Skład na sezon 2006
ja mam jeszcze lepszych (Austriacy!):
1. Ivan Nagar (1952r.)
2. Heinrich Schatzer (1953r.)
Myśle, że byliby bardzo sporym wzmocnieniem dla klubu, który będzie walczył o eligę.
1. Ivan Nagar (1952r.)
2. Heinrich Schatzer (1953r.)
Myśle, że byliby bardzo sporym wzmocnieniem dla klubu, który będzie walczył o eligę.
lista wolnych seniorów: WardzaÅ‚a G. RempaÅ‚a Stojanowski Skórnicki Å. Jankowski MiÅ›kowiak Huszcza Franków Pietraszko Trojanowski Dym Pietrzyk TrumiÅ„ski M. CieÅ›lewicz MikoÅ‚ajczak JurczyÅ„ski
-
Holly
Drżyjcie Ostrowy, Zielonki, Rybniki, Gorzowy, Grudziądze, Krosna i Gniezna! (kolejność nie przypadkowa).
to już przesada ! nawet jeśli podpiszą Świst , Kennett , Tomicek , i nawet T.Gollob to za mało na :
Karlssona,Maxa,Ferjan,Jędrzejaka i lepszego juniora od Risagera to nie będziemy mieć napewno.
nie przesadzajcie.
Proponuję nieśmiertelnego Miszę Starostina.
A tak na poważnie - Brhela przyjmę z otwartymi rękoma. Miał w Opolu naprawde udany sezon, a kontuzja nie powinna mu przeszkodzić w normalnym przygotowaniu do sezonu.
A zapomniałbym, apeluję do działaczy klubu,
nie podpisujcie kontraktu z tym wieśniakiem Swistem! Tylko nie z nim!
A tak na poważnie - Brhela przyjmę z otwartymi rękoma. Miał w Opolu naprawde udany sezon, a kontuzja nie powinna mu przeszkodzić w normalnym przygotowaniu do sezonu.
Każdemu jego Everest...
- Łoptymista
- Trener
- Jinxsior
- Junior
- Kontakt:
Holly pisze:Drżyjcie Ostrowy, Zielonki, Rybniki, Gorzowy, Grudziądze, Krosna i Gniezna! (kolejność nie przypadkowa).
to już przesada ! nawet jeśli podpiszą Świst , Kennett , Tomicek , i nawet T.Gollob to za mało na :
Karlssona,Maxa,Ferjan,Jędrzejaka i lepszego juniora od Risagera to nie będziemy mieć napewno.
nie przesadzajcie.
Biorac pod uwage fakt ze pan Max zacznie treningi dopiero w marcu lub kwietniu to wcale nie jest tam u nich tak wesolo
P.S
THX za PM
ermen pisze:Proponuję nieśmiertelnego Miszę Starostina.
Zgadzam się. Świst mąci wodę. Prostak i cham. Wywiady z nim są tragiczne. Niech szuka klubu innego. Njważniejszy jest kolektyw, a on wszędzie jątrzy!!!
a ja chce Swista. jest to jeden z niewielu obecnie dostepnych zawodnikow, ktory w formie jest w stanie przywiezc Walaska, Karlssona, Maxa czy Jedrzejaka i mysle, ze nikt temu nie zaprzeczy.
a co do jego charakteru, bedzie kasa to i Swist bedzie happy. poprostu trzeba pamietac, zeby Swistowi zawsze placic w terminie, a reszta moze poczekac
a co do jego charakteru, bedzie kasa to i Swist bedzie happy. poprostu trzeba pamietac, zeby Swistowi zawsze placic w terminie, a reszta moze poczekac
METHANOL ADVENTURE TEAM
grzesieck pisze:a ja chce Swista. jest to jeden z niewielu obecnie dostepnych zawodnikow, ktory w formie jest w stanie przywiezc Walaska, Karlssona, Maxa czy Jedrzejaka i mysle, ze nikt temu nie zaprzeczy.
