Stadion
Re: Stadion
To teraz wzywanie najtańszych wykonawców do wyjaśnień rażąco niskiej ceny a potem zapewne skargi do KIO na te wyjaśnienia ze strony wykonawców, którzy zaoferowali wyższe ceny. Kolejne 1-2 miesiące opóźnienia w wyborze.
Nie śledzę tego typu przetargów, ale jednak różnica w ofertach jest olbrzymia. To nie jest zakup bułek że zapłacisz 2 razy więcej, a i tak nie zauważysz
Ja się na budownictwie nie znam, na przetargach też nie. Ale na chłopski rozum tak coś chyba za tanio. Chyba że tamci zawyżali ceny.
To jest właśnie poziom wiedzy. Zabawne jak na lewaka pierdzącego o banieczkach.niespokojny pisze:Co ma Nowak z tym wspólnego
papi pisze:Nie śledzę tego typu przetargów, ale jednak różnica w ofertach jest olbrzymia. To nie jest zakup bułek że zapłacisz 2 razy więcej, a i tak nie zauważysz
Taki Budimex ma olbrzymie koszty bezwładności. Tam samo utrzymanie stada gryzipiorków przed rozpoczęciem prac idzie w setkach tysięcy miesięcznie. A trzeba będzie zorganizować wizytę prezesa wraz zarządem - to też koszt kilkunastu jak nie kilkudziesięciu tysięcy. Jak firmy budowały mosty tymczasowe na terenach objętych powodzią, to ci mali gracze oddawali most, a Budimex był w trakcie organizacji zaplecza budowy...
A Ci co są najtańsi, też są najtańsi z pozoru, mają pomysł jak coś zrobić oszczędniej (zwłaszcza, że to zaprojektuj i zbuduj), a dwa to zapewne liczą na uznanie dodatkowych kosztów już w trakcie budowy, które zostaną uwzględnione, albo i nie. I sobie wtedy upadną
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Poczekamy kolejne 10 lat. Tylko wtedy raczej taniej nie będzie. To są kpiny z kibiców.
- niespokojny
- Trener
Gelo pisze:To jest właśnie poziom wiedzy. Zabawne jak na lewaka pierdzącego o banieczkach.niespokojny pisze:Co ma Nowak z tym wspólnego
Przyznaję, że nie wiedziałem że on coś gdzieś tam robi w jakimś Texcomie. Rozumiem, że jakby był stadion budowany w nowym miejscu, to Texcom nie miałby prawa startu w przetargu? To jest właśnie ta banieczka, o której mówiłem, zamiast samodzielnego myślenia. Jak Ci powiedzą tak powtarzasz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych