Motor Lublin w sezonie 2026
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Motor Lublin w sezonie 2026
Ciekawy jestem czy da się Bednara wyciągnąć ze Stali...oby tak. Natomiast to też pokazuje, że w klubie jednak nie do końca jest cierpliwość do budowania juniorki, skoro istnieje pomysł rezygnacji z Jaworskiego po 1 pełnym sezonie.
Zupełnie mi się nie podoba ten czeski kierunek, zarówno juniorsko a tym bardziej seniorsko.
Z Bednarem o tyle może być coś na rzeczy, że jego też Orlen sponosoruje (a nas jakoś nie przestał wciąż ;])
Z Bednarem o tyle może być coś na rzeczy, że jego też Orlen sponosoruje (a nas jakoś nie przestał wciąż ;])
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Mnie też nie przekonuje zastępowanie u24 juniorami. Nie mamy Przyjemskiego czy Parnickiego, by to było jakimś gwarantem powodzenia. Duże ryzyko.
Chodziło mi o to że nie jaram się Bednarem, a jeszcze mniej Jankiem Kvechem :)
-
MotorMistrz
Są słuchy że temat z Thomsenem już jest domknięty i z bednarem też. Prawdopodobnie masz skład na następny sezon to
Zmarzlik
Vaculik
Woryna
Thomsen
Bednar
Banbor
Jaworski/(lub ktoś inny bo ten młody nie przekonuje totalnie)
Ten skład wygląda seiro spoko myślę że jeśli to się sprawdzi to możemy być zadowoleni.
Zmarzlik
Vaculik
Woryna
Thomsen
Bednar
Banbor
Jaworski/(lub ktoś inny bo ten młody nie przekonuje totalnie)
Ten skład wygląda seiro spoko myślę że jeśli to się sprawdzi to możemy być zadowoleni.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No... nie wygląda spoko. Thomsen i Zmarzlik to troszkę mało, a w tym składzie to jedyni pewniacy do zdobywania stabilnej, wyższej liczby punktów. W stałą formę Woryny nie wierzę, w spektakularny powrót Vacula również
Dramat by był. Stal Gorzów bis. Palucha tylko brakuje.
Woźniak za Woryne (też na literę W).
Rynek w Ekstralidze się zabetonował. I stąd może dlatego Vaculik nigdzie się nie rusza.
Rynek w Ekstralidze się zabetonował. I stąd może dlatego Vaculik nigdzie się nie rusza.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Dlatego zawsze uważałem, że podpisywanie na lata w stylu Sparty czy Apatora to dobry manewr. Nie dość, że sobie zaklepujesz kozaków (na papierze, wiadomo) sprawdzonych w swoim klubie, to jeszcze blokujesz rywalom dostęp do dobrych zawodników. Teraz mamy problem, bo nie ma na rynku dostępnych liderów ekstraligowych i musimy zostać z Vaculem jadącym do tyłu. Mam nadzieję, że przynajmniej ten Thomsen wypali, bo to jedyny topowy zawodnik do wzięcia.
Z drugiej strony ryzyko, bo można pojechać jeden sezon super a następny dużo słabszy. Taki Michelsen czy Dudek nie szaleją jak rok temu. Meczu przeciwko nam nie uważam za wyznacznik ich aktualnej formy. I pojawia się pytanie. Będzie za rok lepiej czy nie będzie lepiej.
Ale to moje zdanie.
Ale to moje zdanie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tak, jest to ryzyko, ale jeśli masz 4 zawodników, którzy są w stanie zrobić 2,0+ (nie oznacza, że zrobią w każdym sezonie), to istnieje duża szansa na to, że przynajmniej połowa z nich osiągnie swój przewidywalny wynik, jeden pojedzie może trochę poniżej, ale nadal solidnie, a wtedy ten jeden (Michelsen w tym sezonie) może sobie troszkę podcieniować. I tak jest. Teraz mocarni są Emil z Lambo, Dudek jedzie solidnie, ale bez ubiegłorocznego szału, a Michelsen ma zjazd względem ubiegłego sezonu. Rok temu to Lambo był tym, który odstawał, ale trzech innych seniorów robiło robotę.
No i drugi aspekt jest taki, że każdy z tych 4 zawodników mogących pojechać na 2,0+ jest zablokowany dla rywala.
No i drugi aspekt jest taki, że każdy z tych 4 zawodników mogących pojechać na 2,0+ jest zablokowany dla rywala.
A ja uważam, że poza absolutną czołówką typu Zmarzlik, Artiom etc to długoterminowe kontrakty są głównie z korzyścią dla zawodników.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Pytanie czy absolutną czołówką są Emil, Lambo, Dudek i Michelsen. Mikkel jedzie dopiero drugi sezon bardzo słabo (pierwszy w Czewie nie był aż taki zły), a Dudek oprócz sezonu 2023 trzyma dosyć stabilny poziom od wielu lat. Lambo trochę duże ma wahania, ale to gość, który jest IMO dobrym dopełnieniem w tej czwórce.
