Żużel LIVE - shoutbox meczowy
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Moim zdaniem ani Toruń ani Motor nie będzie faworytem w Grudziądzu.
Trzeba pojechać do Grudziądza i pokazać im miejsce w szeregu. Toruń jak na patologię wyjazdową przystało pewnie tam polegnie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ale w jakim szeregu? Mają dwóch seniorów w top 6 ligi, najlepszą parę juniorską w lidze, a objechali właśnie ósmy mecz w tym sezonie. W ich pozycji w tabeli nie ma żadnego przypadku i z taką dyspozycją ich miejsce jest tu, gdzie jest.
No ten GKM dziś wlał trochę nadziei w serca. Do czwórki wejdą, ale medalu nie będzie tam. Jest duża szansa na rozjechanie ich.
Bzdury. Jesteśmy kibicami Motoru Lublin (niestety nie wszyscy) - od kilku lat najlepszej drużyny w Polsce. Gkm to do niedawna playoffowe pośmiewisko, którego twarzą była Anitka. To właśnie jest ten szereg. Trzeba pójść po swoje i tyle. To tylko GKM.
Gelo pisze:Trzeba pojechać do Grudziądza i pokazać im miejsce w szeregu. Toruń jak na patologię wyjazdową przystało pewnie tam polegnie.
Toruń w Grudziądzu zawsze dobrze wygląda a my w pełnym składzie też tam wygramy. Dzisiaj widać było, że Grudziądz u siebie jest do ugryzienia. Ich awans do playoff to tylko te 2 mecze bo reszta poza Czewą raczej bez punktów. Na 6 meczów wyjazdy do Wrocławia Gorzowa Częstochowy i Leszna plus u siebie Motor i Toruń.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Bzdury. Jesteśmy kibicami Motoru Lublin (niestety nie wszyscy) - od kilku lat najlepszej drużyny w Polsce. Gkm to do niedawna playoffowe pośmiewisko, którego twarzą była Anitka. To właśnie jest ten szereg. Trzeba pójść po swoje i tyle. To tylko GKM.
Nie wiem czy wiesz, ale mamy 2026 rok :) nasi juniorzy są znacznie słabsi od tych grudziądzkich jako para, a wyniki seniorów w lidze bardzo zbliżone do swoich vis a vis z Grudziądza. Polecam przestać żyć przeszłością i zająć się teraźniejszością.
Takie wpisy źle się starzeją. Podobnie jak zachwyty nad Michelsenem, ktorych dzisiaj dziwnie nie ma. Z rozkoszą to przypomnę - mam nadzieję już niedługo.
Przypominam tylko, że dziś tor w Grudziądzu przygotowała pogoda, a Motor z Falubazem zrobił 42 pkt. Jestem kibicem obu tych drużyn z racji miejsc w których mieszkałem i GKM tym razem ma naprawdę dobrą ekipe. Nie znaczy to, że Motor jest bez szans w Grudziądzu, jak i GKM nie był bez szans w Lublinie. Czas jednak przestać żyć przeszłością.
KrzyczącyK1b1c pisze:Gelo pisze:Bzdury. Jesteśmy kibicami Motoru Lublin (niestety nie wszyscy) - od kilku lat najlepszej drużyny w Polsce. Gkm to do niedawna playoffowe pośmiewisko, którego twarzą była Anitka. To właśnie jest ten szereg. Trzeba pójść po swoje i tyle. To tylko GKM.
Nie wiem czy wiesz, ale mamy 2026 rok :) nasi juniorzy są znacznie słabsi od tych grudziądzkich jako para, a wyniki seniorów w lidze bardzo zbliżone do swoich vis a vis z Grudziądza. Polecam przestać żyć przeszłością i zająć się teraźniejszością.
Teraźniejszość wyglądałaby zupełnie inaczej gdyby Fred nie miał kontuzji i gdyby nie kosmiczny występ MJJ w Lublinie. Dzisiejszy mecz w Grudziądzu pokazał, że mogą i będą mieli problem awansować do playoff.
Kwestia czasu i zejdą na ziemię albo raczej zostaną sprowadzeni.
Tabela nie gdyba
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kontuzja Freda nie ma żadnego wpływu na to, że MJJ i Tarasenko są w top 6 Ekstraligi, a juniorzy są najlepsi w Polsce. Przecież nawet zdrowy Bańbor był bezradny wobec ichniejszej pary na Z5.
mat198710 pisze:Przypominam tylko, że dziś tor w Grudziądzu przygotowała pogoda, a Motor z Falubazem zrobił 42 pkt. Jestem kibicem obu tych drużyn z racji miejsc w których mieszkałem i GKM tym razem ma naprawdę dobrą ekipe. Nie znaczy to, że Motor jest bez szans w Grudziądzu, jak i GKM nie był bez szans w Lublinie. Czas jednak przestać żyć przeszłością.
Falubaz w Lublinie jechał z Kubera a dzisiaj jego obecność w Grudziądzu mogłaby wiele zmienić.
papi pisze:Tabela nie gdyba
Tabela jest tymczasowa a liczy się ta końcowa.
asid73 pisze:mat198710 pisze:Przypominam tylko, że dziś tor w Grudziądzu przygotowała pogoda, a Motor z Falubazem zrobił 42 pkt. Jestem kibicem obu tych drużyn z racji miejsc w których mieszkałem i GKM tym razem ma naprawdę dobrą ekipe. Nie znaczy to, że Motor jest bez szans w Grudziądzu, jak i GKM nie był bez szans w Lublinie. Czas jednak przestać żyć przeszłością.
