Żużlowe różności
Dla biedniejszych klubów reorganizacja byłaby gwoździem do trumny. Wiecej spotkań więcej wydatków wiecej b. wysokich porażek, wcale nie więcej sponsorów. Jeśli w przyszłym roku mimo wszystko wystartuje Wanda, na co podobno jeszcze jest szansa, to w II lidze powinno się wprowadzić albo play-offy dla najlepszej 4, albo 4 rundy. I łapy precz od extra i I ligi.
Powiedzialem i niech sie stanie.
Powiedzialem i niech sie stanie.
R-Lublin pisze:Powiedzialem i niech sie stanie.
Każdy ma jakieś swoje zdanie w tym temacie i... bardzo dobrze
Ja jestem zwolennikiem reorganizacji. Nie chce mi sie już pisać dlaczego
W kazdym razie to nie my bedziemy decydować o przyszłorocznych rozgrywkach i o ilości lig itd. Zadecydują panowie na najwyższych stołeczkach. A czy te decyzje będa słuszne. Śmiem wątpić... ale czas pokaże.
Zgadzam sie z tym co napisal Ar2rB. Zreszta gdy tylko wrowadzono podzial na 3 ligi bylem temu przeciwny. Zuzel to nie pilka nozna ze mozna sobie pozwolic na okregowki. Tutaj potzreba pieniedzy - nawet w 3 lidze. Tak jak napisal Artur zainteresowanie 2 (3) liga jest praktycznie zadne. Jezeli sponsor wejdzie w taka druzyne to nie ma z tego nic bo i tak nikt o tym nie wie. Wieksze zainteresowanie kibicow? Niby jak skoro mecze odbywaja sie raz na miesiac. Zanim dana osoba bedzie mogla znowu wybrac sie na mecz zdazy zapomniec ze w ogole klub zuzlowy jest w jej miescie.
Wyrownane rozgrywki? Ani w ekstraklasie, ani w I lidze ani tez w II lidze nie bylo tak zeby wszystkie zespoly mialy zblizone sily. W tym roku odstaje Gdans, Pila - Warszawa, Rawicz - Krakow.
Zuzla nie uratuje podzial na 3 lub wiecej lig. Poki nie znajda sie ludzie ktorzy beda chcieli zadbac o cale srodowisko zuzlowe, a nie wylacznie o swoj klub ci najbiedniejsi beda mieli spore klopoty zeby odjechac caly sezon...

Wyrownane rozgrywki? Ani w ekstraklasie, ani w I lidze ani tez w II lidze nie bylo tak zeby wszystkie zespoly mialy zblizone sily. W tym roku odstaje Gdans, Pila - Warszawa, Rawicz - Krakow.
Zuzla nie uratuje podzial na 3 lub wiecej lig. Poki nie znajda sie ludzie ktorzy beda chcieli zadbac o cale srodowisko zuzlowe, a nie wylacznie o swoj klub ci najbiedniejsi beda mieli spore klopoty zeby odjechac caly sezon...
- Sprawiedliwy
- Szkółkowicz
Tylko powiedz mi kolego skąd taki Kraków czy Krosno miało by wziąść kase na same wyjazdy do takich miejscowości jak Gniezno, Gorzów a jak spadnie to i jeszcze Piła. Przecież takie klubu boją się takich wyjazdów jak diabeł święconej wody $$.
Powiedz mi jeszcze skąd mieli by wziąść kase na te dodatkowe mecze jak teraz niemają na obecne.
Kiedyś to się kręciło, bo niepłaciło się niepłaciło by po sezonie zlikwidować klub i utworzyć nowego potwora typu ŻKS,KSż itp. stwory.
Wandzie od kilku lat jest niedobrze.
Takie ruiny finansowe niestawiają się z dnia na dzień, tylko to trwa latami. Kłopoty z roku na rok są coraz większe i tego są efekty: Gorzów, Piła, Gdańsk, Bydgoszcz też ma kłopoty itp.
Kiedyś musiał nastąpić krach w polskich klubach, bo cały czas niemożna żyć na kredyt jak to było dotej pory.
I reorganizacja nic nieda jak ktoś myśli że to lek na całe zło. Jest w błędzie.
Nawet jak były 2 ligii to jakoś głośno niesłyszałem w mediach o Lublinie, Krośnie, Krakowie czy Opolu.
takie myślenie reorganizacji ligii to jest samolubne i jedynie było wykorzystywane do własnych celów aby się utrzmać w lidze(patrz Unia Leszno) i pewnie z takich posunięc cieszyli by się Rawiczanie, Warszawioki, Gdańszczanie i Pilanie bo by niespadli.
I co mieliby więcej kasy wg. mnie NIE tylko jeszcze jeden rok wegetacji.
Mi niechodzi o to by zlikwidować 2 ligowe kluby lecz jedynie i pomóc sprzętowo, kadrowo i organizacyjnie.
