Nie dowiadywałem się, kto podpisze, chciałem mieć niespodziankę i miałem!!! Muszę przyznać, że jestem zaskoczony pozytywnie. Z tego, co zostało skleciliśmy całkiem ciekawy skład. Jeśli wrócimy do tradycji lat 2002-2004, kiedy to mając teoretycznie dość przeciętną drużynę, uzyskiwaliśmy wyniki nadspodziewanie dobre, będzie ciekawie.
Kilka refleksji:
1. Świst - no cóż, ze sportowego punktu widzenia niewątpliwe wzmocnienie, mam nadzieję, że działacze wiedzą, co robią.
2. Otwarcie rynku sprawiło, iż nie pamiętam, żebym kiedykolwiek z taką ciekawością czekał początku sezonu - jestem potwornie ciekawy Shieldsa, o Messingu nie wspomnę!!! Nie wiem, jakie będą długofalowe skutki, ale w tej chwili wychodzimy poza pewną, dość wąską zresztą, grupę zawodników, którymi kluby się cyklicznie wymieniały. Wreszcie świeża krew i możliwość zobaczenia na żywo całkiem nowych żużlowców!
3. Norris i Shields - jednak zagadki, choć sądzę, że będzie ok.
4. Z pewną złośliwą satysfakcją myślę o Papie Klimku i o jego żądaniach(pisano o tym na forum), które na skutek otwarcia rynku wydają się jeszcze bardziej groteskowe.
5. Robal666 pisze, iż to nie koniec - domyślam się, że chodzi między innymo o Czerwińskiego. Harry wspominał, że klub będzie chciał podpisać jeszcze około 5 kontraktów - bardzo popieram. Fajnie byłoby mieć właśnie jeszcze Kenneta, oczywiście także Jelenia. Poza tym nazwisk nie pozostało wiele - Zorro, Gjedde, Laukkanen, rzecz jasna jako uzupełnienie składu i straszak.
Podsumowując - póki co -
RĘCE WIWAT!!!! - ALLELUJA I DO PRZODU!!!!!