Falubaz w Lublinie jechał z Kubera a dzisiaj jego obecność w Grudziądzu mogłaby wiele zmienić.
Ten Kubera ze średnią 1.56? Wtedy nie byłoby tylu rezerw i to takie gdybanie. W Grudziądzu dziś mecz na luzie, gdzie cały tydzień lało. Zresztą, myślę że i Motor i GKM będą w PO więc to gdybanie bez sensu. Motor jest mocny, choć nie tak jak w ubiegłych sezonach. GKM w obecnej dyspozycji też jest mocny. Czy utrzyma to do końca sezonu? Nie wiadomo, ale PO lub brązowy medal w Grudziądzu też będą sukcesem. Na kolejne sezony są w Grudziądzu większe plany.
KrzyczącyK1b1c pisze:Kontuzja Freda nie ma żadnego wpływu na to, że MJJ i Tarasenko są w top 6 Ekstraligi, a juniorzy są najlepsi w Polsce. Przecież nawet zdrowy Bańbor był bezradny wobec ichniejszej pary na Z5.
Zimny okład na głowę - kilka miesięcy temu ochy i achy nad Michelsenem i Dudkiem - dzisiaj ekspert patrzy w tabelę i zmienia botaterów swojej bajeczki. Nic nie trwa wiecznie. Dzisiaj Grudziądz jest na fali, Motor od meczu w Lesznie dołuje. Z całym szacunkiem ale taki Tarasienko to nie jest rywal nawet dla wk...jącego Vacula. Juniorzy też mają to do siebie, że mają sinusoidy. Czekam na przebudzenie Motoru.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Dokładnie, tu masz rację. Dlatego mówimy o tym, co tu i teraz. Na teraz jesteśmy moim zdaniem underdogiem w Grudziądzu tak samo, jak na teraz Mikkel to słaba 2 linia w Toruniu, a Tarasenko jest lepszy od Vacula. Nie wiem co tu trudnego do zrozumienia.
mat198710 pisze:asid73 pisze:mat198710 pisze:Przypominam tylko, że dziś tor w Grudziądzu przygotowała pogoda, a Motor z Falubazem zrobił 42 pkt. Jestem kibicem obu tych drużyn z racji miejsc w których mieszkałem i GKM tym razem ma naprawdę dobrą ekipe. Nie znaczy to, że Motor jest bez szans w Grudziądzu, jak i GKM nie był bez szans w Lublinie. Czas jednak przestać żyć przeszłością.
Ten Kubera ze średnią 1.56? Wtedy nie byłoby tylu rezerw i to takie gdybanie. W Grudziądzu dziś mecz na luzie, gdzie cały tydzień lało. Zresztą, myślę że i Motor i GKM będą w PO więc to gdybanie bez sensu. Motor jest mocny, choć nie tak jak w ubiegłych sezonach. GKM w obecnej dyspozycji też jest mocny. Czy utrzyma to do końca sezonu? Nie wiadomo, ale PO lub brązowy medal w Grudziądzu też będą sukcesem. Na kolejne sezony są w Grudziądzu większe plany.
Tak ten Kubera. W Lublinie do średniej się nie stosował jakoś.
Prawda jest taka, że wolałbym Grudziądz w playoff a nie Toruń ale to się odwróci.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
W play off będzie i Toruń i Grudziądz i Lublin ;)
KrzyczącyK1b1c pisze:W play off będzie i Toruń i Grudziądz i Lublin ;)
Mało prawdopodobne żeby tam Unii nie było. Mają dobry terminarz
Częstochowa wyjazd
Gorzów wyjazd
Wrocław dom
Grudziądz dom
Lublin wyjazd
Falubaz dom
10 pkt wyciągną z tego
KrzyczącyK1b1c pisze:W play off będzie i Toruń i Grudziądz i Lublin ;)
A ja wam mowie, ze w tym roku, w pierwszej czworce bedzie 5 druzyn
Musimy wygrac choćby w Zielonej, a najlepiej i tam o w Grudziądzu. Nie liczyłem dokładnie tabeli. Ale same bonusy z Toruniem, Wrockiem i Zielona oraz wygrane w domu z bonusami dadzą nam zdaje się 20 pkt.
To może wystarczyć, ale wcale nie musi. 22 pkt to już pewne PO.
To może wystarczyć, ale wcale nie musi. 22 pkt to już pewne PO.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
O Zieloną jestem spokojny. Nawet jeśli Madsen się przebudzi jak z Grudziądzem, to jednak jest to zdecydowanie za mało. Nasi juniorzy mimo wszystko powinni radzić sobie z Huryszem i McDiarmidem, choć u siebie różnie z tym było (szczególnie Jaworski). Widzę to jako takie w miarę spokojne, kontrolowane 50:40.
zazdroszczę optymizmu :)
Lebiediew, Przemek i Kubera mogą przegrać z każdym, ale pojadą u siebie. Woryna, Vaculik czy Freddie też mogą przegrać z każdym i wszędzie, tylko że tutaj będą na wyjeździe. Jak dla mnie zakres wyniku jaki może paść w tym meczu jest absurdalnie szeroki :)
Lebiediew, Przemek i Kubera mogą przegrać z każdym, ale pojadą u siebie. Woryna, Vaculik czy Freddie też mogą przegrać z każdym i wszędzie, tylko że tutaj będą na wyjeździe. Jak dla mnie zakres wyniku jaki może paść w tym meczu jest absurdalnie szeroki :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
A Kubera to wróci do meczu z nami? Coś wiadomo?