Konieczny drugi stranieri !!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

#51 Postautor: Koper » 14 kwietnia 2005, o 11:05

Potrzebny drugi straniero a nie stranieri jesli juz ale to tak na marginesie:) Gdybysmy zakontraktowali drugiego straniero wowczas mielibysmy dwoch stranieri:)

Krychs
Senior

#52 Postautor: Krychs » 14 kwietnia 2005, o 11:42

ravajas pisze:
major pisze:no tak, ale gafurow zrobił komplet na... Krośnie. Do Rzeszowa jadą z Bjerre... tak więc Krosno u siebie to możemy i w krajówce jechać

pozdrawia:
Rafał Borowski

Nie to żebym się czepiał ale gwoli ścisłości K. Bjerre jest zawodnikiem Stali Gorzów, a RKM do Rzeszowa wybiera się z N.K. Iversenem.
Pozdrwaiam!

Awatar użytkownika
major

#53 Postautor: major » 14 kwietnia 2005, o 13:05

ravajas pisze:no tak, ale gafurow zrobił komplet na... Krośnie.

Zgadzam sie, ale był również najlepiej punktujacym w drużynie RKM-u, a to juz o czymś swiadczy. Zobaczymy ile nasz "Joker" zrobi z Krosnem.

rayallen

#54 Postautor: rayallen » 14 kwietnia 2005, o 13:20

Gelo pisze:
$korzen$ pisze:Krzysiu przeciez napisalem wyraznie ze Jensenowi trzeba dac szanse do rehabilitacji

Nie trzeba - i mam nadzieje że tak się nie stanie. W tej chwili rehabilitować to on się może w Gorzowie albo w Ostrowie, ale jak znam nasz klub to tam w ogóle nie pojedzie. Zastanówcie sie nad tym co piszecie. Jensen pojedzie do słabiutkiego Krosna, potem u siebie ze słabym Grudziądzem - co to za przeciwnicy do rehabilitacji? W Krośnie 10 punktów robi niejaki Zolt Bencze, a Norbert Magosi jest prawie nie do ugryzienia. Na Grudziądzu Truminski robi 14 oczek. O jakiej rehalibilitacji tu mowa? Każdy punkt poniżej kompletów w tych przypadkach należy uznać za klęskę. Po tym meczu, w ktorym pokazał prawdziwą swoją wartosć nie powinien dostać złamanego grosza i nie powinno się dawać mu nabijać kabzy na cieniasach (bez urazy dla kibiców obu klubów).

Pozwole sobie nie do końca sie z Tobą zgodzić. Nam nie potrzeba obco, który bedzie kręcic komplety w Gorzowie czy Rzeszowie, bo raz, ze pewnie na takie wyjazdy bedziemy jeździć krajówką, a dwa, że nawet jaby obco robił tam 18 pkt, to i tak szans na zwycięstwo nie mamy. Nm jest potrzebny strainieri, który nie zawiedzie własnie w takich spotkaniach jak wyjazdy z grudziądzem czu Opolem, czy mecze u siebie z Rybnikiem czy Ostrowem. Dlatego najbliższe dwa mecze będa dla Jensena poniękąd szansą na udowodnienie swojej wartości. Occzywiście pokaże że jest przydany tylko i wyłacznie wtedy jełśi w Krośnie walnie komplet (ew. 14 pkt, bo jedną p[orażke z ferjanem jestem w stanie mu wybaczyć), a potem powtórzy to z Grudziądzem. Do ostrowa pewnie nie pojedzie, wiec na rzeczywisty mecz prawdy poczekamy do spotkania z Rybnikiem, no chyba ze da plame z Krosnem i Grudziądzem.

Jełśi tak by sie stało, to jako zastepstwo dla niego widziałbym Zagara. Jak ktos napisał jest młody, waleczny i sądze, że poniżej 10 pkt z obojętnie jakim przeciwnikiem by nie schodził. Oczywiscie pod warunkiem, zę poważnie potraktowałby starty u nas. Klingberg jakos mnie nie przekonuje.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#55 Postautor: ravajas » 14 kwietnia 2005, o 13:33

Krychs pisze:
ravajas pisze:
major pisze:no tak, ale gafurow zrobił komplet na... Krośnie. Do Rzeszowa jadą z Bjerre... tak więc Krosno u siebie to możemy i w krajówce jechać

pozdrawia:
Rafał Borowski

Nie to żebym się czepiał ale gwoli ścisłości K. Bjerre jest zawodnikiem Stali Gorzów, a RKM do Rzeszowa wybiera się z N.K. Iversenem.
Pozdrwaiam!

tak, tak, masz rację, moje przejęzyczenie (przeklawiszenie?). Jednak sedno sprawy dotyczy faktu, ze Rybnik na trudniejsze mecze nie wzywa Gafurowa, więc mowa, że Gafurow śmiga jest na tym etapie rozgrywek trochę na wyrost.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#56 Postautor: ravajas » 14 kwietnia 2005, o 13:35

rayallen pisze:[
Jełśi tak by sie stało, to jako zastepstwo dla niego widziałbym Zagara. Jak ktos napisał jest młody, waleczny i sądze, że poniżej 10 pkt z obojętnie jakim przeciwnikiem by nie schodził. Oczywiscie pod warunkiem, zę poważnie potraktowałby starty u nas. Klingberg jakos mnie nie przekonuje.

