Jesper Monberg
Jeszcze raz powtórze - Ci którzy uważają ze Jensen zastąpi Petera powinni się mocno zastanowić. Zeby nawet Duńczyk trzaskał powyżej 10 oczek - to nie jest ta półka zawodnika. On moze równie dobrze robić po 7-8 i nikogo nie powinno to dziwić. W przypadku Petera taki wynik byłby nie do pomyślenia. Nie wyciagajmy wniosków z jednego turnieju ale Jensen jest bardzo przecietnym obcokrajowcem, nawet jak na warunki pierwszoligowe.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Gelo pisze:Jeszcze raz powtórze - Ci którzy uważają ze Jensen zastąpi Petera powinni się mocno zastanowić. Zeby nawet Duńczyk trzaskał powyżej 10 oczek - to nie jest ta półka zawodnika. On moze równie dobrze robić po 7-8 i nikogo nie powinno to dziwić. W przypadku Petera taki wynik byłby nie do pomyślenia. Nie wyciagajmy wniosków z jednego turnieju ale Jensen jest bardzo przecietnym obcokrajowcem, nawet jak na warunki pierwszoligowe.
Z tym "bardzo przeciętny" to chyba troszke przesadziłeś (choć oczywiście wszystko się wyjaśni w trakcie rozgrywek ). Oczywiście nie można zakładać , że nasz obco będzie "przywoził" bez problemu Karlssonów , Loramów, czy Maxów , ale na "polskie sławy pierwszego frontu" powinien wystarczyć . Pierwsza weryfikacja już w niedzielę, poczekamy zobaczymy, pozdr.
Gelo pisze:Jeszcze raz powtórze - Ci którzy uważają ze Jensen zastąpi Petera powinni się mocno zastanowić. Zeby nawet Duńczyk trzaskał powyżej 10 oczek - to nie jest ta półka zawodnika. On moze równie dobrze robić po 7-8 i nikogo nie powinno to dziwić. W przypadku Petera taki wynik byłby nie do pomyślenia. Nie wyciagajmy wniosków z jednego turnieju ale Jensen jest bardzo przecietnym obcokrajowcem, nawet jak na warunki pierwszoligowe.
no wlasnie sie nad tym jeszcze raz mocno zastanowilem i nadal wychodzi mi ze, Jesper moze z powodzeniem zastapic Petera. oczywiscie nie jest to zawodnik z najwyzszej swiatowej polki ale i z cala sympatia Peter tez nie
Reasumujac licze na pierwszy komplecik(ew.14) juz w niedziele
pozdrawiam pav4u
Ci którzy uważają ze Jensen zastąpi Petera powinni się mocno zastanowić. Zeby nawet Duńczyk trzaskał powyżej 10 oczek - to nie jest ta półka zawodnika. On moze równie dobrze robić po 7-8 i nikogo nie powinno to dziwić.
dlatego tym bardziej powinien trenowac na polskich torach-szczegolnie teraz w pile-poznac nawierzchnie-przelozyc sie do niej-aby byc jak najlepiej dopasowanym
never ride faster than your angel can fly
-
Gość
Śliwa pisze:Ja mysle ze jak on jeżdzi chyba w pięciu ligach to troche przesada bo co z tego że on na mecz przyjedzie a nie bedzie na żdnym treningu no chyba że on sie taki mocny czuje że mu nie trzeba trenować.
No to zes dal teraz :O Lepiej zawodnik przygotuje sie na meczu niz na treningu
POzdr...
