10.04.05 Motor Lublin - Stal Rzeszów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#101 Postautor: WojtekF » 4 kwietnia 2005, o 11:16

Stawialem na wynik 50-40 dla Lublina, jednak anliza postawy zawodnikow z Rzeszowa na Waszym torze w sezonach 2003 i 2004(nie uwzglednialem meczu z afera Kaczmarka) oraz postawy Waszych zawodnikow oraz Sledzia w meczach przeciwko silnym rywalom w sezonie 2004, wykazala, iz liczby wobec Was nie przemawiaja:

RZESZOW

Rempala 2,5*5=12,5(Tomek mial wprawdzie srednia biegowa 2,83, ale poniewaz jechal tylko w 1 meczu wiec obnizylem te srednia)

Sledz 1,8*5=9

Kuciapa 1,43*5=7,15

Baran 1,2*4=4,8

SUMA:33,45

LUBLIN

Piszcz 1,8*5=9

Pietraszko 1,8*5=9( nie mialem czasu ekstrapolowac postawy Pietraszki wobec Ostrowa czy Grudziadza na postawe przeciwko Rzeszowa wiec apriori przyjalem wynik Piszcza)

Frankow 1,48*5=7,4

Jeleniewski 0,64*4=2,56(nie wliczalem biegow juniorskich w wykonaniu Jelenia gdyz w tym sezonie nie bedzie mial na takowe okazji)

SUMA:27,96

Stranieri:
Przydzielajac 20 punktow obcokrajowcom daje 11 Jensenowi i 9 Maxowi

Juniorzy: 6-1 dla juniorow rzeszowskich

Po podliczeniu, zaokragleniu i inych operacjach daje wynik 49-41 dla Rzeszowa
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#102 Postautor: Manitou » 4 kwietnia 2005, o 11:16

Ja również uważam, że w zaistniałej sytuacji, lepiej dla nas byłoby pojechać z Rzeszowem w normalnym terminie, a z Krosnem dogadać się na później. Tam powinniśmy wygrać bez względu na to, czy oni będą już rozjeżdżeni, przecież tak samo będą rozjeżdżeni nasi. Natomiast Rzeszów...no cóż bez względu na to kiedy by się nie odbył mecz - będzie ciężko, ale wygramy :!:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#103 Postautor: luCas » 4 kwietnia 2005, o 11:28

Moim zdaniem lepiej by bylo pojechac pierwszy mecz w Krosnie.
Po pierwsze sprzet spasowany do czarnego toru, trzeba zmieniac ustawienia na nasz tor itd...
Po drugie, jesli w niedziele zawita do nasz Rzeszow, wychodzi na to, ze nasi odjada tylko pare treningow na wlasnym torze, a w kontekscie meczu z Marna Folia to nie jest budujace.
Po trzecie: Wygrana w Krosnie na 100% zadziala jeszcze bardziej motywujaco na naszych mistrzow... 8)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Danio

#104 Postautor: Danio » 4 kwietnia 2005, o 11:34

WojtekF a wziąłeś pod uwagę upadki czy defekty zawodników?
Można również założyć że szczęście dopisze naszym a zawodnicy z Rzeszowa doznają parę defektów czy zaliczą parę upadków i wynik 49 :41 możesz odwrócić dla Lublina!
Jedno jest pewne- że mecz będzie naprawde bardzoo ciekawy i walki na torze nie zabraknie! Obie drużyny napewno zafundują nam kibicom wiele emocji i kawał dobrego żużla- za którym juz pól roku stęskniliśmy się. Wynik będzie otwarty zapewne do ostatnich biegów i nikt tutaj nikogo nie rozgromi z raczej będzie na styku bądż z przewaga co najwyżej do 6 punktów i mam nadzieje że dla Lublina.
Ostatnio zmieniony 4 kwietnia 2005, o 11:36 przez Danio, łącznie zmieniany 1 raz.

max3
Zawodowiec

#105 Postautor: max3 » 4 kwietnia 2005, o 11:35

Ja tez uwazam ,ze pierwszy mecz powinien odbyc sie z Krosnem.Przeicez przed meczem z rzeszowem mozemy odbyc max 2 treningi to chyba za malo.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#106 Postautor: mikas » 4 kwietnia 2005, o 11:36

