19.06.05 ROW RYBNIK vs. MOTOR LUBLIN

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Shack
Administrator

#101 Postautor: Shack » 20 czerwca 2005, o 20:59

Co do samego meczu to faktycznie nie było tak źle. Franek walczył na dystansie, Adam wygrywał starty. Szkoda Jelonka bo ma jakiś kryzys najwidoczniej. Krzycho Wrona też nie mogł sie wogole spasować ;)

Mieliśmy okazje rozmawiać z panem zajmującym się sprawami medialnymi w RKMie. Z ciekawości zapytałem go o szkółke. W tej chwili wygląda to tak że w szkółce mają do dyspozycji 12 (słownie dwanaście) motocykli. Druchniak i Pawlaszczyk również zaopatrywani są w sprzęt przez klub (kontrakty amatorskie).

Na zdjęciach widoczne jest "pasowanie" na żużlowca młodego chłopaka, który zdał licencje :)

Nie ma zdjęć z parkingu ponieważ nie można tam przebywać na godzine przed zawodami oraz 20 minut po zawodach. Dziwne zwyczaje, chyba ewenement na skale światową. Żeby oddać kamizelke foto trzeba czekać 20 minut ponieważ biuro zawodów znajduje się w parkingu :)

Fajna sprawa - konferencja prasowa od razu po zawodach z udziałem trenerów i najlpszych zawodników ekip. Na konferencji Franek mówił, że to jeszcze nie było to co by chciał jechać. Miał kłopoty sprzętowe od początku zawodów. Trener powiedział pare zdań m.in. o tym że nie mamy juniorów i że wiecej spodziewał się po Danielu.

Trener Rybniczan chwalił się najmłodszą drużyną w Polsce, swoją koncepcją jej budowy. Mówił, że podpisując kontrakt chciał mieć możliwośc doboru zawodników. Dlatego nie trzymano na siłe Staszewskiego i Węgrzyka. No ale byłoby za różowo. Później mówił o konfliktach w zespole i na linii druzyna zarząd. Twierdził, że jesli nic się nie zmieni zrezygnuje z pracy.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#102 Postautor: yamahaR1 » 20 czerwca 2005, o 21:10

Shack masz duży plus za te zdjęcia powyżej. Jakbym startował w tym meczu to bym koniecznie chciał jechać w białym kasku :wink: :mrgreen:

Shack
Administrator

#103 Postautor: Shack » 20 czerwca 2005, o 21:18

Biały 3
Zółty 2
Niebieski 1
Czerwony d

;)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#104 Postautor: papi » 20 czerwca 2005, o 21:18

widze, że Rybnik ma niezłą taktyke :!: Najładniejsze panie podprowadzające zostawia gościom, ci nie moga się skupić i przegrywaja mecz za meczem. RKM już jest nazywany mistrzem bonusów. pozostae kluby powinny zalozyc koalicje, bo dzialacze tego klubu postępują nie fair :!: Patrzac na zdjęcia i wyniki naszych zawodnikow przypuszczam, że Jeleń jeździł w żółtym kasku i sie zapatrzył kilka razy, albo w białym i tak sie rozglądał za "żółtą" panią na starcie, że zostawał 20 m z tyłu :lol: :lol:

z mojej kamery to wyglądało następująco:
żólty 3
biały 2 (+1)
nieb w/2min
czerw u/w :lol: , tylko dlaczego tak w meczu nie było :?: :?:

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#105 Postautor: Manitou » 20 czerwca 2005, o 21:57

Coś mi tu nie gra :wink: Jakby nie patrzeć-i z punktu widzenia Shack'a i z punktu widzenia papiego goście wygrywają 5:1. To niby skąd to 63:27 :?: :shock: :lol: :twisted:

A tak jeszcze co do tych zdjęć, to tam są jeszcze ciekawsze panie :wink: a jakie wysportowane. :lol: Do zdjęcia na którym Shack uwiecznił maszt oświetleniowy proponuję dać podpis dla szarego lubelskiego kibica: " Patrz synku, tak wygląda sztuczne oświetlenie" :twisted:

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#106 Postautor: Regdal » 20 czerwca 2005, o 22:43

yamahaR1 pisze:Shack masz duży plus za te zdjęcia powyżej. Jakbym startował w tym meczu to bym koniecznie chciał jechać w białym kasku :wink: :mrgreen:

A ja w żółtym. :P :P :P 8) 8)

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#107 Postautor: kilar » 20 czerwca 2005, o 23:00

Z tych fajnych dziewczyn przybijam sobie najfajniejsza oczywiscie :wink: czyli dziewczyne "biala" :D 8)

A i jeszcze takie pytanie mam (bo z twarzy to tylko zuzlowcow rozpoznaje) - kto to kurde jest na 26 zdjeciu co stoi kolo Piszcza i Jelenia??