MOTORLUBLIN
no wlasnie sie nad tym jeszcze raz mocno zastanowilem i nadal wychodzi mi ze, Jesper moze z powodzeniem zastapic Petera. oczywiscie nie jest to zawodnik z najwyzszej swiatowej polki ale i z cala sympatia Peter tez nie
Masz prawo uwazac, ze Jeleniewski jest lepszy od Golloba - w sumie wolno Ci. Przypomnę tylko, że Peter jest drużynowym mistrzem swiata, najlepszym zawodnikiem swojej reprezentacji, dzieki ktoremu Szwecja zdobyła mistrzostwo, podczas gdy Jesper nawet nie załapał się do druzyny. Dzieli ich prawdziwa przepaść. A określenie "bardzo przeciętny" wcale nie jest przesadzone. Nie uwazam Jensena za zawodnika na ktorego mozna w ciemno postawic w walce z takimi asami - jak Zorro, Brhel, Ferjan czy nawet Gjedde. O Loramie i Karlssonie nawet nie wspominam, bo to nie ten poziom sportowy. To nie znaczy, że sie nie da z nimi wygrać, ale Jesper pewniakiem nie jest i dlatego jest przeciętny.
Gelo pisze: Przypomnę tylko, że Peter jest drużynowym mistrzem swiata, najlepszym zawodnikiem swojej reprezentacji, dzieki ktoremu Szwecja zdobyła mistrzostwo, podczas gdy Jesper nawet nie załapał się do druzyny. Dzieli ich prawdziwa przepaść.
Peter -> druzynowy mistrz swiata, lider druzyny...
Jesper -> nawet nie bylo Go w skladzie...
Co to jest za porownanie???
Gollob -> co roku dobre, nawet momentami bardzo dobre wystepy w GP...
Protas -> co roku mizerne, wlasciwie beznadziejne wystepy w GP...
Ulamek, itp... -> sporadyczne wystepy w Gp...
czy na codzien dzieli ich przepasc? Napewno nie, wiec Gelu poszukaj troche lepszych argumentow, bo te o liderach druzynowych mistrzow swiata sa bezsensu...
POzdr...
Ostatnio zmieniony 31 marca 2005, o 09:16 przez piwo__, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTORLUBLIN
Gollob - beznadziejne występy w DPŚ
Rempała - bardzo dobry występ w DPŚ, kilka na prawdę świetnych akcji.
Przepaść?
Rempała - bardzo dobry występ w DPŚ, kilka na prawdę świetnych akcji.
Przepaść?
Zorro załapał się do kadry Szwecji, Gjedde do kadry Danii (jeśli już porównujesz DPŚ)?Nie uwazam Jensena za zawodnika na ktorego mozna w ciemno postawic w walce z takimi asami - jak Zorro, Brhel, Ferjan czy nawet Gjedde.
Hollywood pisze:Jesper Jensen trafił do naszej drużyny dzieki wstawiennictwu niejakiego pana Gawrzyka , który twierdzi że owy duńczyk nie zejdzie poniżej 11 ptk w każdym meczu , ja w to powątpiewam ale poczekajmy co pokaże JBJ.
I najśmieszniejsze jest to że nie mamy nawet zmiennika dla Jespera ale cóż począć skoro na co się nie popatrzy w tym klubie to i tak jest wszystko popier...
- motorlublin
- Szkółkowicz
KrzyÅ› pisze: w tym klubie to i tak jest wszystko popier...
Może i Jensena nie można porównywać do Karlssona, ale że jest to przeciętny zawodnik to już przesada. Wystarczy jeden mecz, a większość zapomniała o dobrych wynikach Jensena w 2003r (zresztą w 2004 też). Wystarczy, aby pojechał podobnie u nas jak w Gnieźnie, przecież nie walczymy o jakieś wysokie cele w tym sezonie. Lee w tym meczu zdobył 1 punkt, i co, też jest przeciętniakiem?
