Żużel LIVE - shoutbox meczowy
- tezetomaniak
- Trener
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
A taki był ładny, najbardziej lubelski
No chyba jednak nie. Z Unią pożegnał się poprzez post na FB, a nie na stadionie. Nie mówił też nic o powrocie.papi pisze:Chyba coś podobnego powiedział 5 lat temu w Lesznie. Zaczyna mi przypominać Hancocka i Vaculika, uśmiech na twarzy, a zamiast szczerości wyuczone formułki.
Drodzy sponsorzy, kibice, przyjaciele. Przyszedł czas, by głośno powiedzieć że odchodzę z klubu Fogo Unia Leszno. Spędziłem tutaj wspaniałe lata, które dały mi szansę i możliwość dojścia do miejsca w którym teraz jestem. Chciałem Wam wszystkim podziękować za ogromne wsparcie, pomoc i doping. Podczas kariery żużlowca, wspinania się na wyższe szczeble, każda rada, pomoc są bardzo cenne. To wszystko otrzymywałem od Was. Byliście kiedy było super i kiedy zdarzały się słabsze momenty. To że zmienię barwy kewlaru, nie zmienia mnie. Nadal będę tym samym Dominem, który przyszedł do szkółki jako mały chłopiec. Zaczynam kolejny rozdział, swojej żużlowej książki, puste kartki trzeba zapełnić nowymi możliwościami, wyzwaniami i osiągnięciami. Zostawiam za sobą dobre lata i mega wspomnienia, do których chętnie będę wracać
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nie nakręcajcie się. Nie jednemu było przykro jak zmieniał robotę dla lepszych warunków choć w dotychczasowej było "zajedwabiście". Mówię z doświadczenia :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
no chyba jednak tak. Zanim był post na facebooku był wywiad w TV, tam ogłosił odejście i chęć powrotu jako bardziej kompletny zawodnik
Kshyhu pisze:Leniu pisze:Kibicowsko poza Euforią i trochę pierwszym wirażem leżymy. Ludzie zamiast śpiewać, to w telefonach punkty liczą. Ja w tych kibicach wiary nie widziałem i może dobrze zrobi przewietrzenie składu, także tego kibicowskiego.
Przyjacielu, a Ty z Euphorii? Może łysy z gniazda? Jeśli chwalisz intonowanie na cały stadion przez megafon "Jazda z k***ami" to rzeczywiście mamy inne podejście do "kibicowania". Chyba jednak wolę tych liczących w telefonie punkty.
Nie, na Euforię chodziłem jeszcze w 2 lidze, szalik mam z tamtych czasów, a nawet jeszcze z 1 ligi, chyba z 2012 sygnowany logiem Euforii. Nawet nie wiedziałem, że to Euforia to zapodała do śpiewania, ale słyszałem, że było śpiewane. Ja akurat z tych, co chodzą z dziećmi - swoimi, albo znajomych i rodziny, a przy dzieciach nie przeklinam. Nie gwiżdże i nie buczę na zawodników innych drużyn. Ale kibicowanie może być też pozytywne, a dzisiaj było go jak na lekarstwo, przynajmniej na pierwszym łuku. Dzisiaj było zupełnie inaczej, niż np. finał z Rybnikiem, gdzie też małej straty nie mieliśmy. Finał z Gorzowem dostarczył mi najwięcej emocji z całej kibicowskiej kariery, ale wtedy było to czuć na trybunach. Dzisiaj mało wierzyło i tak też nasi pojechali - bez wiary. Mnie "jazdy z ku..." i "wojna, auuu" nie bawią, przez 2 sezony wypiłem 1 piwo, bo mi kolega kupił, to żal było wylać, nie palę, to i nie dymię dookoła, ale chciałbym dopingować drużynę razem z innymi koło mnie (niekoniecznie na sektorze Euforii), a tego dzisiaj prawie nie było.
Z tego co pamietam ten wywiad, to tam akurat między wierszami przekazywał, że nie do końca pasowało mu podejście władz Unii do jego osoby i tego, jaki miał być jego status w drużynie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
proszę Flagg, dokładnie tak to zapamiętałem
https://ekstraliga.pl/se/dominik-kubera ... nii-leszno
A później w innym wywiadzie jeszcze przed sezonem 2021 powiedział że odejście z Leszna było dobrą decyzją. Tak coś mi świta w głowie :)
To teraz po 5 latach przywdzieje kolejne nowe szaty by wrócić silniejszym.
Business is business.
To teraz po 5 latach przywdzieje kolejne nowe szaty by wrócić silniejszym.
Business is business.
Ostatnio zmieniony 28 września 2025, o 23:45 przez ezbeg, łącznie zmieniany 1 raz.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tak i mówił o tym, że zawiódł się na klubie. Umawiali się na brak żądań ekwiwalentu, a wyszło inaczej.
- niespokojny
- Trener
tezetomaniak pisze:A taki był ładny, najbardziej lubelski
A skończyło się tak: https://www.facebook.com/share/p/1DLhng ... tid=wwXIfr
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Dobra - odchodzi to niech odchodzi. Ja mu źle nie życzę. Oszukał kibiców to oszukał. Takie życie zawodowego sportowca. Czy mu sie opłaci czas pokaże. A my przygotowujmy się na przeczekanie. Może nie skończymy jak Unia Tarnów ale każdy medal będzie wielkim sukcesem
A na 2027 kolejne roszady w składzie. Zapewne Lindgren, a i u24 trzeba szukać. Co pokaże nowy zaciąg.