Problem w tym, ze jak wszyscy będą tak postepować, to Świst nigdy się nie zmieni. Może i tak jest już za późno na wyplewienie chamstwa, ale przynajmniej my nie przykładajmy do tego ręki. Ja prawdę mówiąc nie wiem co o tym myśleć. Wiadomo jaki gość jest i wiadomo, że ściągając go do siebie trzeba sie liczyć z kłopotami. Czy jego punkty są warte nerwów? Nie wiem. Jakby ich robił regularnie po 12 i to zapewniłoby nam awans - to zapewne tak.
-
yrastanisław
- Łoptymista
- Trener
grzesieck brawo! Nic dodać, nic ując. Sęk w tym, że walory Śwista docenili zapewne inni. U nas za to trwa dyskusja nad poziomem wypowiedzi Śwista. Przecież już Józek Stachyra mówił, że ministranci na żużlu nie jeżdżą. zawodnik ma zapierdzielać na torze. A to co powie lub nie do gazety lub TV to już inna bajka. Z resztą nie wiem czemu PŚ ma u nas tylu wrogów za co? Za to, ze powiedział, że w Lublinie nie ma komu jeździć i na kogo patrzeć? Miał rację, jeśli weźmnie się pod uwagę "świetny" wyczyny naszych na torze w Zielonce.
To my chcemy zatrudnić dobrze wychowanego erudytę, udzielającego porywających wywiadów czy może raczej punktującego zawodnikasebaxy pisze:Zgadzam się. Świst mąci wodę. Prostak i cham. Wywiady z nim są tragiczne. !
Ale fakt jest faktem, że jeżeli trafi on do nas to powinien dostać kompas wskazujący zawsze drogę do Lublina, bo zdaje się chłopak ma problem ze zlokalizowaniem naszego miasta na mapie
ja rowniez uwazam, ze Swist jest dobrym, a przy naszej sytuacji kadrowej nawet swietnym kandydatem. Na chwile obecna mamy przecietnych zawodnikow, a lidera brak. Za MIskowiaka trzeba zaplacic grube pieniadze, okolo 15% naszego budzetu, na Jacka Golloba tez nie ma co liczyć. Zostaje Swist - jedyny Polak, ktory moze pokonac Maxa, Karlssona, Walaska i cala reszte 1 ligi. Chcemy walczyc o wysokie cele to patrzmy na umiejetnosci, a nie na charakter. Gdybysmy mieli w druzynie Slabonia i Burze to moglibysmy wybrzydzac slyszac nazwisko Swist, ale teraz jest to ostatni Polak, na ktorego nas stac i ktory moze byc prawdziwym liderem. Kolektyw moze i jest wazny, ale najwazniejszy jest wynik sportowy, a powtorka z sezonu 2004 sie nie uda. Wtedy mielismy Karlssona i dlugo, dlugo nic. Ale w lidze tez byl Lotos i dlugo, dlugo nic. Udalo nam sie wygrac rywalizacje z Rzeszowem i Gorzowem. A o tym, ze bez lidera raczej nie da sie awansowac przekonał sie w tym roku wlasnie Gorzów. Mieli mocny wyrównany skład, ale bez nawet jednego zawodnika klasy Sledzia, Kuciapy czy Jedrzejaka. Dlatego bez lidera bedziemy mogli mierzyc w 4 ale nic wiecej, bo z Ostrowem czy Zielona nawet u siebie o zwyciestwo nie bedzie latwo 
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2005, o 11:42 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Holly
papi pisze:ja rowniez uwazam, ze Swist jest dobrym, a przy naszej sytuacji kadrowej nawet swietnym kandydatem. Na chwile obecna mamy przecietnych zawodnikow, a lidera brak. Za MIskowiaka trzeba zaplacic grube pieniadze, okolo 15% naszego budzetu, na Jacka Golloba tez nie ma co liczyć. Zostaje Swist - jedyny Polak, ktory moze pokonac Maxa, Karlssona, Walaska i cala reszte 1 ligi. Chcemy walczyc o wysokie cele to patrzmy na umiejetnosci, a nie na charakter. Gdybysmy mieli w druzynie Slabonia i Burze to moglibysmy wybrzydzac slyszac nazwisko Swist, ale teraz jest to ostatni Polak, na ktorego nas stac i ktory moze byc prawdziwym liderem. Kolektyw moze i jest wazny, ale najwazniejszy jest wynik sportowy, a powtorka z sezonu 2004 sie nie uda. Wtedy mielismy Karlssona i dlugo, dlugo nic. Ale w lidze tez byl Lotos i dlugo, dlugo nic. Udalo nam sie wygrac rywalizacje z Rzeszowem i Gorzowem. A o tym, ze bez lidera raczej nie da sie awansowac przekonał sie w tym roku wlasnie Gorzów. Mieli mocny wyrównany skład, ale bez nawet jednego zawodnika klasy Sledzia, Kuciapy czy Jedrzejaka. Dlatego bez lidera bedziemy mogli mierzyc w 4 ale nic wiecej, bo z Ostrowem czy Zielona nawet u siebie o zwyciestwo nie bedzie latwo
Z tym Sledziem przegiles ;] Loram, Paluch, Hlib, Pecyna robili lepszy wynik jak Sledz.