WojtekF czy Ty naprawde nie możesz przyjąc do wiadomości,że to jest nowy sezon i liczby te są nic nie warte.
Mam dla Ciebie propozycje i może wtedy to zrozumiesz. Weź sobie średnie zawodników z poprzedniego sezonu,którzy reprezentowali wtedy nasz klub, weź też takie same średnie zawodników z Rzeszowa którzy reprezentowali wtedy Stal i sobie podlicz ile Ci zawodnicy na podstawie zeszłorocznych wyników (średnich na koniec zeszłego sezonu) powinni zdobyc punktów w Rzeszowie i w Lublinie w tamtym sezonie. Jestem pewny że wyjdzie na to że po tych średnich Stal powinna wygrac wszystkie mecze z Lublinem w 2004r. jak było kazdy wie,więc skończ już te głupie wyliczanki,bo mają sie one do meczu Motor-Stal w 2005r. jak piernik do wiatraka,a co wiecej nawet nie oddają tego co powinno sie zdarzyc na ich podstawie w sezonie 2004.

P.S.Stal jest wg.mnie faworytem tego spotkania,ale licze na niespodziankÄ™.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#107 Postautor: Talib » 4 kwietnia 2005, o 11:40

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=60591

Moim zdaniem najlepszym rzowiązaniem byłoby przesunięcie całego kalndarza o tydzień (pierwsza opcja). Jeżeli kluby same zaczną się dogadywać między sobą zrobi się niemiłosierny bajzel. W końcu jest opcjonalny termin 7 kolejki 15/22 maja i 2 tygodnie przerwy między rundą zasadniczą i play-offami.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#108 Postautor: grzesieck » 4 kwietnia 2005, o 11:42

Mrucky pisze:
grzesieck pisze:Czemu was tak malo sie w tym roku wybiera do Lublina?

Czytalem, ze tylko 1 autokar zebraliscie...cieniutko strasznie :?

Niestety powód jest jeden ... :cry:

Autokar który jedzie był zebrany tylko przez "net". Na meczu z Rybnikiem miało być ogłoszenie o wyjeździe. Niestety jak wiemy I kolejka została odwołana i nie było okazji poinformować zainteresowanych kibiców o wyjeździe.

nie wszystko mozna tlumaczyc smiercia papieza, mi sie wydaje, ze poprostu macie kiepskich kibicow.

u nas przez "net" udalo sie jakos zebrac 3 autokary...mysle, ze gdyby pierwszy mecz mielibysmy jechac w Rzeszowie 4 autokary bylyby spokojnie - Rzeszow blizej, poza tym dramaturgia meczu wieksza...

dodam jeszcze, ze u nas 3 autokary zebraly sie w tydzien, wy uzbieraliscie 1 przez 2 tygodnie...

wniosek jest jeden - macie w Rzeszowie kiepskich kibicow i taka jest prawda.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#109 Postautor: yamahaR1 » 4 kwietnia 2005, o 11:44

oprócz defektów dochodzą jeszcze inne czynniki np. ewentualny upadek Stachyry to natychmiastowa blokada psychiczna, Śledź jak zobaczy $$ to też jakąś blokade gazu w motocyklu zamontuje :wink:
Ogólnie skład Rzeszowa jest napewno lepszy ale na naszym torze to sie już raczej wyrównuje i Piszcz napewno Kuciapie ustępował nie będzie, Jensen z lekką przewagą nad Maxem bo pewnie jeszcze potrenuje na naszym torze, a reszta to niewiadoma będzie napewno walka do ostatnich metrów i wcale sie nie zdziwie jak Jeleń pójdzie ze startu i taki Śledź czy Baran tyle go będą widzieć .Napewno warto na ten mecz przyjść a nawet jak minimalnie przegramy to trzeba pamiętać jakie cale i ma w tym sezonie rzeszów a jakie my

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#110 Postautor: Talib » 4 kwietnia 2005, o 11:45

"Śledź jak zobaczy $$ to też jakąś blokade gazu w motocyklu zamontuje"

Raczej zacznie wywozić partnera z pary w bandę :) .