Pozdro

Shack
Administrator

#108 Postautor: Shack » 20 czerwca 2005, o 23:03

jak to kto ;] kierownik ;]

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#109 Postautor: kilar » 20 czerwca 2005, o 23:14

aha duzo mi to mowi :lol: ..draznij sie dalej :lol:

Pozdro

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#110 Postautor: dannie » 20 czerwca 2005, o 23:19

patryk znasz pewne tylko ten aksamitny glos z relacji w radiu Lublin ;) ...a takze "czcionke" z naszego forum... ale teraz masz okazje: poznaj naszego admina! ;) :D ...droga dedukcji latwo teraz bedzie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#111 Postautor: kilar » 20 czerwca 2005, o 23:30

GAWRZYK :!: :!: No chcialem sie upewnic, bo slyszac ten aksamitny glos w RL to za nic nie moglem sobie Go wyobrazic :wink:

meesha
Trener
Kontakt:

#112 Postautor: meesha » 21 czerwca 2005, o 00:01

dannie pisze:patryk znasz pewne tylko ten aksamitny glos z relacji w radiu Lublin
Jerzy Janiszewski :?: :?: :lol:
patryk kilar pisze:Z tych fajnych dziewczyn przybijam sobie najfajniejsza oczywiscie :wink: czyli dziewczyne "biala" :D 8)
Rasista :D 8) :wink: :wink:
Jak już tak gadamy o tych zdjęciach to rzuciło mi się w oczy, że stosunkowo niewiele reklam na bandach mają a mimo to na brak kasy chyba raczej nie narzekają (biorąc pod uwagę choćby 12 motocykli dla szkółki). Szkoda, że u nas tak nie ma :?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

zaber

#113 Postautor: zaber » 21 czerwca 2005, o 11:33

Witam

Zapraszam do oglądnięcia fotek z niedzielnego meczu w Rybniku
http://www.zaber.prv.pl

Pozdrawiam
Zaber

Lemon

#114 Postautor: Lemon » 21 czerwca 2005, o 11:41

a'propos zdjęć . Zadużyłem się w tej lasce w białym komplecie :D

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#115 Postautor: yamahaR1 » 21 czerwca 2005, o 11:56

A zauważyliście, że na dosłownie każdym zdjęciu z prezentacji Jeleniewski się ustawia jak największy gwiazdor, ręce założone, bary szeroko .Szkoda że na torze już tak nie błyszczy.
A tak w ogóle to dzięki tym zdjęciom za rok albo jeszcze w tym roku w play off wybieram się chyba do Rybnika zobaczyć na żywo jak się prezentują panie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gemeran

#116 Postautor: Gemeran » 21 czerwca 2005, o 11:58

Nasza sytuacja kadrowa najlepsza nie jest i trudno przypuszczać aby w przyszlym roku coś się zmieniło (chciałbym żeby bylo inaczej). Nikt nam nie sprzeda dobrego (czyt. lepszego od naszych asów) żużlowca za grosze jak niekjtórzy chyba sobie wyobrażają mówiąc wywalmy tego, wywalmy tamtego. Tak więc dobrze będzie jak utrzymamy obecny składu plus jeden w miare dobry senior na wzmocnienie. Nie jestem za wyrzucaniem Frankowa, bo znowu będzie sytuacja, że nie będzie rywalizacji w zespole. I pojedzie Jeleniewski do takiego Rybnika i zdobędzie znów 1 punkt. Skoro wszyscy pieją z zachwytu jaki on świetny na naszym torze to niech jeździ tylko na naszym, a na wyjazdach niech grzeje trybuny, bo jego zdobycz punktowa to wstyd. Natomiast Franków, który czuje się w Lublinie jak na wyjeździe, niech jeździ tylko na rzeczywistych wyjazdach, bo tam na tle kolegów prezentuje się lepiej. W Lublinie niech jeździ za niego Jeleniewski. Proste, nie?
Nie rozumiem dlaczego niektórzy forumowicze uważają, że jak Jeleniewski i Piszcz są z Lublina, to nie można za bardzo ich krytykować. Uważam nawet że trzeba, bo swą słabą postawę na meczach wyjazdowych zaczną traktować jako coś normalnego. A jacy oni są świetni pokazuje ćwierćfinał IMP.
Co do meczu w Rybniku preferowałbym raczej żółty kolor kasku.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#117 Postautor: papi » 21 czerwca 2005, o 12:14

