Krosno - Lublin 50:40
MarianJ pisze:Mecz w Poznaniu został przerwany w 41. minucie ze względu na informacje o stanie papieża Jana Pawła II. "Przerwany mecz!" - skandowali kibice.
Ty Lucki zostałbyś na stadnionie krzycząc "Oddajcie pieniądze za bilet"? Myśle, że dalsza dyskusja na ten temat nie ma sensu ....
Ostatnio zmieniony 1 kwietnia 2005, o 21:11 przez Mrucky, łącznie zmieniany 1 raz.
A może by ktoś zablokował ten temat na jakiś czas
Odchodzi bez wątpienia Wielki Człowiek więc nie urządzajmy może tutaj jarmarcznych kłótni szczególnie że to nie forum Radia Maryja
Niech każdy zachowa dla siebie swoje odczucia na temat papieża, albo przeniesie je na inne fora 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Gość
-
Siwek Patataj
Panowie, już sobie na mnie naskoczyliście, już sobie poużywaliście, nawet przez GG od jednego z Was otrzymałem wiadomość, która... nie nadaje się do przytoczenia z uwagi na stek wulgaryzmów znajdujących się w niej.
To świadczy o tym, że ten kto napisał do mnie tę wiadomość za nic miał nauki tego, który teraz odchodzi ze świata żywych. Przy okazji zapytany kim jest, nie ma odwagi przyznać się i milczy. Ale to typowe dla internetowych odważniaków. Ujawnij się troglodyto!!!
Ale na temat: czy ja w którymś miejscu obraziłem papieża? Wprost przeciwnie, cały czas piszę że jest to smutne wydarzenie. Ale piszę też, że nie wolno przesadzać i odwoływać wszystkiego z powodu tego zdarzenia.
Piszę także, że nie wszyscy w tym kraju są katolikami, że są i inne wyznania a i są pomiędzy nami laicy, dla których boleść papieża jest mniej istotna niż dla tych, który głęboko wierzą w boga.
Możecie mnie uznać za pozbawionego empatii, ale tylko wtedy gdy nie zdacie sobie trudu przeczytania ze zrozumieniem tego co piszę. Śmierć każdego człowieka jest smutna i tragiczna zarazem. Ale to nie powód, by zatrzymywać w miejscu czas, by zdobywać się tylko na nostalgię i smutek i rezygnować z tego co ważne. Włącznie sobie TV i poprzerzucajcie programy: TV1 papież, TV2 papież, TV3 papież, Polsat papież, TVN papież. Toż to obłęd, istny obłęd!!!
To był mój ostatni wpis na temat papieża.
A teraz Ci najbardziej wierzący niech obrzucą mnie znowu stekiem niewybrednych epitetów. Czekam
Przypominam moje GG: 1503635.
lucki73
To świadczy o tym, że ten kto napisał do mnie tę wiadomość za nic miał nauki tego, który teraz odchodzi ze świata żywych. Przy okazji zapytany kim jest, nie ma odwagi przyznać się i milczy. Ale to typowe dla internetowych odważniaków. Ujawnij się troglodyto!!!
Ale na temat: czy ja w którymś miejscu obraziłem papieża? Wprost przeciwnie, cały czas piszę że jest to smutne wydarzenie. Ale piszę też, że nie wolno przesadzać i odwoływać wszystkiego z powodu tego zdarzenia.
Piszę także, że nie wszyscy w tym kraju są katolikami, że są i inne wyznania a i są pomiędzy nami laicy, dla których boleść papieża jest mniej istotna niż dla tych, który głęboko wierzą w boga.
Możecie mnie uznać za pozbawionego empatii, ale tylko wtedy gdy nie zdacie sobie trudu przeczytania ze zrozumieniem tego co piszę. Śmierć każdego człowieka jest smutna i tragiczna zarazem. Ale to nie powód, by zatrzymywać w miejscu czas, by zdobywać się tylko na nostalgię i smutek i rezygnować z tego co ważne. Włącznie sobie TV i poprzerzucajcie programy: TV1 papież, TV2 papież, TV3 papież, Polsat papież, TVN papież. Toż to obłęd, istny obłęd!!!