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#111 Postautor: kdsz » 4 kwietnia 2005, o 11:46

grzesieck pisze:mysle, ze gdyby pierwszy mecz mielibysmy jechac w Rzeszowie 4 autokary bylyby spokojnie - Rzeszow blizej, poza tym dramaturgia meczu wieksza...
Jasne, nasz mecz w Rzeszowie będzie niezwykle dramatyczny. Do końca będziemy drżeć, czy ida się wyjść z 30 punktów....

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#112 Postautor: grzesieck » 4 kwietnia 2005, o 11:48

kdsz pisze:
grzesieck pisze:mysle, ze gdyby pierwszy mecz mielibysmy jechac w Rzeszowie 4 autokary bylyby spokojnie - Rzeszow blizej, poza tym dramaturgia meczu wieksza...
Jasne, nasz mecz w Rzeszowie będzie niezwykle dramatyczny. Do końca będziemy drżeć, czy ida się wyjść z 30 punktów....

zle sie wyrazilem, nie chodzilo mi o to, ze wynik bedzie w okolicach remisu, raczej o atmosfere na trybunach, kibice lubelscy i rzeszowscy nie przepadaja za soba, wiec chcielibysmy udowodnic, ze lepsi jestesmy przynajmniej w dopingu i takich sprawach.
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#113 Postautor: meesha » 4 kwietnia 2005, o 12:09

Grzesieck - tylko jedna mała poprawka do tego co piszesz - 3 autokary uzbieraliśmy nie tylko przez neta... Była o tej akcji wzmianka w Kurierze i myślę, że dzięki temu było większe zainteresowanie. Trzeba też pamiętać, że Lublin liczy 2,5 razy więcej mieszkańców więc proporcjonalnie zebrać 1 autokar na wyjazd w Rzeszowie to tak jak u nas zebrać 2,5 :roll:
Nie zaogniajmy na siłę stosunków lubelsko-rzeszowskich przez takie gadki :? Szczególnie, że (jak mam wrażenie) są one takie złe głównie w Internecie :roll: :?
To tyle ode mnie, dziękuję za uwagę :wink:
Ostatnio zmieniony 4 kwietnia 2005, o 12:16 przez meesha, łącznie zmieniany 1 raz.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#114 Postautor: Gelo » 4 kwietnia 2005, o 12:09

Zdecydowanym faworytem meczu jest Rzeszów - czy się to komuś podoba czy nie. My mamy za mało dział, żeby ich zatrzymać. W zasadzie ustępujemy im kadrowo w każdej formacji. Najmniejsza róznica jest w obcokrajowach, bo nie uważam Maxa za kogoś nie do ugryzienia przez Jensena czy nawet Piszcza. Żużel jest nieprzewidywalny i niespodzianki się zdarzają. A każde inne rozwiązanie jak wygrana gości uznam za niespodziankę. Liczę na to, ze chimeryczni Rempala, Baran i Śledź zawiodą. Ale o to będzie bardzo trudno. Zawsze byłem pewny naszej przewagi nad Rzeszowem, ale niestety, z bólem serca muszę przyznać, że na papierze są od nas teraz mocniejsi.

Ares

#115 Postautor: Ares » 4 kwietnia 2005, o 12:10

grzesieck pisze:
Mrucky pisze:
grzesieck pisze:Czemu was tak malo sie w tym roku wybiera do Lublina?

Czytalem, ze tylko 1 autokar zebraliscie...cieniutko strasznie :?

Niestety powód jest jeden ... :cry:

Autokar który jedzie był zebrany tylko przez "net". Na meczu z Rybnikiem miało być ogłoszenie o wyjeździe. Niestety jak wiemy I kolejka została odwołana i nie było okazji poinformować zainteresowanych kibiców o wyjeździe.

nie wszystko mozna tlumaczyc smiercia papieza, mi sie wydaje, ze poprostu macie kiepskich kibicow.

u nas przez "net" udalo sie jakos zebrac 3 autokary...mysle, ze gdyby pierwszy mecz mielibysmy jechac w Rzeszowie 4 autokary bylyby spokojnie - Rzeszow blizej, poza tym dramaturgia meczu wieksza...

dodam jeszcze, ze u nas 3 autokary zebraly sie w tydzien, wy uzbieraliscie 1 przez 2 tygodnie...

wniosek jest jeden - macie w Rzeszowie kiepskich kibicow i taka jest prawda.