ztcw Zagar nie chce jeździć w Polsce, ale moze mam nieświeże wiadomości. Nieh sięwypowie ktoś zorientowany.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#57 Postautor: papi » 14 kwietnia 2005, o 17:42

juz kilka razy bylo mowione ze zagar podobnie jak A. Lindbaek nie chcą jezdzic w Polsce, są młodzi, dla nich lepszym rozwiązaniem jest Anglia i narazie trzeba sie z tym pogodzic ze jedynymi szansami na jazde w Polsce będą imprezy miedzynarodowe :(

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#58 Postautor: kdsz » 15 kwietnia 2005, o 20:59

Mam nadzieję, że Harry dzwonił już do Klingberga z pytaniem o Jego oczekiwania finansowe. Jeśli nie, to trzeba to zrobić jak najszybciej. Na razie wygląda to tak, jakby Jensen przez starty w Polsce powolutku i spokojnie [broń Boże bez szaleństw!] starał się odbudowywać dawną formę. My na to nie mamy czasu. Jeszcze klika takich meczów i nie będzie komu zgasić światła na stadionie [o jakim świetle ja mówię :shock: ;) ]
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Hobberto:)

#59 Postautor: Hobberto:) » 15 kwietnia 2005, o 21:24

moje zdanie jest takie, że pulpeta na ryj a wziąść jakiegoś solidnego Anglika!
TÅ» LUBLIN TÅ»!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#60 Postautor: motorlublin » 15 kwietnia 2005, o 21:56

Pora szukać zmiennika dla Jensena...Może ktoś z trójki: Peter Ljung - Joonas Kylmakorpi - Niklas Klingberg?

Awatar użytkownika
major

#61 Postautor: major » 15 kwietnia 2005, o 22:02

Ciekawe, jaki jest zapis w kontrakcie z Jensenem. Czy można Mu dać kopa? Bo jesli zabezpieczył się na piśmie, to możemy pomarzyć o Klingbergach i innych zawodnikach z zachodu. Pozostanie tylko rynek rosyjski. Ja mam jakieś dziwne przeczucie, że żużel rosyjski powoli staje na nogi. Zawodnicy tacy jak Jaroszin, Gizatulin czy Gafurow w chwili obecnej prezentują bardzo dobry poziom i w polskiej I lidze z pewnością przywoziliby niezłe punkty. A dwóch pierwszych, których wymieniłem wziąłbym za Jensena w ciemno. Nawet Eduardo zaczął znowu punktować.

KrzyÅ›
Junior

#62 Postautor: KrzyÅ› » 15 kwietnia 2005, o 22:28

Po co Wam ten nowy obcokrajowiec skoro cała drużyna jest strasznie nierówna.

Awatar użytkownika
halu_uche
Kontakt:

#63 Postautor: halu_uche » 15 kwietnia 2005, o 22:32

Moim zdaniem nie trzeba Wam nowego obcokrajowca, gdyż Jesper jest dobrym zawodnikiem. Było to widać dzisiaj, ale dopiero po tym jak się spasował z torem. Pozdrawima wszystkich kibiców TŻ-u.

Shack
Administrator

#64 Postautor: Shack » 15 kwietnia 2005, o 22:32

Może jednak Dryml. On ma cos do udowodnienia w Polsce.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#65 Postautor: yamahaR1 » 15 kwietnia 2005, o 22:56

halu_uche pisze:Moim zdaniem nie trzeba Wam nowego obcokrajowca, gdyż Jesper jest dobrym zawodnikiem. Było to widać dzisiaj, ale dopiero po tym jak się spasował z torem. Pozdrawima wszystkich kibiców TŻ-u.

No właśnie do tej pory mieliśmy takic, którzy się od razu potrafili spasować a nie przez pół meczu i to oni ciągnęli wynik,a teraz jak jest to widać. Wychodzi wyraźny brak lidera, prawdziwego zawodowca,który pociągnie całą drużyne do walki. Do tej pory zawodnicy zagraniczni u nas spełniali tą rolę, teraz jak jest każdy widzi

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#66 Postautor: Cz@rek » 15 kwietnia 2005, o 23:22

Shack pisze:Może jednak Dryml. On ma cos do udowodnienia w Polsce.

