Skład na sezon 2006
Wbrew pozorom jest w tym pewna logika. Otoz przepis o zakazie zatrudniania byl dyskryminujacy. Wobec czego zniesiono ograniczenia w KONTRAKTOWANIU obcokrajowcow. Ale czemu nie wprowadzic obowwiazkowych wytycznych co do wystawianego skladu? Numer 6 i 7 juniorzy, numer 8 do 23 lat a numer 1/3/5 Polacy:)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Wkurzające jest to że co roku praktycznie regulamin ulega całkowitej zmianie i momentami to chce się żygać jak się czyta co oni wydziwiają. Osobiście bym zrobił tak że Ci panowie zamykają się na tydzień na jakimś zadupiu ustalają bez snu co i jak ma być i taki regulamin ma obowiązywać niemalże do usranej śmierci !!!
Przynajmniej rok rocznie mniejsze zamieszanie by było i strategie transferową mozna by było z góry zaplanować a tak to jest totalny zakręt
Nazir a pewnie będzie to tak że za rok okaze się że jeżdżącymi juniorami mogą być opbco po czym ktoś znów zrobi niezłą paczke to znów zmienią przepisy żeby rywalizacja byla wyrównana.
Niestety niektorzy nie potrafia się pogodzić z tym że któraś z druzyn ma więcej szczescia z kontraktami a niektóra mniej
Cóż Polska ... rzeczywistość
Przynajmniej rok rocznie mniejsze zamieszanie by było i strategie transferową mozna by było z góry zaplanować a tak to jest totalny zakręt
Nazir a pewnie będzie to tak że za rok okaze się że jeżdżącymi juniorami mogą być opbco po czym ktoś znów zrobi niezłą paczke to znów zmienią przepisy żeby rywalizacja byla wyrównana.
Niestety niektorzy nie potrafia się pogodzić z tym że któraś z druzyn ma więcej szczescia z kontraktami a niektóra mniej
Cóż Polska ... rzeczywistość

PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade
NSN
Jeśli szukać zagranicznego juniora to ja proponuję... Troy'a Batchelora. Dlaczego?
Odp:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=93659
Odp:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=93659
moim skromnym zdaniem kontrakty podpiszą Jeleniewski, Bjerre, Messing i ewentualnie Piszcz i Loram. Chciałbym jednak bardzo w drużynie zawodnika o którym ostatnio zapomniałem, czyli Miśkowiaka. ale co bedzie to okaze sie w sobotę. Mam nadzieję, że będę mile zaskoczony przez działaczy.
lista wolnych seniorów: WardzaÅ‚a G. RempaÅ‚a Stojanowski Skórnicki Å. Jankowski MiÅ›kowiak Huszcza Franków Pietraszko Trojanowski Dym Pietrzyk TrumiÅ„ski M. CieÅ›lewicz MikoÅ‚ajczak JurczyÅ„ski
Często wymienia się Edwarda Kenetta jako kandydata na juniora Motoru. I rzeczywiście jest to obecnie najlepszy junior do zakontraktowania z tych którzy jeszcze pozostali. Rewelacyjnie zaprezentował się w gali Brighton Bonanza, wygrywając rywalizację parową i indywidualną zdobywając odpowiednio 15 i 14 pkt. oraz pojechał o niebo lepiej od Jurczyńskiego, Pecyny i Romana Povazhnego, który przecież w Polsce w ostatnim sezonie wykręcił średnią ponad 2pkt. Nie zdziwił bym się gdyby Kenett w Polskiej I lidze wykręcił podobną (w Anglii jego średnia to ponad 1,4). Alternatywą dla niego magą być Messing lub Troy Batchelora (mieli byśmy 2 australijczyków - razem było by im raźniej
). Myślę że w sobotę obok juniora z zagranicy kontrakt podpisze Jeleń oraz jakiś senior (moje marzenie to Loram jako prawdziwy lider, ale może też być któryś z nich:Bjerre, Watt, Ruud, Jensen
, Lukas Dryml, Brhel, Davidson - solidni zawodnicy i stać ich na średnią powyżej 2pkt)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Prawda jest taka, ze jesli chcemy sie liczyc w walce o awans [a powaznie mysle ze mamy szanse wywalczyc baraze, awans z 1 dalbym KMO, Zielona mozemy zrobic] musimy miec juniora obcokrajowca. I to wmiare oporzadnego E.Kenett to doskonaly kandydat ale czy ktos z nim rozmawia? Pozatym potrzebujemy jeszcze Jelenia na rezerwe i pary seniorow. Zreszta wiekszosc z nas ciagkle to powtarza, pytanie do kogos poinformowanego:
Jak jest?
Jak jest?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
No nie skoro na rynku został tylko Loram i Sullivan i Andersen to pokażcie mi kogoś lepszego od Brhela poza nimi. Może jedynie Lukas Dryml ale wątpie żeby jeździł lepiej bo Brhel jest objeżdżony po pierwszoligowych torach już i w dodatku leży mu nasz tor.
Jednym słowem idealny kandydat na zawodnika 2 linii który przy dobrej formie może nawet trzaskać po 12-13 punktów (czy 17 jak ostatnio u nas).
Druga sprawa że jak my go nie weźmiemy to pójdzie do Krosna czy Rybnika więc po co wzmacniać rywali.
I bez sensu są tu argumenty czesi są niepewni czy Brhel był dobry 3 lata temu.
W obecnej sytuacji Brhel byłby najlepszym zawodnikiem w naszej kadrze z całym szacunkiem do J.Rempały i A Shieldsa
Jednym słowem idealny kandydat na zawodnika 2 linii który przy dobrej formie może nawet trzaskać po 12-13 punktów (czy 17 jak ostatnio u nas).
Druga sprawa że jak my go nie weźmiemy to pójdzie do Krosna czy Rybnika więc po co wzmacniać rywali.
I bez sensu są tu argumenty czesi są niepewni czy Brhel był dobry 3 lata temu.
W obecnej sytuacji Brhel byłby najlepszym zawodnikiem w naszej kadrze z całym szacunkiem do J.Rempały i A Shieldsa
Brhel jest objeżdżony po pierwszoligowych torach już i w dodatku leży mu nasz tor.
Zgadzam się z tobą. Jeśli nie będzie chciał kasy za podpis lub będzie chciał niewiele to trzeba go brać, gdyż jest na tyle dobry że niekoniecznie musi być rezerwowym, ale może jeździć w pierwszym składzie.
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Sullivan w TŻcie ? Heh, ludzie patrzcie na to realniej trochę... Max, Karlsson poszli do Ostrowa, a jeden z najlepszych zawodników E-Ligii z zeszłego sezonu miałby sie nagle znaleźć w biednym Lublinie ? Wolne żarty
Szczytem marzeń w tej chwili jest Loram, ale zakontraktowanie go wydaję mi się również mało możliwe...
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
jak czytam o sulivanie w tezecie to robia mi sie zajady ze smiechu. zejdzcie na ziemie. facet moze przebierac w ofertach ze wszystkich klubow ekstraligowych i mialby znirzac sie do pierwszoligowego poziomu? troche empati, moze wtedy przestaniecie bujac w oblokach. i jeszcze jedno chcialbym podkreslic. przydatnosc kazdego zawodnika mozna podwarzyc. ale chyba kogos trzeba sie zdecydowac i skoro ma byc w sobote konferencja to chyba sie zdecydowali ? oby nie byl to piszcz, frankow albo jurczynski. moze krzyzaniak, albo po tarnowsku wardzała?