Kto wie jak będzie wyglądać za rok juniorka. Czy Jaworski zostanie doinwestowany czy dalej będzie dojeżdżać stare silniki.
Tak wiele pytań. Tak mało odpowiedzi.
Kto wie jak będzie wyglądać za rok juniorka. Czy Jaworski zostanie doinwestowany czy dalej będzie dojeżdżać stare silniki.
Tak wiele pytań. Tak mało odpowiedzi.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Bo każdy medal jest de facto sukcesem. Tylko trudniej się go przyjmuje, przegrywając DWA mecze w sezonie i to na tym samym stadionie.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Torsen pisze:Leniu pisze: Każdy dołożył mniejszą lub większą cegiełkę w daniu dupy.
![]()
![]()
![]()
A to poważny kandydat do cytatu sezonu.
Zrobiłeś mi wieczór:) Finał do przewidzenia w 90% że nie będzie typową " napie.....ką" punkt za punkt i wynikami na styku, tylko kto zrobi więcej błędów min "literek" a że w dwumeczu w tym byliśmy lepsi to mamy srebro. Typowo jeździecki nie byli lepsi od nas.
KrzyczącyK1b1c pisze:Bo każdy medal jest de facto sukcesem. Tylko trudniej się go przyjmuje, przegrywając DWA mecze w sezonie i to na tym samym stadionie.
W tym jeden tak, że trzeba było przypomnieć sobie matematykę wyższą.
Można rzec. Sezon prawie perfekcyjny. Prawie.
Jaworski da radę ale trzeba mu pomóc. Jak Przyjemskiemu i Pawełczakowi. Chłopak zrobił gigantyczne postępy. Z Vaculikiem i Woryną Motor będzie ekipą na pierwszą czwórkę. Z każdym scenariuszem możliwym.
papi pisze:proszę Flagg, dokładnie tak to zapamiętałem
Ok, faktycznie brzmi podobnie, przyznaje. Ale z drugiej strony...co w tym złego? Naprawdę nie może mieć pozytywnych wspomnień z oby klubów? Dobrze wiemy, że w Lesznie Domin miał być rezerwowym, bo w kolejce przed nim był Lidsey i Smekatala.
Poza tym Domin jeździ na żużlu 10 lat i klub zmienia...2 raz. Porównania dla Vaculika, a tym bardziej do Hancocka jednak trochę nie na miejscu. Zresztą Vacul opinie złotowy ma chyba głównie w jednym miejscu - Toruniu.
Czy Domin rozegrał odejście perfekcyjnie? Nie. Przecież to ja pierwszy przytoczyłem na tym forum jego wywiad, że "nie wie co musiałoby się zdarzyć, żeby odszedł z Lublina". Ale też nie widzę powoduz żeby mu to wypominac do końca życia. Szczególnie,.że sami tutaj mówimy, że nierozsądnym że strony Kuby jest palenie mostów. Nie wierzę w to, że Dominik wróci do Motoru w najbliższych latach, ale ja go zawsze przywitam z otwartymi rękami. Szczególnie, że wiem, że przez kilka sezonów jeździł w Lublinie za niższe stawki z niż mógł dostać w wiekszosci klubów Eligi.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Gelo pisze:Jaworski da radę ale trzeba mu pomóc. Jak Przyjemskiemu i Pawełczakowi. Chłopak zrobił gigantyczne postępy. Z Vaculikiem i Woryną Motor będzie ekipą na pierwszą czwórkę. Z każdym scenariuszem możliwym.
Gelu, kto jak nie my;)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kubera jeszcze przez wiele lat będzie posiadaczem największej liczby medali DMP dla Motoru, jaką może się obecnie pochwalić. 5 na 6 zdobytych w całej historii klubu (w tym wszystkie złote).
dobra dobra, Cierniak bedzie mial 6 za rok
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
rumburaquee
- Zawodowiec
W tym cztery złote. Zapomniałeś chyba dodać;)
Flagg pisze:co w tym złego? Naprawdę nie może mieć pozytywnych wspomnień z oby klubów?
oczywiście, że może mieć dobre wspomnienia, ale jak sam przyznałeś, padło dużo bzdurnych, niepotrzebnych słów, za które można go rozliczać.
Naprawdę jest sporo sformułowań, w których można powiedzieć, że dostało się ofertę nie do odrzucenia albo pojawiła się opcja, która wydała się atrakcyjniejsza. Jeśli wyraża się nadzieję, że kiedyś się wróci to fajnie byłoby mieć odwagę powiedzieć dlaczego się odchodzi, a nie opowiadać okrągłe zdania o stawaniu się kompletnym albo o nowych wyzwaniach.
Vaculik raczej ma więcej na liście "przyjaciół", Falubaz + z dawnych lat były jakieś żale z Krosna albo Tarnowa, tam chyba też kogoś zrobił w jajo
za malolata dogadal sie w Tarnowie, a chwile pozniej podpisal kwity w Rzeszowie
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Bo do Rzeszowa miał bliżej z Krosna. Czego tutaj nie rozumieć:)