Gemeran pisze:Nasza sytuacja kadrowa najlepsza nie jest i trudno przypuszczać aby w przyszlym roku coś się zmieniło (chciałbym żeby bylo inaczej). Nikt nam nie sprzeda dobrego (czyt. lepszego od naszych asów) żużlowca za grosze jak niekjtórzy chyba sobie wyobrażają mówiąc wywalmy tego, wywalmy tamtego.

po tym sezonie jest wolny rynek. Nie bedzie już, że zawodnik został wystawiony na liste transferowa z kwotą...... Każdy komu sie konczy kontrakt staje sie wolny i moze sie nie obawiać, że pracodawca zarząda jakiejkolwiek sumy za jego odejście. Potrzebna jest tylko kasa, jeśli bedzie to nasz sklad może być bardzo mocny. Wystarczy poczytać sobie temat o występach naszych byłych zawodnikow. Moze ostatnio troche slabsze wyniki, ale z takimi zawodnikami można liczyć na awans do e-ligi. Tyle, że to tylko gdybanie, ale chcialem Ci uświadomić, że można brać za darmo wielu dobrych żużlowców :wink:

Gemeran pisze:Nie rozumiem dlaczego niektórzy forumowicze uważają, że jak Jeleniewski i Piszcz są z Lublina, to nie można za bardzo ich krytykować. Uważam nawet że trzeba, bo swą słabą postawę na meczach wyjazdowych zaczną traktować jako coś normalnego. A jacy oni są świetni pokazuje ćwierćfinał IMP.

Moim zdaniem rodowity Lublinianin powinien czuć, że zawsze kibice są z nim. Nie mowie że nie mozna go krytykować, ale on musi mieć poparcie widowni. Na pewno taki zawodnik jest bardziej lubiany od żużlowca z innego miasta. Tak to jest, tych zawodnikow znamy i staramy się zroumieć ich słabsze występy, natomiast kiedy przychodzi Knapp albo Frankow każdy liczy, że to bedzie lider druyny, bo przecież chyba po to się ściąga zawodnikow. Gdyby w Lublinie był zawodnik podobnej klasy to nikt by na Franka raczej nie postawił :wink:

Awatar użytkownika
Gemeran

#118 Postautor: Gemeran » 21 czerwca 2005, o 12:54

papi pisze: Gdyby w Lublinie był zawodnik podobnej klasy to nikt by na Franka raczej nie postawił

Jeśli ze szkoleniem mlodzieży będzie kiepsko to jeszcze długo, odpukać, nie będziemy mieć (patrz temat "szkółka"). Nie zgadzam się jednak z tym usprawiedliwianiem słabych wyjazdów "bo on dobrze jeździ na naszym torze". Pora się nauczyć jeździć na każdym torze. To świadczy o profesjonaliźmie.
Co do przyszłego sezonu - wlaśnie, na wszystko trzeba mieć pieniądze, a dobrzy zawodnicy zwykle chcą dużej kasy...

Awatar użytkownika
Gemeran

#119 Postautor: Gemeran » 21 czerwca 2005, o 13:01

yamahaR1 pisze:A zauważyliście, że na dosłownie każdym zdjęciu z prezentacji Jeleniewski się ustawia jak największy gwiazdor, ręce założone, bary szeroko

Przypomina mi Błażejczaka z Falubazu, tylko tamten jeszcze był zawsze nadęty na twarzy :wink: . Niestety, słabo skończyl swą żużlową karierę.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#120 Postautor: Cooper » 21 czerwca 2005, o 13:06

Gemeran pisze:
yamahaR1 pisze:A zauważyliście, że na dosłownie każdym zdjęciu z prezentacji Jeleniewski się ustawia jak największy gwiazdor, ręce założone, bary szeroko

Przypomina mi Błażejczaka z Falubazu, tylko tamten jeszcze był zawsze nadęty na twarzy :wink: . Niestety, słabo skończyl swą żużlową karierę.