Powiedz mi jeszcze skąd mieli by wziąść kase na te dodatkowe mecze jak teraz niemają na obecne.
Kiedyś to się kręciło, bo niepłaciło się niepłaciło by po sezonie zlikwidować klub i utworzyć nowego potwora typu ŻKS,KSż itp. stwory.
Wandzie od kilku lat jest niedobrze.
Takie ruiny finansowe niestawiają się z dnia na dzień, tylko to trwa latami. Kłopoty z roku na rok są coraz większe i tego są efekty: Gorzów, Piła, Gdańsk, Bydgoszcz też ma kłopoty itp.
Kiedyś musiał nastąpić krach w polskich klubach, bo cały czas niemożna żyć na kredyt jak to było dotej pory.
I reorganizacja nic nieda jak ktoś myśli że to lek na całe zło. Jest w błędzie.
Nawet jak były 2 ligii to jakoś głośno niesłyszałem w mediach o Lublinie, Krośnie, Krakowie czy Opolu.
takie myślenie reorganizacji ligii to jest samolubne i jedynie było wykorzystywane do własnych celów aby się utrzmać w lidze(patrz Unia Leszno) i pewnie z takich posunięc cieszyli by się Rawiczanie, Warszawioki, Gdańszczanie i Pilanie bo by niespadli.
I co mieliby więcej kasy wg. mnie NIE tylko jeszcze jeden rok wegetacji.
Mi niechodzi o to by zlikwidować 2 ligowe kluby lecz jedynie i pomóc sprzętowo, kadrowo i organizacyjnie.
Sprawiedliwy pisze:Tylko powiedz mi kolego skąd taki Kraków czy Krosno miało by wziąść kase na same wyjazdy do takich miejscowości jak Gniezno, Gorzów a jak spadnie to i jeszcze Piła. Przecież takie klubu boją się takich wyjazdów jak diabeł święconej wody $$.
Ale to nei jest zaden argument, przeciez te wszystkei zespoly i tak moga znalezc sie w II lidze i wowczas i tak Krakow bedzie musial tam jezdzic - czy beda 2 ligi czy 3. Jezeli chce sie zaradzic takim dalekim i kosztownym wyjazdom to nie nalezy dzielic rozgrywek na wiecej lig tylko na grupy (np. polnoc, poludnie) - chociaz nie mowie ze to jest dobre.
Sprawiedliwy pisze:Powiedz mi jeszcze skąd mieli by wziąść kase na te dodatkowe mecze jak teraz niemają na obecne.
Owszem dodatkowe mecze wyjazdowe, ale.... nei zapomnij ze dochodza rowniez dodatkowe mecze na wlasnym torze
Sprawiedliwy pisze:I reorganizacja nic nieda jak ktoś myśli że to lek na całe zło. Jest w błędzie.
Reorganizacja na 3 ligi tez nic nei dala i oczywiscie ze nei jest to lek na cale zlo bo jednego leku na to nei ma. Aby polski zuzel nie upadal potzrebna jest wieksza kuracja
Sprawiedliwy pisze:Mi niechodzi o to by zlikwidować 2 ligowe kluby lecz jedynie i pomóc sprzętowo, kadrowo i organizacyjnie.
Mi rowneiz chodzi o pomoc dla tych najbiedniejszych, bo nalezy pamietac o jednym ze im mniej klubow zuzlowych tym gorzej dla wszystkich.
Ostatnio ze sponsorowania polskiej ligi pilkarskiej zrezygnowala Era. Dlaczego nie zainteresowac ich sponsorwanie zuzla? Reklama mysle ze nie gorsza. A bylaby to wlasnie doskonala okazja aby pozyskac srodki dla klubow drugoligowych. Tylko ze do tego potrzeba spojrzenia szeroko na caly nasz zuzel. Obecnie mam spore watpliwosci ze jest to mozliwe...
- Sprawiedliwy
- Szkółkowicz
Ja po pieniążki wysunął bym rączke do takiej organizacji jak PZM. Niech sypną nam troche. Przynajmniej tyle ile wpłacamy do tych złodzieji.
Dodatkowe mecze na własnym torze. Oczywiście że były by takie tylko powiedz mi jedno: ile kibiców przyszło by oglądać pogrom swoich pupili, pewnie same tłumy, a sponsorzy jakby zobaczyli taki pogromy to by się pewnie jeszcze bardziej zainteresowały sponsorowaniem klubu.
Pewnie słyszałeś jak Arkadiusz Zaremba i Remigliusz Wronkowski przykuli się do kaloryferów bo w Krakowie niemieli kasy aby im zapłacić. Tak to za okres jak były jeszcze 2 ligii, słynny rok 1999, i wcale różowo wtedy niebyło. Jeden plus był 2 ligowego systemu rozgrywek że dużo meczy bylo do oglądania, ale największy minus że więcej kasy się wydawało. Myślisz dlaczego niema już LKŻ-u, choć oficjalnie jeszcze żyje. Wtedy niepłaciło się regularnie. Czemu Piszcz narzekął na władze i Mordel?$$. Choć wtedy jeszcze browary pełną parą wspomagały żużel.
I teraz i wtedy kluby były biedne i nikt im niechciał pomóc i dlatego jest tak jak jest, a nie dlatego, że jeżdżął w 3 lidze.
Nikt niechce im pomóc (może pojedyńcze osoby, które niemają przebicia) i tylko robią dobrą mine do złej gry. Taką miną byłą by reorganizacja co nic by niedała, a jedynie jeszcze bardziej pogorszyła sytacje i tak już tragiczną.
Polskiemu żużlowi niepotrzeba reorganizacja ligowych rozgrywek lecz reforma żużla. Ujawnienie kasy, która krąży i wszystko psuje.
Najpierw trzeba ujawnić kase jak chodzi od klubu do klubu, a potem się zastanowić co robić dalej, bo bez tego nic się nieuda.
Trudne będzie to zadanie gdyż niektóre kluby boją się ujawniać stan konta jak diałabeł święconej wody. Wg. mnie jak tego się niezrobi to się może okazać w niedługim czasie, że trzeba bedzię reorganizować
ligę do 1 klasy rozgrywkowej, ale miejmy nadzieje że to tylko moje czarne myśli.
PODSUMOWUJĄC:
REORGANIZACJA NIE
REFORMA TAK
Dodatkowe mecze na własnym torze. Oczywiście że były by takie tylko powiedz mi jedno: ile kibiców przyszło by oglądać pogrom swoich pupili, pewnie same tłumy, a sponsorzy jakby zobaczyli taki pogromy to by się pewnie jeszcze bardziej zainteresowały sponsorowaniem klubu.
Pewnie słyszałeś jak Arkadiusz Zaremba i Remigliusz Wronkowski przykuli się do kaloryferów bo w Krakowie niemieli kasy aby im zapłacić. Tak to za okres jak były jeszcze 2 ligii, słynny rok 1999, i wcale różowo wtedy niebyło. Jeden plus był 2 ligowego systemu rozgrywek że dużo meczy bylo do oglądania, ale największy minus że więcej kasy się wydawało. Myślisz dlaczego niema już LKŻ-u, choć oficjalnie jeszcze żyje. Wtedy niepłaciło się regularnie. Czemu Piszcz narzekął na władze i Mordel?$$. Choć wtedy jeszcze browary pełną parą wspomagały żużel.
I teraz i wtedy kluby były biedne i nikt im niechciał pomóc i dlatego jest tak jak jest, a nie dlatego, że jeżdżął w 3 lidze.
Nikt niechce im pomóc (może pojedyńcze osoby, które niemają przebicia) i tylko robią dobrą mine do złej gry. Taką miną byłą by reorganizacja co nic by niedała, a jedynie jeszcze bardziej pogorszyła sytacje i tak już tragiczną.
Polskiemu żużlowi niepotrzeba reorganizacja ligowych rozgrywek lecz reforma żużla. Ujawnienie kasy, która krąży i wszystko psuje.
Najpierw trzeba ujawnić kase jak chodzi od klubu do klubu, a potem się zastanowić co robić dalej, bo bez tego nic się nieuda.
Trudne będzie to zadanie gdyż niektóre kluby boją się ujawniać stan konta jak diałabeł święconej wody. Wg. mnie jak tego się niezrobi to się może okazać w niedługim czasie, że trzeba bedzię reorganizować
PODSUMOWUJĄC:
REORGANIZACJA NIE
REFORMA TAK
Gdzieś pod koniec września będą wybory do GKSŻ i przewodniczącego.
Najpoważniejszym kandydatem jest Rufin Sokołowski czy to się komuś podoba czy nie. Niestety jeżeli zostanie wybrany może dojścć do sytuacji, że po rozgrywkach okaże się, że I liga zostanie podzielona: 4 zespoły do e-ligi a 4 w dół. Jest to bardzo prawdopodobny scenariusz bo Rufin jest jego mocnym orędownikiem. Życie uczy, że lepiej w takich sytuacjach pchać się w górę...
Najpoważniejszym kandydatem jest Rufin Sokołowski czy to się komuś podoba czy nie. Niestety jeżeli zostanie wybrany może dojścć do sytuacji, że po rozgrywkach okaże się, że I liga zostanie podzielona: 4 zespoły do e-ligi a 4 w dół. Jest to bardzo prawdopodobny scenariusz bo Rufin jest jego mocnym orędownikiem. Życie uczy, że lepiej w takich sytuacjach pchać się w górę...
- Sprawiedliwy
- Szkółkowicz
wg. mnie R.Sokołowski to lekko mówią i go nieobrażając idiota i jest praszywą świnią żyjącą na tym świecie (przeprasz za słownictwo, ale niemogłem się powstrzymać). Jak ktoś niewie dlaczego jest świnią to niech sobie poczyta historie o Andrzeju Szymańskim i jego wypadku.
Prawie zawsze jak czytam jego wypowiedzi, a czasami nawet słucham (jak gdzięś go puszczą)to niemożna powstrzymać się od śmiechu. Ten człowiek tak ma nawalone w mózgownicy że baja bongo.
A to jest najlepsze:
Chce uzdrawiać sytuacje finansową polskich klubów, a z tym problemem niemoże uporać się we własnym klubie, gdzie wisi zawodnikom kupe kasy.
Jak już gdzieś mówiłem, jeżeli on zostanie przewodniczącym to nastanie czasy korupcji i bezprawia. Ten człowiek niewie co to znaczy słowo fair-play. Co roku zmieniał by przepisy, aby jego ukochana Unia tylko niespadła z Ekstraligii, tak jak to miało miejsce pare lat temu, co chciał rozszerzenia Ekstraligii do 10 zespołów z 8. To się nazywa niekonsekwencja i brak brak moralnych zasad.
Ten człowiek to pośmiewisko na całą Polske i się dziwi, że nikt niebierze go na poważnie. Jak coś mu się nieudaje szuka zawsze jakiegoś spisku. Aź dziw bierze, że takich ludzi wypuszczają ze szpitala dla obłąkanych.
Wg. mnie niezostanie przewodniczącym, bo niesądze aby nasi działacze pozostałych klubów polskich byli aż takimi durniami. A może się myle.
Podsumowując Pan Rufin Sokołowski co roku zapowiada swoją dymisję z funkcji prezesa czy kimkolwiek tam był, żeby wzbudzić zainteresowanie mediów by po jakimś czasie odwołać tą decyzję. Już nawet niepamiętam ile razy to już robił, ale napewno sporo.
Prawie zawsze jak czytam jego wypowiedzi, a czasami nawet słucham (jak gdzięś go puszczą)to niemożna powstrzymać się od śmiechu. Ten człowiek tak ma nawalone w mózgownicy że baja bongo.
A to jest najlepsze:
Chce uzdrawiać sytuacje finansową polskich klubów, a z tym problemem niemoże uporać się we własnym klubie, gdzie wisi zawodnikom kupe kasy.
Jak już gdzieś mówiłem, jeżeli on zostanie przewodniczącym to nastanie czasy korupcji i bezprawia. Ten człowiek niewie co to znaczy słowo fair-play. Co roku zmieniał by przepisy, aby jego ukochana Unia tylko niespadła z Ekstraligii, tak jak to miało miejsce pare lat temu, co chciał rozszerzenia Ekstraligii do 10 zespołów z 8. To się nazywa niekonsekwencja i brak brak moralnych zasad.
Ten człowiek to pośmiewisko na całą Polske i się dziwi, że nikt niebierze go na poważnie. Jak coś mu się nieudaje szuka zawsze jakiegoś spisku. Aź dziw bierze, że takich ludzi wypuszczają ze szpitala dla obłąkanych.
Wg. mnie niezostanie przewodniczącym, bo niesądze aby nasi działacze pozostałych klubów polskich byli aż takimi durniami. A może się myle.
Podsumowując Pan Rufin Sokołowski co roku zapowiada swoją dymisję z funkcji prezesa czy kimkolwiek tam był, żeby wzbudzić zainteresowanie mediów by po jakimś czasie odwołać tą decyzję. Już nawet niepamiętam ile razy to już robił, ale napewno sporo.
Moje zdanie o panu Sokołowskim jest mocno podzielone ( jesli to w ogóle jest mozliwe
). Niby rzeczywiscie wisi swoim zawodnikom kupe pieniedzy, niby wlecze się za nim ta bardzo przykra sprawa z Szymańskim, niby narzekają na niego wszyscy, którzy z Unii odeszli ( Okoniweski, Ułamek ), więc w sumie same złe rzeczy się ciągną i prezesik powinien szybko upaść ze stołka. Ale jest też druga strona medalu. Przecież pan Sokołowski prezesuje Unii już dobre kilka lat klub miał wzloty i upadki, a on ciągle, z dobrym skutkiem drużyny, się trzyma. W mieście gdzie nie ma wielkich sponsorów jest tylko cała rzesza oddanych kibiców, którzy co najciekawsze w większosci stoją murem za swoim prezesem, sttworzył drużynę, która od kilku lat stanowi ważną siłę polskiego żużla. W dodatku przeżył na swoim stołku takich "wspanialych prezesów-reformatorów" jak pp. Gondor i Wilczyński. Z której strony by nie patrzeć jest to postac mocno kontrowersyjna.