To był mój ostatni wpis na temat papieża.
A teraz Ci najbardziej wierzący niech obrzucą mnie znowu stekiem niewybrednych epitetów. Czekam
lucki73
Lucki szanuje Cie jako kibica żuzlowego, ale nie popieram twojego systemu wartosci, jak w takiej sytuacji mozesz mowic o kasie jaka straca kluby czy portale internetowe, mowisz ze anglika czy australijczyka to nie obchodzi to wlacz sobie CNN, TV5, TVE na calym swiecie mowi sie tylko o tym, ale dla Ciebie wazniejsze jest to zeby sie nie okazalo ze pojedziesz do krosna i pocalujesz klamke, dla mnie to jest żalosne
lucki tu nie chodzi o to kto jest katolikiem a kto nie,szacunek oddajÄ… Mu
nawet muzułmanie ,zydzi i inni. To jest równierz wielki Polak,m.in.dzieki
Niemu mozesz sobie spokojnie" głosić wolność słowa"w tym kraju.
To nie odchodzi Papież katolik, to odchodzi wielki człowiek,wielki Polak,
chrześcijanin...
Pomyśl o tym w ten sposób lucki.
nawet muzułmanie ,zydzi i inni. To jest równierz wielki Polak,m.in.dzieki
Niemu mozesz sobie spokojnie" głosić wolność słowa"w tym kraju.
To nie odchodzi Papież katolik, to odchodzi wielki człowiek,wielki Polak,
chrześcijanin...
Pomyśl o tym w ten sposób lucki.
- WojtekF
- Szkółkowicz
W tych swoich dywagacjach lucki nie zastanawiasz się nad stan psychicznym zawodników po takim wstrząsającym wydarzeniu. Jako praktykujący katolik nie umiałbym w obliczu takiej tragedii jeździć na motorze czy grać w piłkę. A już tym bardziej nie umiałbym się cieszyć z ewentualnej wygranej swojego klubu.
Brawo kibice Lecha!!!!!!
Brawo kibice Lecha!!!!!!
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Lucki wiara i miłość skierowana do Boga oraz Jana Pawła II jest silniejsza niż Twa miłość i wiara w klub żużlowy, dlatego też powinieneś uszanować rozpacz i smutek innych osób. Nawet ludzie z całego Świata, którzy wierzą w innych Bogów albo i nie, są z Papieżem i zapewniam Cię, że nie mają teraz ochoty na imprezy sportowe. Wszystko to pokazuje jak Wielkim człowiekiem jest Ojciec Święty.
p.s.
Nie podlega wątpliwości, że gdyby nastąpiło to najgorsze, mecz w Krośnie nie powinien się odbyć w planowanym terminie.
p.s.
Nie podlega wątpliwości, że gdyby nastąpiło to najgorsze, mecz w Krośnie nie powinien się odbyć w planowanym terminie.
Ludzie dajcie spokoj!. Ja w wielu miejscach nie zgadzam sie z Lukim, nie zgadzam sie z nim takze i w tym przypadku. Jednakowoz ni e uprawiajcie terroru, coz to za "klerykalny rezim". Luki nie ma zamiaru byc w zalobie i... nie musi. Luki nie ma zamiaru plakac po smierci papieza i .. nie musi. To jest jego indywidualny wybor...Luki nie widzi sensu w takim szumie medialnym wobec smierci czlowieka i...nie musi Gdzie wasza tolerancja. Zwyzywac chlopaka dlatego ze ma takie poglady jakie ma?... OBLUDNICY!
- WojtekF
- Szkółkowicz
Napisałem na tych kilku stronach 1 post dotyczący kwestii przełożenia meczy i chyba nie wskażesz mi jacur na moment, w którym wyzywałbym luckiego.
