Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin 40:50, 28.06.2026
Re: Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin, 28.06.2026, godz. 17:00
Może Nicki Pedersen last dance w Zielonej i potem na Grudziądz jeszcze jak znalazł 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
MotorMistrz
Ale coś wiecie czy będzie jakiś mega trenowanie czy znowu polecą a co będzie. Ja to słyszałem że mają trenować i Fred też ma trenować
Może zrobią trochę pod koło i Mateusz z Woryną nas wyciągną za uszy... Nadzieja jest jedynie taka że u nich też będą nerwowe ruchy, a Walasek to nie Baron.
PS. najgorsze w tym wszystkim jeśli to prawda że Vacul jest na dwa lata...
KrzysiekS pisze:
Bardzo bym się zdziwił gdyby umowa nie przewidywała możliwości jej rozwiązania przez klub po pierwszym roku, jeśli zawodnik nie osiągnął określonej średniej.
Jakkolwiek została określona, Vaculik z pewnością jej nie osiągnął
Vaculik to ma póki co lepszą średnią niż taki Madsen czy Michelsen, także jak byśmy się mieli trzymać statystyk to solidna druga linia :D
Z Vaculikiem jest taki problem, że jak spojrzy się wyłącznie na łączne zdobycze punktowe to co do zasady nie wygląda tragicznie (nie patrząc na nazwisko). Problem zaczyna się gdy zobaczy się jazdę, zdobycze w konkretnych biegach, czyje to są punkty i to na kim te punkty zdobył.
Marne to pocieszenie, że jest to dopiero pierwsza wtopa transferowa Kępy (no może druga uwzględniając Jamroga, ale tam był inny poziom wymagań; chociaż dostrzegam pewne podobieństwa do jazdy Bjarne Pedersena w 2017).
Marne to pocieszenie, że jest to dopiero pierwsza wtopa transferowa Kępy (no może druga uwzględniając Jamroga, ale tam był inny poziom wymagań; chociaż dostrzegam pewne podobieństwa do jazdy Bjarne Pedersena w 2017).
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Wtopa tym bardziej bolesna, ze w sezonie, gdy pierwszy raz nie mamy klasowego juniora i transfer miał ciągnąć wózek razem z Bartkiem.
KrzyczącyK1b1c pisze:O ile rozumiem tłumaczenie porażek w Lesznie (szczególnie) i w Gorzowie (mniej) brakiem Freda, tak z Grudziądzem u siebie to po prostu nasi zawalili. Jeśli my na własnym torze jesteśmy uzależnieni od czwartego w hierarchii żużlowca przeciwko drużynie, która też jedzie kevlarem, to chyba coś nie tak.
Odpal Pan sobie Panie kolego tabelę i popatrz jaki jest ścisk i wyrównana liga w tym roku a potem piszcie, że Fred czy junior to to samo i nie ma znaczenia.
I, że Fred to czwarty senior jak różnica jest minimalna
Woryna 1,95
Vaculik 1,88
Fred 1,85
i Fred nie miał okazji nabić średniej na Włókniarzu w rewanżu.
Może własnie powrót Freda ( jeśli wróci ) na Falubaz to będzie ta iskra dla chłopaków, że znowu jedziemy całym składem bo to, że jesteśmy w dołku każdy widzi.
- niespokojny
- Trener
Tylko ja mam wrażenie, że Vaculik wygląda beznadziejnie na motocyklu i po prostu odpuszcza? Nie wiem czy tu sam sprzęt pomoże, wygląda mi na wirus który dotykał starą gwardię żużla, czy Świdnickiego.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Karamba pisze:To jak można pisać czy jest Fred czy nie to jeden ch...
Pisałem to w kontekście któregoś z meczów przegranych 44:46 oraz nadchodzącego meczu z Falubazem. Co do pierwszego, można dyskutować, bo wiadomo, rezerwy z juniorów i Cierniaka, taktyczna, której by nie było itd. Natomiast co do drugiego sprawa jest prosta. Jeśli Lindgren wróci, to będzie nieobjeżdżony, z hamulcem wynikającym ze świeżego zaleczenia kontuzji i niestety wieku. Do tego obcy tor, a torów jakie lubi Freddie w Ekstralidze coraz mniej. Kolejna rzecz, nawet przed kontuzją jeździł chimerycznie i potrafił przegrywać ze znacznie słabszymi rywalami nawet u siebie. A przede wszystkim, dołączy do drużyny, która z meczu na mecz jedzie coraz gorzej, a wczoraj została upokorzona. Więc tak, Lindgren - jeśli wróci - to co najwyżej zmniejszy wymiary porażki, co w naszej sytuacji nie ma najmniejszego znaczenia, skoro musimy tam wygrać.
To podaj jeszcze numery totka i możemy zamykać temat
Sam sobie podaj :)
To jest mój głos w dyskusji na temat meczu, który Motor jedzie za 6 dni. Dziś wszyscy wyłącznie spekulujemy.
To jest mój głos w dyskusji na temat meczu, który Motor jedzie za 6 dni. Dziś wszyscy wyłącznie spekulujemy.
