w sezonie 2006
Ja bym Rybnika nie przekreślał. Wszyscy wymienieni przez Ciebie zawodnicy są jeszcze dość młodzi i mają papiery na jazdę. Chromik pokazał się rok temu w E-lidze, Szombierski na I ligę jest mocny, Romanek może się przebudzić, Povazhny, gdyby nie przeginał z ilością onjeżdżanych lig też byłby groźny. Pewną zagadką jest wciąż Gafurow.
Juniorów mają dobrych.
Mimo, że po raz pierwszy od dawna nie ma ich w gronie faworytów, także oni mogą sprawić niejedną niespodziankę.
Juniorów mają dobrych.
Mimo, że po raz pierwszy od dawna nie ma ich w gronie faworytów, także oni mogą sprawić niejedną niespodziankę.
-
Holly
-
Holly
No i dobrze temu baranowi-beztalęciu Baranowi
mam nadzieje że nikt z nim nie rozmawia w sprawie .... bo to by była porażka transferów , a tak mile sie zaczęło.
Co do Krosno to szkoda ich , ale mam nadzieje że sie pozdbierają , wkońcu nasze asiory Jelenie i inni mogą pojechać sezon za free dla Krosna , bo lepiej chyba jechać za free niż wogóle.
Co do Krosno to szkoda ich , ale mam nadzieje że sie pozdbierają , wkońcu nasze asiory Jelenie i inni mogą pojechać sezon za free dla Krosna , bo lepiej chyba jechać za free niż wogóle.
-
Danio
Grudziądzem wcale bym się tak nie ekscytował! Nazwiska nie jeżdża tak mawia Pan Siwek, co z tego ze mają Robaka, Krzyżaka, Bajerka- odpady z extraligi
Para ex- toruńska swoje lata najlepsze mają za sobą
w tej chwili tylko potrafia drążyć kasy klubowe
A w Grudziądzu jak wiadomo z kasą kiepsko- ledwo wystartowali z Zarządem z ogromnym ryzykiem i wielkimi nadziejami na "lepsze jutro"- a wiadomo że tam gdzie kasy nie ma to i tacy zawodnicy z nazwiskami bez odpowiedniego sprzętu nie będą punktować
Póki co na dzień dzisiejszy kasa im z nieba nie spadła
Robacki to tylko dobry zawodnik toru w Bydgoszczy, i sądze że na Grudziądzkim też się dopasuje, na innych jest cianiasem wielkim
moim zdaniem owszem GKM stać na dużo jeżeli wszystko poukłąda się, zawodnicy mogą się odbudować( to ich ostatnia deska ratunku) ale jeżeli nie to będzie zlepek zawodników utytułowanych z których wszyscy będą się śmiać. GKM stać na drużynę tak zwaną "czarny koń", mogą wiele namieszac co najwyżej i taki jest ich cel w sezonie 2006! środek tabeli 
Robacki to tylko dobry zawodnik toru w Bydgoszczy, i sądze że na Grudziądzkim też się dopasuje, na innych jest cianiasem wielkim
Holly pisze: wkońcu nasze asiory Jelenie i inni mogą pojechać sezon za free dla Krosna , bo lepiej chyba jechać za free niż wogóle.
Wiekszej bzdury dawno nie przeczytalem, dla tych "Jeleni" zuzel to przedewszystkim praca, profesja dzieki ktorej sie utrzymuja, a ty liczysz ze te Jelenie pojda do Krosna jako "spoleczniaki" i przejada caly sezon bez zaplaty ?
-
Holly
Wiekszej bzdury dawno nie przeczytalem, dla tych "Jeleni" zuzel to przedewszystkim praca, profesja dzieki ktorej sie utrzymuja, a ty liczysz ze te Jelenie pojda do Krosna jako "spoleczniaki" i przejada caly sezon bez zaplaty ? Skad w takim razie brac pieniadze na inwestycje w sprzet ? ..... boze dawno takich wypocin nie czytalem ....
nie umiesz czytać między wierszami ? chodziło o to że nie mogą dyktować warunków finansowych jeżeli wogóle chcą jeździć w 1 lidze.
Jeżeli zostaną na lodzie i jedyną drogą do jazdy będzie w Krosno to muszą przyjąć kiepskie warunki bo co im pozdostaje.