Szanuję luckiego światopopgląd, szanuję to, że nie jest katolikiem. Jednak niech On również uszanuje światopogląd, stan duchowy i psychiczny zawodników i kibiców, którzy są katolikami i nie umieliby podjąć sportowej walki ani emocjonować się wynikiem w obliczu takiej tragedii.
Mimo tego, iż jestem fanem Falubazu, nie mam zamiaru jechać do Częstochowy, gdyż dzisiejsze wydarzenia wstrząsają mną i skupienie się na oglądaniu sportowego widowiska byłoby dla mnie katolika niemożliwe.
Szanuję luckiego światopopgląd, szanuję to, że nie jest katolikiem. Jednak niech On również uszanuje światopogląd, stan duchowy i psychiczny zawodników i kibiców, którzy są katolikami i nie umieliby podjąć sportowej walki ani emocjonować się wynikiem w obliczu takiej tragedii.
Mimo tego, iż jestem fanem Falubazu, nie mam zamiaru jechać do Częstochowy, gdyż dzisiejsze wydarzenia wstrząsają mną i skupienie się na oglądaniu sportowego widowiska byłoby dla mnie katolika niemożliwe.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jacur potrafię uszanować poglądy Luckiego ale problem jest zupełnie innej natury. Przypuszczam że 99.9% zawodników jak i 99.9% kibiców jest Katolikami w związku z czym nikt nie ma ochoty na zawody sportowe.
p.s.
Wyobraź sobie że odchodzi Ci ktoś bardzo bliski a Ty lecisz na stadion świetnie się bawić. Papież dla mnie jest bardzo bliską osobą więc nie jest mi w takiej chwili do zabawy.
p.s.
Wyobraź sobie że odchodzi Ci ktoś bardzo bliski a Ty lecisz na stadion świetnie się bawić. Papież dla mnie jest bardzo bliską osobą więc nie jest mi w takiej chwili do zabawy.
-
Gość
-
Gość
Hollywood pisze:Czekaliśmy tyle miesięcy poczekamy jeszcze te pare dni , zapewne mecz przełożą na środe lub czwartek.I pewnie nie pojedzie juz 3 autokary.
Nie wydaje mi sie, zeby akurat na srode lub czwartek. Moga przelozyc np. na maj. kazdemu klubowi zalezy na kibicach, a dochodza jeszcze starty obcokrajowcow w ligach zagranicznych. Coz, poczekamy, zobaczymy, na razie nic nie jest przelozone.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- Kaka
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Panie Lucki, masz pan tyle lat, ze az dziw bierze, ze w takim wieku ludzie maja tak oderwany kontakt od rzeczywistosci.
Jest tak rzeczywiscie, ze wszystko sie kreci wokol ww. rzeczy?? Nie wydaje mnie sie.
Czy zadałes sobie pytanie ile pradu kosztowalo Cie piepszenie takich głupot, wylicz sobie sam roboczo-godziny, ktore mogles poswiecic czemus bardziej pozytecznemu. Poswiecaj sie dalej swoim obowiazkom sluzbowym zamiast przesiadywac na necie i pisac tego typu rzeczy.
Tak, jestes pozbawiony empatii, czy nawet wspolczucia, ale to nie jest w Twoim wypadku najgorsze, bezsprzecznie natomiast najgorzsze jest to, ze Ty wszystko przeliczasz na mamone i zycze Ci zebys tak kiedys sie zarobil, ze jak na teledysku Republiki, utoniesz w tym calym hajsie. Moze wtedy zrozumiesz, ze nie wszystko sie przelicza na PKB.
Dodaj sobie jeszcze: CNNPapiez, BBCPapiez i inne serwisy informacyjne. Wszedzie popatrz jakos najwazniejsza informacja dnia jest stan zdrowia JPII, a nie czy byla hossa czy bessa na Dow Jones.
PS. Obledem nazwal bym raczej stan wytrzymania w Twoim towarzystwie 10 minut, a nie to, ze wybitny Polak, rowniez Twoj krajan jest umierajacy. Statytyki przesunely Ci po prostu "blednik" w wartosciowaniu pewnych rzeczy i niestety nie potrafisz zlapac pewniej rownowagi.
PS2. Dodaj sobie do tych 3 muszkieterow innych trzech panow, wokol ktorych zapewne sie obracasz: Dolar, Euro, PLN.
Czy wszystko w tym kraju musi kręcić się wokół religii, kościoła, papieża etc.? A nie można zachować odrobinki zdrowego rozsądku?
Jest tak rzeczywiscie, ze wszystko sie kreci wokol ww. rzeczy?? Nie wydaje mnie sie.
Czy ktoś sobie zadał trud, a w ogóle czy postawił sobie pytanie, ile taka medialna szopka kosztuje nasze państwo? Czy ktoś policzył ile ludzie dzisiaj czasu poświęcili na dyskusję nad losem papieża, na śledzenie informacji w radio, telewizji, prasie i internecie, zamiast poświęcić na obowiązki służbowe? Czy ktoś policzył ile taki jeden dzień żałoby za kogoś kto w dodatku żyje kosztuje?
Czy zadałes sobie pytanie ile pradu kosztowalo Cie piepszenie takich głupot, wylicz sobie sam roboczo-godziny, ktore mogles poswiecic czemus bardziej pozytecznemu. Poswiecaj sie dalej swoim obowiazkom sluzbowym zamiast przesiadywac na necie i pisac tego typu rzeczy.
Tak, jestes pozbawiony empatii, czy nawet wspolczucia, ale to nie jest w Twoim wypadku najgorsze, bezsprzecznie natomiast najgorzsze jest to, ze Ty wszystko przeliczasz na mamone i zycze Ci zebys tak kiedys sie zarobil, ze jak na teledysku Republiki, utoniesz w tym calym hajsie. Moze wtedy zrozumiesz, ze nie wszystko sie przelicza na PKB.
Dodaj sobie jeszcze: CNNPapiez, BBCPapiez i inne serwisy informacyjne. Wszedzie popatrz jakos najwazniejsza informacja dnia jest stan zdrowia JPII, a nie czy byla hossa czy bessa na Dow Jones.
PS. Obledem nazwal bym raczej stan wytrzymania w Twoim towarzystwie 10 minut, a nie to, ze wybitny Polak, rowniez Twoj krajan jest umierajacy. Statytyki przesunely Ci po prostu "blednik" w wartosciowaniu pewnych rzeczy i niestety nie potrafisz zlapac pewniej rownowagi.
PS2. Dodaj sobie do tych 3 muszkieterow innych trzech panow, wokol ktorych zapewne sie obracasz: Dolar, Euro, PLN.
- _piotrusss
- Kadrowicz
W jednym się zgadzam z Luckim... Telewizja zrobiła szopkę, ludzie w Krakowie, ludzie w Rzymie niemalże w ciszy się modlili, nikt prawie nie rozmawiał, niezależnie od wyznania, każdy to jakoś przeżywał... A telwizja moim skromnym subiektywnym zdaniem zrobiła cyrk z tej całej sytuacji... co kilka minut nowe sensacyjne wieści... nowe wydiady, w studiu nowy gość! Po co to??? Myślę, że nie jest to odpowiednie pożegnanie tak wielkiej i ważnej osoby.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
-
Gość
Ze słów wczorajszych jakiegoś kardynała " ta noc miala być ostatnia dla Papieża " na szczescie Papież żyje i bedzie żył .....
Oczywiście jest to czas zadumy i modlitwy , ale jeśli ciezki stan Papieża będzie sie utrzymywał kilka dni to przecież nie można zatrzymać machiny świata! Życie sie toczy mimo cierpienia tego człowieka , odbycie sie meczów to właśnie okazja dla złożenia hołdu Papieżowi.
Oczywiście jest to czas zadumy i modlitwy , ale jeśli ciezki stan Papieża będzie sie utrzymywał kilka dni to przecież nie można zatrzymać machiny świata! Życie sie toczy mimo cierpienia tego człowieka , odbycie sie meczów to właśnie okazja dla złożenia hołdu Papieżowi.