Inne sporty
Re: Inne sporty
Maja pomogła szczęściu. Grała świetnie, ale drabinka jej mocno sprzyjała, tak jak kolega wspomniał. Może uda się jej wskoczyć o jeszcze szczebel wyżej, ale dobrze jakby w tej stawce 30-40 zawodniczek się zadomowiła chociaż.
No i rywalka szła jak po swoje, Maja często zwycięstwa musiała wyszarpać, dlatego spodziewałem się, że rywalka raczej będzie mocniejsza.
No i rywalka szła jak po swoje, Maja często zwycięstwa musiała wyszarpać, dlatego spodziewałem się, że rywalka raczej będzie mocniejsza.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Nie bardzo znam się na tenisie. Bardziej jestem niedzielnym kibicem, który ogląda gdy Polka gra finał wielkiego szlema (jak dzisiaj) albo sprawdza wyniki na flashscore bo postawił jakiegoś pewniaczka (który przegrywa 6:0 6:0). Aczkolwiek wynik Majki trzeba docenić. Wiadomo drabinka, drabinką ale nie można zapomnieć że była kwalifikantką. Chyba 114 miejsce w rankingu przed turniejem. Zatem raczej każda zawodniczka z którą grała w turnieju głównym była od niej lepsza na papierze. Dzisiaj w finale było już widać różnicę poziomów. Ruska była po prostu lepsza. Nie wiem, kiedy ostatni raz kwalifikant grał w finale turnieju wielkiego szlema. Ale mogło to być dawno. Mam nadzieję, że wkrótce doskoczy do Igi w rankingu (no chyba że prędzej się miną). Trzeba obserwować i kibicować. Chociaż media będą wywierać sporą presję. Sponsorzy też będą zaraz po kontrakty i reklamy wydzwaniać.
Ps. Jak raz ruskich zablokowali na Wimbledon, to skończyło się turniejem czysto towarzyskim bez zdobyczy punktowych do rankingu. Niestety są za mocni, by ot tak ich się pozbyć. Chociaż w hokeju gdzie też byli mocni, ich reprezentacja jest wyrzucona z mistrzostw. Co nie przeszkadza grać ich zawodnikom w lidze NHL. Koniec wątku politycznego.
Ps. Jak raz ruskich zablokowali na Wimbledon, to skończyło się turniejem czysto towarzyskim bez zdobyczy punktowych do rankingu. Niestety są za mocni, by ot tak ich się pozbyć. Chociaż w hokeju gdzie też byli mocni, ich reprezentacja jest wyrzucona z mistrzostw. Co nie przeszkadza grać ich zawodnikom w lidze NHL. Koniec wątku politycznego.
- niespokojny
- Trener
Bo WTA i ATP to mocno skorumpowane organizacje. Podobnie zresztą jak FIFA, ale tutaj zderzyli się z silnym oporem UE. A to jednak państwa europejskie rozdają karty w piłce.
Jeżeli chodzi o poprzednią kwalifikantkę w finale wielkiego szlema, to wcale nie było tak dawno temu, raptem 5 lat. Emma Raducanu wygrała US Open przechodząc przez kwalifikacje. Zgarnęła masę kasy od sponsorów i zniknęła. To też dużo mówi o kobiecym tenisie i stabilności formy czołowych zawodniczek. Z drugiej strony, dzięki temu jest ciekawiej niż w męskim. Mam nadzieję, że Chwalińska nie zniknie tak szybko jak się pojawiła, ćwierćfinał co jakiś czas nie byłby zły. O zwycięstwa z jej warunkami fizycznymi może być ciężko.
Swoją drogą Iga Świątek, mogłaby się trochę poduczyć od Mai. Zbyt monotonny tenis prezentuje i już chyba nie jest w stanie zaskoczyć rywalek.
Jeżeli chodzi o poprzednią kwalifikantkę w finale wielkiego szlema, to wcale nie było tak dawno temu, raptem 5 lat. Emma Raducanu wygrała US Open przechodząc przez kwalifikacje. Zgarnęła masę kasy od sponsorów i zniknęła. To też dużo mówi o kobiecym tenisie i stabilności formy czołowych zawodniczek. Z drugiej strony, dzięki temu jest ciekawiej niż w męskim. Mam nadzieję, że Chwalińska nie zniknie tak szybko jak się pojawiła, ćwierćfinał co jakiś czas nie byłby zły. O zwycięstwa z jej warunkami fizycznymi może być ciężko.
Swoją drogą Iga Świątek, mogłaby się trochę poduczyć od Mai. Zbyt monotonny tenis prezentuje i już chyba nie jest w stanie zaskoczyć rywalek.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- tezetomaniak
- Trener
niespokojny pisze:Swoją drogą Iga Świątek, mogłaby się trochę poduczyć od Mai. Zbyt monotonny tenis prezentuje i już chyba nie jest w stanie zaskoczyć rywalek.