Uwazam, że tak ważną funkcję nie powinna obejmować osoba, która po pierwsze nie ma jednak tak wielu przeciwników, po drugie jest zwiazana z jakimś kubem. Jeśli pan Sokolowski zostanie prezesem co by nie zrobił zawsze bedą głosy, że robi to pod Unie. Funkcje prezesa powinna objąć osoba, mająca szerokie poparcie, nie związana w znaczący sposób z żadnym klubem i siedząca w sprocie od lat. Moim zdaniem najlepszym kandydatem byłby pan Terlecki, ale jest to moje osobiste zdanie. Nie ważne jest nazwisko, ani historia, ale dzialania podjęte przez taką osobę. Żużel moze podnieść z marazmu tylko gruntowna i STOPNIOWA reforma, która nie bedzie "modyfikowana" co pół roku. No i najważniejsze musi się poprawić sytuacja gospodarcza, bo z pustego i Salomon nie naleje.
Uwazam, że tak ważną funkcję nie powinna obejmować osoba, która po pierwsze nie ma jednak tak wielu przeciwników, po drugie jest zwiazana z jakimś kubem. Jeśli pan Sokolowski zostanie prezesem co by nie zrobił zawsze bedą głosy, że robi to pod Unie. Funkcje prezesa powinna objąć osoba, mająca szerokie poparcie, nie związana w znaczący sposób z żadnym klubem i siedząca w sprocie od lat. Moim zdaniem najlepszym kandydatem byłby pan Terlecki, ale jest to moje osobiste zdanie. Nie ważne jest nazwisko, ani historia, ale dzialania podjęte przez taką osobę. Żużel moze podnieść z marazmu tylko gruntowna i STOPNIOWA reforma, która nie bedzie "modyfikowana" co pół roku. No i najważniejsze musi się poprawić sytuacja gospodarcza, bo z pustego i Salomon nie naleje.
- Sprawiedliwy
- Szkółkowicz
komu wisi tą kasę?gdyby komuś wisiał nie byłoby na meczach Adamsa, czy Drymla. Jadą takim skladem na ile maja kasy. bez zbednych fajerwerkow i jechania na długach.
Tak wisi. Pewnie Okoniewskiemu zadobrze bylo(zadużo mu płacili) w Unii i dlatego odszedł do ZKŻ, a w czasie sezonu niewyjechał na jedno spotkania chyba do Gdańska, bo się sprzeciwił że zadużo kasy mu dali za poprzednie spotakanie
Chyba specjalnie podałeś przykład obcokrajowców jakbyś niewiedział że mają oni uprzywilejowany status w polskiej lidze, że jak im się niepłaci to poprostu nieprzyjeżdżają na mecz prosta piłka. A ja tu mówie o Polakach.
Damian Baliński, Jacek Rempała.
Sebastian Ułamek też zadobrze miał i się obraził na działaczy, że są dlaniego tacy choini i dobrzy. Choć sprawa Ułamka to osobny temat, na którego już wiele napisali.
CZy sam Sokolowski decyduje o tym jakie przepisy sie zmienijÄ…?Nie wydaje mi sie...
Nie, ale było takie głosowanie w GKSŻ kto jest za 3 podziałem ligii(zmiejszenie Ekstraligii z 10 do 8 zespołów) i Pan Rufin był wielkim orędownikiem tego pomysłu. Jaka to wspaniała reformach poprostu cacy. Same zachwyty nadnią były ze strony R.Sokołowskiego.
A co się okazało, że jak zaświeciło widmo spadku z Ekstaligii Unii Leszno, prezes tego klubu stał się natychmiast wielkim antyreformatorem. Stanął na czele koalicji zniesienia reformy (doszły do tego Grudziądz, Rzeszów, Gniezno innych niebęde wymiał bo moge się pomylić). Wręcz domagał się powięszenia Ekstraligii do 12 zespołów gdyż to należy sie ZKŻ i RKM-owi, którzy wtedy byli na czele tabeli na II froncie, a przed sezonem mówił, że zmniejsze ilość zespołów w lidze uatrakcyjni widowisko meczowe i wzwiększy frekwencje na stadionach. Czy to niedziwne?? Ale pewnie dlaciebie to normalka. Normalne zachowania uczciwego, niewinnego działacza sportowego.
Więc wyobraźsie sobie co to za typ człowieka
Człowiek rękawiczka.
Zapowiada dymisje, ale tylko w przypadku kiedy znajdzie sie osoba gotowa poprowadzic klub. A w takim malym miescie jak Leszno, otrzymac druzyne na eligowym poziomie nie jest wcalem łatwo. Wiec nie ma co sie dziwic ze nadal prowadzi klub, bo zapewne chetnych do objecia tej posady nie ma wielu...Tzn ja znam tylko jednego:)
Tylko szkoda że co innego mówi w mediach.