Moze troszke wyluzujcie? Czego sie czepiacie? Ze chlopak sobie tak a nie inaczej do zdjecia stoi?! Poje...lo was?! Ja jestem bardzo rozczcarowany postawa Daniela na torze w meczach wyjazdowych, ale uwazam, ze czepianie sie tego jak stoi na prezentacji to juz sa zagrywki prymitywne.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
papi
Trener

#121 Postautor: papi » 21 czerwca 2005, o 13:07

Gemeran pisze:Nie zgadzam się jednak z tym usprawiedliwianiem słabych wyjazdów "bo on dobrze jeździ na naszym torze". Pora się nauczyć jeździć na każdym torze. To świadczy o profesjonaliźmie.

ja nic takiego nie pisałem, poprostu uważam że wychowankowie naszego klubu nie powinni być głównym obiektem krytyki. To właśnie oni w największej mierze przyciagają sponsorów do klubu i kibiców na trybuny. Natomiast zgadzam sie, że dobrzy żużlowcy powinni sobie radzić na każdym torze. Jednak najlepiej widzisz stosunek kibiców do wychowankow na przykładzie Jelenia i Franka. Jelenia każdy zna, wie na co go stać i nikt sie nie rozwodzi nad tym, że zdobył 1 punkt, bo znamy jego możliwości, natomiast występy Frankowa, w ktorych zdobywa po 5-6 punktów spotykają się z dużą krytyką, bo od niego oczekujemy duzo więcej :wink:

Awatar użytkownika
Gemeran

#122 Postautor: Gemeran » 21 czerwca 2005, o 13:29

Cooper pisze: Czego sie czepiacie? Ze chlopak sobie tak a nie inaczej do zdjecia stoi?! Poje...lo was?! Ja jestem bardzo rozczcarowany postawa Daniela na torze w meczach wyjazdowych, ale uwazam, ze czepianie sie tego jak stoi na prezentacji to juz sa zagrywki prymitywne.

Nie wiem jak YamahaR1, ale ja się nikogo nie czepiam. Po prostu mi sie tak skojarzyło, a żużel przelomu lat 80-tych i 90-tych darzę szczególnym sentymentem, gdyz to lata mojej młodości i fascynacji tym sportem. Tak więc to porównanie to nic złego. Spróbój Cooper podejść luźniej do tego co jest na forum

Awatar użytkownika
Gemeran

#123 Postautor: Gemeran » 21 czerwca 2005, o 13:34

papi pisze: Jednak najlepiej widzisz stosunek kibiców do wychowankow na przykładzie Jelenia i Franka. Jelenia każdy zna, wie na co go stać i nikt sie nie rozwodzi nad tym, że zdobył 1 punkt, bo znamy jego możliwości...

Ja oczekuję od niego więcej niż 1 punkt. Chciałbym żeby to było 7-8 pkt. Skoro w Lublinie może wygrać prawie z każdym to coś ten chłopak umie.

edit by mikas: Staraj sie nie pisac posta pod postem używając w tym celu funkcji "edytuj"

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#124 Postautor: Saint » 21 czerwca 2005, o 13:50

Shack pisze:jak to kto ;] kierownik ;]

Drobna uwaga do kierownika... na spotkaniu nie jest Pawłem S tylko osobą w jakiś sposób reprezentującą klub... nie wymagam garnituru ale spodnie to mógłby mieć delikatnie dłuższe... Chyba że się wzoruje na Jacku z. :wink:

A tak na poważnie to funkcja mimo wsyztko zobowiązuje do "odpowiedniego" stroju chyba że Gawrzyk postanowił dostosować się do tegorocznych wyników :twisted:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#125 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2005, o 14:01

Tak jak w innym wątku - nie jestem przesadnym zwolennikiem stawiania na swoich wychowanków, bo w sumie mnie to grzeje kto jeździ z koziołkiem na plastronie - ważne żeby druzyna wygrywała i dostarczała emocji - ale w przysżłym roku możnaby było zbudować ciekawy skład. Może niekoniecznie na wygranie ligi, ale z pewnością bardzo interesujący - zwlaszcza dla entuzjastów swoich chłopaków.
Moja propozycja: Piszcz, Staszek, Trumiński, Śledź, (obco: Peter/Max/Loram jako drugi Joonas), Kępa, Klimek/Michaluk. rez. Jeleniewski/Mordel. Wilk syty i owca cała.