Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3026 Postautor: Gelo » 12 grudnia 2005, o 13:50

maloh pisze:możecie usunąć z ankiety Alesa Drymla - KS Toruń

Uff - kolejna ulga. Ale swoją drogą ruchy Torunia powodują, ze macie tam ciepło na Wybrzeżu - zdaje się, że do zobaczenia w przysżłym roku w I lidze ;) - czego oczywiście nikomu oprócz Rzeszowa nie życzę.

Danio

#3028 Postautor: Danio » 12 grudnia 2005, o 13:55

Kenneth Bjerre ma również podpisać w Toruniu na miejsce rezerwowego! Skróca nam się lista stranieri :cry: a u nas dalej cisza :!: Dobrze że jeszcze pozostaje Loram- bo jeszcze nie słychać aby gdzieś podpisał :!:

Cysiek
Kontakt:

#3029 Postautor: Cysiek » 12 grudnia 2005, o 14:01

kosciecha tez odpadł podpisał w bydgoszczy :( zostaje coraz mniej zawodnikó a u nas nic :( ale znajac zycie bedzie kilku oboc o nieznanych nazwiskach i bedziemy liczyc na ich eksplozje talentów
Był Będzie Jest Montex Lublin MKS !!!
TŻ z Lublina najlepsza w Polsce drużyna !!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3030 Postautor: kilar » 12 grudnia 2005, o 14:04

Jak Loram nie podpisze w Lublinie to dopiero bedzie heca. Cos mi sie wydaje, ze Shields wcale nie bedzie "robil" za drugiego obcokrajowca...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3031 Postautor: Gelo » 12 grudnia 2005, o 14:21

kilar pisze:Jak Loram nie podpisze w Lublinie to dopiero bedzie heca. Cos mi sie wydaje, ze Shields wcale nie bedzie "robil" za drugiego obcokrajowca...

A moze jednak jest koncepcja budowy składu na seniorach krajowych? Z dostępnych zostali m.in. Huszcza, Świst, Krzyżaniak, Miśkowiak (za 180 tys), Smith, Pecyna, Bajerski, Czerwiński (za 250 tys). Z tej grupy tylko trzech/czterech gwarantuje pewne punkty.

Piotrbaz

#3032 Postautor: Piotrbaz » 12 grudnia 2005, o 14:24

z tego co slyszalem to misiek podpisał w ZG>. a jak nie to i tak podpisze bo sa dogagaani na 100 %

huszcza.. po co mamy zatrudniac dziadkow na emeryturze.. sorry ale wydawalo mi sie ze to ma byc zespol z przyszloscia . :|

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#3033 Postautor: Dobromir » 12 grudnia 2005, o 14:40

Nie ma co panikować jak ucieknie Loram to zostanie jeszcze Sullivan :)

A tak na poważnie to trzeba by szybko zakontraktować jakiegoś Brhela bo później to zostaną same dziady.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3035 Postautor: kilar » 12 grudnia 2005, o 14:59

Gelo pisze:A moze jednak jest koncepcja budowy składu na seniorach krajowych? Z dostępnych zostali m.in. Huszcza, Świst, Krzyżaniak, Miśkowiak (za 180 tys), Smith, Pecyna, Bajerski, Czerwiński (za 250 tys). Z tej grupy tylko trzech/czterech gwarantuje pewne punkty.

Moze i jest, ale jak narazie to te grono krajowcow bardzo szybko sie zaweza. "Zawodnicy gwarantujacy pewne punkty" sa dla Lublina widocznie za drodzy i tu nie chodzi tylko o tych co wymieniles. Przykladem moze byc Karlsson, czy Max. A na tych, co stac klub, nie mozna opierac zespolu, ktory rychlo chce walczyc o extralige.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3036 Postautor: Gelo » 12 grudnia 2005, o 15:00

Pokemon pisze:Nie chcecie Huszczy? :shock: I tak go nie puszczÄ…...

http://www.czarnysport.pl/index.php?id=1363&topic=

A swoją drogą pyknąłby niejednego zawodnika którego wymieniacie :wink: I byłoby na co popatrzeć... 8)

Nie przesadzajmy - Huszcza prezentował się dobrze - ale na tle naszych miernot. W ekstralidze cieniował okropnie. Do Rempały, Krzyzaniaka o Świście nie wspominając - bardzo dużo mu brakuje. Nie mam nic przeciwko "Tomkowi" ale zostawmy jego i jego żywą legendę Zielonej Górze. Jeszcze raz powtórze - bardzo bym sie zdziwił, gdyby Prezes Dowhan puścił zawodnika, ktory jest wierny drużynie od 31 lat.