Ale to w jego stylu mówi jedno, a robi drugie.
Nieraz tak było i nieraz tak będzie i tu niechodzi tylko o zapowiedź dymisji.
A co ciekawe jeÅ›li jakiÅ› zawodnik odchodzi z Unii z wÅ‚asnej woli, nie dlatego, że zabrakÅ‚o dlaniego miejsca jest tak obsmarowany w różnych mediach, że to szok przez wÅ‚aÅ›nie Pana SokoÅ‚owskiego. Jaki on jest zÅ‚y itp. (ÅabÄ™dzki, Skórnicki, Okoniewski[chyba z namniej mu siÄ™ oberwaÅ‚o z tej 3] z tych mi znanych przypadków).
Ostatnio zmieniony 5 lipca 2003, o 23:22 przez Sprawiedliwy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sprawiedliwy
- Szkółkowicz
Sprawiedliwy pisze:wg. mnie R.Sokołowski to lekko mówią i go nieobrażając idiota i jest praszywą świnią żyjącą na tym świecie (przeprasz za słownictwo, ale niemogłem się powstrzymać). Jak ktoś niewie dlaczego jest świnią to niech sobie poczyta historie o Andrzeju Szymańskim i jego wypadku.
ze strony klubu Unia zrobili tyle na ile bylo ich stac. a trudno zeby
Gawrzyk pisze:ze strony klubu Unia zrobili tyle na ile bylo ich stac., trudno aby Sokolowski z wlasnej kieszeni placil za leczenie Szymanskiego. Tak samo jak teraz nie placi Rusko za Cegle.
W sprawie Szymanskiego warto posluchac drugiej strony czyli prezesa Unii bo czytajac tylko to co mowi Andrzej mamy tylko obraz jednej ze stron.
A kto powiedział, że A.Szymański i jego rodzina chciała żeby finansował jego lecznie, on chciał tylko odzyskać swoje pieniądze, które mu się należały.
Postanowiłem przeznaczyć osobny post sprawie Pana Andrzeja Szymańskiego i postawie leszczyńskich władz.
Zacznijmy od wyjaśnienia sprawy, bo niektórzy chyba zapomnieli o istatnych szegółach, albo chcieli zapomnieć.
29 marca 2001r. wieczorem do rodziny Państwa Szymańskich przyjeżdża nieznany facet, okazało się że był to koleś z klubu Unii Leszno. Poinformował, że Andrzej uległ wypadkowi i żeby skontaktować się z Sokołowskim.
Po zadzownieniu do Pana Sokołowskiego powiedział aby ktoś z rodziny udał się natychmist do szpitala w Rybniku no i dotego momentu wszysto wporządku i dopiero teraz zaczynają się jaja.
Na pytania gdzie,do kogo i co mu się naprawde przytrafiło niedał nanie odpowiedzi. Czy to normalne wg. mnie karygodne, ale wg. kolegi normalne.
Rodzinka dzwoniła na własną rękę po szpitalach w Rybniku, aby dowiedzieć się gdzie leży Andrzej. I znaleźli go tylko, że akurat go wyprawiali do Jastrzębia więc już się nieopłącało jechać do Rybnika jak proponował prezes Unii Leszno.
Zadzwonił do nich R.Sokołowski i zaproponował kierowce z samochodem, ale dopiero o 9 rano(a przypomen że jest północ). Rodzina mówiła, że jest im potrzebny zaraz nie rano , odpowiedz była w jego stylu:
NIE TO NIE i tyle było z rozmowy.
Więc rodzinka sama wyjechała w nocy Jastrzębia, bo o 10 była operacja.
A ty kolego jakbyś się zachował jakby twój brat miał operacje i niewiadomo byłoby czy przeżyje(czy jeszcze go zobaczysz żywego) siedział byś spokojnie do 9 rano, na chojną propozycję prezesa??
Oczywiści Andrzej potrzebował kasy jak spragniony wody. Dostał 3.000 PLN z sumy, którą miał dodtać przed sezonem na dosprzętowienei, tydzień po wypadku.
I teraz jest najlepsze:
NA JAW WYSZÅO, Å»E KLUB NIE OPÅACIÅ ANDRZEJOWI .UBEZPIECZENIA
Zawodnik sam zapłacił za październik i listopad 2000r., a od grudnia do momentu wypadku czyli marca zrobiła się zaległość, choć był to tego zoobligowany.
Co się stało po wypadku, ano Rybniczanie z rzekli się na Andrzeja rzecz 4.500, odezwła się Zielona Góra 2.520, jedynie jego macierzysty i obecny klub nic niezrobił. Obiecali przeprowadzić składke na najbliższym meczu(Apator i z Bydgoszczą), ale że go przełożono o obietnicy zapomniano.