Trochę jakbyś Zmarzlika wysyłał na nauki do Woryny ;)
Szykuje się mundial dla koneserów.
Kanada, Bośnia, Katar, Haiti, Curacao, Iran, Nowa Zelandia, Republika Zielonego Przylądka, Irak, Jordania, Uzbekistan, Panama.
Ja, wychowany na piłce w latach 90 pytam kulturalnie : co to k...a ma być ?
Kanada, Bośnia, Katar, Haiti, Curacao, Iran, Nowa Zelandia, Republika Zielonego Przylądka, Irak, Jordania, Uzbekistan, Panama.
Ja, wychowany na piłce w latach 90 pytam kulturalnie : co to k...a ma być ?
Skok na hajs. Więcej meczów = więcej siana.
Łysy z FIFA i zapewne jego świta to największy rak w historii futbolu.
Dodatkowo sędzia z Somalii wyznaczony na mundial niewpuszczony do USA, bo nie i już. Reprezentanci Iranu grają w USA, ale bazę muszą mieć w Meksyku, bo mogą przebywać w granicach USA tylko w dniach rozgrywania swoich meczów. Kraj prowadzący wojnę jest gospodarzem turnieju.
Pod kątem klimatu wokół jest to już zdecydowanie najgorszy mundial w historii.
Mimo wszystko będę to oglądał. Mundial to Mundial, ta sama zajawka już od 28 lat...
Łysy z FIFA i zapewne jego świta to największy rak w historii futbolu.
Dodatkowo sędzia z Somalii wyznaczony na mundial niewpuszczony do USA, bo nie i już. Reprezentanci Iranu grają w USA, ale bazę muszą mieć w Meksyku, bo mogą przebywać w granicach USA tylko w dniach rozgrywania swoich meczów. Kraj prowadzący wojnę jest gospodarzem turnieju.
Pod kątem klimatu wokół jest to już zdecydowanie najgorszy mundial w historii.
Mimo wszystko będę to oglądał. Mundial to Mundial, ta sama zajawka już od 28 lat...
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
To ma być mundial ? To jakaś popierdółka, a nie mundial.
Halo halo, przypominam, że na co dzień emocjonujemy się ligową młócką w wykonaniu Motorów, Legii i Radomiaków. Czyli drużyn z zupełnych peryferiów piłki nożnej.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Ge(L)o pisze:To ma być mundial ? To jakaś popierdółka, a nie mundial.
Z łezką w oku wspominam oczekiwanie na turniej w 2002 r. ;)
Tak jak z Małyszem. Nie do powtórzenia. Przynajmniej w dającej się przewidzieć przyszłości.
Oj w 2002 wielu czekało. Mały smark byłem, bo aż 8 letni ale mecz z Koreą oglądałem. I płakałem po tym 2:0. Później oczekiwanie na mundial 2006. Tam też 2:0 zweryfikowało. I mimo że mundial 2002 był skandaliczny pod względem ciągnięcia Korei za uszy,.to jednak zostawił dobre wspomnienia. Chyba że to wspomnienia za młodością.
Teraz co mundial to mniej się chce. W Rosji obejrzałem większość spotkań, w Katarze może z połowę. Teraz to co najwyżej pierwsze połowy spotkań o 21, z wyjątkiem na ten "ekscytujący" mecz otwarcia.
Przepakowane te mistrzostwa.
Teraz co mundial to mniej się chce. W Rosji obejrzałem większość spotkań, w Katarze może z połowę. Teraz to co najwyżej pierwsze połowy spotkań o 21, z wyjątkiem na ten "ekscytujący" mecz otwarcia.
Przepakowane te mistrzostwa.
Po cichu liczę, że kolejne mistrzostwa w Hiszpanii, Portugalii i Maroku mogą być odświeżające pod tym względem.
Z tym 2002 to tęsknota zarówno za młodością, jak i za klimatem. Przecież ten mundial był wtedy wszędzie. Chipsy, gazety, gumy do żucia, zupki chińskie, przeróżne gadżety.
Każdy wiedział co jest grane, mimo że prawie nikt nie miał internetu. Pod względem promocji żadne mistrzostwa nie były nawet blisko tego poziomu.
I ten pęknięty balonik po 0:2 z Koreą. Pierwszy z wielu tak wielkich zawodów spowodowanych przez polską reprezentację :)
Każdy wiedział co jest grane, mimo że prawie nikt nie miał internetu. Pod względem promocji żadne mistrzostwa nie były nawet blisko tego poziomu.