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2005, o 11:45 przez bkapusta, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Pebas pisze:chyba nikt nikomu nie uwierzy do soboty do konferencji. z tego co ja sie dowiedzialem to swist trafi na wschod, tylko ze do rzeszowa (mamy mocny zaciag ludzi w rzeszowie wiec potwierdzone info). wiec w swista u nas nie wierze. brhel to chyba pewne skoro w krosnie tak gadaja. ale czy mozna ufac tem co pisza na forum? w zagranicznego juniora to wogole nie wierze. tak wogole to nikomu nie wierze i czekam spokojnie do soboty. wam tez radze bo tylko syf na forum sie zrobil :mrgreen:
Świst pewnie trafi Rzeszowa bo musza sie wzmocnić a od dnich pewnie trafi do nas Rempała lub Baran więc nie będzie problemu Śwista
...nazwisko Swist, ale teraz jest to ostatni Polak, na ktorego nas stac i ktory moze byc prawdziwym liderem.
Nie do końca ostatni. Niewiele gorszy (jeżeli w ogóle) a z pewnością dużo sympatyczniejszy i normalny jest Krzyżaniak. W finale Ekstraligi pokonał Rickardssona, długo za sobą wiózł Golloba. Nikt nie powie, że nie umie jeździć. Według mnie dorobek punktowy obu w I lidze byłby podobny - różnica na korzyść Śwista to (może) 1-2 punkty. a za to problemy wychowawcze mielibyśmy z głowy.
Przypominam panie Holly, że kontrakty podpisali też Rempał i Knapp. Do tego Shields i dobry obco o którym wszyscy wiedzą tylko nie TyHolly pisze:Sam Świst meczu nie wygra
-
Danio
-
Holly
bkapusta pisze:Z tym Sledziem przegiles ;] Loram, Paluch, Hlib, Pecyna robili lepszy wynik jak Sledz.A Rajkowski jest tylko jedno miejsce nizej w klasyfikacji
Bez gloryfikowania Darka prosze
nie gloryfikuje go, ale taka prawda, ze wtedy kiedy druzyna potrzebowala go najbardziej pokazal klase. Srednia ukazuje wynik w przekroju calego sezonu. Chyba kazdy pamieta jego doborek (0,0,0,0) z jednego ze spotkan. Jednak pod koniec sezonu pokazal klase i byl liderem Stali Rzeszow. Do spolki z Kuciapa w krotkim czasie zapewnili awans i tytul MPPK. Natomiast Loram przez wieksza czesc sezonu nie jezdzil, a z wymienionych przez Ciebie krajowców wszyscy prezentuja zblizony poziom - nie mieli lidera, nikt nie wzial na siebie ciezaru w najtrudniejszym momencie. Natomiast co by nie mowic o Sledziu to on jenak ten ciezar udzwignal i mimo fatalnego poczatku sezonu raczej trudno sobie wyobrazic awans Stali bez Darka w skladzie