Clyde

#3037 Postautor: Clyde » 12 grudnia 2005, o 15:11

W dzisiejszym "Lubelskim Sport Expresie" jest wywiad z Jeleniewskim i Kasińskim. Obydwa twierdzą, że Jeleń podpisze już w tym tygodniu kontrakt z TŻ.
Natomiast dyrektor uważa, że co do kontraktowania zzawodników to nie ma pośpiechu bo mają czas do końca stycznia :shock: Więc ja chciałbym się zapytać jakiego pokroju zawodnicy nię będą mieli podpisanych kontraktów do końca stycznia i zrobią to z nami? Aż się boję pomyśleć. Choć cały czas mam nadzieje, że post Gawrzyka na temat miłego nas zaskoczenia będzie prawdą. :D

Holly

#3038 Postautor: Holly » 12 grudnia 2005, o 15:30

Natomiast dyrektor uważa, że co do kontraktowania zzawodników to nie ma pośpiechu bo mają czas do końca stycznia Więc ja chciałbym się zapytać jakiego pokroju zawodnicy nię będą mieli podpisanych kontraktów do końca stycznia i zrobią to z nami? Aż się boję pomyśleć

nie martw sie klub rozmawia z takim zawodnikami ze inni ich nie chca :D wiec nas nie ubiegną , strategia klubu jest prosta : trzymają zawodników możliwie jak najdłużej aby schodzili z każdym dniem ze swoich warunków umowy na mniej korzystne dla siebie a bardziej korzystne finansowo dla klubu.

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#3039 Postautor: Portek » 12 grudnia 2005, o 15:48

A.Dryml w Toruniu

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_toru ... 1089885020

Wcześniej napisalem to gdzie indziej(pomylilo mi sie) :mrgreen:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3040 Postautor: grzesieck » 12 grudnia 2005, o 15:59

a pare godzin temu w tym temacie o Drymlu napisalem ja oraz maloh, wiec moglbys czasem zerknac do tylu przed napisanie posta.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3041 Postautor: Cooper » 12 grudnia 2005, o 16:13

Ja tez jestem za Dugardem. W tym slynnym GP, ktore wygral z dzika karta postawilem dla przypalu wlasnie na niego :wink: Fartowny zawodnik. A to GP znowu nie bylo tak dawno...chyba wiele nie zapomnial 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

yrastanisław

#3042 Postautor: yrastanisÅ‚aw » 12 grudnia 2005, o 16:16

Danio pisze:Kenneth Bjerre ma również podpisać w Toruniu na miejsce rezerwowego! Skróca nam się lista stranieri :cry: a u nas dalej cisza :!: Dobrze że jeszcze pozostaje Loram- bo jeszcze nie słychać aby gdzieś podpisał :!:

Bjerre rozmawia też z Lublinem, ofertę "lubelską" określa jako bardzo interesującą i pozycja rezerwowego w Toruniu raczej go nie przekona, w sobotę będzie chyba już wiadomo. :D :D

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#3043 Postautor: Marcinex » 12 grudnia 2005, o 16:23

Znany jest terminarz I ligi. Myślę że w trzech pierwszych meczach powinniśmy wygrać :D
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=94666

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#3044 Postautor: dilucio » 12 grudnia 2005, o 16:32

Marcinex pisze:Znany jest terminarz I ligi. Myślę że w trzech pierwszych meczach powinniśmy wygrać :D
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=94666

szkoda tylko ze w 3 pierwszych... :D :lol:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#3045 Postautor: Łoptymista » 12 grudnia 2005, o 16:36

No i pole manewru jest mniejsze i mniejsze i mniejsze.
Wie ktoś czy nasz ukochany klub gadal może z Davey Wattem? Skoro nie mamy asów to musimy zatrudniać... potencjalne przyszłe gwiazdy eligi ;)???? W Anglii koleżka ma nieco lepszą średnią od Shieldsa.
EDIT: Traće już orientację w ruchu na rynku (piep.... otwarcie granic).... Kolejne pytanko: czy on Jonas Davidsson - jest już gdzieś dogadany.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#3046 Postautor: Apocalips » 12 grudnia 2005, o 16:53

Dogadany może i już gdzieś jest, jednak kontraktu jeszcze z nikim nie podpisał. Zawodnik warty zachodu. W końcu drugi Joonas :) Ciekawe tylko czy jest tak samo waleczny jak jego imiennik z Finlandi.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#3047 Postautor: dilucio » 12 grudnia 2005, o 17:19

zostaje jeszcze w ostatecznosci robert kessler ktory mial byc naszym zbawca w tamtym sezonie i wybral zielonke :D :lol: :evil: :roll: :wink:

zbyniu

#3048 Postautor: zbyniu » 12 grudnia 2005, o 17:31

Witam wszystkich forumowiczów! Swojego pierwszego posta chciałbym napisać w najbardziej ostatnio obleganym temacie.
Jeżeli chodzi o pierwszego obcokrajowca to na rynku za wielu już ich nie zostało. Właściwie tylko Loram i Andersen gwarantują te 10pkt. w każdym meczu. Hamilla nie wliczam (podobno dogadany z Zielonką). Z w/w dwójki uważam, że zawodnikiem, który podpisałby kontrakt byłby Loram z jednego prozaicznego powodu, uważam że Andersen wkrótce podpisze kontrakt z którymś ekstraligowcem.
Jeżeli chodzi o innych obcokrajowców to żałuje, że A.Dryml podpisał kontrakt z Toruniem. W mijającym sezonie wykręcił bardzo dobre (jak na niego) średnie zarówno w Szwecji jak i w Anglii. Byłby dla nas sporym wzmocnieniem. Innymi zawodnikami których warto według mnie ściągnąc do klubu są Bjerre, Gjedde (moze byc batem na innych obco), Watt (średnia trochę lepsza od Shieldsa). W ostateczności postawiłbym jeszcze na Harrisa, J. Davidssona (o ile nie połknie go ekstraligowiec) oraz Jensena :wink: . Dla wielu w/w zawodników byłby to pierwszy sezon w polskiej lidze więc z pewnością nie stawialiby wygórowanych warunków.
Wśród zagranicznych juniorów nie widzę zbyt wielu ciekawych zawodników. Z Anglii: Kennett, Wright oraz D. King, ze Szwecji: Messing (bardzo dobry zawodnik, uważam, że zatrudnienie jego powinno być priorytetem dla klubu!), z Australii Batchelor natomiast z Danii Jensen. Na innych szkoda zachodu. Alden raczej odpada (podobno Gniezno), natomiast o Lindbaecku nie wspomnę. Juniorów krajowych brak. 8)
Jeżeli mamy walczyć o ekstraligę to widziałbym w składzie: Śwista (nie obchodzi mnie jego charakter, liczą się tylko punkty), Bajerskiego (liczę na jego odbudowę w 1 lidze) i Robackiego (szkoda ze blizej mu do Grudziądza). Wątpie żeby trafił do nas Huszcza, którego chyba nie puszczą z Zielonej (chyba że Poznań).
Warto w klubie zostawić Jeleniewskiego, natomiast pożegnałbym się już z Piszczem (nie spełnił się jako lider zespołu i ponadto bardzo kontuzjogenny).

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3049 Postautor: Gelo » 12 grudnia 2005, o 18:03

yrastanisław pisze:
Danio pisze:Kenneth Bjerre ma również podpisać w Toruniu na miejsce rezerwowego! Skróca nam się lista stranieri :cry: a u nas dalej cisza :!: Dobrze że jeszcze pozostaje Loram- bo jeszcze nie słychać aby gdzieś podpisał :!:

Bjerre rozmawia też z Lublinem, ofertę "lubelską" określa jako bardzo interesującą i pozycja rezerwowego w Toruniu raczej go nie przekona, w sobotę będzie chyba już wiadomo. :D :D

Ludzie zlitujcie się!!! Jak my składamy "interesujące oferty" takim zawodnikom jak Bjerre - to moze od razu walnijmy po Frankowie i Jurczyńskim. Przecież to był najgorszy po Jensenie straniero w lidze!!! Czy naprawdę przygoda z pulpetem, niczego nas nie nauczyła? Rozumiem desperację, bo dobrych zawodników z każdą godziną ubywa ale bez żartów.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3050 Postautor: bkapusta » 12 grudnia 2005, o 18:19

Nie jest to taka zla opcja. Wiem ostatni sezon w Polsce nie byl 'ekstra' ale wkoncu pojechal tylko w 4 meczach... Napewno szkoda, ze ma juz 21 lat i w przyszlym roku nie ebdzie juz juniorem. Ale pocieszajace jest, ze w ELITE LEAGUE zrobil srednia okolo 2ptk na bieg [nie pamietam dokladnie]. Liderem to on nie ebdzie ale liczac na progresje wynikow mozna zalozyc, ze jest to kolejny zawodnik na 10ptk. Czyli pewnie na poziomie Knappa, Adama czy Jacka. Do tego 1/2 juniorow na okolo 6/8ptk [czesi/anglicy] i jakis solidny lider [Loram?] i zasadniczo mamy calkiem ciekawa ekipe. Moze nie brzmi tak efektywnie jak ekipa Ostrowa czy ZG [chociaz jak patrze na ekipe ZG to zaczynam sie powaznie zastanawiac czy aby naprawde sa tak mocni? Walasek nie ulega watpliwosci jest swietny. Ale maja pare wylomow w skladzie, u nas damy im rade:P]. Tak wiec o baraze mozna walczyc, a powiekszenie ekstraligi sie szykuje.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.