I ten pęknięty balonik po 0:2 z Koreą. Pierwszy z wielu tak wielkich zawodów spowodowanych przez polską reprezentację :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Przeżyjmy to jeszcze raz
https://youtu.be/Zo5mdM2kPLE?is=vEpYc-ZKISqctXX9
https://youtu.be/Zo5mdM2kPLE?is=vEpYc-ZKISqctXX9
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
niespokojny pisze:Emma Raducanu wygrała US Open przechodząc przez kwalifikacje. Zgarnęła masę kasy od sponsorów i zniknęła. To też dużo mówi o kobiecym tenisie i stabilności formy czołowych zawodniczek.
Odnośnie Raducanu to po prostu był przykład klasycznej sodówki. Dziewczyna skupiła się na Instagramach, zgarniania hajsu od kolejnych sposnorow i blyszczeniu ładna buzia w mediach. Tenis był tam na ostatnim miejscu.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- tezetomaniak
- Trener
Trzeba dodać, że wygrała szlema z kwalifikacji i nie straciła nawet seta. To jest jeden z takich rekordów, których nikt nie ma prawa pobić :)
Flagg pisze:
Odnośnie Raducanu to po prostu był przykład klasycznej sodówki. Dziewczyna skupiła się na Instagramach, zgarniania hajsu od kolejnych sposnorow i blyszczeniu ładna buzia w mediach. Tenis był tam na ostatnim miejscu.
Jako sportowiec w ten sposób praktycznie zakończyła poważną karierę. Natomiast finansowo przed dłuższy czas zarabiała lepiej niż liderki rankingów. Pewnie nawet teraz jest w ścisłej czołówce.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Prawda. Obecnie Emma jest na 42 miejscu, więc to nadal dosyć ścisła czołówka i pozycja, z której może startować na największych turniejach i zarabiać bardzo dobrze (już za pierwsze rundy w WTA 1000 i Szlemach są świetne pieniądze). Oczywiście jest to bardzo grubo poniżej oczekiwań, jakie stawiano przed nią po wygranej na US Open.
Patrząc na to z jakim sercem i zaangażowaniem grają na mundialu te słabsze drużyny, to cieszmy się, że nie grają tam nasze orzełki, bo znowu byśmy się wstydu najedli, jak to zazwyczaj bywało.
Chyba, że przeciwnicy popuściliby w gacie ze śmiechu widząc na boisku Bednarka z Kędziorą.
Świetne mistrzostwa. Romantyzuję mecze z lat 90, ale to jak się piłka zmieniła (fizyka, tempo) to jest niesamowite. Fakt, że tych meczów jest za dużo (dużo za dużo). Ale włączyć sobie jakikolwiek dowolny i niewielkie ryzyko, że mecz będzie słaby.
Miałem wywalone na te mistrzostwa, ale jak młody przyniósł do domu skarb kibica i plakat na ścianę do wpisywania wyników to jednak jakiś dawny młodzieńczy ogień do piłki się we mnie zapalił.
A Messi jest bogiem futbolu. Nigdy takiego nie było i nigdy nie będzie. Mimo, że kiedyś dałbym się pokroić za Maradonę. To coś jak Nielsen i Zmarzlik.
Chyba, że przeciwnicy popuściliby w gacie ze śmiechu widząc na boisku Bednarka z Kędziorą.
Świetne mistrzostwa. Romantyzuję mecze z lat 90, ale to jak się piłka zmieniła (fizyka, tempo) to jest niesamowite. Fakt, że tych meczów jest za dużo (dużo za dużo). Ale włączyć sobie jakikolwiek dowolny i niewielkie ryzyko, że mecz będzie słaby.
Miałem wywalone na te mistrzostwa, ale jak młody przyniósł do domu skarb kibica i plakat na ścianę do wpisywania wyników to jednak jakiś dawny młodzieńczy ogień do piłki się we mnie zapalił.
A Messi jest bogiem futbolu. Nigdy takiego nie było i nigdy nie będzie. Mimo, że kiedyś dałbym się pokroić za Maradonę. To coś jak Nielsen i Zmarzlik.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
A ja napiszę coś piłkarskiego, ale zahaczającego o żużel. Na tym forum wielokrotnie wałkowany był temat Kubery czy Holdera, którzy z hegemona przeszli do znacznie słabszych ekip na papierze, ale za ciekawsze pieniądze. Podobna sytuacja jest teraz w Ekstraklasie. Patrik Hellebrand zamienił grającego w pucharach Górnika Zabrze, ktory chyba osiągnął stabilizację po całkowitym przejęciu przez Podolskiego, na... Koronę Kielce. No i można by mówić, że chłop bez ambicji i w ogóle dureń, że zmienił lepszy klub na słabszy. Jednak, gdy poczyta się o kulisach, to wychodzi, że dostał dwukrotną przebitkę finansową i przestaje to już dziwić ;) dlatego nie zawsze poziom sportowy, nawet w piłce nożnej, jest wystarczającym argumentem.
https://www.goal.pl/transfery/tyle-w-ko ... gornikiem/
Właśnie zobaczyłem w meczu piłki nożnej czerwoną kartkę za "zasłanianie ust". W meczu piłki nożnej czerwoną kartkę za zasłanianie ust.