Ja też sobie nie wyobrażam pracy bez wynagrodzenia , więc pomyśl trochę za nim coś napiszesz.
O kolejny prezent pod choinkę dla swoich fanów postarali się działacze ZKŻ-u Kronopol. Jak informuje oficjalna strona Zielonogórskiego Klubu Żużlowego kontrakt z zespołem z Grodu Bachusa podpisał pochodzący z kraju Świętego Mikołaja, 30 - letni Fin Kai Laukkanen
O Fina starały się m.in. kluby z Gniezna, Lublina i Gdańska
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=95766
O Fina starały się m.in. kluby z Gniezna, Lublina i Gdańska
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=95766
- WojtekF
- Szkółkowicz
pfff... Laukkanen? Nie wiem czy ktos podzieli moja opinie ale wg mnie Laukkanen jest slabszy od kazdego z naszych seniorow (nawet Shieldsa ktory nigdy w PL nie jezdzil) a na naszym torze to i Jelen by go przywozil bez problemu...
Nawet jeśli podzielę tą opinię, to przecież Laukannen jest zabezpieczniem w razie kontuzji ewentualnie straszakiem dla zawodników, aby pracowli solidnie, bo zawsze mogą się pozbyć miejsca w składzie na rzecz Fina.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Gawrzyk pisze:Ale musicie zrozumieć jedną rzecz. Teraz trzeba kontraktować zawodników tak jak w Szwecji. Podpisując umowę z np. Laukanenem nie ma on gwarancji startów, nic nie kosztuje i mozna zaprosić go w razie potrzeby na mecz. Sezon jest długi, ciężki, zawodnicy startują w kilku ligach, mecze będą nie tylko w niedziele i nie wiadomo czy na każdy mecz będzie można sprowadzić tych którzy będą w danej chwili najlepsi. Trzeba się zabezpieczyć na takie ewentualności kontraktami własnie z takimi Laukanenami.
Ciekawy jestem co zrobicie jak Norris, Shields, Brhel będą prezentować się tak samo jak Jesperek.Macie jakaś alternatywę w kieszeni?
Conrado pisze:Gawrzyk pisze:Ale musicie zrozumieć jedną rzecz. Teraz trzeba kontraktować zawodników tak jak w Szwecji. Podpisując umowę z np. Laukanenem nie ma on gwarancji startów, nic nie kosztuje i mozna zaprosić go w razie potrzeby na mecz. Sezon jest długi, ciężki, zawodnicy startują w kilku ligach, mecze będą nie tylko w niedziele i nie wiadomo czy na każdy mecz będzie można sprowadzić tych którzy będą w danej chwili najlepsi. Trzeba się zabezpieczyć na takie ewentualności kontraktami własnie z takimi Laukanenami.
Ciekawy jestem co zrobicie jak Norris, Shields, Brhel będą prezentować się tak samo jak Jesperek.Macie jakaś alternatywę w kieszeni?
Mało prawdopodobne aby wszyscy trzej zawiedli. Gdyby jednak, jakimś dziwnym trafem, się tak stało to alternatywą są: Rempała, Knapp i Świst
Conrado pisze:Gawrzyk pisze:Ale musicie zrozumieć jedną rzecz. Teraz trzeba kontraktować zawodników tak jak w Szwecji. Podpisując umowę z np. Laukanenem nie ma on gwarancji startów, nic nie kosztuje i mozna zaprosić go w razie potrzeby na mecz. Sezon jest długi, ciężki, zawodnicy startują w kilku ligach, mecze będą nie tylko w niedziele i nie wiadomo czy na każdy mecz będzie można sprowadzić tych którzy będą w danej chwili najlepsi. Trzeba się zabezpieczyć na takie ewentualności kontraktami własnie z takimi Laukanenami.