Moze porostu u was wiecej ludzi ma internet :wink:
W zeszlym roku jakos udalo nam sie zebrac 3 autokary i wydaje mi sie, ze gdyby mecz z Rybnikiem sie odbyl to pojechal by jeszcze canjamniej jeden autokar.

Co do meczu w Lublinie to mam mieszane odczucia. Z jednej strony uwazam ze Rzeszów ma przewage nad Lublnem w postaci mocnych seniorow i lepszych juniorow, oraz teoretycznie lepszym sprzetem. Jednak z doswiadczenia wiemy, ze naszym zawodnikom w Lublinie nigdy dobrze sie nie jezdzilo i wcale sie nie zdziwie jak powtorzy sie scenariusz z ostatniej kolejki zeszlego sezonu. Wynik tego meczu jest sprawa calkowicie otwarta i wiezrze, ze zawodnicy obu druzyn pokaza kawalek niezlego speedweya.

Oczywiscie mam nadzieje, ze wygra druzyna z Rzeszowa :wink:

Pozdro.
Stal Rzeszów to jest potega,
Stal Rzeszów najlepsza jest,
Stal Rzeszów trzeba szanować,
Stal Rzeszów ZKS.

Awatar użytkownika
Mrucky

#116 Postautor: Mrucky » 4 kwietnia 2005, o 12:13

grzesieck pisze:wniosek jest jeden - macie w Rzeszowie kiepskich kibicow i taka jest prawda.

Oczywiście jak zwykle masz niezaprzeczalną rację.

Może, chociaż zespół zrekompensuje nam tę oczywistą stratę.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#117 Postautor: grzesieck » 4 kwietnia 2005, o 12:19

meesha pisze:Grzesieck - tylko jedna mała poprawka do tego co piszesz - 3 autokary uzbieraliśmy nie tylko przez neta... Była o tej akcji wzmianka w Kurierze i myślę, że dzięki temu było większe zainteresowanie. Trzeba też pamiętać, że Lublin liczy 2,5 razy więcej mieszkańców więc proporcjonalnie zebrać 1 autokar na wyjazd w Rzeszowie to tak jak u nas zebrać 2,5 :roll:
Nie zoagniajmy na siłę stosunków lubelsko-rzeszowskich przez takie gadki :? Szczególnie, że (jak mam wrażenie) są one takie złe głównie w Internecie :roll: :?
To tyle ode mnie, dziękuję za uwagę :wink:

meesha meesha, ja nie chcialem w zaden sposob zaognic stosunkow lubelsko-rzeszowskich (ktore i tak juz sa zaognione :wink: ). Dziwi mnie poprostu fakt, ze w zeszlym roku zebrali 3 autokary, a w tym roku tylko 1 :? Druzyna rzeszowska jest w tym roku od nas zdecydowanie mocniejsza, wiec wydawac by sie moglo, ze przyjedzie ich jeszcze wiecej niz w zeszlym roku...

a ty sie mrucky nie obrazaj ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Mrucky

#118 Postautor: Mrucky » 4 kwietnia 2005, o 12:27

grzesieck pisze:a ty sie mrucky nie obrazaj ;]

Nie obrażam się :) ... tylko, że jak powiedział Ares gdyby był mecz z Rybnikiem to te min. 2 autokary na pewno by pojechały. Tym bardziej, że na drugi już 10 osób było zapisane.

Może jeszcze będzie okazja przyjechać do Lublina 2 raz ;)

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#119 Postautor: yamahaR1 » 4 kwietnia 2005, o 12:43

Mrucky pisze:
grzesieck pisze:a ty sie mrucky nie obrazaj ;]

Nie obrażam się :) ... tylko, że jak powiedział Ares gdyby był mecz z Rybnikiem to te min. 2 autokary na pewno by pojechały. Tym bardziej, że na drugi już 10 osób było zapisane.