Podobnie jest z kwartetem Artiom, Bewley, Kurtz, Janowski (tu wiadomo, że Janowski miewał gorsze sezony, ale aspekt ikony ma znaczenie)
Podobnie jest z kwartetem Artiom, Bewley, Kurtz, Janowski (tu wiadomo, że Janowski miewał gorsze sezony, ale aspekt ikony ma znaczenie)
Może coś żle kojarzę, ale Janowski chyba ostatnio negocjował co rok.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tak, mój błąd. Długoletni ma Kurtz, długoletni miał Bewley (kończy się w tym roku, ale nie słychać, by miał odejść) i Artiom przedłużył do 2028 jak u nas BZ.
Długoletnie kontrakty są właściwie dobre tylko dla klubu, zawodnik nie ma z nich większych korzyści. Co z tego, że zgarnie hajs za przygotowanie do sezonu, jak klub mu powie, że idzie na ławę, bo ściągnęli lepszego. I zawodnik ma do wyboru albo zgodzić się na wypożyczenie/rozwiązanie kontraktu, albo nie zarobić nic przez cały sezon. Tak na dobrą sprawę, wszystkie karty są w rękach klubu.
Dwa, dopiero co były modły na forum, żeby tylko się nie okazało, że Vacul podpisał na dwa lata :)
Dwa, dopiero co były modły na forum, żeby tylko się nie okazało, że Vacul podpisał na dwa lata :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Dlatego ja celowo wspomniałem o przedłużaniu długoletnim zawodników, którzy są sprawdzeni w klubie. Taka Sparta mocno pojechała podpisując od razu Kurtza na 3 lata prosto z 1. ligi, ale widać im się to opłaciło, ale mogło też nie i jak mówisz, wtedy byłby wypożyczony do jakiegoś beniaminka czy zaliczyłby powrót do 1 ligi. Dlatego ja jestem fanem modelu (o ile byłoby to możliwe), że sprowadzamy nowego zawodnika na rok i zostawiamy sobie furtkę na +2 na przykład, jeśli spełni nasze oczekiwania. Vacul był wyjątkowym transferem w skali całej naszej ligi, bo podpisany jeszcze przed objechaniem ostatniego sezonu w barwach innej drużyny. Tu trzeba przyznać, że Słowak prawdopodobnie miał dużego farta, bo podpisał kontrakt zapewne na warunkach ścisłej czołówki ligowej, a wyszło jak wyszło. Jeśli jest na dwa lata, to ciekawy jestem czy możliwa jest jakaś renegocjacja warunków.
-
MotorMistrz
KrzyczącyK1b1c pisze:Tak, mój błąd. Długoletni ma Kurtz, długoletni miał Bewley (kończy się w tym roku, ale nie słychać, by miał odejść) i Artiom przedłużył do 2028 jak u nas BZ.
Przecież podobno gadają nasi też z Danem
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
O Danie były plotki jeszcze przed sezonem, potem temat zupełnie ucichł, więc uznaję go za nieaktualny.
-
MotorMistrz
KrzyczącyK1b1c pisze:O Danie były plotki jeszcze przed sezonem, potem temat zupełnie ucichł, więc uznaję go za nieaktualny.
A to że był widziany bus jego pod restauracją przy politechnice to też znaczy że tematu nie ma?
-
MotorMistrz
KrzyczącyK1b1c pisze:No... nie wygląda spoko. Thomsen i Zmarzlik to troszkę mało, a w tym składzie to jedyni pewniacy do zdobywania stabilnej, wyższej liczby punktów. W stałą formę Woryny nie wierzę, w spektakularny powrót Vacula również
No bez jaj vaculik myślę że takiego sezonu jak ten już nie pojedzie nie będzie gorzej napweno. Pozatym myślę że woryna trochę się ustabilizuje za rok bo ten rok to pierwszy w gp A jak widać i po Dudku kiedyś i po Kuberze to zawsze problem pewnien i wahania formy
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Vacul 2025r. jedzie najgorszy sezon od 2017 roku:
Kibice: Nie no, Vacul to za duży kozak, drugiego takiego sezonu nie pojedzie
Vacul 2026r. jedzie najgorszy sezon od 2013 roku:
Kibice: Nie no, Vacul już przecież tak nie pojedzie
xD
Kibice: Nie no, Vacul to za duży kozak, drugiego takiego sezonu nie pojedzie
Vacul 2026r. jedzie najgorszy sezon od 2013 roku:
Kibice: Nie no, Vacul już przecież tak nie pojedzie
xD
-
MotorMistrz
No już bez przesady nie wieszajmy tylko na nim winy. Wina to i na jaworskim leży jeździ padake aż wstyd. Pozatym woryna nie lepiej. Cierniak to też nie skomentuje nawet. Bańbor tak się jarał że będzie liderem formacji i też cieniuje
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Montujemy skład na mistrza, a ja się pytam czy będą jakieś darmowe MPK dla kibiców do tego Tarnowa:)?
-
MotorMistrz
Już nie róbmy sobie jaj bo to co się odwala w tym naszym klubie to jest totalna masakra. Nadeszły lata po suchy jak w Lesznie po mistrzostwach musimy się z tym pogodzić. Jedynym wyjściem jest to że ktoś poleci za tą kompromitacje w Toruniu
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2026, o 18:54 przez MotorMistrz, łącznie zmieniany 1 raz.