Powiedziano rodzince Andrzeja, że niemają po co przyjeżdżać do klubu bo niema kasiory.
W takim obrocie sprawy rodzina Szymańskich chciała na własną ręke zrobić zbiórkę na meczu Unii i wspaniały Pan Sokołowski niewpóścił ich na stadion argumentując, że niepozwoli żebrać na stadionie
Czy wg. ciebie kolego takie zachowanie było fair wobec tego zawodnika i rodziny.??
Bo wg. mnie było to parszywe, chamskie zachowanie odpowiadające takiemu osobnikowi jak Pan Rufin.
W kontrakcie Andrzej Szymański miał zapisane pieniądze na dosprzętowienie, 600 złotych stypendium i w razie poważniejszego urazu 300 złotych tygodniowo tak zawanego wypadkowego
Niedostał z tych ostatnich nic, a na dosprzętowienie pierwszą ratę..
Co najzabawniejsze:
KLUB NIEPÅACIÅ ZUS-u zawodnika, wiÄ™c zawodnik niemógÅ‚ ubiegać siÄ™ o otrzymanie zasiÅ‚ku chorobowego.
Może inny fakt, drobny ale jednak zawsze.
Przed Świętami wysłał zawodnik do żużlowych klubów kartki z życzeniami i co się okazało że nieodpowiedziała tylko UNIA LESZNO. Mały gest ale zawsze. Wysłanie kartki świątecznej to kosz 2PLN, ale to dla Unii Leszno i Pana Rufina Sokołowskiego było to zaduże obciążenie budżetu klubowego przez co mógł się załamać i stać się niestabilny finansowo. Chorendalna suma.
Inny fakt . W Unii niebyło protokołu z wypadku w Rybniku, a to był niezbędny dokument do starania się renty inwalidzkiej.
2 razy rodzina odwiedzała klub w tej sprawy bez skutku, dopiero Zielonogórski dziennikarz(nie klub) zaczął się dowiadywać gdzie taki protokół się znajduje i okazało się że jest w Warszawie. Potem leszczyński klub niechciał podbić pieczątką klubową tego dokumentu jako potwierdzenie jego.
Żeby zobyć tą pieczątke interweniował Damian Baliński.
UNIA WISIAÅA Andrzejowi SzymaÅ„skiemu 30.000 PLN. Powiedzieli mu że jak bÄ™dÄ… pieniÄ…dze to mu dadzÄ… ale niewiadomo kiedy.
I ja siÄ™ tutaj pytam kto jest bardziej wiarygodny SAM PAN SOKOÅOWSKI czy kilka osób zaczynajÄ… od Andrzeja, przez jego rodzine i na dziennikarzach koÅ„czÄ…c???
Ale każdy się myli tylko, nie Pan Sokołowski, on jest bez winny czyściutki jak łza.
A w mediach Pan Rufin Sokołowski chwalił się jak to on pomaga zawodnikowi.
przypomne jeszcze raz słowa:
ze strony klubu Unia zrobili tyle na ile bylo ich stac.
a ja twierdze, że nie. Robiona utrudnienia Andrzejowi specjalnie. Jak wytłumaczyć odmowe prowadzenia zbiórki na stadionie???
Brak mi słów aby określi tego człowieka.
OTO PRAWDZI W PAN RUFIN SOKOÅÓWSKI . Niech każdy z Was osobno sam wyrobi onim zdanie. Czyny mówiÄ… same za siebie.
PS.
Rufin nie jest glupim facetem. i wcale nie uwazam ze zlym rozwiazniem byloby gdyby on kierowal polskim zuzlem.
Dlamnie była by to tragedia niedlatego że niejestem jego przeciwnikime, ale wg. mnie on się nienadaje, jest zbyt postronny i niekonsekwentny. Niech obejmie ktoś prezesure kto będzie wstanie zrobić coś porzytecznego dla tego sportu.
Boże chroń Rzeczpospolitą
- Sprawiedliwy
- Szkółkowicz
dopiero dzisiaj znalazłem nowe filmiki na stronie http://www.speedwaypl.com.
na samym dole tej strony znajduje siÄ™ filmik z wypadku Tomasza Piszcza i Macieja Kuciapy w zawolnionym tempie. Ten film zajmuj 5 MB.
Jest jeszcze inny fajny filmik z tego meczu zrobiony w parku maszyn zajmuje on dwa razy więcej niż poprzedni czyli prawie 10MB i trawa 4:04minuty, z podkładem muzycznym
na samym dole tej strony znajduje siÄ™ filmik z wypadku Tomasza Piszcza i Macieja Kuciapy w zawolnionym tempie. Ten film zajmuj 5 MB.
Jest jeszcze inny fajny filmik z tego meczu zrobiony w parku maszyn zajmuje on dwa razy więcej niż poprzedni czyli prawie 10MB i trawa 4:04minuty, z podkładem muzycznym
Rawicz - Gniezno
Rawicz wygrywa z Gnieznem
. Błahaha! Po 8 biegach 25:22 i leje deszcz
.