Może jeszcze będzie okazja przyjechać do Lublina 2 raz ;)

Play-off 4 września
2 miejsce - zwycięzca 3/6 (półfinał B)
także jak wygracie z drużyną która będzie po sezonie zasadniczym na 3 miejscu to 4 września jesteście znowu u nas :wink:

Awatar użytkownika
sztandar

#120 Postautor: sztandar » 4 kwietnia 2005, o 13:41

JEszcze nie wiadomo nawet czy ten mecz się odbędzie pierwsza sprawa to nie wiadomo jak długo potrwa żałoba narodowa , 2 sprawa bardzo niepokojące są prognozy pogddy od czwartu ma być bardzo zimno i ma padać deszcz i/lub deszcz ze śniegiem od czwartku do niedzieli

Snys
Zawodowiec

#121 Postautor: Snys » 4 kwietnia 2005, o 13:43

sztandar pisze:JEszcze nie wiadomo nawet czy ten mecz się odbędzie pierwsza sprawa to nie wiadomo jak długo potrwa żałoba narodowa

Do pogrzebu - czyli piÄ…tku

Awatar użytkownika
sztandar

#122 Postautor: sztandar » 4 kwietnia 2005, o 13:51

Czyli pozostaje pytanie jakie będą postanowienia GKSŻ odnośnie czy przesuwają wszystkie kolejki o tydzień czy rozgrywamy 10 II kolejke spotkań

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#123 Postautor: WojtekF » 4 kwietnia 2005, o 13:52

WojtekF czy Ty naprawde nie możesz przyjąc do wiadomości,że to jest nowy sezon i liczby te są nic nie warte.

mikas

Ale czy ja się upieram w swoich postów. Czy ja odrzucam możliwość ogromnej poprawy u Jelenia albo pogorszenia u Kuciapy. Ty np. też piszesz, że faworytem jest Stal. Skąd to niby wiesz?

Problem polega na tym, że obydwie drużyny nie rozegrały choćby spotkań sparingowych w sezonie 2005 więc jedyne co nam pozostaje, aby ocenić siły drużyn jest postawa poszczególnych zawodników w sezonie 2004. A to, że większość zawodników będzie na początku 2005 roku w formie innej niż przeciętna z sezonu 2004 to ja wiem. Lepszej alternatywy porównania siły zespołów niż na podstawie ich postawy w sezonie poprzednim nie widzę.

A tak poza tym to życzę Wam Rzeszowiacy i Lubelacy, aby przed ostatnim biegiem był wynik 42:42.

P.S. Brawo zulu i lucki za inicjatywę polepszenia stosunków między kibicami lubelskimi a rzeszowskimi. Zapraszam do działu "Inne", gdzie założę specjalny temat, chwalący tę inicjatywę
Pozdrawiam wszystkich!!!!

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Shack
Administrator

#124 Postautor: Shack » 4 kwietnia 2005, o 14:27

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#125 Postautor: mikas » 4 kwietnia 2005, o 14:35

WojtekF pisze:mikas

Ale czy ja się upieram w swoich postów. Czy ja odrzucam możliwość ogromnej poprawy u Jelenia albo pogorszenia u Kuciapy. Ty np. też piszesz, że faworytem jest Stal. Skąd to niby wiesz?

Widzisz, ja ocenaim zawodników nie tylko po ostatnim sezonie i wykręconej przez nich w nim średniej biego-punktowej, ale również po tym co prezentowali w przeciągu swojej całej dotychczasowej kariery.Po ich postawie w przeciągu wielu sezonów można się spodziewać jak sie zaprezentują. Nie liczą sie tylko liczby,liczy sie tez podejscie zawodnika do sportu, liczy sie to jak co roku inwestował w sprzęt i jak do tego podchodzi przez całą swoją karierę ile mogł zainwestować w poprzednim sezonie a ile teraz,czy można sie po zawodniku spodziewać że sie jeszcze rozwinie czy już raczej będzie obniżał loty,ile treningów odbył przed sezonem czy ile odjechał spotkan w innych ligach itp. itd. jest jeszcze mnóstwo czynników o których nie chce mi sie już tu pisać a które zdecydują o postawie poszczególnych zawodników w meczu, ale same statystyki nic nam nie powiedzą dlatego jestem zdecydowanym przeciwnikiem takich prostych przeliczeń,ponieważ one sie naprawde rzadko sprawdzają,ale jak masz dużo wolnego czasu to je sobie rób ale nie probuj wmawiac innym że wyłącznie na ich podstawie można przewidziec wynik meczu.