Mamy skład (w tym obcokrajowca) taki, na jaki było stać nasz klub, a cele naszej drużyny nie są wygórowane, więc o co niektórym chodzi? Czy jest coś w tym nielogicznego, albo popier...?
zgadzam sie z tym, wiadomo, ze wszyscy chcemy przez ten sezon pokojnie przejsc bez niepotrzebnych emocji, jak uda nam sie powalczyc o jakies niezle miejscie to w porzadku, ale nie wymagajmy jakichs cudow, ja wierze ze 4 miejsce jest do osiagniecia, ale tez wiem ze 6 tez jest bardzo mozliwe, potrzebne jest stworzenie klubu na zdrowych zasadach, lepiej odpuscic sobie takiego knappa ktory chce kupe kasy naglosnic to ze klub moze dac niezle pieniadze, ale nie szasta nimi na prawo i lewo. Sytuacja w polskim zuzlu moze doprowadzic do tego, ze zawodnicy beda ciagneli do kazdego klubu w ktorym dzialacze wywiazuja sie umow, ja osobiscie nie zaluje karlssona, licze ze jensen pokaze ze potrafi duzo, a porownania poprzez DPS przypominaja mi teksty typu: "nie wygralismy w krosnie od 15 lat to i tym razem nie ma liczyc na zwyciestwo", wystarczy jeden obcokrajowiec bo w tej chwili nie ma drugiego ktory moze jezdzic na podobnym poziomie, a nie chce jakichs sum z kosmosu 
Zgadzam się z głosami powyżej. Przecież walczymy o srodek tabeli, więc Jensen wystarczy (choć nikt nie moze powiedzieć czy nie będzie najlepszym zawodnikiem ligi). Ewentualny awans byłby dla klubu szkodliwy. Dopiero za rok, dwa można zbudować silną, walczącą o awans ekipę z porządnym zapleczem (stadion, parking itd.) i sponsorami.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
hayabusarider
Wiadomo może czy rzeczywiście Jesper ma trenować na naszym torze przed inauguracja sezonu??.
Zostaje mu w takim razie mało czasu (sobota)?,jeśli rzeczywiście ma się pojawić przed meczem z Krosnem.
Stawiam że jeśli ma trenować na naszym torze, to przed meczem z Mojrzeszowem.
Na Krosno możliwy jest najazd w krajówce.
Czyli wychodzi na to że Inauguracja sezonu w polskeij lidze dla Jespera to dzień 17.04.05.
Zostaje mu w takim razie mało czasu (sobota)?,jeśli rzeczywiście ma się pojawić przed meczem z Krosnem.
Czyli wychodzi na to że Inauguracja sezonu w polskeij lidze dla Jespera to dzień 17.04.05.
hayabusarider pisze:Wiadomo może czy rzeczywiście Jesper ma trenować na naszym torze przed inauguracja sezonu??.
Jeżeli nawet Jesper nie pojedzie do Krosna to następny mecz jest 10.04 a nie 17.04 . Ferjan jednak tylko sie poobijał i w meczu z nami pojedzie dlatego Jesper raczej też do Krosna będzie zaproszony
Ja nie jestem przeciwnikiem Jespera, bo wtedy musiałbym czekać aż mu się powinie noga i wtedy moje byłoby na wierzchu. A na tym mi nie zależy. Nie mogę tylko zrozumieć opinii, że może on zastąpić Petera. Nie moze bo jest dużo słabszy i koniec. Piszę, że jest przeciętny tylko i wyłącznie po to, żeby nie było płaczu i narzekania jak sie zdarzy (tfu tfu) że Jensen w najmniej oczekiwanym momencie nie będzie mógl dobić do dychy w sześciu startach. A to jest bardzo możliwe. Pamiętam narzekania jak Peter robił po 11 punktów, że sprzedał, ze bez formy itd.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Dzisiaj szykuje sie wreszcie debiut naszego duńczyka w barwach Oxfordu .
http://www.oxford-cheetahs.co.uk/pages/ ... php?ID=122
A na tej stronce będzie chyba można śledzić wynik na bieżąco :
http://www.oxford-speedway.co.uk/
http://www.oxford-cheetahs.co.uk/pages/ ... php?ID=122
A na tej stronce będzie chyba można śledzić wynik na bieżąco :
http://www.oxford-speedway.co.uk/