.............
Po 10 biegach 32:27 dla rawicza - panowie trzymajmy kciuki
)
.............
Po 10 biegach 32:27 dla rawicza - panowie trzymajmy kciuki
- Łoptymista
- Trener
Gorzów właśnie w pięknym stylu rozwalił Warszawę i to na wyjeździe. Pojechali pięknie i zdecydowanie. Pokazali to czego zabrakło naszym kilka tygodni temu. No i co ważne przyjechali w najmocniejszym składzie.
Cholera mamy groźnego rywala do miejsca w pierwszej czwórce. Muszę przyznać, że nawet ciekawa ta 1 liga.
Cholera mamy groźnego rywala do miejsca w pierwszej czwórce. Muszę przyznać, że nawet ciekawa ta 1 liga.
Radzio pisze:Mam pytanko:D Czy się oprawiłem w pisywaniu postów w porównaniu z tymi pierwszymi??:P Jest cośCiekawego w tym co piszeCzy nadal nuda??
Nadal nuda. Twoje posty najgorzej się czyta przez literówki przykład : Lee nadal jest kontyzjowany. Po 3 wyścigu jergo dostal środk iznieczul;ające.
Pozatym twoje posty są często za krótkie i nie wnoszą nic do dyskusji. A i jeszcze jedno najważniejsze. Przez wypisywanie pewnych rzeczy na innych forach znieważasz nasz klub i nas samych. To co napisałeś na forum Rzeszowskim jest bardzo ale to bardzo poniżające. Nie rób więcej takich numerów.
carter?????????? buhahaha jakie forum rzeszowskie, twoje posty tez sa nudne. Wiem że mnie nie lubisz i bedziesz m idocinał ale ty sie odwróciłeś od klubu więc nie miej do mnie pretensji. Bo prawdziwy kibic nigdy ale to nigdy nie wyzywa i wygwizduje własnej drużyny. Co do jakiegoś postu na forum Rzeszowskim to pokaz mi to bo nigdy w zyciu nie byłem jeszcze na tym forum wogóle na żużlowych to tylko naszym i na sportsboard.pl więc pisz jak będzies zmiał sparwdzone informacjie, a i jeszcze jedno wyjaśnij mi o co chodzi z Hollywood'em???
Oto post napisany na forum TARNOWSKIM :
Oto mi chodziło.
Fajny gośc z lublina wpisał sie na forum rzeszowskim:
... Mam pytanie ? Proszę o przesłanie jakichś wulgarnych okrzyków na Tarnowskie psy . Bo nic nie znamy a do meczu coraz bliżej , pozdrawiam z Lublina.
Oooo, tego juz za wiele
Dla kolegi z koziego grodu (pacanowa?!?) .Słuchaj no leszczu! Sprawdziłem cie.Jestes niejaki Radzio (ksywa Hoolywood) i pytałem sie twoich kolegów o ciebie. Jesteś uważany za leszcza i cienką szyje,a poza tym twój kolega (T) powiedział,że masz 22 lata i dalej jestes prawiczkiem. Nie próbuj się wykręcać bo IP jest to samo. Brawo!
Oto mi chodziło.
Carter niestety musze Cię zmartwić, ale to nie ja byłem autorem tego tekstu:( więc nie wmawiaj innym tego jak nie wiesz ze to są sprawdzone informacjie. Podaj mi link to Rzeszowskiego forum
. To po pierwsze, a po drugie nigdy bym nie zwią ksywki Hoolywood:) Jakiś Hoolywood już jest na tym forum i zapewniam Cię że to nie ja. i niemiał bym potrzeby prosićkogoś o to, żeby podawali co śpiewają na unie:) w końcu chodze od paru lat na motor top coś nieco wiem:)
pozdro
ps. Następnym razem sprawdż dokładnie informacjie i IP.
pozdro
ps. Następnym razem sprawdż dokładnie informacjie i IP.
Mam tę informację od mojego drogiego braciszka. Dowiem się jaki jest adres tego forum. Ta informacja jest pewna moim zdaniem zrobiłęś tak :
Potpatrzyłeś bylejaką ksywkę na forum, skoczyłeś na forum rzeszowskie napisałeś ten temat i odpłynołeś... W tym tekście był podany także twoje GG ale nie chciałem go wpisywać. Jak dowiem się link do dam ci i przeczytasz sobie w orginale co napisałeś.
Potpatrzyłeś bylejaką ksywkę na forum, skoczyłeś na forum rzeszowskie napisałeś ten temat i odpłynołeś... W tym tekście był podany także twoje GG ale nie chciałem go wpisywać. Jak dowiem się link do dam ci i przeczytasz sobie w orginale co napisałeś.