Ostatnie występy Drymla w naszym kraju były bardzo chimeryczne,
w dodatku zawsze wysoko się cenił i zachowywał się w nasze lidze
mało profesjonalnie.Ja byłbym bardzo ostrożny co do tej kandydatury.
Tak naprawdę nie ma w tej chwili zawodnika który zagwarantowałby
nam te 11-13pkt. w każdym meczu.Zawsze będzie jakieś ryzyko.

rayallen

#67 Postautor: rayallen » 15 kwietnia 2005, o 23:37

To może jednak ten Norris> Ponoć drogo sie ceni, ale chyba warto zadać sobie pytanie co nas drożej wynieie: Norris czy spadek do II Ligi?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#68 Postautor: papi » 15 kwietnia 2005, o 23:44

wyniki jak narazie są beznadziejne i niewykluczone ze czeka nas walka i to ciężka o utrzymanie, dlatego lepiej postawic na sprawdzonych zawodnikow, dla mnie do takich należy przede wszystkim Kowalik (sorry ze troche odbieglem od tematu), a z obco to zgadzam sie z Shackiem, ze Dryml jaki by nie byl to te 12-13 punktow by przywozil, bo w tej chwili w 1 lidze nie ma zawodnika lepszego od Lukasa, wiec ja bym zaryzykowal :wink:

Hobberto:)

#70 Postautor: Hobberto:) » 16 kwietnia 2005, o 11:02

Zgadzam sie z Papi Kowalik jest teraz najlepszym rozwiÄ…zaniem!!
A co do obcokrajowca to Dryml ostatnio nie jest oszołamiający ale od pulpeta będzie lepszy na pewno.

Pozdro
TÅ» LUBLIN TÅ»!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#71 Postautor: Łoptymista » 16 kwietnia 2005, o 17:24

sting126 pisze:a ja Wam mowie,ze z Jensena jeszcze bedziemy pocieche. Widac bylo poprawe w jego jezdzie-byl szybszy, bardziej zadziorny niz w pierwszym meczu. Dla niego jakimstam usprawiedliwieniem moze byc trudny krosnienski tor, na ktorym juz nie tacy zawodnicy mieli problemy.

Tylko ile meczy będziemu musieli jeszcze przegrać zanim pan JPJ się rozkręci. Karlik to by jechał od pierwszego do ostatniego biegu [wzdech]. A tu... No cóż obcokrajowiec w sam raz dla drużyny walczącej o utrzymanie - przeciętniak wśród przeciętniaków.

Siwek Patataj

#72 Postautor: Siwek Patataj » 16 kwietnia 2005, o 17:32

Łoptymista pisze:
sting126 pisze:a ja Wam mowie,ze z Jensena jeszcze bedziemy pocieche. Widac bylo poprawe w jego jezdzie-byl szybszy, bardziej zadziorny niz w pierwszym meczu. Dla niego jakimstam usprawiedliwieniem moze byc trudny krosnienski tor, na ktorym juz nie tacy zawodnicy mieli problemy.

Tylko ile meczy będziemu musieli jeszcze przegrać zanim pan JPJ się rozkręci. Karlik to by jechał od pierwszego do ostatniego biegu [wzdech]. A tu... No cóż obcokrajowiec w sam raz dla drużyny walczącej o utrzymanie - przeciętniak wśród przeciętniaków.

Ale sukces przecież jest :) :) :)... w klubie rozsądnie gospodaruje się finansami :) :) :).
Już w niedzielę klubowy skarbnik zobaczy te oszczędności :), zwłaszcza po stronie wpływów z biletów.
To ile zaoszczędziliśmy nie zatrzymując Karlika?

ukłony
lucki73

Krychs
Senior

#73 Postautor: Krychs » 16 kwietnia 2005, o 17:51

Analizując przyczyny porażek w obu dotychczas rozegranych spotkaniach, jako pierwsze przychodzi mi na myśl, że przegraliśmy je przez bardzo marną postawę Jensena. Zdobycz 15 pkt w 12 wyścigach to wielka kompromitacja. Karlik w 12 wyścigach zdobyłby przynajmniej dwa razy więcej oczek.
Marnym pocieszeniem jest fakt, iż nie tylko Jesper bardzo słabo prezentuje się na polskich torach. Dziś w Rzeszowie N.K. Iversen zdobył 6 pkt. w 5 biegach wygrywając ostatni wyścig, gdy porażka RKMu była już przesądzona :twisted:

Gość

#74 Postautor: Gość » 16 kwietnia 2005, o 20:28

Po ostatni meczu w Krośnie wcale nie uważam , żeby Jespera trzeba było zamienić...A w sumie jak się zastanowić to na Drymla nas nie stać , a wszyscy inni kandydaci to cieniasy :D

Awatar użytkownika
papi
Trener

#75 Postautor: papi » 17 kwietnia 2005, o 19:21

no to chyba juz zmieniliscie zdanie, rozwiazac kontrakt i kogos z trojki - Dryml, Nermark moze Hamill jesli bedzie na niego kasa. Jak nie to wole jechac w krajowym skladzie, po tym co zrobil w 14 wyscigu to powiniem poprosic o rozwiazanie kontaktu, bo jesli bedzie chcial odszkodowanie za niewypelnienie kontraktu to bedzie szczytem prostactwa, mam nadzieje ze go juyz wiecej nie zobacze w plastronie z koziolkiem :?