Czytasz czasami co sie pisze na necie?;-)
Mamy 6 seniorow, Dyrektor mowil o zakontraktowaniu jeszcze 3. czyli razem 9 na 5 miejsc. Jakiej jeszcze chcesz alternatywy? Czy moze pisemne zasiwadczenie od Pana Boga, ze bedzie ok? Chyba niewiele wiecej sie da zrobic w temacie seniorow. Zwlaszcza jesli jednym z tej trojki bedzie Czerwinski.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:Czytasz czasami co sie pisze na necie?;-)
Mamy 6 seniorow, Dyrektor mowil o zakontraktowaniu jeszcze 3. czyli razem 9 na 5 miejsc. Jakiej jeszcze chcesz alternatywy? Czy moze pisemne zasiwadczenie od Pana Boga, ze bedzie ok? Chyba niewiele wiecej sie da zrobic w temacie seniorow. Zwlaszcza jesli jednym z tej trojki bedzie Czerwinski.
Owszem mistrzu czytam wszystko i jakoś nie czuję podniety tymi "super" zagranicznymi transferami.Po za Brhelem to istna egzotyka. Zawsze też staram się wychodzić z założenia, że nie liczy się ilość tylko jakość.
Gawrzyk pisze:Tak czytając jeszcze raz Twój post zastanawiam się co chciałeś osiągnąć przez niego.Ani jeden zawodnik nie da Ci gwarancji, że w każdym meczu zdobędzie powyżej 10 punktów i sezon przejeździ bez kontuzji. To jest w dużym stopniu loteria.:
Gawrzyku, kto pyta nie błądzi. U rywali są jednak nazwiska którym tą dychę wpisałbym w ciemno (wszyscy wiemy o jakie chodzi).Przyznać jednak musisz że podpisanie z Norrisem czy Shieldsem to wielka niewiadoma.
Gawrzyk pisze:O Jacka Rempałę, Piotra Śwista, Grześka Knappa i Mesinga jestem dziwnie spokojny. Z Shieldsem może być różnie, ale gdy otrzyma pomoc będzie silnym punktem. Jako, że miałem okazję rozmawiać z większością zawodników którzy będą jeździć w TŻ lub byli przymierzani do składu mogę powiedzieć, że najbardziej zmobilizowany na dobry wynik jest własne Adam. A kontrakt ma tak wymagający jak chyba, żaden zawodnik przez ostatnie 10 lat w Lublinie...
Chwała Wam za tą trójkę, a zwłaszcza za Śwista.
Conrado pisze:bkapusta pisze:Czytasz czasami co sie pisze na necie?;-)
Owszem mistrzu czytam wszystko i jakoś nie czuję podniety tymi "super" zagranicznymi transferami.Po za Brhelem to istna egzotyka. Zawsze też staram się wychodzić z założenia, że nie liczy się ilość tylko jakość.
Nikt Ci nie kaze czuc podniety ale jakos nie widzialem w Twoim wykonaniu ciekawej listy zagranicznych zawodnikow. Przeciez absolutnie nikt nie daje 100% gwarancji. Po przegranej licytacji o Petera i Maxa trzeba bylo czegos poszukac. Mamy 6 seniorow. W tym calkiem ciekawe nazwiska. Rozumiem, ze egzotyka. Ale przy takiej sytuacji i budzecie czego wiecej oczekujesz? Nie szukaj podniety tylko popatrz na rynek. Generalnie nalezy sie zgodzic z tym, ze dzialacze zrobili duzo. Maja byc kolejne nazwiska, chociaz trzeba przyznac, ze wiele nie da sie juz upolowac. Czerwinski ew. jakis ciekawy obcokrajowiec pokroju Shieldsa. Nic ponad to.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Oj odrazu egzotyka, ja tak samo jak Gawrzyk jestem calkowicie spokojny o Swista,Grzecha i Rempale, zwlaszcza o tego ostatniego. To sa zawodnicy za bardzo doswiadczeni i obyci zeby zawiesc tak jak to zrobil Piszcz w poprzednim sezonie. Wracajac do tej egzotyki, z calej naszej 5 obco najmniej obawiam sie o Norrisa(wlasciwie wogole sie nie obawiam), facet od 3 lat w Anglii i Szwecji caly czas robi srednie po ok 2 pkt. na bieg, juz 2 lata temu postulowalem zeby podpisac z nim umowe na ewentualnosc kontuzji Karlssona, przed poprzednim mowilem to samo, mam nadzieje ze moje prognozy sie spelnia. Messing ? chlopak o ogromnym talencie, pozostaje modlic sie zeby podpasowal mu tor, bo niestety na wyjazdach z reguly wozi ogony.