Krosno - Lublin 50:40
Bimmer pisze:grzesieck pisze:wlasnie gadalem o tym z jasiem i doszlismy do jednego wniosku - W TÄ„ NIEDZIELE CHCEMY JECHAC DO KROSNO I W KONCU OBEJRZEC ZUZEL!
Więc masz zajebisty pretekst, żeby się pomodlić za zdrowie PapieżaLepszy taki niż żaden.
nie przesadzaj, bo zaraz wyjdzie na to, ze mecz wazniejszy od zdrowia papieza :/
poprostu nie uwazam, zeby ewentualna smierc papieza byla powodem do odwolywania meczow. oczywiscie jest to o wiele wazniejsze wydarzenie od zuzla, ale nijak sie z tym laczy.
uwazam, ze niezaleznie od tego co sie wydarzy dzisiaj, jutro czy w niedziele, mecz powinien sie odbyc.
METHANOL ADVENTURE TEAM
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Wiem, że tak się nie powinno robić, ale raz na rok można:Lublin_Fan pisze:Ludzie skończcie z tym spekulowaniem. Kogo obchodzi wasz stosunek do wiary i Papieża?????? Mecz będzie - albo nie. koniec tematu. Już wystarczy, że jest tu na forum tysiąc ekspertów od gospodarki, zarządzania i innych nauk wiec po co kolejnych 100 docentów z teologii???
Pozdr.
POPIERAM
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Dajcież spokój, co to jest, masowa znieczulica? Lepiej jest jechać do jakiegoś Krosna zamiast chwile pomyśleć co się stanie jeśli Papieża zabraknie???? Do Krosna można pojechać w każdej chwili, codziennie na mecz, a taka sytuacja co dzień się nie wydarza. Co wy myślicie, że jak Papież umrze to będziemy mieli nastepnego?? To jest wg. mnie chore, żeby w takiej sytuacji stawiać na pierwszym miejscu wyjazd na mecz a potem zdrowie papieża. Przpraszam jeśli kogoś uraziłem, ale taka sytuacja nie wpływa na mnie za dobrze.
-
Siwek Patataj
Metalliczny pisze:Dajcież spokój, co to jest, masowa znieczulica? Lepiej jest jechać do jakiegoś Krosna zamiast chwile pomyśleć co się stanie jeśli Papieża zabraknie???? Do Krosna można pojechać w każdej chwili, codziennie na mecz, a taka sytuacja co dzień się nie wydarza. Co wy myślicie, że jak Papież umrze to będziemy mieli nastepnego?? To jest wg. mnie chore, żeby w takiej sytuacji stawiać na pierwszym miejscu wyjazd na mecz a potem zdrowie papieża. Przpraszam jeśli kogoś uraziłem, ale taka sytuacja nie wpływa na mnie za dobrze.
Metaliczny, ten kraj nie należy li tylko do katolików, ale także do ludzi świeckich. Czy wszystko w tym kraju musi kręcić się wokół religii, kościoła, papieża etc.? A nie można zachować odrobinki zdrowego rozsądku?
lucki73
Sa pewne wydarzenia, ktore mozna uszanowac odwolaniem imprez rozrywkowych i chyba w obliczu takiego wydarzenia niestety stoimy. Niezbyt normalna bylaby sytuacja, gdyby inne narody bardziej uszanowaly naszego rodaka niz my sami. A mecz - spokojnie, moze bedzie przelozony, ale nie przepadnie; najwyzej poczekamy kilka dni dluzej.
P.S. Lucki nie zgadzam sie z Toba: rozumiem ze jestes niewierzacy, ale zyjemy w katolickim kraju, w ktorym chyba dla wiekszosci ludzi Papiez-Polak jest kims szczegolnym i ci ludzie - gdyby nastapilo "to" wydarzenie - chcieliby pewnie uszanowania Jego pamieci. Czasem dajesz na forum rozne analogie, wiec i ja sie taka posluze: Jezeli puszczasz glosno muzyke w samochodzie, to w momecie mijania konduktu pogrzebowego sciszasz na moment muzyke, czy dalej dajesz "po glosnikach" i mowisz "nie moja zaloba"?
P.S. Lucki nie zgadzam sie z Toba: rozumiem ze jestes niewierzacy, ale zyjemy w katolickim kraju, w ktorym chyba dla wiekszosci ludzi Papiez-Polak jest kims szczegolnym i ci ludzie - gdyby nastapilo "to" wydarzenie - chcieliby pewnie uszanowania Jego pamieci. Czasem dajesz na forum rozne analogie, wiec i ja sie taka posluze: Jezeli puszczasz glosno muzyke w samochodzie, to w momecie mijania konduktu pogrzebowego sciszasz na moment muzyke, czy dalej dajesz "po glosnikach" i mowisz "nie moja zaloba"?
Ostatnio zmieniony 1 kwietnia 2005, o 20:21 przez boxing, łącznie zmieniany 1 raz.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
sprawa wiary jest indywidualną sprawą każdego człowieka, ale Papieżowi nalezy sie szacunek nie tylko katolikow, ale rowniez wyznawcow innych wiar dlatego nie wiem jak mozna nie rozumiec, jest to pierwszy i prawdopodobnie ostatni papiez rodem z Polski, i jesli umrze to jak juz ktos powiedzial prawdopodobnie zostana odwolane wszystkie imprezy sportowe i muzyczne, dlatego co to za roznica czy mecz bedzie w niedziele czy srode, są ważniejsze rzeczy niz mecz nawet jesli ktos nie czul zapachu metanolu od 5 miesiecy
Jeśli ktoś nie widzi sensu w przekładładaniu meczu, to niech wytłumaczy sobię w ten sposób: ewentualne odwołanie meczu, jako imprezy masowej, jest elementem żałoby narodowej (a jej ewentualne wprowadzenie już chyba nikogo nie powinno dziwić).