My tego meczu sportowo nie wygramy, ale jest spora szansa że Falubaz sie ugotuje i sam to przegra
Oni juz raczej o nic nie jada (chybaz ze sie myle), wiec nie wiem czemu maja sie "ugotowac" w meczu o pietruszke.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
- niespokojny
- Trener
Ostatnio przed wyjazdem się tak czułem przed Ostrowem w 2013.
Cooper pisze:Może Nicki Pedersen last dance w Zielonej i potem na Grudziądz jeszcze jak znalazł
Last dance'a w Zielonej to mógłby nam zatańczyć Hampel :))
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Niedzielny mecz zapowiada się niezwykle gorąco i to... dosłownie. Prognozy pogody dla Zielonej Góry wskazują temperatury w okolicach 40 stopni.
Ciekawe jak to się przełoży na wyniki i kto prędzej połapie się w ustawieniach motocykli w tak ekstremalnych warunkach.
Ciekawe jak to się przełoży na wyniki i kto prędzej połapie się w ustawieniach motocykli w tak ekstremalnych warunkach.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
W czwartek i piątek podobne temperatury już będa, więc niestety gospodarze będą mogli się dostosować
Ja jestem ciekawy czy jakaś pogadanka przed tym a właściwie po spotkaniu w Toruniu odbyła się / odbędzie z zawodnikami apopo tego w jakiej jesteśmy sytuacji i co musimy zrobić jeśli nie chcemy zakończyć za chwilę sezonu.
No chyba że już oddajemy sezon walkowerem niemalże.
No chyba że już oddajemy sezon walkowerem niemalże.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Karamba pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:O ile rozumiem tłumaczenie porażek w Lesznie (szczególnie) i w Gorzowie (mniej) brakiem Freda, tak z Grudziądzem u siebie to po prostu nasi zawalili. Jeśli my na własnym torze jesteśmy uzależnieni od czwartego w hierarchii żużlowca przeciwko drużynie, która też jedzie kevlarem, to chyba coś nie tak.
Odpal Pan sobie Panie kolego tabelę i popatrz jaki jest ścisk i wyrównana liga w tym roku a potem piszcie, że Fred czy junior to to samo i nie ma znaczenia.
I, że Fred to czwarty senior jak różnica jest minimalna
Woryna 1,95
Vaculik 1,88
Fred 1,85
i Fred nie miał okazji nabić średniej na Włókniarzu w rewanżu.
Dodałbym, że (o ile mnie pamięć nie myli) Lindgren był tym, który "robił" punkty innym. To znaczy nawet jesli tych punktów dużo nie robił to zawodnicy przeciwnika tracili czas na walkę z nim, a nasi uciekali do mety. Nie pamiętam na ile to była stała tendencja, ale w którymś z jego ostatnich meczów przed kontuzją, była taka sytuacja, która zwróciła moją uwagę, że jego jazda daje więcej drużynie niż by wskazywały punkty.
DO tego robił dużo bonusów. Po dzisiejszym meczu widać to co już pisałem wcześniej przy tak spłaszczonej tabeli każdy może ocenić czy brak jednego seniora jest ważny cz nie.
Oby wrócił drużyna w dołku a to była by pozytywna wiadomość. Jedziemy w pełnym składzie.
Oby wrócił drużyna w dołku a to była by pozytywna wiadomość. Jedziemy w pełnym składzie.
- niespokojny
- Trener
KDS pisze:Niedzielny mecz zapowiada się niezwykle gorąco i to... dosłownie. Prognozy pogody dla Zielonej Góry wskazują temperatury w okolicach 40 stopni.
Dziwne, że Ge(L)o jeszcze nie napisał z ironią, że "przecież planeta płonie". Ale chyba się już nie doczekam. Po kilku dniach śniegu w zimie od razu jest aktywność. Zapewne jak był dzieckiem, to regularnie z dziadkiem chodził na ryby w afrykańskie upały. Aktualnie przebywam we Francji, i tutaj temperatura dochodzi do 43-44 stopni. Ciężko już żyć w takich warunkach. Współczuje zawodnikom, oby nikt nie zasłabł w trakcie jazdy.
A jak upał to wiadomo od lat. Cierniak nic nie jedzie. Dlatego bez Lindgrena nie nastawiałbym się nawet na bonus. Bez kilku punktów juniorów też będzie nieciekawie.
KDS pisze:Niedzielny mecz zapowiada się niezwykle gorąco i to... dosłownie. Prognozy pogody dla Zielonej Góry wskazują temperatury w okolicach 40 stopni.
Nie od dzis wiadomo ze w upaly nam sie duzo trudniej spasowac. Tyle, ze kiedy temperatury wracaly do normy, to mielismy po co ciagle jeszcze jechac. Teraz juz moze nie byc takiej sposobnosci.
niespokojny pisze:Dziwne, że Ge(L)o jeszcze nie napisał z ironią, że "przecież planeta płonie".
Mocowanie nakrętek do butelki nie pomogło ? Cholercia.
Trzeba wiarozolu :) jedziemy do klubu mema naszym wkurwionym klubem po porażce w Toruniu, to sie musi udac :)