Niech ktoś mi powie, tylko szczerze... Co do cholery stało się z tym światem ? Co poszło źle ?
Niech ktoś mi powie, tylko szczerze... Co do cholery stało się z tym światem ? Co poszło źle ?
ale emocje w finale PLK. Legia była niecałe 2 sekundy od tytułu, a musi wracać na 7 mecz do siebie. Ciekawe jak głowa zagra, bo na pewno za cały sezon bardziej zasłużyli, ale taka akcja jak wczoraj może wszystko zmienić. Zastal już ten tytuł w zasadzie przegrał, więc już nic nie muszą
KrzyczącyK1b1c pisze:A ja napiszę coś piłkarskiego, ale zahaczającego o żużel. Na tym forum wielokrotnie wałkowany był temat Kubery czy Holdera, którzy z hegemona przeszli do znacznie słabszych ekip na papierze, ale za ciekawsze pieniądze. Podobna sytuacja jest teraz w Ekstraklasie. Patrik Hellebrand zamienił grającego w pucharach Górnika Zabrze, ktory chyba osiągnął stabilizację po całkowitym przejęciu przez Podolskiego, na... Koronę Kielce. No i można by mówić, że chłop bez ambicji i w ogóle dureń, że zmienił lepszy klub na słabszy. Jednak, gdy poczyta się o kulisach, to wychodzi, że dostał dwukrotną przebitkę finansową i przestaje to już dziwić ;) dlatego nie zawsze poziom sportowy, nawet w piłce nożnej, jest wystarczającym argumentem.
To ja dodam coś od siebie względem wątku lokalnego. Oczywiście informacje z tych zasłyszanych. Też podobne do pewnych wątków żużlowych. Jak dobrze wiadomo w sezonie 2025/2026 w Motorze grał Bartosz Wolski. Był kapitanem zespołu. Zimą przedłużył kontrakt, oczywiście pod warunkiem wpisania kwoty odstępnego na wypadek jakby lepszy zespół był zainteresowany. W istocie jako kapitan spełniał swoją rolę. Można rzec, że był wyróżniającym się zawodnikiem (chociaż wykonania rzutu karnego z Wisłą Płock w meczu domowym nie zapomnę). No i z uwagi na grę a także rolę w zespole liczył na podwyższenie kontraktu zwłaszcza, iż powziął wiedzę co do tego ile mają dostać inni (to akurat zasłyszane). No i nie dostał. Prezes nie zaproponował lepszej oferty. Wynegocjujesz jedno, później wiesz ile mają inni, chcesz dostać więcej a tu zonk. Chyba znane :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
I teraz ZJ ma troszeczkę problem. Wiemy, że nie lubi zbyt głęboko sięgać do kieszeni, a takiego Wolskiego trudno będzie mu znaleźć. Wirtuozem nie był, ale swoje dał klubowi i był ulubieńcem trybun. A jak jego następca będzie flopem, to kibice też będą wściekli, bo obecnie tych ulubieńców w składzie w zasadzie nie ma.
Z "Niezniszczalnych" został tylko Luberecki.
Ja rozumiem myślenie, że na samej ambicji trzeci sezon nie udałoby się utrzymanie, jednak odeszło 2/3 drużyny. Wiem. W większości to byli rezerwowi. Piłka nożna w rzeczywistości to nie jest Football Manager (Championship Manager). Ja nie podzielam entuzjazmu ludzi. Podchodzę z dużym dystansem. Ściągnięcie 13 (liczba szacunkowa) zawodników jest ryzykowne wobec tego że nie będzie zgrania.
Ja rozumiem myślenie, że na samej ambicji trzeci sezon nie udałoby się utrzymanie, jednak odeszło 2/3 drużyny. Wiem. W większości to byli rezerwowi. Piłka nożna w rzeczywistości to nie jest Football Manager (Championship Manager). Ja nie podzielam entuzjazmu ludzi. Podchodzę z dużym dystansem. Ściągnięcie 13 (liczba szacunkowa) zawodników jest ryzykowne wobec tego że nie będzie zgrania.
zwolnienie trenera, który mimo braku transferów robił wynik też jest dziwne. Ale ok, jest miliarderem, ma swoją wizję, chciał mieć Fergusona i zmienił zdanie