Temat na pewno wywołuje dużo emocji, ale proponuje zachować je dla siebie. KONIEC!
Temat na pewno wywołuje dużo emocji, ale proponuje zachować je dla siebie. KONIEC!
trochę powagi, w obliczu śmierci, zdaniem włoskich mediów Jan Paweł II
nie żyje, Włosi też myslą o odwołaniu imprez....
http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2632526.html
-
Siwek Patataj
rob7 pisze:trochę powagi, w obliczu śmierci, zdaniem włoskich mediów Jan Paweł II
Zachowuję powagę, zwłaszcza w obliczu śmierci, ale to co się dzieje w związku ze złym stanem zdrowia JPII to po prostu obłęd i szaleństwo.
Czy ktoś sobie zadał trud, a w ogóle czy postawił sobie pytanie, ile taka medialna szopka kosztuje nasze państwo? Czy ktoś policzył ile ludzie dzisiaj czasu poświęcili na dyskusję nad losem papieża, na śledzenie informacji w radio, telewizji, prasie i internecie, zamiast poświęcić na obowiązki służbowe? Czy ktoś policzył ile taki jeden dzień żałoby za kogoś kto w dodatku żyje kosztuje?
Odnosząc to wszystko do sportu żużlowego: czy ktoś w końcu policzy ile będzie to kosztowało poszczególne kluby, gdy będą musiały odwołać mecze? Czy jakiegoś normalnego Anglika czy Australijczyka obchodzi to, że w Polsce w związku z żałobą narodową nie odbędą się mecze? Nie, nie obchodzi, a za przyjazd czy odwołanie meczu trzeba będzie mu i tak zapłacić. Nie wspomnę o stratach stacji telewizyjnych w związku z odwołaniem transmisji meczów etc. To wszystko to koszty.
Jeśli ktokolwiek uważa, że stać nas jako kraj na ponoszenie takich kosztów, to gratuluję zmysłu ekonomicznego.
Nie jestem ani propapieski ani antypapieski, jestem racjonalistą i pragmatykiem i widzę, że to co się dzisiaj dzieje w mediach to istny obłęd, a ludzie zamiast zająć się rodziną, domem, dziećmi, pracą tylko gadają i gadają o papieżu zapominając o całym świecie.
ukłoniki
lucki73
lucki zachowaj swoje kretynizmy dla siebie. Zachowujesz się jak skończony idiota. Odchodzi największy człowiek we wszechświecie, a ty wypisujesz litanie nic nie znaczących głupot. Trochę powagi.
Ostatnio zmieniony 1 kwietnia 2005, o 20:55 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Lucki a stawiasz czasem lampke i chryzantemy na grobach Twoich bliskich czy tez liczysz ile to kosztuje?
P.S. Dobrze wiem ze Angoli i Kangurow bardziej interesuja funty i euro niz nasz Papiez, ale dawno stracilem zludzenia, ze jezdza tu dla naszych wspanialych kibicow.
P.S. Dobrze wiem ze Angoli i Kangurow bardziej interesuja funty i euro niz nasz Papiez, ale dawno stracilem zludzenia, ze jezdza tu dla naszych wspanialych kibicow.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Lucki daj sobie spokój z komentarzami. Jesteś człowiekiem który jak mi się wydaję nigdy nie miał do czynienia z TYM człowiekiem. A szkoda. Po pewnie zmienił byś się nieco.
PS. A co do twojego wywodu na temat tych kosztów - nie podobnie jest z WOŚP, tak przez wszystkich ubóstwianych? Tam jakoś o tych kosztach nikt nie wspomina, a w obliczu takiej tragedii, tak, bo jest to tragedia, Ty wyskakujesz z takimi tekstami. Brak słów.
PS. A co do twojego wywodu na temat tych kosztów - nie podobnie jest z WOŚP, tak przez wszystkich ubóstwianych? Tam jakoś o tych kosztach nikt nie wspomina, a w obliczu takiej tragedii, tak, bo jest to tragedia, Ty wyskakujesz z takimi tekstami. Brak słów.
Mecz w Poznaniu został przerwany w 41. minucie ze względu na informacje o stanie papieża Jana Pawła II. "Przerwany mecz!" - skandowali kibice. - Jesteśmy przygotowani na odowłanie zostaną wszystkich meczów 17. kolejki - powiedział Marcin Stefański z Wydziału Gier PZPN.
TeŻet z LUBLINA NAJLEPSZA W POLSCE DRUŻYNA!!!!!!!!!
...........................GG#1009468
...........................GG#1009468
nie można w życiu kierować się tylko zmysłem ekonomicznym nawet w biznesie jest coś takiego jak etyka biznesu a ludzie zajmują się śmiercią/chorobą Papieża na całym świecie /CNN/ a nie tylko w Polsce to świadczy jak wielki człowiek od nas odchodzi a modlą się protestanci
/Anglia, Nemcy, Australia/ muzułmanie /Palestyna, Irak/ Zydzi to cos znaczy Lucki a co znaczy jakis tam mecz żużlowy który mozna odjechać w innym terminie co znaczy te kilka zł.
/Anglia, Nemcy, Australia/ muzułmanie /Palestyna, Irak/ Zydzi to cos znaczy Lucki a co znaczy jakis tam mecz żużlowy który mozna odjechać w innym terminie co znaczy te kilka zł.